Unde trăiesc urșii și pinguinii polari?

Conform opiniei populare, urșii polari și pinguinii trăiesc acolo unde există o mulțime de zăpadă și gheață. Acest lucru este adevărat, dar, deși aceste specii preferă condiții extreme, ele nu locuiesc în mediul natural într-un singur teritoriu. Polar poartă ca Arctic, și pinguini ca Antarctica. Să aruncăm o privire mai atent la locurile în care trăiesc urșii polari și pinguinii.

Caracteristicile comportamentului sezonier al urșilor polari

Faptul că urșii polari nu au o perioadă de hibernare este izbitoare. Acestea rămân active pe tot parcursul anului. Odată cu trecerea timpului rece, animalele câștigă în mod activ grăsimi subcutanate.

Urșii polari își datorează numele într-o nuanță de blană. Iarna, animalele folosesc blana pentru a camufla. Inteligența urșilor polari merită o atenție deosebită. În așteptarea pradă, acești prădători masivi acoperă cu mâna nasul, care este singurul punct întunecat. În timpul verii, blănurile ursului polar dobândesc o nuanță de paie. Acest lucru se datorează razelor ultraviolete.

Observ că ursul polar are o "haină" pe mai multe niveluri. Pielea neagră, absorbind perfect căldura soarelui, este acoperită cu un substrat pufos. Animalul are, de asemenea, fire de păr lungi. Sunt transparente și caracterizate de o conductivitate termică excelentă.

Urșii urși sunt extraordinar de rezistenți. Contrar unei greutăți corporale decente, animalele se mișcă repede, profitând de spasmodic. Adesea în căutarea prădătorului pradă depășește 500 de metri.

Ursul polar se simte de asemenea excelent în apă. Fără o respirație, înoată până la 1 km. Acest animal scufunda, de asemenea, excelent. În cinci minute, sa implicat calm în vânătoarea subacvatică.

Dieta unui urs polar include pești, animale de mare și terestre. Uneori, sigiliile se încadrează și pe masa de prădător. Datorită unei aprovizionări decente de grăsime, el se duce fără hrană pentru o lungă perioadă de timp, dar dacă norocul a zâmbit, el mănâncă până la 20 kg de carne la un moment dat.

Urșii polari nu beau. Ei obțin lichidul necesar pentru existența completă din alimentele de origine animală. Observ că datorită climatului rece nu au transpirații abundente. Deci practic nu pierd hidratare.

Penguins - habitat și obiceiuri

Pinguinii sunt păsări amuzante. Au aripi, dar nu zboară. Pe pământ sunt stângaci, dar în apă sunt extrem de grațioși. Mulți oameni consideră că locuiesc numai pe teritoriul Antarcticii. Nu este. Această parte a planetei este locuită doar de 3 specii, restul speciilor sunt ca niște terenuri mai calde.

Cu excepția perioadelor de reproducere și de hrănire a puilor, pinguinii sunt ținute în largul mării deschise din emisfera sudică. Cea mai mare parte a păsărilor este concentrată în Antarctica și pe teritoriul insulelor din apropiere. În latitudinile tropicale, ele apar în locuri cu temperaturi scăzute. Insulele Galapagos, situate în apropierea ecuatorului, sunt considerate cel mai nordic habitat al pinguinilor.

Unde se întâlnesc pinguinii?

  • Antarctica. Un continent cu un climat aspră, o gheață veșnică și o temperatură extrem de scăzută au devenit un loc ideal pentru viața pinguinilor din Antarctica și Împăratul, precum și pentru tipul de Adele. De la începutul primăverii până la jumătatea toamnei, ei trăiesc în ocean, după care se întorc pe uscat, se unesc în colonii, construiesc cuiburi, se înmulțesc și se hrănesc cu descendenții.
  • Africa. Coasta africană caldă, spălată de curentul rece Benguela, a fost aleasă de pinguini spectaculoși. Această specie este incredibil de sociabilă. Nu este surprinzător faptul că mulți turiști vin anual la Cape of Good Hope, de dragul unei comunicări de neuitat cu păsările.
  • Australia. Pinguinul australian sau albastru locuieste aici. Acesta diferă de alte specii în mărimea sa modestă și în creșterea mică - de 1 kg și, respectiv, de 35 cm. Cel mai mare număr de reprezentanți ai celor mai mici specii este concentrat pe insula Phillip. Călătorii vizitează acest loc pentru a admira Parada Penguin. Păsările mici se adună la marginea apei în grupuri mici, după care pașii se îndreaptă către urmele din dealurile nisipoase.
  • Argentina. Insulele Orkney și Shetland sunt locuite de regele Penguins, care crește la o înălțime de metru. Autoritățile din America Latină protejează în orice fel aceste păsări, ceea ce contribuie la o creștere a populației.
  • Noua Zeelandă. Pinguinii magnific trăiesc pe insule aici - cele mai rare specii. Trăsătura lor distinctivă trăiește în perechi. Nu merg în colonie. Datorită numărului mic de persoane, specia este protejată.
  • Atlanticul de sud. Pinguinii cu părul auriu se găsesc pe coasta Chili, pe Insulele Falkland și pe Tierra del Fuego. Coloniile lor uriașe atrag turiștii cu bărbați cântând uimitor, care atrag atât de multe femei.
  • Peru. Coasta peruviană, de-a lungul căreia trece curentul rece - adăpostul pinguinilor Humboldt. Din diverse motive, numărul lor scade anual, pentru un total de 12 mii de perechi.

După cum puteți vedea, există un număr considerabil de specii de pinguini, fiecare dintre care trăiește în propriul său colț uimitor. Aceste păsări sunt unice, iar omenirea este pur și simplu obligată să se asigure că acestea continuă să ne încânte cu o viziune unică și alte caracteristici individuale.

Caracteristicile comportamentului sezonier al pinguinilor

Stilul de viata al pinguinului este extrem de neobisnuit. Nu este surprinzător, deoarece aceste păsări fără zbor își folosesc aripile ca aripioare și toți părinții iau parte la creșterea și hrănirea puilor.

În pinguini, perioada de curtare se încheie cu stabilirea de descendenți. Rezultatul eforturilor comune ale cuplului este oul. Trebuie să fie protejat de zăpadă, altfel descendența va muri sub influența temperaturii scăzute în stadiul inițial.

Femelele plasează cu grijă oul pe labele bărbatului și pleacă în căutarea hranei. Dupa primirea oului, masculul inconjoara viitorul copil cu o pata abdominala. Va trebui să încălzească oul timp de 2 luni. Adesea, de dragul puilor, stațiunile de sex masculin ajută la alți membri ai fraternității.

După apariția bebelușului, bărbatul îl hrănește cu lapte, pentru producerea căruia este responsabil stomacul și esofagul păsării. Penguinul este un lichid incredibil de nutritiv care conține de 10 ori mai multă grăsime și proteine ​​decât laptele de vacă.

În timp ce tatăl are grijă de copil, femela captează calmarul și peștele. Limba pinguinului este acoperită cu "ace", întoarse în direcția faringelui. Dacă prada a aterizat în cioc, evadarea nu va funcționa.

Pinguinii vânează în pachete. Femeile adunate în compania mare se scufundă în apă și, deschizându-și gura largă, zboară în școala de pește la viteză. După o astfel de manevră în gură este sigur că este o bucată gustoasă.

La întoarcere, câștigarea de sex feminin alimentează membrii familiei înfometați. În stomac, mama îngrijitoare aduce până la 4 kg de mâncare semi-digerată. Micutul pinguin este transplantat pe labele mamei și mănâncă delicatese timp de câteva săptămâni.

Material video

În plus, rolul susținătorului de familie revine asupra umerilor bărbatului. Pinguinii hrănesc copii o dată pe oră, ceea ce contribuie la epuizarea rapidă a stocurilor. Înainte de revenirea bărbatului, pinguinul cântărește câțiva kilograme.

Unde locuiesc în captivitate urși polari și pinguini

Fiecare persoană care a vizitat grădina zoologică trebuie să fi văzut un urs polar. Aceste animale sunt echipate cu pixuri spațioase, unde sunt create condiții care corespund cel mai bine mediului natural. Este vorba despre imitarea unui climat rece, crearea de rezervoare cu apă de gheață și adăposturi de zăpadă.

La animalele care trăiesc în captivitate, blănurile obțin uneori o nuanță verde. Acest lucru se datorează faptului că sub influența temperaturii ridicate, blana devine un loc ideal pentru creșterea algelor.

În Europa Centrală, pinguinii se găsesc exclusiv în grădinile zoologice. Administratorii unor unități organizează marșuri de pinguini pentru vizitatori. Sub supravegherea lucrătorilor din grădinile zoologice, păsările părăsesc incinta pentru o plimbare. Astfel de evenimente sunt organizate de grădinile zoologice din Edinburgh, München și alte orașe europene importante.

Pinguinii care trăiesc în captivitate întâlnesc adesea o infecție fungică care afectează tractul respirator. Prin urmare, ca măsură preventivă, în timpul verii păsările sunt ținute în spatele partițiilor de sticlă.

Pentru a rezuma. În timpul anchetei de astăzi, am constatat că urșii și pinguinii polari, contrar opiniei generale, nu se întâlnesc pe același teritoriu. La capriciul naturii, ele erau împrăștiate în diferite părți ale planetei. Cred că este bine, deoarece urșii albi, din cauza caracterului lor de vânătoare, nu ar permite pinguinilor să existe în mod pașnic. Aceste păsări și nu suferă suficiente probleme de viață și dușmani. Rețineți acest lucru dacă intenționați să faceți examenul în biologie. Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: TOP 50 CURIOZITATI DESPRE URSUL POLAR (August 2019).

Lasă Un Comentariu