Cum să gătești o omletă în grădiniță

Oamenii își amintesc uneori copilăria. Cei care au participat la grădiniță vin imediat în minte cu bunici, cu care erau încântați de bucătarii instituției preșcolare. Și deseori, împreună cu amintirile din copilărie, există dorința de a găti pentru copii o omletă luxuriantă, gustoasă, delicioasă și de aur ca într-o grădiniță.

Omelet caloric în grădiniță

Grădina de grădinărit omletă - rapid și ușor de pregătit caserola de ouă. De asemenea, este potrivit pentru o masă de dimineață, pentru cină, pentru o gustare. Acesta este adesea suplimentat cu o varietate de umpluturi, inclusiv brânză, legume și produse din carne. Mă întreb cum se folosește acest fel de mâncare populară asupra stării figurinei?

Valoarea energetică a produsului este determinată nu numai de setul de ingrediente, ci și de metoda de preparare. Conținutul de calorii al unui omlet gătit în cuptor este de 125 kcal, într-o tigaie - 184 kcal, într-un aragaz lent - 103 kcal, iar într-un cuptor cu microunde - 130 kcal.

Indicatorii sunt medii, deoarece mărimea ouălor, conținutul de grăsimi din lapte și unt și alți factori afectează conținutul caloric total. Dacă compoziția include aditivi din carne, valoarea energetică va crește semnificativ.

Sfaturi utile înainte de gătit

Ouălele caserole sunt servite în mod regulat în grădinițe și școli. Pregătiți-o într-un cuptor masiv, apoi tăiați în porții. Pentru gătit este suficient să luați ouă, lapte și sare. Mulți au impresia că, datorită simplității ingredientelor, o omletă este pregătită elementar. De fapt, în pregătirea unei capodopere există subtilități.

 • Respectarea proporțiilor - o garanție a aerului și a omelei oferite. Pentru a face o astfel de caserola pentru o parte din ouă, luați trei părți de lapte.
 • Formele de sticlă sau fontă sunt ideale pentru antena în cauză. Astfel de feluri de mâncare se încălzesc încet și uniform, iar omeleta arsă este o raritate.
 • Mâncărurile mari și mici reprezintă cea mai bună soluție. După coacere, omeletul cade ușor comparativ cu nivelul amestecului turnat. Pentru a obține un tratament ridicat, turnați mai multă bază în formă.
 • În timpul procesului de gătire nu se recomandă deschiderea ușii cuptorului, în caz contrar o diferență de temperatură puternică va duce la scăderea prematură a caserolei. Și pentru a păstra farfuria pe o farfurie și a păstra înălțimea ei, nu ajunge imediat după coacere. Așteptați câteva minute pentru a se răci ușor.

Pentru prepararea acestei omlete conform rețetei clasice a grădiniței, nu vor fi necesare alte ingrediente. Dacă doriți să dați un gust individual, este permis să luați legume, mirodenii, ciuperci murate, fructe de mare sau bucăți de carne.

Omelet clasic în grădiniță în cuptor


Reteta clasica foloseste doar patru ingrediente, dar unii bucatari recomanda adaugarea apei pure. Ceea ce iese din asta, aflați, experimentând rețeta în practică.

ingrediente:
 • Ouă - 5 buc.
 • Lapte - 250 ml.
 • Apă - 50 ml.
 • Sare - 1 lingura.
 • Unt - 10 g.
Mod de preparare:
 1. Într-un castron adânc, rupeți ouăle, amestecați cu o furculiță până când este netedă. Adăugați sare.
 2. Combinați apa cu lapte la temperatura camerei. Compoziția rezultată este turnată într-un recipient cu ouă, amestecat cu o forșcă. Nu amestecați cu un mixer.
 3. Se procesează forma cu unt, se toarnă amestecul și se trimite într-un cuptor preîncălzit timp de un sfert de oră. Temperatura - 200 de grade. Acest lucru este suficient pentru a face omletul complet pregătit și a dobândit o structură densă. La sfârșit, turnați untul topit.

Nu coaceți mai mult de 15 minute, altfel veți primi un caserol poros care plutește în lichid. Și încă un lucru. Textura matasoasă și moale - meritul untului. Uleiul vegetal nu este potrivit. Va face un cauciuc de omletă.

Dacă vorbim despre experimente, rețeta salută numai utilizarea aditivilor din carne sau de legume pentru a schimba gustul. Soda, făina sau amidonul sunt produse inacceptabile.

Omelet ca într-o grădiniță într-o tigaie


Pregătirea unei omlete de grădiniță într-o tigaie durează mai puțin timp decât într-un cuptor. Această rețetă va fi apreciată de femeile care au o zi lucrătoare calculată în minutul următor. Acesta va ajuta hrana gospodăriilor cu alimente gustoase și sănătoase.

ingrediente:
 • Ouă - 6 buc.
 • Lapte - 50 ml.
 • Apă - 50 ml.
 • Unt - 30 g.

GĂTIT

 1. Puneți ouale într-un bol, adăugați sare, toarnă apă și lapte. Folosind o furculiță, amestecați ușor amestecul. Nu urmăriți o creștere a volumului, atâta timp cât laptele este conectat la ouă.
 2. Lubrifiați tigaia preîncălzită cu unt, turnați baza omeletului. Se amestecă amestecul de la margini spre centru cu mișcări blânde și se acoperă cu un capac.
 3. Se prăjește până se obține o structură omogenă și îngroșată. Puneți vasul pe o farfurie și serviți.

Dacă doriți să diversificați rețeta și să o includeți în supliment, puneți ceea ce îi place gospodăria. Vă sfătuiesc să folosiți cârnați, ceapă sau verdeață. Condimentele sunt potrivite în acest caz. Vă recomandăm, de asemenea, să încercați caserola de cartofi.

Omelet ca într-o grădiniță într-un aragaz lent


Odată cu apariția unor aparate inovatoare de bucătărie, gătitul de omlete la domiciliu a devenit mai ușor. Mai jos voi descrie rețeta pentru cascavile de ouă, care vor ajuta la pregătirea unui tratament gustos și aromat pentru copii și adulți.

ingrediente:
 • Ouă - 5 buc.
 • Lapte - 500 ml.
 • Unt - 15 g.
 • Sare - 1 vârf.
Mod de preparare:
 1. Bateți ouăle într-un recipient curat, amestecați cu o furculiță. Se toarnă laptele, se sare și se amestecă. Principalul lucru nu este să exagerăm. Grădinițele de grădiniță și ouăle scutite sunt lucruri incompatibile.
 2. Unge vasul cu unt, toarnă baza. Porniți aragazul lent, activați modul de coacere și setați temporizatorul timp de 12 minute.
 3. La sfârșitul programului, obțineți o omletă, răciți ușor și invitați rudele la masă.

Aragazul lent a făcut gătitul incredibil de rapid și plăcut, mai ales dacă dispozitivul acceptă funcția de control de la un dispozitiv mobil prin aplicația corespunzătoare.

Omelet în grădiniță în cuptorul cu microunde


Un cuptor cu microunde este, de asemenea, potrivit pentru a face omelete delicioase și hrănitoare. Acest dispozitiv uimitor vă permite să gătiți o cratiță de ou în câteva minute, care va fi un mic dejun excelent, o gustare caldă sau o cină ușoară.

ingrediente:
 • Lapte - 150 ml.
 • Ouă - 2 buc.
 • Sare.
Mod de preparare:
 1. Pentru a găti o omletă în cuptorul cu microunde, luați o placă adâncă sau o formă specială, rupeți ouăle, turnați laptele și sarea după gust, amestecați.
 2. Vasele cu amestecul trimit la cuptorul cu microunde. Activați puterea maximă și setați cronometrul la 5 minute. Asta e tot.

Pregătirea omeletului grădiniței în cuptorul cu microunde este foarte rapidă. Pentru a diversifica felul de mâncare, vă sfătuiesc să adăugați niște pâine albă, cârnați, ierburi și condimente. Datorită adăugirilor, caserola va obține un gust minunat și va fi umplut cu culori luminoase.

Am considerat doar o mică parte din rețete și modalități de gătit o omletă. De la vremurile sovietice, au fost inventate o mulțime de rețete, pe care le voi lua în considerare în următoarele articole. Faceți o omletă și bucurați-vă de gustul copilariei!

Lasă Un Comentariu