Cum sa albesti lucrurile albe acasa

Spălarea permanentă a lenjeriei duce la faptul că lucrurile își pierd culoarea originală, devenind galbene și gri. Această problemă este relevantă atât pentru îmbrăcăminte cât și pentru textilele de casă. Cum să albifi lucrurile albe acasă, menținând în același timp calitatea țesăturii, pe care o luăm în considerare în acest articol. Există multe moduri care susțin albitatea lucrurilor. Rămâne să alegeți potrivirea.

sifon

Soda este o opțiune accesibilă, cu o zonă impresionantă de operare. Pentru 5 litri de apă, se iau 5 sau 6 linguri de sodă, care sunt bine amestecate. În plus, se recomandă adăugarea a două linguri de amoniac pentru a spori efectul de înălbire. Lucrurile sunt înmuiate în compoziția rezultată timp de două până la trei ore, apoi se clătesc bine din reziduurile de sifon și se trimit la spălarea tradițională.

Dacă interiorul nu este doar gri, ci cu urme de galbenitate, fierbeți-le în soluție de sifon. Este important să se înțeleagă că numai bumbacul sau produsele de in care nu sunt legate de îmbrăcăminte sunt permise pentru digestie. Pot fi bucătării sau prosoape de baie, lenjerie de pat, furtunuri, șosete sau șosete.

Peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un compus care este ieftin și se găsește în fiecare casă. 2 litri de apă sunt suficiente pentru a lua o linguriță de 3%. În soluția rezultată sunt plasate produse având o culoare gri sau galbenă. Durata de înmuiere este de 15 minute. La fiecare 5 minute, întoarceți lucrurile pentru a obține un rezultat mai bun.

Atenție! Dacă se dorește, se adaugă sodă la peroxidul de hidrogen. Această soluție este considerată ca fiind una dintre cele mai bune asistente în lupta împotriva lucrurilor care au o nuanță gri de la spălarea frecventă. Efectul global al peroxidului de sodiu și hidrogen vă permite să reveniți la albul îmbrăcămintei și al textilelor, chiar dacă a fost pierdut cu mult timp în urmă.

Acid citric

Puteți folosi în siguranță acidul citric. Se ia într-o cantitate mică și se dizolvă în apă. Lucrurile se scufundă în acest amestec și se înmoaie câteva ore. După aceasta, va rămâne să clătiți și să vă bucurați de curățenie.

Dacă se dorește, adăugați detergent în cantitatea de lingurițe sau puțin săpun. Acest lucru va spori efectul de albire.

alb

Albitatea este un produs care este imediat reținut atunci când este necesar să se albe hainele sau alte materiale textile. Substanța este autorizată să fie utilizată numai cu țesături naturale, de exemplu in sau bumbac. Ar trebui să se înțeleagă că compoziția albului este clor, ceea ce are un efect negativ asupra țesăturilor sintetice și semisintetice. În același timp, albul are tendința de a subțiri materialul, deci este potrivit pentru o singură utilizare, nu este recomandată funcționarea regulată.

Principiul de albire în alb este foarte simplu. Substanța adaugă apă la temperatura camerei și pune lucrurile acolo câteva ore. După aceea, spălați resturile de fonduri și asigurați-vă că țesătura este curată.

aspirină

Aspirina este un medicament interesant pe care femeile casnice le-au folosit de mult timp ca un înălbitor. Pentru 7 litri de apă, luați 5 comprimate de aspirină, pentru 5 litri de apă puteți face cu 4 comprimate. Tabletele se dizolvă în apă și se pune lucrurile timp de 8 ore sau peste noapte. După aceasta, spălat într-o mașină de spălat, care poate adăuga, de asemenea, o pereche de tablete de aspirină pentru a spori efectul.

muștar

Pudra de muștar va ajuta la returnarea produselor textile la fosta lor albă. Utilizarea compoziției este extrem de simplă. Pudra este dizolvată în apă, înmuiată în ea de lucruri murdare. Este suficient să reziste două ore și produsele pot fi clătite, vor fi albă și curate.

Potasiu permanganat

Permanganatul de potasiu este un instrument unic care vă permite să salvați lucrurile albe și mobilierul de casă, dacă acestea sunt spalate accidental cu colorate. Compoziția soluției include 100 de grame de pulbere de spălare, 3-5 cristale de permanganat de potasiu și o jumătate de găleată cu apă fierbinte. Dacă se dorește, pulberea poate fi înlocuită cu o cantitate mică de săpun răzuit.

Este mai bine să se dizolve permanganatul de potasiu în apă pentru a obține o culoare nesaturată roz. Componentele rămase sunt amestecate pentru a forma o spumă groasă. Structura coboară lucrurile și se lasă toată noaptea. În dimineața, rămâne să clătiți bine produsele din soluția reziduală. Metoda este considerată una dintre cele mai optime și blânde, deoarece nu se produce subțierea țesutului.

Săpun de spălare

Săpun de spălat - un instrument care salvează adesea gospodinele în situații diferite. Atunci când trebuie să albiți lucrurile la domiciliu, ajută și ele. Sapun pre-freca. Pentru o jumătate de găleată de apă, sunt suficiente două linguri. Este de preferat să se adauge la compoziție și alte substanțe, crescând eficiența albinizării. Acestea includ 3-4 cristale de permanganat de potasiu, doua linguri de sare, cateva linguri de sifon sau doua linguri de peroxid de hidrogen.

În plus, principiul este similar - lucrurile sunt înmuiate într-un amestec, lăsând timp de 2-3 ore. Dupa aceea, clatiti bine si spalati cu metoda obisnuita. Rezultatul este o puritate albă de zăpadă, care nu se poate bucura decât.

Instrucțiuni video

sare

Puteți folosi și sare obișnuită, dacă o amestecați cu trei linguri de peroxid de hidrogen și o lingură de amoniac. Praful de spălare va contribui la îmbunătățirea în continuare a efectului de albire. În amestecul rezultat, lucrurile sunt înmuiate timp de câteva ore. Dupa ce au fost spalate in masina de spalat.

Rețeta poate fi numită universală. Este potrivit pentru diferite tipuri de țesături, inclusiv bumbac și lână.

Acid boric

Acidul boric este, de asemenea, un instrument interesant pentru albirea golfurilor, ciorapilor și șosetelor, care este, de asemenea, folosit pentru a face lizun acasă.

Pentru soluție, luați două linguri de acid și amestecați cu apă caldă. Apoi, înmuiați produsul timp de două până la trei ore, apoi clătiți bine și spălați-o în mod obișnuit. Acidul boric este o substanță versatilă care poate fi adăugată direct la o mașină de spălat pentru o spălare mai bună. De asemenea, este permis să fiarbă lucrurile în soluție dacă au urme vechi de gri sau galben.

Amidon sau praf de copt

Combate efectiv griful și îngălbenirea pudrei de copt sau a amidonului. Pentru cinci litri de apă, sunt suficiente două linguri de produs selectat. Nu este necesară clătirea suplimentară a produselor textile. Puteți adăuga amidon sau praf de copt direct la mașina de spălat în momentul spălării lucrurilor albe. Numeroase comentarii pozitive sugerează eficacitatea acestei metode.

Ce substanțe chimice achiziționate vor ajuta la albirea lucrurilor albe la domiciliu?

Chimicalele moderne de uz casnic oferă substanțe care vă permit să albiți lucrurile albe acasă.

 1. Majoritatea medicamentelor sunt compuse din clor, de exemplu, albitatea. Este important să înțelegeți că asemenea unelte sunt potrivite numai pentru lucrurile albe, deoarece acestea culorizează culoarea culorii. Petele sunt îndepărtate bine și rapid, dar țesutul este distrus în timp, iar medicamentele au un impact negativ asupra sănătății umane.
 2. Cel de-al doilea tip de substanțe de înălbire - fonduri care conțin oxigen. Avantajul lor este capacitatea de utilizare cu orice material. Îndepărtează cu ușurință petele de orice natură. În general, astfel de agenți de albire sunt numiți cea mai bună opțiune pentru substanțele chimice.
 3. Al treilea tip este înălbitorul optic. Mijloacele nu lupta direct cu petele, ci maschează contaminarea. Dezavantajul este dificultatea de a le scoate din tesatura.

Cum sa albesti lucrurile albe decolorate

Uneori, lucrurile albe se estompează datorită spălării aleatorii cu produse colorate. Nu trebuie să fii supărat. Puteți folosi instrumentele la îndemână și puteți reveni la aspectul anterior.

Atenție! Bleach cât mai curând posibil. În acest caz, probabilitatea unui rezultat pozitiv. Cu cât trece mai mult timp, cu atât vopseaua mănâncă mai mult în țesătura albă și nu va putea să o scape prin metode simple.

Printre remediile folclorice de a albi lucrurile albe decolorate vă vor ajuta:

 • Săpun de spălare. Potrivit numai pentru țesături naturale, dar pentru rezultate sintetice nu trebuie să așteptați.
 • Pulbere de muștar. Perfect pentru produsele din mătase și lână.
 • Albirea și alte substanțe care conțin clor. Potrivit numai pentru țesături naturale albe.
 • Oxidante optice și de oxigen. Acesta din urmă se va confrunta cu orice tip de poluare, în timp ce cel din urmă nu poate decât să ascundă murdăria.
 • Potasiu permanganat. Un instrument unic mai bun decât alții cu lucruri estompate.
 • amoniac. Mijloacele vor restabili cu ușurință culoarea naturală a hainelor care au fost vopsite la spălare.
 • Peroxid de hidrogen și sifon. Două componente împreună vor ajuta la obținerea unor rezultate incredibile.
 • Acid citric și sare. În plus față de compoziție, se recomandă adăugarea de săpun frezat și amidon, astfel încât rezultatul să fie mai bun.
 • Acid boric. Luați două linguri de medicament pe 10 litri pentru un rezultat pozitiv.
 • fierbere. Metoda este folositoare pentru obiectele de interior, de exemplu, foi, fețe de masă, prosoape.

Ce este sigur să albiți hainele de copil gri

Lenjeria pentru copii este o categorie specială de lucruri cărora li se acordă o atenție deosebită atunci când se spală. În primii trei ani de viață a copilului, este imposibil să se spele hainele cu pulbere obișnuită și să se utilizeze substanțe chimice de înălbire. Acest lucru poate duce la reacții alergice. Este mai bine să alegeți căile de atac accesibile și sigure:

 • Soda.
 • Peroxidul de hidrogen.
 • Amoniacul.
 • Săpun pentru bebeluși.
 • Potasiu permanganat
 • Acid citric.
 • Săpun de spălare.
 • Sare de gătit

Aceste substanțe ajută la combaterea poluării, a scăpa de gri sau de galbenitate. Dacă sunt utilizate corespunzător, acestea nu vor dăuna sănătății copilului, ceea ce înseamnă că părinții nu trebuie să-și facă griji. Principiul de utilizare este extrem de simplu. Îmbrăcați hainele pentru bebeluși în scula selectată timp de două până la trei ore, apoi clătiți bine și spălați după cum este necesar cu pulberea pentru copii.

Caracteristici albire lucruri de la diferite materiale

Lucrurile din țesături diferite sunt aliate în moduri diferite. Unele substanțe pot distruge țesutul, mai ales dacă este sintetic. Prin urmare, merită să cunoașteți recomandările și numai apoi să continuați procesul de înălbire.

synthetics

Pentru a albi sintetice, este important să nu folosiți anumite metode. Acestea vor duce la pierderea calității și a aspectului. Printre metodele care sunt interzise sunt următoarele:

 • Înmuiați sau spălați cu înălbitor care conține clor.
 • Spălarea și digestia la temperaturi ridicate.
 • Rotiți după albire.
 • Uscarea în lumina directă a soarelui.

Puteți folosi sare, sifon și amoniac, săpun - ele sunt considerate sigure pentru țesăturile sintetice, deci nu dăunează.

Bumbac și in

Inul și bumbacul sunt țesături pentru înălbire, care pot fi utilizate ca sodă. Pentru a face acest lucru, produsul se spală într-o mașină de spălat în apă la 70 de grade, având umplut în prealabil sifon sau persol. Utilizarea obișnuită a țesăturilor de lână de înălbitor de sodă calcinată.

O alternativă ar fi înmuierea în Persol și detergentul de rufe timp de 12 ore. Este permisă utilizarea de sare, sifon, o albă și alți înălbitori cu clor în structură.

Lână și mătase

Lana și mătasele sunt tipuri similare de material pentru care este posibil să se aplice aceleași metode de albire. Pentru a face acest lucru, creați o soluție specifică în care lucrurile sunt înmuiate. Proporțiile sunt următoarele:

 • 5-6 litri de apă.
 • O lingură de pudră.
 • O lingură de peroxid.
 • Patru linguri de sare.
 • Lingură de amoniac.

Componentele se amestecă bine și se scufundă numai materialul. După două ore, lucrurile se clătesc.

Utilizare și muștar. O lingură de pulbere se toarnă cu un litru de apă fierbinte și se aspiră timp de două ore. După aceea, apa se toarnă în rezervor și se repetă algoritmul cu același muștar din nou. Apoi spălați în apa drenată.

Acum știi ce instrumente să folosești pentru a albina lucrurile acasă. Alege câteva rețete și textilele din casă vor străluci curate și albe. Procesul de albire nu are dificultăți sau capcane, astfel încât să puteți începe în siguranță să curățați lucrurile și obiectele de interior, luând în considerare recomandările.

Vizionați videoclipul: Ca Să Aveți Rufe Mai Albe, Adăugați Bicarbonat de Sodiu La Spălat! (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu