Cum sa marinam ciupercile de stridii pentru iarna acasa

Marinate ciuperci de stridii pot fi găsite nu numai pe rafturile magazinelor. Ciupercile de ciuperci gustoase sunt ușor de murat pentru iarnă acasă. Voi revizui cele mai populare rețete de gătit.

Cum să sară ciuperci stridii pentru iarnă în bănci

Conservele de ciuperci de stridii vor fi o gustare excelenta pentru sarbatorile de Anul Nou, pentru ca sunt pastrate pana la un an.

ingrediente:

 • ciuperci de stridii - 1,5 kg;
 • Oțet de masă - 4 lingurițe. l.;
 • usturoi - 5-6 buc;
 • apă - 1 l;
 • Piper negru (mazăre) - 10 buc;
 • sare - 1,5 linguri. l.;
 • zahăr - 1 lingură. l.;
 • Carnation - 2 buc. pe bancă;
 • frunze de dafin - 2 buc. pe bancă;
 • sterilizate borcane.

Mod de preparare:

 1. Spălați ciupercile și tăiați în felii. Integratorii sunt potriviti daca sunt mici.
 2. Pentru gătit folosind vase profunde pentru a îndepărta spuma, dacă apare.
 3. Se fierbe ciupercile de stridii timp de 30 de minute în apă ușor sărată. După ce treci într-un șuviu și lăsați-l să se scurgă.
 4. Între timp, faceți marinada. În vas se toarnă 1 litru de apă. Când fierbe, puneți toate ingredientele.
 5. Adăugați ultimul oțet și fierbeți-l împreună timp de 5 minute.
 6. Puneți ciupercile fierbinți într-un recipient, turnați marinada deasupra.

Băncile se rostogolesc și se acoperă până se răcește. Saltarea este gata într-o lună.

Curățarea fierbinte

Pentru prepararea acestei rețete se potrivesc doar pălării. Ca și în versiunea anterioară a rețetei, ciupercile sunt preparate separat de saramură.

ingrediente:

 • ciuperci de stridii - 2,5 kg;
 • sare - 3-4 linguri. l.;
 • apă - 2 l;
 • borcane sterilizate;
 • usturoi (cuișoare) - 1 buc. pe bancă;
 • frunze de dafin - 2 buc. pe bancă;
 • Carnation - 3 buc. pe bancă;
 • alias - 2 buc. pe borcan.

Numărul de produse este calculat pe băncile cu un volum de 1 litru. Din 2,5 kg de ciuperci vor ieși 2,5 litri de produs finit.

Cum se prepară:

 1. Ciupercile puse într-o cratiță, se toarnă apă. După fierbere, evacuați lichidul și umpleți-l cu apă.
 2. Când apa se fierbe a doua oară, gătiți timp de 30 de minute. Scoateți ciupercile și lăsați-le să stea o vreme.
 3. Pentru saramură: se fierbe apă cu sare, se adaugă piper și alte condimente. Gatiti timp de 5 minute.
 4. Aranjați ciupercile fierte în borcane preparate, turnați murăturile fierbinți și rotiți capacul.

După 2 săptămâni, vasul este complet gata de mâncare.

Mod răcit

Cea mai ușoară rețetă pentru ciupercile de stridii, pentru că nu trebuie să gătească. Ciuperci bust, taie picioare - pentru reteta sunt potrivite doar capace.

ingrediente:

 • tineri de ciuperci de stridii - 2 kg;
 • sare - 250 g;
 • frunze de dafin - 2 buc;
 • piper negru - 7 buc;
 • Carnation (inflorescență) - 3 buc.

Mod de preparare:

 1. Puneți un strat gros de sare pe fundul tăvii și așezați 2 rânduri de șepci de stridii cu partea poroasă sus. Acest lucru va accelera procesul de sărare.
 2. Apoi, din nou, un strat de sare și unele condimente. Apoi, din nou, un strat de ciuperci, și așa mai departe, până când se termină.
 3. Puneți sare pe ultimul strat de capace, acoperiți cu tifon, pliat de 4-5 ori sau o foaie, și puneți presiune pe partea de sus.
 4. Țineți vasul timp de 5 zile la o temperatură care nu depășește 25 ° C, astfel încât capacul să se așeze în volum. După mutarea recipientului într-un loc răcoros, de exemplu, în subsol sau în pivniță.

După 10 zile, ciupercile de stridii sunt gata, dar unele hostess așteaptă până la 30 de zile pentru ca capacele să fie bine sărate.

Beneficiile și răul de ciuperci de stridii

Ciupercile de ciuperci cresc în multe locuri, nu necesită condiții speciale de îngrijire și sunt ușor de cultivat. Avantajul fără îndoială este un conținut scăzut de calorii și o cantitate mare de vitamine și alți nutrienți, ca și în morile și morile de vânt. Ei au proteine, aminoacizi și rareori au găsit vitamina PP.

Ciupercile de stridii sunt recomandate pacienților cu cancer, deoarece elimină depozitele toxice și substanțele cancerigene din intestine. Oamenii de stiinta au dovedit avantajele in tratarea tumorilor benigne si maligne.

Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea ciuperci de stridii în cantități mari. Datorită particularităților de a provoca flatulență și diaree, acestea nu ar trebui judecate de copii și de vârstnici. Gustări este mai bine să mănânci la prânz, astfel încât organismul să poată face față unor alimente grele.

Dezavantajele ciupercii de stridii includ fragilitatea și complexitatea transportului pe distanțe lungi. În plus, unii oameni au fost alergici.

Sfaturi utile

Atunci când alegeți ciupercile de stridii, acordați atenție mirosului și aspectului. Ciupercile bune nu au un miros ascuțit, crăpături și pete.

 1. Cele mai utile pentru a mânca ciuperci tineri de stridii. Au carne albă suculentă. Cei mai în vârstă, dimpotrivă, au o pastă fibroasă, asemănătoare cauciucului.
 2. Picioarele sunt rigide, astfel încât acestea ar trebui să fie tăiate foarte scurte sau gătiți timp de 15 minute mai mult decât capacele.
 3. Aluminiu sau vase galvanizate nu sunt potrivite pentru gătit, deoarece metalul se va întuneca imediat.
 4. Mențineți nevoia de sărare în smalț sau sticlă.
 5. Durata maximă admisă de depozitare a gustării finale este de 1 an.
 6. Marinate ciuperci de stridii vor fi mai aromate dacă se adaugă proaspete verde proaspăt tocată de ierburi înainte de servire.

Toate metodele de gătire a ciupercilor de ciuperci marinate pentru iarnă sunt simple și clare, și nu foarte costisitoare. Nu este o coincidență că felul de mâncare este atât de popular printre gospodine. O reteta clasica sau ciupercile cu sos de sterilet fara otet este o gustare mare pentru un prânz consistent.

Vizionați videoclipul: Ciuperci marinate (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu