Cum să curățați rapid și eficient intestinele acasă

Cum să curățați rapid și eficient intestinele la domiciliu fără a vă răni sănătatea? Cum să preveniți efectele secundare, ce metode de prevenire există și cum să curățați fără clism? Răspunsurile la aceste întrebări vor fi discutate în articol.

Precauții și contraindicații

Spălarea colonului nu este periculoasă pentru organism dacă este efectuată cu apă curată fără substanțe chimice și numai după consultarea unui medic. În ciuda beneficiilor unei proceduri de curățare a intestinelor, trebuie să țineți cont de limitele în care nu le puteți folosi.

Irigarea colonului va trebui abandonată în următoarele condiții:

  • sarcinii;
  • menstruație;
  • Prolaps vaginal;
  • Boli ale intestinului gros;
  • Gradul de hipertensiune III;
  • Insuficiență renală și cardiacă.

Pentru boli: stadiul acut al bolii Crohn, colita ulcerativă, diverticulita, hemoroizii severi, lavajul intestinal este strict contraindicat.

Este necesar să se acorde atenție sănătății intestinelor, deoarece acest organ este cel mai poluat loc în organism. Culorile intestinale curate și sănătoase sunt numite fundația și garanția unei vieți sănătoase.

Curățarea intestinelor remediilor folclorice

Timp de decenii, curățarea corpului se face cu ajutorul unor remedii folclorice. Luați în considerare cei mai renumiți dintre ei.

Scoateți

Bran - un produs bogat în fibre, care nu este digerat și, prin urmare, nu este absorbit de organism. Fiind în tractul gastro-intestinal, fibrele se umflă. Va lua mult lichid pentru ao spăla.

Bran - un instrument excelent pentru "stoarcerea" pietrelor fecale din intestine si eliminarea toxinelor, a metalelor grele si a substantelor toxice. Produsul natural nu dăunează corpului, îmbunătățește microflora și calitatea absorbției nutrienților.

Branul este disponibil tuturor. Le puteți cumpăra în magazinele de produse alimentare și farmaciile. Bran a luat 2 linguri. lingură timp de o jumătate de oră înainte de a mânca de trei ori pe zi. Se spală branza cu 0,5 litri de apă. Un curs complet de curățare a colonului este conceput pentru o lună, se recomandă curățarea repetată după 12 luni.

cereale

Odată cu curățarea intestinelor, puterea de a face față alimentelor care sunt incluse în dieta obișnuită este cerealele din care sunt făcute cerealele. Fibrele dietetice în compoziția cerealelor curăță delicat tractul gastro-intestinal.

În aceste scopuri, se potrivește excelent: hrișcă și orz de perle, orez brun, ovaz.

legume

Accelerați procesul de curățare și faceți-l mai eficient dacă adăugați legume proaspete la dieta zilnică. Legumele crude bogate în fibre activează procesele de curățare naturală a tractului digestiv.

Pentru curățarea intestinelor sunt cei mai buni ajutoare: sfecla, toate varietățile de varză albă și roșie, morcovi, ardei dulci, dovlecei, castraveți, telina. Principalul lucru nu este să distrugă proprietățile valoroase ale legumelor, ele sunt adăugate la alimente exclusiv crude.

Salatele vor fi o soluție gustoasă. Legumele pot fi rase sau tocate și se adaugă gust de floarea-soarelui sau ulei de măsline.

mere

Ca și legumele, merele sunt bogate în fibre. Dulcele și merele acide conțin acid frutic, care dizolvă zgurii și toxinele care se acumulează în tractul gastro-intestinal. Compoziția soiurilor dulci de mere, acest acid nu este inclus, deci nu sunt eficiente pentru curățare.

Îndepărtarea intestinelor cu mere se efectuează într-o singură zi. În această zi, va trebui să mâncați 2 kilograme de mere dulce și acre și să beți multă apă. Merele sunt consumate în părți egale la fiecare 60 de minute. Purificarea necesită apă necarbonată. Mesele din această zi sunt limitate doar la mere.

Îndepărtarea intestinală prin această metodă se realizează de cel mult două ori pe lună și numai după consultarea unui medic.

ierburi

Ierburile din antichitate au fost folosite în medicină, inclusiv în scopul curățării intestinelor și a întregului corp. Astăzi ele nu sunt utilizate mai puțin în mod activ în aceste scopuri. Ierburile neutralizează toxinele și otrăvurile care intră în sânge. Au o gamă largă de acțiuni: coleretic, laxativ, subțire. Înainte de a folosi o anumită planta, trebuie să fii familiarizat cu efectele asupra corpului și cu posibilele efecte secundare.

Sucuri proaspete

Curățarea intestinelor cu sucuri proaspete este o metodă eficientă și plăcută. Folosește fructe proaspete acru - citrice, mere, cireșe, prune, prune de cireșe și altele. Compoziția lor conține o cantitate mare de acid de fructe, care dizolvă zgurii și masele fecale, după care sunt excretate natural din organism.

Consolidarea efectului poate fi obținută prin adăugarea de suc de tărâțe. Procesul de curățare a sucurilor proaspete este extrem de simplu. Pentru o zi se consumă numai suc natural. O recepție include un pahar de suc. Intervalul dintre recepții este de o oră.

Este permisă recurgerea la această metodă de curățare a intestinului nu mai mult de o dată la două săptămâni.

Îndepărtarea intestinelor cu medicamente

În plus față de remediile populare, medicamentele vor ajuta la curățarea intestinului, cele mai populare fiind ieftine și accesibile tuturor.

Ulei de ricin

De sute de ani, uleiul de ricin a fost folosit de generații pentru a trata constipația și curățarea intestinului. Învinge bacteriile, virușii, ciupercile și drojdiile care trăiesc în tractul digestiv. În cazul în care un proces inflamator a început în intestine, uleiul de ricin va veni la salvare, care normalizează procesele de golire regulată și va elimina unele probleme ale tractului gastro-intestinal. Uleiul de ricin are un efect ușor, deci adecvat pentru copiii de peste 4 ani.

Sulfat de magneziu

Sulfatul de magneziu este un agent de curățare intestinal popular. Vândute cu nume: magnezie, sare, sare Epsom. Principalele proprietăți sunt îndepărtarea toxinelor și a deșeurilor din organism, eliminarea constipației, curățarea tractului gastrointestinal, îmbunătățirea procesului digestiv în general.

Sulfatul de magneziu are un puternic efect laxativ, deci atunci când îl folosiți, nu trebuie să planificați să părăsiți casa. Pentru a curăța intestinele, medicamentul trebuie luat dimineața în proporție de 2-4 lingurițe de sulfat de magneziu în 200 ml de apă. Pentru ca procedura să nu provoace deshidratarea corpului și să mențină echilibrul de apă, trebuie să beți cantitatea maximă de apă posibilă.

Carbon activat

Cărbunele activat este un agent ieftin și eficient. Proprietatea principală a carbonului activ este absorbantă. Abilitatea de a absorbi rapid substanțele nocive prezente în tractul gastrointestinal, împreună cu lichidul, a condus la utilizarea sa medicală.

Medicamentul este prescris pentru a elimina efectele diferitelor otrăviri alimentare. Acesta absoarbe substanțe toxice și, în mod natural, le îndepărtează din corp. Programul de curățare a carbonului activ este extrem de simplu: 5-8 comprimate sunt luate dimineața, la prânz și seara. Cursul durează de la trei la șapte zile. Pentru a determina doza corectă, luați în considerare greutatea corporală. Calculați: un comprimat pentru 10 kg de greutate. Carbonul activ cu blândețe și fără efecte secundare va curăța intestinele.

Cum să curățați intestinele de toxine fără o clismă

Curățarea intestinelor la domiciliu nu este dificilă, ci o procedură responsabilă, utilă pentru cei care suferă de constipație. Tăierea tractului gastrointestinal precede orice curățare completă a corpului.

Dacă nu doriți să utilizați clisme pentru curățare, luați în considerare următoarele metode.

  1. apă. Apa curată este un instrument excelent pentru curățarea intestinelor. Dimineața, înainte de micul dejun, beți cel puțin zece pahare de apă cu adăugarea a câteva lingurițe de sare. Într-o abordare, este dificil să se facă față sarcinii, este necesară utilizarea lichidului în părți egale pe oră. Potrivit pentru procedura și sare specială pentru curățarea intestinelor, vândute în farmacii sau sare de masă obișnuită. Pentru a pregăti soluția, păstrați proporția: o linguriță de sare se dizolvă într-un litru de apă. Procedura se repetă de cel puțin trei până la cinci ori. Contraindicațiile la procedurile de purificare pe bază de apă sărată sunt bolile intestinale și gastrice.
  2. Apă minerală. Cea de-a doua variantă a curățării intestinale este utilizarea apei minerale cu xilitol (zahăr destinat persoanelor cu diabet zaharat). Încălziți ½ sticlă de apă minerală la 36 ° C. Luați jumătate din lichid și adăugați 1,5 linguri. linguri de xilitol. Se amestecă până când xilitolul se dizolvă și bea. Pentru a obține efectul va trebui să se miște cel puțin douăzeci de minute. Apoi, apa rămasă este beată și douăzeci de minute de activitate din nou. Acum rămâne să terminați apa minerală și așteptați primele rezultate pozitive din activitatea efectuată.

Acasa, curatarea intestinului este disponibila pentru toata lumea. Această procedură nu necesită aptitudini speciale și nu ia mult timp, dar are un efect benefic asupra organismului în ansamblu. Curățirea este deosebit de importantă pentru activitatea completă a organelor. Organismul va răspunde îngrijirii și îngrijirii cu bunăstare excelentă. Viața activă, alimentele sănătoase sănătoase și procedurile regulate de curățare vor ajuta organismul să fie în stare bună, prelungind tânărul și frumusețea.

Vizionați videoclipul: Curăţarea colonului şi detoxifierea organismului prin metode naturale (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu