Cum să murăm ciupercile de aspen pentru iarnă în bănci

Mâncăruri de ciuperci pe care doriți să le vedeți pe masă nu numai în timpul sezonului, ci și în timpul iernii. Pentru iarnă, ciupercile de aspen pot fi uscate și congelate, dar ciupercile sărate și marinate sunt cele mai populare.

Cum să murăm ciupercile de aspen în bancă

Există multe secrete și rețete pentru sărate ciupercile acasă. Puteți să sare sub presă și fără, este o decapare caldă și rece. Dacă vorbim de sărare pentru iarnă, pentru uz casnic, cea mai reușită opțiune ar fi aceea de a mula ciuperci de aspen în bancă.

Decaparea rece

Procedura de sărare este simplă, dar durează mult. Este necesar să se respecte cu strictețe toate proporțiile și timpul de gătire.

ingrediente:

 • ciuperci de aspen - 4 kg;
 • hrean - 1 foaie mare;
 • frunze de dafin - 4 buc;
 • frunze de coacăz și cireșe - 10 buc;
 • usturoi - cap mediu;
 • mărar - mai multe umbrele;
 • piper - 8 buc;
 • sare - 200 de grame.

Cum se prepară:

Dacă vă faceți griji cu privire la calitatea ciupercilor, apoi înmuiați-le cu apă clocotită înainte de înmuiere.

 1. Spălați bine și curățați păsările aspen. Tăiat mare în bucăți. Se toarnă apă și se lasă să se înmoaie timp de 2 zile.
 2. După două zile, coaja și tăiați usturoiul, spălați verdele. Condimentele și verdele sunt împărțite în două jumătăți, cu excepția hreanului și a sarei.
 3. Răspândiți jumătate din condimentele cu ierburi pe fundul tigaiei, apoi turnați toate ciupercile, presărați cu sare, împrăștiați restul de jumătate de condimente și verdeață, pe partea de sus a patului, cu o bucată de hrean. Puneți o farfurie cu orice încărcătură peste ea și lăsați-o timp de 5-6 zile.
 4. După 5-6 zile, transferăm păsările de aspen la borcanele pre-sterilizate cât mai strâns posibil și turnați soluția salină. Solul este potrivit ca de obicei, și cu adaos de condimente. Băncile se rostogolesc și se pun în frigider sau în alt loc răcoros.

Sfaturi utile

Există multe trucuri pentru a ajuta păsările aspen de murătură corectă și gustoasă pentru iarnă. Cel mai important lucru în cazul în care auto-colectarea nu este de a confunda ciupercile de aspen cu ciuperci necomestibile. La urma urmei, ele pot provoca vătămări grave organismului, dacă din greșeală le folosesc pentru alimente.

Cum să distingi un bolet fals

Cele mai multe soiuri de ciuperci de aspen pot fi consumate, dar există mai multe specii inedabile care pot fi confundate cu aspectul comestibil. Una dintre ele este o ciupercă. Principalele diferențe dintre boletul de portocaliu și speciile necomestibile similare sunt:

 • Pe tăietură, boletul cu portocaliu este alb sau albastru, se întunecă repede, iar ciuperca falsă este de culoare roșiatică sau roz.
 • În falsul de pe picior, în acest lucru nu este.

În cazul în care aspen crește

Aspenul este o ciupercă comună. Creste pe teritoriul Eurasiei si Americii de Nord. Îi plac pădurile umede și mixte. Adesea găsite în umbră și în păduri de ferigă, afine și mușchi. Se poate dezvolta ca grupuri mici, și singur.

Afirmația că boletul capului portocaliu crește doar sub aspen este un mit, se găsește sub mesteacăn, sub stejar, sub molid, fag, salcie și alți copaci.

Ciupercile de aspen sunt pe locul al doilea pentru nobilime, după cepuri. Acestea pot fi recoltate într-o varietate de moduri - uscate, sare, murături, congelați, fierbeți cu legume, faceți caviar. Marinatul și săratele ciuperci sunt foarte gustoase ca o farfurie separată, dar, în plus, ele se adaugă la salate, supe, folosite ca umplutură pentru produse de panificație.

Lasă Un Comentariu