Cum să acre mere la domiciliu - 3 pas cu pas retete

Merele toclate - un produs uimitor pentru prepararea căruia merele proaspete sunt înmuiate într-o compoziție constând din apă, sare și zahăr, cu adaos de condimente. În trecutul recent, multe gospodine au făcut mere prăjite, mai ales în zonele rurale. De-a lungul anilor, popularitatea vasului a scăzut ușor. Spre deosebire de acestea, unele hostess încă încântau familii cu această delicatețe și știu cum să acru mere în acasă pentru iarna.

Merele tocate - o rețetă clasică pentru iarnă

Soiurile de toamnă de mere cu gust dulce-acru sunt potrivite pentru urinare. Printre ei se numără Antonovka, Anis, Pepin, despre care de obicei pregătim carlot. Dacă aveți de gând să acru de mere acasă, folosiți fructe coapte. După recoltare, lăsați fructul cald o vreme, apoi utilizați rețeta clasică de gătit așa cum este descris mai jos.

ingrediente:
 • Apă - 1,5 litri.
 • Miere sau zahăr - 4 linguri.
 • Frunze de frunze și cireșe - 1 pumn.
 • Sare - 1,5 linguriță.
 • Scorțișoară, căței, mustar - pentru gust.
Mod de preparare:
 1. Pentru a începe, sortați merele. Este recomandabil să alegeți fructele intacte care trebuie spălate în apă.
 2. În partea de jos a recipientului, puneți frunzele de coacăze și cireșe. Top mere într-un șir de cozi în sus. După două rânduri, reintroduceți frunzele și cireșele. Repetați procesul până când fructele se termină.
 3. Începeți turnarea. Pentru a face acest lucru, puneți ingredientele enumerate în rețete în apă clocotită. După fierbere timp de două sau trei minute, îndepărtați de căldură și răciți-vă la 35 de grade. Se toarnă siropul peste mere.
 4. Puneți încărcătura deasupra, astfel încât fructul să fie complet acoperit cu umplutură. Puneți-l într-un loc cald timp de două zile. Când începe fermentația, se mută într-un loc răcoros. După jumătate sau două luni, merele murate sunt gata să mănânce.

Mărcile mere decorative sunt făcute elementare. Desigur, gospodăria va trebui să aștepte puțin până când delicatețea ajunge la pregătire, dar rezultatul compensează timpul petrecut cu gust excelent.

Pune mere de Antonovka într-un butoi

Pentru reteta, veti avea nevoie de mere copt din soiul Antonovka, de unde obtineti si compot excelent pentru iarna. Dacă fructele nu sunt coapte, lăsați-le într-un loc cald pentru câteva zile. Strămoșii noștri au folosit fermentația pentru butoaie din lemn. Dacă nu există un astfel de fel de mâncare, utilizați o cutie obișnuită care se închide strâns.

ingrediente:
 • Antonovka - 5 kg.
 • Zahar - 2 pahare.
 • Făină din făină - 1 ceașcă.
 • Sare - 3 linguri.
 • Frunze de frunze și cireșe - 10 bucăți.
 • Lingonberry - 1 mână.
Mod de preparare:
 1. Puneți o cratiță mare pe sobă, turnați 10 litri de apă, aduceți la fierbere. Apoi scoateți din căldură și răciți ușor. Transportă făină de zahăr, sare și secară. Se amestecă zdrobitoarele. Lăsați să se răcească.
 2. În partea de jos a butoiului, puneți frunzele de coacăze și cireșe. Apoi un strat de Antonovka și pleacă din nou. După ce terminați să puneți fructul, turnați siropul preparat. Puneți încărcătura deasupra și lăsați-o caldă timp de două săptămâni.
 3. În fiecare zi, îndepărtați spuma rezultată. Adăugați sirop astfel încât merele să fie complet acoperite cu acesta. După două săptămâni, transferați billetul într-un loc răcoros pentru a încetini procesul de fermentare.
 4. După 40 de zile, merele sunt gata să mănânce. Veți fi plăcut surprinși de gustul lor. Păstrați tratamentul în frig până la primăvară.

Ca și în primul caz, prepararea merelor murate într-un butoi la domiciliu necesită consumatoare de timp. Dar, atunci când luați în considerare gustul delicateții finite și durata lungă de conservare, acest lucru nu este nimic.

Mere de zăpadă Calvil într-un borcan

Snow Calvil este un soi care a apărut datorită eforturilor crescătorilor ucraineni. Astăzi, Calvilul de zăpadă este cultivat în multe țări, inclusiv în Rusia. Mere înmuiate - un ciocol delicios, pentru prepararea căruia se folosesc cutii, găleți și butoaie. Cu toate acestea, în zonele urbane, nu fiecare hostess are un astfel de container și alegerea locului potrivit pentru depozitare este problematică. În acest caz, este mai practic să se utilizeze băncile.

ingrediente:
 • Apă - 5 litri.
 • Pâine de secară - 0,5 pâine.
 • Mere.
 • Cireș și frunze de coacăze.
 • Scorțișoară - 2,5 g.
Mod de preparare:
 1. Tăiați pâinea în bucăți mici, puneți-o pe o foaie de copt și trimiteți-o în cuptor. Uscați până la aur. Se toarnă apă clocotită peste crackere de secară, se adaugă scorțișoară și se lasă să se răcească.
 2. Așezați frunzele pe partea inferioară a cutiilor curate, așezați zăpada Calvil pe partea de sus. Adăugați murături de pâine în fiecare borcan. Acoperiți recipientele cu tifon sau o cârpă liberă. După fermentație, mutați merele la frig.

Sunt de acord, este mai convenabil să se recolteze mere înmuiate în bănci decât într-o găleată sau un butoi. Și dacă nu vă este frică de experimente, faceți modificări în rețetă. În special, vă sfătuiesc să înlocuiți zahărul cu miere și, în locul sării de pâine, să folosiți făină de secară diluată sau quass. Doar nu exagerati cu numarul de frunze de coacaza, altfel tratamentul va fi acru.

Sfaturi utile

Există un număr considerabil de rețete pentru gătitul merelor murate. Și fiecare are avantaje și dezavantaje, dar dacă este făcut corect, rezultatul nu va dezamăgi niciodată. Iar următoarele sfaturi vă vor ajuta.

 • Pentru recoltare pentru iarnă, folosiți măr de copt fără daune și viermi. Fructele mici sunt acide întregi și tăiate pe cele mari în sferturi.
 • Utilizați un recipient curat pentru a urina. Asigurați-vă că ați curățat vasul, găleata sau borcanul folosind sifon, apoi clătiți cu apă fiartă.
 • Rețineți că, indiferent de metoda de înmuiere a merelor, absorbiți soluția salină. Prin urmare, verificați în mod regulat recipientul și adăugați lichid, dacă este necesar. În caz contrar, deteriorarea produsului nu poate fi evitată.
 • Pentru a umbri gustul de mere, adăugați câteva cârlige de lavandă, mentă sau ierburi de oregano în recipient. Aceste plante care nu se cunosc vor schimba gustul delicatetii.

Astăzi am revizuit rețetele populare și simple, dar incredibil de delicioase, datorită cărora este ușor să preparați mere proaspete îmbibate pentru iarnă. Retetele vă vor ajuta să faceți o gustare delicată pentru întreaga iarnă și veți înmulți experiența dvs. în pregătirea de spații libere. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: 10 Simples Remedios Caseros Para Los Talones Agrietados (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu