Cum să eliminați șelacul de la unghii la domiciliu

Cum să eliminați șelacul din cuie, cum să eliminați acoperitoarele de șelac și dacă îl puteți îndepărta acasă, veți învăța din articol.

Modalități de eliminare a șelacului fără lichid special

Pentru a îndepărta șelacul fără ajutorul unui specialist, veți avea nevoie de următoarele instrumente: îndepărtarea poloneză de acetonă sau acetonă, alcool izopropilic, folie de aluminiu, tampoane de bumbac sau tampoane de bumbac, băț portocaliu. Nu folosiți acetonă tehnică. Își rănește pielea, cuticula și chiar și unghia.

Luați în considerare două modalități simple, dar eficiente de a elimina șelacul fără lichid special.

Numărul opțiunii 1

Înainte de procedură, asigurați-vă că produsul nu provoacă alergii. Pentru a face acest lucru, aplicați o cantitate mică pe suprafața interioară a cotului. Dacă după zece minute nu există roșeață sau iritație, efectuați procedura.

Pregătiți componentele necesare pentru procedură. Tampoane de bumbac separate și tăiate în două jumătăți - semicercuri. Dacă se utilizează lână convențională, se formează plăcuțe mici de bumbac. 10 pătrate sunt tăiate din folie într-o astfel de dimensiune încât toată lumea să poată înfășura un deget. Spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun, acest lucru va degresa pielea și va permite o procedură mai eficientă.

 1. Umpleți bumbacul cu un dispozitiv de îndepărtare a unghiilor. Aplicați tamponul umed foarte atent, evitând contactul cu pielea și cuticula pentru a preveni arsurile.
 2. Unghie cu folie de folie din bumbac. Pentru a consolida bumbac sponzhiki, gumă de hârtie adecvată și obișnuită. Efectuați această acțiune cu fiecare deget.
 3. Designul este lăsat pe unghii timp de 10-15 minute, apoi îndepărtat alternativ de la fiecare deget. Se recomandă îndepărtarea vatei de vată cu mișcări de rotație, astfel încât să fie posibilă îndepărtarea mai multor lacuri.
 4. Cea mai mare parte a stratului de acoperire trebuie scos din cui imediat după îndepărtarea foliei, resturile sunt îndepărtate cu un baston portocaliu.

Bastonul Orange poate fi înlocuit cu împingător - este o spatulă metalică pentru împingerea cuticulei. Pusher va trebui să lucreze mai atent, apăsați ușor pe sculă, deoarece metalul poate deteriora placa de unghii atunci când este puternic apăsat. Dacă șelacul nu se află în spatele plăcii de unghii, procedura se repetă în câteva minute.

Procedura de îndepărtare a șelacului este completă prin lustruire (acesta este un bloc de lustruire care este mai moale decât un fișier, ajută la netezirea neregularităților unghiilor, aduce manichiura la perfecțiune). Îndepărtează cele mai mici reziduuri ale stratului de acoperire și clarifică forma cuiului. De asemenea, dosarul de lustruire adecvat. Pentru a preveni uscarea și subțierea unghiilor, uleiul cuticulei este aplicat cu mișcări ușoare de masaj.

Instrucțiuni video

Numărul opțiunii 2

A doua metodă este mai ușoară și mai rapidă decât prima, dar are dezavantaje. Este mai puțin sparing și afectează agresiv unghiile și pielea mâinilor.

 • Înainte de procedură, spălați-vă pe mâini cu apă caldă cu săpun. Stratul superior de șelac este tăiat cu un filet pentru șlefuire.
 • Pielea din jurul unghiilor este unsa cu o crema grasa. Timp de 10 minute, introduceți unghiile în cada cu acetonă sau cu un produs de îndepărtare a lacului de unghii concentrat. Puteți scufunda unul câte unul, dacă dimensiunea recipientului permite, pentru a înmuia acoperirea de pe ambele mâini deodată.
 • Îndepărtați cu atenție pelicula de lac cu un baston de culoare portocalie, încercați să nu deteriorați plăcuța de unghii. Spalati mainile cu atentie in apa calduta folosind sapun usor.
 • La fel ca în prima variantă, tratăm gălbenușul cu bufficom și lubrifiați cuticula cu ulei special.

După stres, unghiile și mâinile trebuie să se refacă. Pentru a face acest lucru, lubrifiați-le în mod corespunzător cu o cremă hrănitoare. Astfel încât pielea mâinilor se recuperează mai repede, devine moale și moale, face o mască specială care va hidratează pielea mâinilor și se va hrăni cu substanțe utile.

Modalitățile enumerate de a scoate acoperirile de șelac la domiciliu vor contribui la economisirea banilor și nu vor recurge la o vizită la un salon de unghii.

Metode profesionale de îndepărtare a șelacului

Îndepărtarea stratului de acoperire cu șelac este mai ușoară decât gelul folosit pentru construire. Procedura a fost rapidă și fără consecințe negative asupra unghiilor, trebuie să contactați specialiștii din saloane. În saloanele de unghii se folosesc instrumente specializate care permit:

 • Înlăturați complet gelul de gel de pe placa de unghii, fără a lăsa nici cel mai subțire film. Stratul subțire transparent al acoperirii rămase pe unghii va strica viitoarea manichiură și îi va lipsi atât de estetică, cât și de durabilitate.
 • Pregătiți baza pentru următoarea manichiură, care va face să pară perfectă.
 • Consolidarea unghiilor, datorită ingredientelor nutritive și hidratante.

Pentru a simplifica sarcina de îndepărtare a șelacului, se folosesc truse profesionale. Sunt potrivite pentru utilizarea în saloane și acasă.

Kitul standard conține o soluție pentru dizolvarea șelacului, un baston portocaliu, pungi de unghii de unică folosință, un fișier profesionist de unghii și ulei de cuticule.

În saloanele specializate se utilizează numai mijloace profesionale, iar tehnologia pentru îndepărtarea învelișului de șelac este următoarea:

 1. Lichidul pentru îndepărtarea șelacului este aplicat bureților de bumbac care arată ca degetele obișnuite. Ele sunt asezate pe fiecare deget si fixate cu velcro. Astfel, lichidul erodează treptat stratul de acoperire fără a afecta pielea.
 2. După 10 minute de expunere, bureții sunt îndepărtați, iar resturile gelului moale sunt îndepărtate cu un baston portocaliu.

Maeștrii profesioniști folosesc produse de calitate, care în timpul procedurii saturează unghiile cu componente de îngrijire. Imediat după aceea, puteți aplica un strat nou, nu va deteriora unghiile.

Tipuri de scoica de scoica

Alegerea lichidului de îndepărtare a șelacului trebuie luată foarte serios. Rezistența durabilă este dificil de îndepărtat, astfel încât unele lichide acționează agresiv nu numai pe lac, ci și pe placa de unghii.

Orice agent pentru îndepărtarea șelacului conține acetonă sau analogii acesteia, de exemplu, acetilat, solvent. Acești compuși chimici despică gelul bine, dar efectul secundar al utilizării este placa de unghii uscată. O altă componentă care se găsește adesea în multe lichide, alcoolul izopropilic are, de asemenea, un efect negativ asupra unghiei.

Pentru a neutraliza sau a reduce efectele negative ale elementelor chimice asupra unghiilor, mărcile bine cunoscute completează compoziția lichidelor cu vitaminele A și E, jeleul de petrol, glicerina, aditivii dezinfectanți, extractele din plante și uleiurile esențiale. Util pentru unghiile castor, lămâie, ulei de migdale, extract de arbore de ceai, decoct de germeni de grâu. Unii producători de astfel de lichid nutrițional se eliberează cu numele "smalț inteligent", deoarece oferă o îngrijire completă sigură, contribuie la un aspect sănătos.

Dacă produsul nu conține substanțe nutritive, este imperativ să utilizați ulei de cuticule după fiecare procedură de îndepărtare a șelacului. Acest lucru va împiedica uscarea cuticulei și a plăcii de unghii. Nu este recomandat să se îndepărteze acoperirea cu acetonă concentrată. Ea afectează agresiv placa de unghii, provoacă exfolierea unghiei și, penetrează corpul prin piele, otrăvește toxinele. Pentru a nu dăuna sănătății, utilizați lichid de înaltă calitate pentru a elimina șelacul.

Luați în considerare cele mai populare fluide.

 1. Lichidul de la CND (Shellac) îndepărtează delicat lacul într-o perioadă extrem de scurtă de timp - 8 minute (standard 10-15 minute). Vitamina E și uleiul de nuci de macadam hidratează, împiedicând uscarea plăcilor de unghii și a cuticulelor și pete albe pe unghii. Unele mărci lichide au un miros plăcut (CND Product Remover).
 2. Producătorul Color Couture Entity One eliberează mărfurile în recipiente cu un dozator foarte convenabil. Stratul protector al plăcii unghiilor creează lanolină, care împiedică uscarea și iritarea.
 3. Gelish Harmony, Jessica Geleration, lichidele GelFx Orly dizolvă vopseaua în 10 minute fără a afecta plăcuța naturală de unghii.
 4. Compania de astonizare produce lichide care sunt potrivite pentru îndepărtarea nu numai a șelacului, ci și a polisului și a acrilului.
 5. Mai universal înseamnă marca IBD Just Gel. Ei îndepărtează de pe placa de unghii orice tip de acoperire: lacuri de gel, acril, vârfuri, fibră de sticlă. În plus, conține clotrimazol - agent antifungic și antibacterian. Astfel, nu numai protecția, ci și tratamentul unghiilor.

În scurt timp, șelacul a devenit una dintre cele mai populare proceduri în saloanele de unghii. Fashionistas a apreciat confortul, practicul și frumusețea acestui tip de aplicație inovatoare. Cuiele cu o astfel de manichiură pentru o lungă perioadă de timp au un aspect bine îngrijit, un design frumos, mai puțin sensibile la fragilitate.

Dacă nu este posibil să mergeți la salonul de unghii pentru a scoate șelacul, să aveți răbdare și mijloace disponibile și să efectuați procedura la domiciliu. Principalul lucru este să respectăm regulile de îndepărtare a șelacului, pe care le-am descris în articol.

Lasă Un Comentariu