Unde trăiesc lemurii?

Lemuri sunt animale uimitor de frumoase care aparțin primatului umed umed. Există mai mult de 100 de specii din aceste animale. Specii combinate în 5 familii au caracteristici comune și caracteristici individuale. Vorbim despre dimensiunea, culoarea, obiceiurile și stilul de viață. Luați în considerare unde trăiesc lemurii.

Habitat și obiceiurile de lemuri

În natură, lemurii se găsesc în Madagascar și în Comore. În timpurile străvechi, primatele au locuit complet pe insule, dar de-a lungul anilor zona de distribuție a scăzut, iar acum trăiesc exclusiv în zonele împădurite. Astăzi, multe specii sunt enumerate în Cartea Roșie, astfel încât animalele au nevoie de protecție și tratament delicat din partea omenirii. Acum despre stilul de viață.

 1. Primatele petrec cel mai mult timp pe copaci. Utilizând coada ca balancer, ei se mișcă rapid și cu dexteritate de la sucursală la ramură. Lemurul se odihnește în copaci, se răcește în soare și chiar în rasă. Dacă animalul se află pe teren, acesta se mișcă încă prin sărituri, folosind 4 membre.
 2. Ei dorm pe ramuri, strângând copacul cu picioarele și brațele anterioare. Unii construiesc adăposturi care seamănă cu o pasăre a unei păsări. În rest, într-o astfel de casă puteți găsi până la 15 persoane care dorm.
 3. Aproape toate tipurile de lemuri sunt animale publice care trăiesc pe teritoriul lor. Ei trăiesc în grupuri de familie de până la 25 de persoane, în care predomină o ierarhie strictă. În fruntea echipei este o femeie. Furnizat cu energie, are mai multe avantaje în ceea ce privește alimentația și alege mai întâi un partener cu debutul perioadei de căsătorie.
 4. Există trăsături și procesul de reproducere. În timp, femeia dă viață unui copil, care se naște 222 de zile după concepție. În primele 2 luni, un cuib de prehensil se blochează pe haina mamei. Mai târziu, un primat mic face căi independente și devine complet independent la vârsta de șase luni.
 5. Numărul de femele și masculi din pachet este aproximativ egal. După pubertate, femelele tinere rămân în pachetul matern, iar bărbații se deplasează adesea în alte familii. Deși lemurii sunt animale sociale, se găsesc adesea singuri și cupluri care trăiesc separat.
 6. Zona teritoriului aparținând aceleiași familii ajunge adesea la 80 de hectare. Membrii turmei marchează granițele posesiei cu urină și secrete, păzind agresiv și încăpățânat împotriva încălcării de către străini. Marcarea site-ului se află pe umerii tuturor membrilor familiei. Primatele fac gheare pe coaja de copaci zgarieturi adanci si marcheaza secretia parfumata a glandelor.
 7. Lemuri folosesc sunete de zgomot sau un țipăt piercing pentru a comunica. Unele specii cu debutul perioadei uscate cad într-un cordon. Într-o stare de activitate scăzută, corpul animalului folosește grăsimea acumulată.
 8. Lemurii sunt considerați ca fiind de lungă durată. În mediul lor natural, trăiesc până la 35 de ani. La domiciliu, aceștia trăiesc adesea mai mult dacă proprietarul oferă animalului o îngrijire corespunzătoare și o alimentație adecvată.

Informații despre video

Comportamentul, precum și stilul de viață al lemurilor, corespund pe deplin aspectului lor unic și interesant. Este greu de crezut că aceste animale mici uimitoare îi sperie pe locuitorii insulelor pe care le locuiesc.

Cum și ce lemurul mănâncă

Lemurul este un primat erbivor. Cu toate acestea, hrana depinde în mare măsură de tipul de mamifer. Principala parte a dietei este reprezentată de fructe, frunze de arbori, flori, lăstari, coajă de copac și semințe.

Bambusul și lemurii de aur mănâncă muguri de bambus și frunziș, iar lemurul de pisică preferă fructele indiene. Indri mănâncă exclusiv alimente vegetale, iar larvele insectelor sunt incluse în rația madacinelor Madagascar din Madagascar. Cea mai versatilă dietă a lemurului pitic. Acest animal mâncă din bună voie polen de plante, smoală, nectar, larve și insecte mici.

Alimentele de origine animală din dieta lemurului joacă un rol secundar. Cel mai adesea bug-uri, mantises rugându-se, fluturi de noapte, greieri, gândaci și păianjeni cad pe masă. În dieta lemurului de șoarece gri sunt și mici cămeleoni și broaște de copac. Speciile pitic nu contează regale și păsări mici. Este de remarcat faptul că reprezentanții speciei Indri, pe lângă alimentele din plante, folosesc terenul, care neutralizează efectele substanțelor otrăvitoare în plante.

Dieta de lemur nu este deosebit de hrănitoare, așa că indivizii petrec mult timp în odihnă. Dacă vorbim despre hrana din grădina zoologică, animalul se obișnuiește rapid cu orice fel de mâncare. Primatul ia mâncare cu dinții sau ia membrele din față și le trimite în gură.

Lemuri din desene animate "Madagascar"

În 2005, a apărut filmul animat "Madagascar" pe un ecran lat. Imaginea a câștigat rapid popularitate în lume. Unul dintre personajele principale ale desenului a fost un lemur pe nume Julian.

Julian este un lemur de pisică. În sălbăticie, acest animal trăiește în Madagascar. Dimensiunea corporală și mersul pe jos, însoțite de o coadă foarte înaltă, primatul seamănă cu o pisică.

Este de remarcat faptul că lemurul de pisică are exact treisprezece fâșii pe coada. Acesta este cartea sa de vizită.

În natură, lemurii de pisică încep o zi cu o baie de plajă. Ei stau confortabil și încălzesc burta în lumina soarelui. După finalizarea procedurii, mergeți la micul dejun. Ei mănâncă fructe, frunze, flori, cactuși și insecte.

În natură, lemurii din această specie sunt obișnuiți. Cu toate acestea, amenințarea cu dispariția a izbucnit. Potrivit statisticilor, pe această planetă trăiesc doar 50.000 de indivizi, așa că lemurul de pisică a fost adăugat la Cartea Roșie.

Recent, lemurul de pisică a fost un favorit al turiștilor care vizitează Madagascar.

Unde trăiesc lemure în captivitate

Multe specii de lemuri din Madagascar sunt în pericol de dispariție. Acesta este meritul umanității, care distruge în mod activ habitatele naturale ale acestor primate. Mai multe animale sunt prinse în mod activ pentru revânzare. Acest lucru se datorează creșterii popularității reproducerii ca animal de companie.

În multe țări ale lumii, lemurii sunt crescuți în pepiniere speciale, în care condițiile de viață sunt cât se poate de apropiate de mediul natural. Există instituții similare în Rusia, dar ele sunt puține, deoarece înmulțirea lemurselor este o ocupație costisitoare și supărătoare, la fel ca și creșterea pinguinilor.

Pot să țin un lemur acasă?

Lemurii sunt ușor de înjunghiat. Aceste primate mici sunt ascultătoare și nu prezintă agresiune, de aceea sunt atât de populare în rândul crescătorilor de animale exotice. Pentru a face animalele confortabile într-o casă sau un apartament, este recomandat să se asigure condiții adecvate înainte de a cumpăra un animal de companie.

 • Pentru a păstra un lemur acasă, veți avea nevoie de o cușcă spațioasă sau un terariu mare. Casa nu face rău pentru a instala ramuri de copac sau mai multe viță de vie artificial.
 • În partea de jos a locuinței se recomandă adormirea cu rumeguș uscat. Umplerea va trebui schimbată frecvent, deoarece primatul nu poate fi învățat în tavă, spre deosebire de un pisoi. Lipsa de curățare regulată în terariu va provoca un miros neplăcut.
 • În mănăstirea lemur nu interferează cu o cutie mică cu bumbac sau iarbă uscată. Acest loc va servi ca un dormitor pentru relaxare sau o distracție confortabilă. Aveți nevoie de un bol mic de băut.

Lemur are păr gros, dar, în ciuda acestui lucru, nu-i plac schițele. Este recomandat să țineți cont de acest lucru atunci când alegeți un loc pentru aranjarea locuinței unui animal exotic.

Lemurii arată cea mai mare activitate seara și noaptea, prin urmare este mai bine să hrăniți animalul în acest moment. Dieta ar trebui să includă diverse alimente. Vorbim despre sfeclă și cartofi fierți, varză, salată, castraveți și ridichi, fructe, cereale, carne fiartă și produse de panificație.

Lemuri ca dulciurile. Includeți nuci, miere și fructe uscate în dieta ta. Perfecționați periodic animalele cu greieri, gândaci de gâscă sau viermi de masă. Insectele sunt vândute în magazinele de animale de companie.

Lemuri se încadrează în categoria animalelor neconflictuale și se pot obține ușor împreună cu câinii și pisicile. Cu grija adecvata, animalul de companie nu va sparge nimic, nu se rupe si nu se rupe. Problemele pot apărea numai cu tije de perdea și perdele - lemurii ar dori să urce mai sus și să urmărească evenimente de la o înălțime.

Vizionați videoclipul: DESPRE LEMURIA ȘI TELOS (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu