Cum să gătești cusaturi și ciuperci de ciuperci

Natura a dat omenirii multe alimente delicioase, dintre care cele mai populare sunt ciupercile care cresc pe câmp și în păduri. Oamenii au fost mult timp mâncați și recoltați pentru iarna în sărate, murături sau uscate. Subiectul conversației de astăzi este pregătirea liniilor și a mai multor persoane la domiciliu.

Cum să gătești mai multe

Înmuiere promovează îndepărtarea acizilor otrăviți din mai multe și tratamentul termic elimină în cele din urmă substanțele nocive și ajută la obținerea fundației pentru delicii culinare mai complexe.

ingrediente:
 • Morels.
 • Apa.
 • Sare.
Mod de preparare:
 1. Mai întâi, clătiți ciupercile sub apă curentă, apoi în tigaie, acoperiți cu apă cu gheață, adăugați puțină sare și lăsați să se înmoaie o oră.
 2. După timp, puneți tigaia pe sobă și porniți focul mediu. După fierberea lichidului, fierbeți timp de cel puțin 7 minute.
 3. Scurgeți supa, clătiți mai mult, acoperiți cu apă rece și reveniți la sobă. Adăugați sare. După fierbere, fierbeți timp de 20 de minute.

După aceste manipulări, deplasați cu ușurință ciupercile într-un șuviță și lăsați-le în ea timp de o jumătate de oră. Ca urmare, lichidul în exces va pleca și structura inițială va rămâne. Mâncarea poate fi servită la masă cu ceapă și ulei vegetal sau utilizată pentru a pregăti alte tratamente, inclusiv juliens cu ciuperci.

Cum să prăjești mai multe

Se recomandă fierberea ciupercilor pădure înainte de expedierea în tigaie, incluzând zmeura și rândurile. Și deoarece sunt supuse unui tratament termic prelungit înainte de prăjire, nu este nevoie să le păstrați în tigaie pentru o perioadă lungă de timp. Cincisprezece minute sunt suficiente pentru a lăsa excesul de umiditate și apare o crustă apetisantă.

ingrediente:
 • Morels - 1 kg.
 • Ceapa - 200 g
 • Ulei vegetal și de floarea-soarelui.
 • Sare.
Mod de preparare:
 1. Dacă aveți de gând să prăjiți mai multe acasă, mai întâi clătiți-le cu apă, curățați-le și fierbeți-le. Înainte de a doua etapă de gătit, scoateți picioarele și tăiați capacele la jumătate. Se fierbe mai multe ori într-un sant.
 2. Peștele decojit și spălat tăiat în jumătăți de inele sau sferturi. Se încălzește uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie, se adaugă puțin unt, se prăjește ceapa tocată.
 3. Când ceapa este înroșită, trimiteți mai multe fierte în tigaie. Se fierbe nu mai mult de 10 minute, amestecând regulat. La sfârșitul sarei. Asta e tot.

Vă sfătuiesc să serviți mai multe prajituri cu ceapă și cartofi fierți. Puneți pe o farfurie de cartofi tăiate în sferturi, puneți ciupercile prăjite deasupra. Pentru a adăuga condimente și frumusețe, utilizați ceapa verde și mărar. Orezul este, de asemenea, potrivit ca o farfurie.

Cum să marinați mai mult

Gospodinele care nu reprezinta in afara sezonului, fara ciuperci macinate, ofera o reteta minunata. Conservele mai multe au un gust incredibil și sunt stocate pentru o lungă perioadă de timp, potrivite chiar și pentru iarna. Minunat găsi pentru iubitorii de exotice.

ingrediente:
 • Morels - 2 kg.
 • Sare - 2 linguri.
 • Zahăr - 1 linguriță.
 • Laurel - 6 frunze.
 • Menta - 8 buc.
 • Umbrele de marar - 8 buc.
 • Carnation - 6 buc.
 • Otet - 0,5 linguri.
Mod de preparare:
 1. Clătiți și periați ciupercile. Tăiați bucățile mari în bucăți, acoperiți cu apă, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 10 minute, îndepărtând spuma. Aruncați într-un șuviu, umpleți cu apă nouă, sare și fierbeți timp de 25 de minute după fierbere.
 2. Dupa expirarea timpului, inlocuiti apa, adaugati sare si condimentele si condimentele indicate in reteta. După fierbere, adăugați zahăr și sare, după 10 minute, se toarnă în oțet și se amestecă.
 3. Umpleți borcane sterilizate cu ciuperci picante și le rostogoliți.

Un subsol uscat și aerisit este cel mai potrivit pentru depozitarea peștelui marinat pentru iarnă. Dacă nu există o astfel de încăpere, păstrați conservarea în frigider sau în dulap.

Cum să usuce mai multe

Ventilatoare de ciuperci de recoltare liniștite de vânătoare pentru iarnă în formă uscată. Mai multe în formă uscată sunt utilizate în continuare pentru prepararea diferitelor produse culinare, dintre care cea mai delicioasă este considerată o supă incredibil de parfumată. Cea mai ușoară cale este să se usuce în cuptor.

ingrediente:
 • Diverse proaspete.
Mod de preparare:
 1. Folosiți pentru uscarea unor tineri intacți. Fiecare ciupercă ștergeți ușor cu un burete sau o cârpă umedă, tăiați picioarele. Este mai bine să uscați capacele.
 2. Acoperiți foaia de copt cu hârtie de pergament, puneți ciupercile preparate pe partea superioară. Trimiteți tava în cuptor. În primele trei ore, se usucă la 50 de grade, apoi se ridică temperatura la 70 de grade. Uscați cu ușa deschisă.
 3. Răspândiți ciupercile uscate în borcane de sticlă și închideți-le. A se depozita într-un loc uscat la rece.

Dacă doriți să uscați mai multe în mod natural, va dura cel puțin trei luni. Puneți ciupercile preparate pe foaia de copt și apoi uscați-le în aerul curat, întorcându-se periodic.

Suprafețele în formă uscată sunt foarte fragile și necesită o manipulare atentă. Dar chiar dacă unii s-au zdrobit, nu vă descurajați. Îndepărtați-le în pudră și folosiți-le ca condimente atunci când gătiți feluri de carne și legume fierbinți. Supa de ciuperci se dovedește excelentă.

Încă un lucru. După uscare, mulsurile sunt potrivite pentru utilizare culinară timp de maxim trei luni.

Informații utile

În cazul în care să crească și când să colecteze mai multe

În CSI, mulți cresc peste tot. Cel mai adesea acestea se găsesc într-o zonă împădurită cu vegetație de foioase sau mixtă de-a lungul marginilor și îngroșate cu mlaștinile, focurile, pajiștile, marginile pădurilor și marginile câmpului. Rezultatele studiilor botanice au arătat că aceste ciuperci "nu stau la locul lor" și migrează constant. Oamenii de știință nu au găsit o explicație pentru acest fenomen.

Antreprenorii de ciuperci cu experiență știu foarte bine că mai multe ciuperci sunt cele mai vechi. Primii reprezentanți apar în luna aprilie și îi colectează până la sfârșitul lunii mai. Este demn de remarcat faptul că în unele țări sunt foarte apreciați. În special, în Statele Unite, pe kilogram de această delicatețe este adesea cerută câteva sute de dolari.

Beneficii și rău

Morels conține o mulțime de vitamine și oligoelemente benefice, conține o substanță polizaharidică care are un efect pozitiv asupra acuității vizuale. Mai multe sunt folosite în fabricarea medicamentelor care întăresc mușchii ochiului și împiedică opacizările lentilelor. În plus, aceste ciuperci măresc apetitul și îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv, au un efect tonic asupra corpului.

Morels - ciuperci gustoase și sănătoase, cu condiția pregătirii corespunzătoare. Înainte de a mânca pentru a neutraliza acizii otrăviți, se recomandă să se înmoaie, să se fiarbă sau să se usuce. Dacă acest lucru nu se face, masa se va încheia cu otrăvire. În cel mai bun caz, o persoană este îngrijorată de greață și vărsături și, în cel mai rău caz, o comă așteaptă.

Cum să distingi mai multe de ciupercile false

Aproape fiecare ciupercă comestibilă are o clonă otrăvitoare. Mai mult decât atât, fiecare colector de ciuperci amator este capabil să distingă între mai mult comestibil și omologul său fals, care este saturat de toxine. Vorbim despre obișnuitul sau veselă Veselka. Potrivit statisticilor, o cincime din decesele după ce au mâncat ciupercile au reprezentat falete false.

Cum sa te protejezi pe tine insuti si pe familia ta? În pălăria comestibilă mai mult, pălăria are o suprafață de zăbrele cu numeroase nereguli și adâncituri. Capul fals este acoperit cu lobi ondulați și arată ca cortexul creierului uman.

Într-un fals mai mult, capacul nu este complet atașat de bază. Dacă se taie o ciupercă, în interiorul ei se găsește carne albă. Comestiile comestibile din interior sunt goale. Asigurați-vă că amintiți aceste informații dacă doriți să încercați ciuperci exotice pentru micul dejun sau cină. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Supa crema de legume coapte. JamilaCuisine (August 2019).

Lasă Un Comentariu