Cum de a curăța aurul acasă rapid și eficient

Cum să curățați aurul acasă rapid și eficient, ce remedii folclorice pot fi folosite și cum să restabiliți strălucirea originală produselor dvs. preferate fără a deteriora suprafața, vom spune în acest articol.

Caracteristici de bijuterii de curățare aur

Pentru ca bijuteriile de aur să se bucure de strălucirea originală cât mai mult posibil, va fi necesară o manipulare atentă și o depozitare atentă. Este recomandat să scoateți bijuteriile, să jucați sporturi, să vizitați o baie sau să faceți o activitate casnică care implică utilizarea de substanțe chimice.

Chiar și în urma recomandărilor, nu se va putea neutraliza complet impactul negativ al mediului: apa, cosmeticele, produsele chimice de uz casnic, oxigenul și soarele pot schimba aspectul aurului cel mai bine. Datorită deteriorării mecanice a metalului se formează micro-zgârieturi, datorită cărora decorul pierde strălucirea. Cosmetica si parfumul - cauza formarii de pete pe suprafata. De asemenea, aurul este afectat negativ de detergenți, care includ alcalini, clor, iod.

Metoda de curățare și mijloacele pentru fiecare produs sunt selectate individual. Ceea ce este potrivit pentru aurul galben clasic nu este întotdeauna util pentru alb. O atenție deosebită este acordată produselor de curățat cu pietre și cu o suprafață mată. Cel mai puțin din toate timpurile și forța de muncă va face curățarea inelelor netede fără inserții.

Remedii populare pentru curățarea aurului la domiciliu

Fiecare femeie din cutie are cel puțin o bijuterie de aur. Cu timpul, orice produs de aur își pierde strălucirea originală și are nevoie de curățare. Dați aspectul original al decorului dvs. preferat este destul de forțat la domiciliu.

pânză

Aurul poate fi curățat rapid și eficient cu o cârpă. Acesta este cel mai economic mod. Folosind o cârpă moale și pufoasă, frecați bine produsul până când apare strălucirea. În aceste scopuri, fleac, flanel sau piele de căprioară.

Deci, se va dovedi a curăța delicat orice decor. Dacă o astfel de îngrijire este efectuată în mod continuu, instrumentele profesionale și lichidele pentru aur nu vor fi necesare.

Singurul dezavantaj al metodei este că țesătura nu va face față vechii poluări, nu va dizolva filmul de oxid închis și nu va curăța poluarea în locuri greu accesibile. Pentru aceste cazuri va ajuta una din multele rețete populare pentru purificarea aurului.

amoniac

Pentru a face strălucirea aurului cu amoniac, sunt necesare următoarele componente:

  • 150 ml de amoniac;
  • 150 ml de apă;
  • 2 picături de detergent.

Toate componentele sunt amestecate, iar decorurile sunt plasate în soluția rezultată timp de 1 oră. După aceasta, produsele sunt spălate în apă rece și fiecare este șters separat. Aurul alb este frecvent frecat profund, umezeala nu trebuie să rămână pe ea.

Peroxidul de hidrogen

Soluția care ajută la "întineri" bijuteriile este o combinație de amoniac cu peroxid de hidrogen. Este usor de preparat: 3 pahare de amoniac, 2 linguri de peroxid de hidrogen si o picatura de sapun lichid se adauga la un pahar de apa. Pentru prepararea soluției cu ajutorul produselor enamelware.

În această compoziție, bijuteriile de aur sunt înmuiate pentru câteva ore. După procedură, filmele de oxid și impuritățile vechi vor dispărea de pe suprafața produselor, va apărea o strălucire încântătoare. Rețineți că instrumentul este contraindicat pentru curățarea bijuteriilor cu pietre.

folie

Curățați aurul la domiciliu folosind folie obișnuită. Acesta este un mod foarte simplu, dar eficient. Într-un recipient adânc puneți un strat de folie pe care plasăm decorațiunile. Într-un pahar de apă se dizolvă 3 linguri de sodă și se toarnă produsele de aur timp de 10-12 ore cu soluția rezultată. Rămâne doar să clătiți aurul cu apă curentă și ștergeți-l cu o cârpă moale.

sifon

Produsele din aur sunt plasate într-un recipient mic cu apă și sunt aduse la fierbere. Soda de masă se adaugă în proporție de 1 linguri. lingura de sifon in 1 cana de apa si fiarta timp de 5 minute. După aceasta, decorațiile sunt periate, clătite și uscate.

O metodă cunoscută de curățare a aurului direct cu sifon cu adăugarea de oțet. Cu toate acestea, nu este recomandat să-l utilizați, deoarece contactul mecanic direct al particulelor de sifon cu frunze de aur micro-zgârieturi, care nu va afecta în cel mai bun mod aspectul produsului.

sare

Sarea poate fi găsită în orice bucătărie, astfel încât această metodă de purificare a bijuteriilor de aur este cea mai accesibilă și mai ieftină. Prepararea unei soluții de sare de 0,5 cani de apă fierbinte și trei linguri de sare. Pentru noaptea se plasează obiecte de aur. Dimineața, se spală cu apă și se șterge. Această metodă este potrivită pentru murdăria mică, cu pete vechi pe care nu le poate face față.

Coca cola

Mulți au auzit despre metodele non-standard de aplicare a băuturii populare Coca-Cola. O modalitate atât de neobișnuită este purificarea aurului. Coca-Cola conține o concentrație crescută de acid, care dizolvă placa. Bijuterii de aur sunt plasate într-un mic container și umplute cu o băutură timp de o oră. După ce acest produs este suficient pentru a se clăti cu apă și pentru a se usca.

Acid citric

Un alt solvent excelent pentru scară este acidul citric. Pentru a curăța bijuteriile, se pregătește o soluție concentrată de acid citric, iar bijuteriile de aur sunt fierte în ea timp de aproximativ 10 minute. Apoi spălați cu apă curentă, iar produsele vor străluci ca în ziua achiziționării.

pastă de dinți

Compoziția de pastă de dinți și pulbere de dinți include substanțe cu proprietăți abrazive și, prin urmare, capabilă să curățe metalul. Pasta de dinți conține elemente de spumare care înmoaie impactul materialului abraziv.

Aurul este curățat pe același principiu ca și dinții: pasta este aplicată și mișcările obișnuite sunt curățate. Perie utilizați cele mai moi.

Purificarea aurului cu articole achiziționate

Dacă nu aveți timp și dorința de a pregăti amestecul pentru a curăța aurul sau pentru a fierbe soluții și pentru a freca cu paste de dinți, puteți utiliza instrumente specializate care sunt reprezentate pe scară largă în magazine.

Mijloacele sunt disponibile sub formă de paste, lichide, servetele cu impregnare. Principalul lucru atunci când alegeți este să ia în considerare pentru care metal este destinat și dacă este potrivit pentru prelucrarea pietrelor naturale și a diferitelor inserții.

Instrucțiuni video

Dacă instrucțiunile indică faptul că instrumentul este potrivit pentru prelucrarea aurului, acesta trebuie utilizat fără a atinge pietrele.

Cum să curățați aurul cu pietre pentru a străluci

Pentru îngrijirea completă a bijuteriilor este necesar să știți cum să curățați aurul și diverse inserții de pietre prețioase și semiprețioase. Pietrele necesită un tratament special. De exemplu, unele pietre nu se tem de expunerea la apă și o serie de substanțe chimice, dar pentru altele este distructivă.

Produsele cu diamante, zirconiu sau zirconiu cubic pot fi curățate într-o soluție cu săpun sau cu amoniac și oțet. Diamantele nu vor fi afectate de periajul cu o perie moale.

Soluția care conține amoniac nu este permisă pentru curățarea perlelor, turcoazelor, coralilor. Ele pot fi șterse cu o cârpă de flanelă. Lapis lazuli, rubine și opale pot fi spălate într-o soluție slabă de apă și săpun pentru copii.

  1. Cele mai multe pietre opace sunt recomandate a fi tratate cu un șervețel special sau o cârpă moale.
  2. Pietrele nu ar trebui să fie scufundate în apă dacă sunt fixate pe produs cu adeziv.
  3. Pentru a curăța murdăria din locurile greu accesibile, utilizați tampoane de bumbac înmuiate într-un compus special care este vândut în magazine de bijuterii.

În plus față de îngrijirea corespunzătoare, pentru păstrarea bijuteriilor este o manipulare atentă importantă. Merită să ne amintim și să respectăm reguli simple:

  • aurul trebuie depozitat într-o cutie, departe de o sursă directă de căldură, fără expunere la lumina soarelui;
  • Produsele în timpul depozitării nu trebuie să fie în contact între ele. Dacă nu există nicio cutie specială cu secțiuni, puteți împărți decorarea cu o cârpă moale, de exemplu, flanele;
  • Înainte de a lucra în gospodărie folosind produse chimice de uz casnic, trebuie să îndepărtați toate bijuteriile.

Sfatul principal pentru îngrijirea produselor de aur la domiciliu este simplu: atitudinea față de bijuteriile preferate ar trebui să fie atentă, iar îngrijirea ar trebui să fie permanentă. Atunci se vor bucura de strălucirea nu numai a ta, ci și a copiilor și nepoților tăi.

Vizionați videoclipul: Cum se curata usor bijuteriile din argint. (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu