Alegerea președintelui Rusiei în 2018

În primăvara anului 2018, vor avea loc alegeri prezidențiale în Federația Rusă, prin urmare, discuțiile și discuțiile tematice se desfășoară în mod activ la televiziune, în presă și pe Internet. Mulți sunt interesați de când alegerile prezidențiale și cine va câștiga. Nu este surprinzător, deoarece alegerile sunt considerate cea mai actuală problemă din viața politică a statului.

Rezultatele alegerilor

Potrivit 99,94% din buletinele de vot numărate, V. V. a câștigat. Putin, cu 76,69% ​​din voturi. Grenadin este pe locul 2 cu 11,77%. Ceilalți candidați au marcat:

 1. VV Zhirinovsky - 5,65%
 2. K.A. Sobchak - 1,68%
 3. G. A. Yavlinsky - 1,05%
 4. B. Yu. Titov - 0,76%
 5. M.A.Suraykin - 0,68%
 6. S.N. Baburin - 0,65%

Prezența medie în țară a fost de 59,93%.

Pentru cât timp este ales președintele

În conformitate cu articolul optsprezece din legea fundamentală a Rusiei, președintele este ales timp de 6 ani. Putin a devenit primul președinte care a fost ales pentru un mandat de șase ani. Înainte de aceasta, Rusia a ales președintele timp de 4 ani, până când au fost aduse modificări relevante la legislație.

Explicat pentru a crește termenul este destul de simplu. 4 ani este o perioadă scurtă de timp pentru a realiza reforme și a rezolva probleme politice și socio-economice. La rândul lor, cetățenii nu au posibilitatea de a da o evaluare obiectivă activității șefului statului.

Lista candidaților la președinție în 2018

Alegerile prezidențiale din Federația Rusă vor avea loc pe 18 martie 2018, însă multe forțe politice au decis deja asupra candidaților. Dintre acestea (datele pentru anul 2017):

 • Vladimir Zhirinovsky;
 • Grigory Yavlinsky;
 • Alexey Navalny;
 • Vyacheslav Maltsev;
 • Maxim Suraykin;
 • Serghei Polonsky;
 • Anatoli Batashev;
 • Irina Prokhorova;
 • Grudinin Pavel;
 • Alina Vitukhnovskaya.

Acest tabel prezintă date curente pentru ianuarie 2018 de către candidatul la președinție.

Numele candidatuluiData nașteriiSubiectul nominalizării
Agurbash Elvira Kalmetovna15.03.1975Partidul politic "Alianța Verde"
Baburin Serghei Nikolaevici31.01.1959ORGANIZAȚIA PUBLICĂ - PARTEA POLITICĂ "UNIUNEA NAȚIONALĂ A RUSILOR"
Bakov Anton Alekseevich29.12.1965Partidul politic "Partidul monarhist"
Oleg Bulaev26.07.1976Partidul Comunist PARTEA COMUNISTĂ A JUSTIȚIEI SOCIALE
Volynets Irina Vladimirovna02.08.1978Partidul politic rus "Partidul Popular al Rusiei"
Gagite Irina Muratovna12.10.1971Partidul Politic "Partidul Socialist Rus"
Gordon Ekaterina Viktorovna19.10.1980Organizarea publică - Partidul politic "Fapte bune, protejarea copiilor, femeilor, libertății, naturii și pensionarilor"
Grudinin Pavel Nikolaevich20.10.1960Partidul politic "PARTEA COMUNISTĂ A FEDERAȚIEI RUSIEI"
Zhirinovsky Vladimir Volfovich25.04.1946Partidul Politic LDPR - Partidul Liberal Democrat din Rusia
Kozlov Mihail Vladimirovici23.05.1972Partidul Politic de Protecție Socială
Kopenkina Marina Petrovna04.07.1971Partidul politic "NATIVE PARTY"
Lisitsyna Natalya Sergeevna20.07.1952Partidul Politic "Frontul Unic al Muncii din Rusia"
Mikhailov Vladimir Viktorovici20.12.1964Un grup de alegători creat pentru a sprijini auto-numirea unui candidat la funcția de președinte al Federației Ruse V.V. Mihailov
Polishchuk Stanislav Petrovich27.05.1982"Partidul Reformelor Sociale - Profitul Resurselor Naturale pentru Popoare"
Putin Vladimir Vladimirovici07.10.1952Un grup de alegători creat pentru a sprijini auto-numirea unui candidat la funcția de președinte al Federației Ruse V.V. sezon de pescuit
Sobchak Ksenia Anatolyevna05.11.1981Partidul politic rus "Inițiativa civilă"
Suraykin Maxim Aleksandrovici08.08.1978Partidul Comunist PARTENERI COMUNITARI COMUNITĂȚI RUSI
Boris Titov24.12.1960Partidul politic rus "PARTEA DE CREȘTERE"
Khudyakov Roman Ivanovici28.01.1977Partidul politic rusesc "HONESTNO" / Omul. Justiție. Responsabilitate /
Chukhlebov Alexander Yuryevich14.03.1978Un grup de alegători creat pentru a sprijini auto-numirea unui candidat pentru funcția de președinte al Federației Ruse A.Yu. Chukhlebova
Yavlinsky Grigory Alekseevich10.04.1952Partidul politic "Partidul Democrat din Rusia" YABLOKO "

Mai jos vom vorbi despre participanții la cursa electorală în detaliu.

Vladimir Jirinovski

Jirinovski conduce partidul LDPR și participă în mod regulat la alegerile prezidențiale, dar nu există nimic în comun între opiniile sale politice și liberalism. Lista ideilor radicale ale lui Zhirinovski este reprezentată de extinderea frontierelor de stat în detrimentul teritoriului țărilor vecine, de deportarea migranților, de întoarcerea pedepsei cu moartea. Poate că acesta îl împiedică să urce pe post, dar nu-l împiedică să fie bogat și de succes.

Grigory Yavlinsky

Yavlinsky este în fruntea partidului democratic Yabloko. Fiind un economist calificat, el creează în mod activ modele de reforme și scrie cărți tematice. Esența ideii politice se bazează pe construirea unui stat puternic și reînnoirea unor legături strânse cu țările care au făcut parte din URSS.

Alexey Navalny

Acest opoziționist este cunoscut pentru critica critică a actualului guvern. El a acuzat în repetate rânduri oficialii de rang înalt de corupție. Vracul arată un interes sporit față de mișcarea naționalistă. Cu toate acestea, pentru a realiza dorința de a deveni președinte nu va reuși. Toate din cauza sentinței instanței primite în cazul întreprinderii "Kirovles".

Vyacheslav Maltsev

Fiind un politician și un blogger celebru, Maltsev este incredibil de activ în viața reală și în rețea, unde transmite în mod regulat. Opoziția radicală are puține șanse să câștige, dar asta nu-l oprește. Malțev intenționează să efectueze o campanie electorală cu ajutorul resurselor legale, campanie și crearea de sedii peste tot.

Maxim Suraykin

În alegerile pentru Duma, el a fost învins, deoarece partea Partidului Comunist a reprezentat doar 2,5 procente din voturi. Cu toate acestea, principalul comunist al Rusiei are ambiții uriașe privind viitoarele alegeri prezidențiale. În timpul conferinței, el a spus că în cursa electorală va ocupa nu mai puțin de locul doi.

Serghei Polonsky

În 2015, acest om de afaceri notoriu a fost extras din Cambodgia în Federația Rusă. În prezent, se desfășoară un proces în care este acuzat de activități frauduloase. Cu toate acestea, Polonsky și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale.

Anatoly Batashev

Nominalizatul din partea Partidului Verde nu are mari ambiții. Din motive de alegere, a demisionat din funcția de consilier al lui Balashikha. Potrivit candidatului, el nu se teme de munca grea și nu suferă de mașini imobiliare costisitoare și de lux. Programul electoral se bazează pe reformă constituțională, politică externă, transport, reformă socială și de muncă.

Irina Prokhorova

Sora unui mare om de afaceri și milionar rus este membru al Platformei Civice. În timpul iernii, au apărut informații despre intenția Prokhorovei de a participa la alegeri. Ea motivează decizia prin faptul că și un lider la fel de puternic ca și Rusia poate fi femeie.

Alina Vitukhnovskaya

În calitate de persoană publică, activiștii pentru drepturile omului și un membru al Uniunii Scriitorilor din Moscova, Vitukhnovskaya este trimis la urne din blocul republican alternativ, care este în fruntea acestuia. În timpul interviului, ea a declarat reporterilor că după ce a câștigat alegerile, ea va distribui mai întâi bani și fericire oamenilor și apoi va face față altor probleme.

Aceasta este o listă incompletă de candidați. Nu îi lipsește numele persoanelor care nu au confirmat numirea în ordinea oficială. Printre ei se numără și politicieni din provincii, finanțatori și actori.

Potrivit informațiilor disponibile, Ivan Okhlobystin intenționează să participe la cursa electorală, tatăl MMM-ului Serghei Mavrodi și alți oameni care sunt dornici să-și vadă numele pe lista candidaților care rămân în spatele scenei.

Ce spune Putin?

În cadrul unei conferințe recente, Putin a anunțat că va avea grijă să asigure desfășurarea campaniei electorale în cadrul legii. El a menționat că orice cetățean al Rusiei, fie el un medic sau un polițist, care a suferit procedurile prevăzute de lege, poate participa la cursa electorală.

În ceea ce privește participarea la alegeri, a spus el, este prea devreme să vorbim despre asta. Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al președintelui rus, a menționat că Putin nu desfășoară în prezent o campanie.

Cine va câștiga - previziunile oamenilor de știință politică și analiștilor

Rușii vor trebui să aleagă un nou președinte în 2018, în timp ce analiștii și analiștii politici oferă deja scenarii pentru viitor. Acest lucru este bun, deoarece problema alegerii președintelui Federației Ruse nu numai interesează ruși, ci și străini.

Oamenii de știință politici susțin că Putin este cel mai probabil să fie reales pentru un al doilea mandat, sub rezerva participării. De asemenea, experții nu exclud "castling", atunci când Medvedev va reveni pentru post sau partidul la putere va oferi un nou candidat. Analiștii nu exclud că vor avea loc alegeri anticipate. Apoi nivelul de incertitudine se va ridica la cer.

 • Rezultatele unui studiu public recent au demonstrat clar că Putin încă nu are un concurent demn. În același timp, numărul persoanelor care nu sunt sigur de participarea președintelui la cursa electorală a crescut.
 • Potrivit sondajului, 48% dintre ruși vor vota necondiționat președintele în exercițiu. Dacă vă uitați la imagine în ansamblu, 64% dintre ruși vor fi bucuroși să-l vadă pe Putin în funcția de președinte. Împotriva 22% dintre respondenți.

Potrivit analiștilor politici, reprezentanții opoziției de anul viitor, inclusiv Kasyanov, Yavlinsky și Navalny, nu vor primi sprijinul cetățenilor. Potrivit previziunilor, acești candidați au șanse modeste să devină președintele Federației Ruse.

Rezultatul alegerilor va fi influențat doar de decizia lui Putin privind participarea la cursa electorală. Dacă va lua o decizie pozitivă, cel mai probabil va fi reales. În alte circumstanțe, un alt candidat reprezentând partidul de guvernământ va câștiga alegerile. Cotele de opozitie sunt calculate cu cateva procente.

Lasă Un Comentariu