Cum să gătești sfecla în cuptorul cu microunde

Toată lumea a folosit un cuptor cu microunde, dar nu mulți oameni se gândesc la versatilitatea acestui dispozitiv. În cuptorul cu microunde, nu numai alimentele încălzite. Îți voi spune cum să gătești sfecla în cuptorul cu microunde rapid și gustos.

Sfeclă preparată caloric

Sfeclă fiartă calorică - 49 kcal la 100 grame.

După sfeclă de cartofi este a doua dintre legumele folosite pentru a pregăti alimentele preferate. Și nu e de mirare, deoarece este luminos, gustos, păstrează complexul de vitamine pe întreaga perioadă de depozitare și nu are nevoie de condiții speciale pentru cultivare. Nu e de mirare că ea este considerată regina bucătăriei rusești.

Strămoșii noștri au început să fiarbă sfecla, deși la început au folosit numai frunzele de legume.
Legumele rădăcinoase fierte sunt foarte simple și pot fi păstrate în frigider pentru câteva zile.

Treceți rapid în 5 minute

Vă sugerez o modalitate de a găti repede sfeclă în cuptorul cu microunde în 5 minute.

Mod de preparare:
 1. Spălați și periați rădăcina. Tăiați în bucăți mici.
 2. Puneți piesele într-un vas de sticlă sau într-un alt recipient. Umple podeaua cu un pahar de apă și acoperă.
 3. Puneți vasul în cuptorul cu microunde, porniți la putere maximă timp de 5-7 minute. După aceea, verificați disponibilitatea. Luați un cuțit și puneți vârful. Dacă vine în mod liber, sfecla este gata.
 4. Evacuarea apei. Așteptați două până la trei minute până se răcește.

În concluzie, o altă recomandare. Nu lăsați legumele fierte în apă, deoarece devin apoase și fără gust. Apa trebuie evacuată.

Gatiti sfecla in cuptorul cu microunde din pachet

Luați în considerare metoda de preparare a sfeclei în cuptorul cu microunde, implicând utilizarea pachetului. Îmi iau o pungă de copt perforată. Dacă nu există un astfel de ambalaj, ambalajul obișnuit va face, doar verificați mai întâi că nu se topește în cuptorul cu microunde.

Mod de preparare:
 1. Spălați rădăcina și uscați cu șervețele de hârtie. După aceea, puneți într-o pungă perforată sau celofan. Cu câteva lovituri, cravată.
 2. Puneți sacul în cuptorul cu microunde, setând capacitatea de coacere la maxim. Lăsați-l să se coacă timp de 15 minute, apoi se așează pentru încă 5 minute în ambalaj.
 3. Obțineți sfecla finită. Uneori, tăind produsul, hostessul descoperă că este brut în mijloc. Nu este înfricoșător, leguminoase rădăcină crudă este mai utilă. Dacă acest ingredient nu este potrivit, puneți legumele în cuptorul cu microunde timp de încă câteva minute.

Sfeclurile fierte nu numai că sunt gustoase, ci și bogate în vitamine și microelemente, așa că sunt recomandate să le folosească pentru a normaliza activitatea intestinelor și a diferitelor boli. Este deosebit de util pentru femeile gravide într-o perioadă de imunitate redusă.

Cum să gătești sfecla în cuptorul fără microunde

A găti în cuptorul cu microunde nu are nevoie neapărat de apă. Pentru acest proces, potriviți o legume rădăcinoase de dimensiuni medii, o cratiță mică cu un capac sau un coacere pentru coacere.

GĂTIT:

 1. Spălați legumele, tăiați coada și partea superioară. Dezlipirea nu este necesară.
 2. Patul se usucă cu un prosop de hârtie, face câteva perforări cu un cuțit sau o scobitoare.
 3. Puneți într-o cratiță și trimiteți-l la cuptor, pornind puterea de 800 de wați. Așteptați 10 minute, apoi aruncați o privire. Lăsați încă 5 minute dacă este umed.
 4. Scoateți produsul finit și umpleți-l cu apă rece pentru o răcire rapidă.

Timpul de gătire al sfeclei depinde de capacitatea cuptorului și de dimensiunea rădăcinii. În medie, durează 10-20 de minute. Dacă gătiți mai multe legume, este recomandabil să le alegeți de aceeași mărime. Cu cât este mai puternic cuptorul cu microunde, cu atât mai puțin timpul petrecut la gătit.

Cum să coaceți sfecla în cuptorul cu microunde


În cuptorul cu microunde, coaceți sfecla întregi sau în bucăți, îndepărtați coaja. Voi spune versiunea mea cum mănânc această legume în cuptorul cu microunde.

Mod de preparare:
 1. Spălați rădăcina și faceți câteva găuri cu un cuțit. Datorită găurilor, sfecla nu va exploda sub influența temperaturii și nu va stropi cuptorul cu suc.
 2. În partea de jos a cuptorului cu microunde, puneți un șervețel de hârtie și pe partea de sus a fundului legume, astfel încât coada să privească în sus.
 3. Porniți soba la putere maximă și coaceți timp de 5-10 minute. Dacă gătiți mai multe legume rădăcinoase, creșteți timpul de gătire cu o rată de 3 minute pentru fiecare legume.
 4. Dacă după ce sfeclă sunt umezite, pentru a finaliza prăjirea, înfășurați folia și așezați-o din nou în cuptor.
 5. Opriți cuptorul cu microunde, scoateți-l și așteptați până se răcește în folie.

Acum voi dezvălui secretul alegerii corecte a sfeclei în magazin. Legume de înaltă calitate au o coajă lină, frunze luminoase și o coloană vertebrală lungă. Dacă rădăcina este subțire - rădăcina este bună. Serviți legumele sub formă de paie sau cuburi pentru garnitură. Și nu uitați de kvass-ul de sfeclă.

Sfaturi utile

Mulți oameni cred că gătitul în cuptorul cu microunde este nesănătos, deoarece mâncarea este încălzită din interior. A demonstrat că aceasta este o concepție greșită. Cuptorul cu microunde funcționează pe principiul unui cuptor și microundele cad pe produsul exterior. Prin urmare, mâncarea gătită va beneficia, nu va dăuna.

 1. Achiziționați sfeclă roșie într-un magazin cu o crustă subțire de piele bordeaux, deoarece gătește rapid și se dovedește delicios la domiciliu.
 2. Nu gătiți niciodată legumele în timpul gătitului, sare mai bine sticla deja pregătită.
 3. Nu îndepărtați coaja, dacă nu mâncați imediat, altfel vitamina C se pierde.
 4. Umpleți rădăcina cu apă fierbinte și puneți-o într-un timp îndelungat. El se va întoarce la forma sa veche.
 5. Nu se toarnă bulionul de sfeclă, este bine pentru sănătate.
 6. Utilizați frunze de sfeclă. Există cele mai multe vitamine.

Sfeclă roșie este un medicament care va fi un mare ajutor pentru diferite boli și prevenirea lor. Se recomandă utilizarea acestuia cu astfel de afecțiuni în organism:

 • obezitate;
 • durere în timpul menstruației;
 • depresie;
 • imunitate redusă;
 • oncologie;
 • scăderea hemoglobinei.

Consuma legume rădăcinoase în formă brută și fiartă. Suc de suc de sfeclă, deoarece este chiar mai util. Dar amintiți-vă, mâncând mereu sfecla nu este posibilă pentru anumite boli, inclusiv:

 • diabet;
 • gastrită;
 • diaree cronică;
 • gută;
 • artrita;

În alte cazuri, încercați să vă răsfățați cu feluri de mâncare cel puțin de două ori pe săptămână, cu cât știți deja cum să gătiți rapid în cuptorul cu microunde.

Compoziția rădăcinii include vitamine, fosfor, iod, cupru și minerale. Sfeclă roșie elimină toxinele și curăță sângele, normalizează metabolismul și previne creșterea în greutate. Spre deosebire de alte legume, aceasta nu pierde componente benefice sub influența tratamentului termic.

Sper că îți place căile mele de a găti sfecla în cuptorul cu microunde și vei îmbunătăți dieta cu un produs sănătos fără a-ți petrece prea mult timp în bucătărie.

Lasă Un Comentariu