Unde trăiesc colibele?

Colibele sunt cele mai mici păsări de pe planetă. Dimensiunile mici, în combinație cu culoarea strălucitoare a penei și o dispoziție specială, fac din aceste mici creaturi un decor unic al naturii. Să ne uităm unde trăiesc colibele, să analizeze obiceiurile și comportamentele lor.

Habitat și obiceiuri de colibri


Cred că în acest moment unicitatea colibei este fără îndoială, dar aceasta nu privește doar aspectul și funcționarea organismului. Unicitatea păsărilor mici se manifestă și în caracterul și comportamentul. Prin urmare, subiectul discuțiilor ulterioare va fi obiceiurile colibelor și habitatului. Să începem cu personajul.

  • Păsările colibă ​​sunt păsări perisabile, rapide, răutăcioase și neînfricate. Aceste trăsături caracteristice sunt demonstrat viu în perioada de îngrijire medicală. Odată cu apariția pericolului potențial, mizeria atacă cu îndrăzneală păsările mai mari și protejează cu curaj pe descendenți.
  • Omul nu reprezintă o amenințare pentru colibri. Prin urmare, păsările mici fac de multe ori cuiburile lor aproape de clădirile rezidențiale. Persoanele îngrijitoare adesea atrag păsări frumoase în grădină, plantează flori, nectarul din care se hrănește cu colibri. Unii organizează bănci de băut. Containerele sunt umplute cu sirop sau cu o soluție de miere și apă. Ca semn de recunoștință, păsările umple grădina cu cântece frumoase sau chirpiciu subțire.
  • Dacă nu există nici o problemă în relația cu o persoană, este mai dificilă în rândul păsărilor. Lista trăsăturilor caracterului unic include egoismul și singurătatea. Deși păsările se adună adesea în turme, fiecare membru al comunității rămâne o individualitate strălucitoare. Prin urmare, dezacordurile și conflictele din grup nu sunt neobișnuite.

Colibri sunt răspândite pe un teritoriu vast. Unele specii preferă munții, alții cum ar fi câmpiile, iar alții aleg desertul. Cel mai mare număr locuiește în emisfera vestică. Cea mai mare concentrație de colibri de pe coasta Amazonului.

Informații despre video

Păsările montane care trăiesc în latitudini temperate, înainte de sosirea iernii, merg pe terenuri calde. Pentru a ajunge într-o țară fierbinte, fac zboruri lungi. După sfârșitul vremii reci, păsările ajung la patria lor și se întorc la viața lor normală.

Unde locuiesc colibri în Rusia?

Mulți sunt de părere că colibri trăiesc doar într-o zonă împădurită din tropice și subtropice. Într-adevăr, marea majoritate a speciilor trăiesc în America de Sud și Centrală, unde predomină un climat cald. Dar există o specie care a ajuns să-și placă zona climatică subarctică a Rusiei. E vorba de coroana oculară.

Cercetătorii au descoperit pentru prima dată această specie în vara anului 1976 pe teritoriul insulei Ratmanov. Potrivit informațiilor neconfirmate, reprezentanții speciilor de ocru apar adesea pe continentul Chukotka și pe insula Wrangel. Apropo, această insulă este uneori vizitată de urși polare.

Este greu să crezi în asta, dar o mică creatură cu pene, a cărei masă nu depășește 5 grame, este caracterizată de o rezistență de invidiat și se simte bine chiar la douăzeci de grade de îngheț.

Pentru vara, colibele găsite în Rusia sunt trimise în America de Nord. Acolo se opresc în zona montană, care este ideală pentru o viață normală: un climat cald, o abundență de plante înfloritoare, condiții optime pentru construirea cuiburilor și îngrijirea copiilor.

Cum și ce mănâncă colibele?


Dieta colibrilor nu poate fi numită diversă. Anterior, oamenii de stiinta au crezut ca mananca doar nectar floral. Rezultatele numeroaselor studii au confirmat eroarea prezentului aviz.

Mineritul nectar, pasărea zboară spre floare, îngheață, dă un cioc lung într-o mugur și o deschide puțin. Apoi el scoate limba tubulară și cu ajutorul mișcărilor de înghițire suge nectar. În plus față de nectar, dieta include insecte mici care sunt colectate pe frunze și flori de plante, precum și îndepărtate de pe web.

Pentru ca temperatura corpului să fie normală și să rămână activă, colibele au nevoie de multă mâncare. În fiecare zi o pasăre mică mănâncă de două ori mai multă mâncare decât greutatea sa. Sistemul digestiv datorat metabolismului accelerat se descurcă rapid cu alimentele.

Unde trăiesc colibri în captivitate

Colibri pot fi crescuți acasă. Proprietarul nu are probleme cu plasarea, hrănirea și domesticirea unui animal mic. Acestea le conțin în celule obișnuite, în plus acoperite din interior cu o rețea cu celule mici.

Rolul băuturii și alimentatorului este o sticlă de plastic ideală, care respectă pe deplin caracteristicile structurale ale aparatului oral. Puii mici necesită o supraveghere constantă, din cauza metabolismului accelerat, este recomandat să le hrăniți o dată la fiecare 15 minute.

Transportați colibri în cutii speciale echipate cu orificii de ventilație. În partea de jos a rezervorului trebuie să pună niște crengi. Pasărea îi lipeste cu labele și se simte mai liniștită.

Ocupația favorită a lui Hummingbird este curățarea penei la soare, așa că se recomandă păstrarea cuștii într-un loc bine luminat. Aranjamentul unui colț umbros este, de asemenea, binevenit. Noaptea, colibele dorm dormind. Chiar dacă pasărea este deranjată, va face un sunet subțire, dar va rămâne nemișcat și nu se va trezi.

Într-un mediu natural, durata de viață a unei colibri nu depășește 9 ani. În această perioadă, fiecare pasăre zboară o distanță imensă. Colibri trăiesc mult mai puțin în captivitate, deoarece este dificil să se asigure condiții optime pentru păstrare. Este vorba despre o alimentație bună, prezența unui număr mare de culori și organizarea spațiului pentru zborurile lungi.

Vorbind despre grădinile zoologice, colibele sunt crescute în California. Pe teritoriul instituțiilor locale se stabilesc zone de aer special în care trăiesc crustele. În grădinile zoologice din Europa sunt rare, deci pentru europenii o întâlnire cu acest mic locuitor este atât de așteptată și plină de bucurie.

Vizionați videoclipul: Au ales sălbăticia - S-au retras în sălbăticie și trăiesc în colibe, departe de civilizație! (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu