Măsline și măsline - care este diferența

Măsline și măsline cresc pe un copac numit Olive European. În articol vom înțelege care este diferența dintre măsline și măsline, care sunt beneficiile și răul lor pentru organism, vom spune unde cresc și cum cresc.

Care este diferența dintre măsline și măsline?

În Rusia, termenul "măsline" este folosit pentru a desemna fructele măslinului verde, iar fructele negre ale aceluiași pom se numesc "măsline". Unii gurmanzi cred că acestea sunt fructe de copaci diferite, alții că diferența lor se datorează diferitelor grade de maturitate. Ambele măsline și măsline cresc pe același copac - măslinele europene, și diferă numai în ceea ce privește gradul de maturare.

Numai măslinele verzi sunt potrivite pentru conservare. Pentru prelucrare sunt fructele negre coapte. Uleiul este făcut din ele. Culoarea neagră sau verde a fructelor conservate este determinată de tehnologia utilizată în producție. Producătorii diferiți nu diferă în etapele de procesare și producție tehnologică, însă pot exista unele subtilități între ele.

Fructele verzi sunt colectate manual din copaci și plasate în coșuri speciale. Pentru a colecta fructe coapte, plase mici sunt plasate sub fiecare copac. În ele, fructele de padure sunt spalate, apoi împărțite după dimensiuni. Această etapă se numește calibrare. După aceea, pentru a îndepărta un gust amar specific, măslinele sunt înmuiate în cuve vrac într-o soluție bazată pe sodă caustică.

Fructele pe care le cumpărăm cu negru sunt plasate în recipiente speciale în care intră oxigen și se efectuează procesul de oxidare. Măslinile sunt oxidate de la șapte la zece zile, după care devin negre și moi, și toate dobândesc gustul savuros familiar.

În tehnologia de conservare a măslinelor verzi starea de oxidare absentă. După prelucrare, măslinele se conservă în saramură. Aici, producătorii pot arăta imaginația prin adăugarea de condimente și alte ingrediente la saramură, creând un gust corporativ.

Informații despre video

Depozitarea produsului are loc în tancuri de plastic de volum mare, care sunt interconectate și plasate subteran. Capacitatea unui astfel de butoi este de aproximativ 10 tone. Când vine timpul pentru etapele următoare (pitting, ambalare), măslinele sunt pompate din butoaie folosind pompe speciale.

Beneficii și rău pentru organism

Dieta locuitorilor din Marea Mediterană nu poate fi imaginată fără măsline și ulei de măsline, care este considerat cel mai util. Potrivit legendelor popoarelor mediteraneene, măslinul nu moarte, astfel încât cei care iubesc fructele sale se caracterizează printr-o stare excelentă de sănătate și vitalitate.

  1. Compoziția măslinelor conține mai mult de o sută de substanțe diferite. Proprietățile unora dintre ele nu au fost nici măcar studiate.
  2. Boabele sunt profilactice minunate împotriva bolilor vasculare, hepatice, stomacale și cardiace.
  3. Chiar și oasele măslinelor, care sunt perfect digerate în procesul de digestie, sunt consumate.
  4. Un beneficiu particular pentru organism este un set de trei tipuri de substanțe fenolice: lignani, fenoli simpli, secoiridoizi.
  5. Măslinile sunt un depozit de substanțe utile, cum ar fi oleocantal, un antiinflamator și anestezic.

Bomboanele conțin grăsimi monosaturate și vitamina E, care pot reduce colesterolul și pot proteja vasele de sânge de ateroscleroza, squalena, care are un efect preventiv asupra cancerului de piele și acidul oleic, care împiedică dezvoltarea cancerului de sân.

În cazul în care cresc și cum să crească măsline și măsline

Care este măslinul atât de mult iubit de gurmanzi? Trunchiul unui măslin poate fi auzit pe scară largă, în timp ce înălțimea lui rareori ajunge la mai mult de 1 metru. Dacă nu asigurați îngrijirea corectă a copacului, acesta se va transforma foarte rapid într-un tufiș și va muri din cauza lipsei de lumină la bază.

Oliva este o planta perena care poate fi reprodusa si actualizata. Rădăcinile copacului ajung până la 80 cm. Măduful poate supraviețui în condiții de secetă și poate tolera până la 10 ° de îngheț.

Astăzi, măslinele europene cresc în întreaga Mediterană. Este atât de popular încât sa răspândit în țările din America de Nord și de Sud, Asia Mică, India, Australia, Africa de Nord-Est și Asia de Est.

Liderul în furnizarea măslinelor este Spania, unde până la 80% din toate măslinele de masă sunt furnizate de regiunea Andaluzia. Ponderea livrărilor sale pe piața mondială atinge 50%, astfel încât majoritatea măslinelor și măslinelor reprezentate pe rafturile rusești sunt aduse din Spania. În Rusia, măslinele nu cresc, dar găsirea lor în magazine nu este dificilă.

Soiuri populare

Există mai mult de 400 de soiuri de măsline grecești. De obicei, numele soiurilor de măsline sunt obținute din locul în care cresc. În funcție de scopul utilizării, măslinele sunt împărțite în trei grupe:

  • Cantinele, mâncate în ansamblu și destinate conservării. Soiurile sunt Halkidiki, Conservolia, Amfisa, Kalamon (Kalamata), Frumbolia.
  • Semințe oleaginoase utilizate în producția de ulei. Aceasta este o faimoasă varietate Koroneyki și altele.
  • Ulei combinat sau conservat. Acestea includ soiul Manaki.

Măslinele sunt un produs neobișnuit, sunt gustoase și sănătoase. Puține plante se compară cu măslinele în cantitatea de vitamine, oligoelemente, fibre. Odată ce te-ai îndrăgostit de gustul lor, vei rămâne pentru totdeauna admiratorul lor.

Vizionați videoclipul: Cum evitam uleiul de masline contrafacut (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu