Varicela la adulți: simptome, tratament, perioadă de incubație

Varicela este o boală infecțioasă considerată copilăresc. Uneori această boală contagioasă apare la adulți. Este transmisă pentru a ataca picăturile din aer dintr-o persoană infectată sau bolnavă. Luați în considerare vărsarea varicelor adulte, simptome, tratament și perioada de incubație.

Simptomele varicelei la adulți

Varicela la un adult începe brusc și brusc. Aceste simptome sunt adesea suplimente de greață și vărsături, ceea ce indică intoxicația corporală. După o creștere accentuată a temperaturii, apare o erupție cutanată.

 1. Erupția începe cu corpul. Ele apar pe șolduri, abdomen, piept și umerii, apoi se ridică mai sus, lovind fața și partea acoperită de păr a capului. La început se formează mici tuberculi roșii, care se transformă în papule - bule transparente pe bază roșie.
 2. Formațiile sunt ușor distruse și transformate în răni ude, care mai târziu sunt acoperite cu cruste. După două săptămâni, crustele dispar. Deoarece formările cu lichid apar în decurs de 3-5 zile, cruste uscate, umflături și recent apărut pete roșii apar pe corpul pacientului în același timp.
 3. În câmpul vizual al erupției cutanate, în plus față de piele, adesea se obțin membranele mucoase. Leziunile cutanate apar pe palate, limba, obraji, gingii și chiar organele genitale.
 4. La un adult cu boala, ganglionii limfatici reacționează puternic, care cresc în dimensiune și devin dureroși. Când nu este complicată de evoluția bolii, nu afectează organele interne.

Informații despre video

Adesea, adulții în timpul testelor vor afla că în sângele lor există anticorpi împotriva varicelei. Aceasta înseamnă că o persoană avea varicela în copilărie, dar boala a trecut neobservată și fără simptome.

Vârsta de incubație a varicelor la adulți

Contactul cu o persoană care sa dovedit a fi bolnavă de varicela nu este un motiv de panică. Persoana devine contagioasă înainte de apariția unei erupții pe corp și se dezvoltă la câteva săptămâni după infectare.

Orice boală infecțioasă are o perioadă de flux latent. În acest moment, infecția care a scurs în organism se dezvoltă fără manifestări clinice. Aceasta este o perioadă de incubație care precede apariția simptomelor. La un adult, el trece în trei etape.

 • început. Aceasta începe din momentul contactului cu o persoană infectată, în cazul în care varicela sa manifestat în formă acută. În următoarele două zile, virusul se înrădăcinează în organism.
 • dezvoltare. În acest moment, patogenul începe să se reproducă, ducând la niveluri crescute de concentrare. Membrana mucoasă a tractului respirator este inițial afectată, iar creșterea periferică a infecției este observată ulterior.
 • completare. Alăturându-se randurilor, agentul patogen intră în sânge și începe să ocupe corpul. Primul din câmpul de vedere al agresorului devine pielea, după cum reiese din apariția unei erupții cutanate. Ca urmare a rezistenței active a sistemului imunitar, se produc anticorpi în organism, ceea ce duce la creșterea temperaturii, apariția indispoziției și a frisoanelor.

La un adult, perioada de incubație este de 1-3 săptămâni. Indicele temporal este determinat de cantitatea de virus scurs în corp, de gradul de patogenitate al agentului patogen, de starea sistemului imunitar.

Nu întotdeauna perioada de incubație are loc în trei etape. Potrivit medicilor, de multe ori o persoană devine o sursă de infecție la o săptămână după infecție. Aceasta deoarece rata de reproducere a agentului patogen rămâne necunoscută.

Varicela este foarte periculoasă pentru ceilalți. Dacă perioada de incubație este completă și nu există manifestări clinice, persoana revine la viața obișnuită, având în vedere că pericolul a trecut. În același timp, îi infectează pe alții.

Au fost cazuri când boala se desfășoară într-o formă latentă. O mică cantitate de formațiuni apar pe corp. Nu este suficient să recunoaștem varicela, dar acest lucru nu privează o persoană de capacitatea de a infecta alții. Finalizarea perioadei de incubație este apariția primelor semne.

Plantele de varicela

Cu perioada de incubație a bolii a dat seama. Luați în considerare etapele principale, dintre care patru. După examinarea materialului, veți obține o impresie completă a modului în care survine boala.

 1. Etapa inițială. Există simptome care seamănă cu o răceală. Se pare că o persoană are gripa. În același timp, starea pacientului se înrăutățește.
 2. Eșecul fazei. Pe corp se află pete roșii și bule mici care conțin lichid. Deseori numărul de formațiuni în sute. Toate acestea sunt însoțite de mâncărime.
 3. Faza de decădere. Structura bulelor este distrusă. Formațiile se usucă și crustele apar pe suprafață. Temperatura corpului scade și mâncărimile dispare.
 4. Etapa finală. Crustele dispar de unul singur, iar pacientul se simte normal. Mai târziu urme de formațiuni dispar.

Atunci când varcolacul este interzis să pieptească pielea sau să rupă bulele. În caz contrar, probabilitatea de re-infectare, apariția supurațiilor, cicatrici și cicatrici vor crește.

Cum să tratați varicela

La adulți, tratamentul împotriva varicelei la domiciliu este puțin diferit de terapia pediatrică. Formele verzi ale pielii nu sunt tratate și temperatura este lovită în cazul în care depășește nivelul de 38,5 grade.

Medicii recomandă să luați antihistaminice și să lubrifiați papulele cu Malavit. Când varicela este importantă pentru prevenirea complicațiilor bacteriene. Bolile urmează o dietă bazată pe utilizarea produselor lactate și a plantelor.

Consumul de băutură joacă un rol important în lupta împotriva varicelei. Se recomandă să beți apă, ceai și perfuzii pe bază de plante mai des. În timpul erupției, dușul și băile sunt interzise. Se lasă să se spele după ce papulele s-au uscat, dar fără a utiliza geluri și bureți agresivi.

Remedii populare și metode de tratament la domiciliu

Când varicela recurge la tratament tradițional. Pentru a accelera momentul recuperării, aplicați remedii folclorice, care s-au dovedit în mod repetat eficiente în eliminarea simptomelor și de a ajuta la salvarea acestora.

 • Vindecarea ierburilor. 10 g de ierburi tocate Melissa, busuioc, mușețel și calendula se toarnă un pahar de apă fiartă, se insistă într-un loc cald timp de 15 minute și se filtrează. Două linguri înseamnă băuturi după micul dejun și încă două după cină.
 • Rădăcină de cicoare. Șase linguri de rădăcină de cicoare zdrobită toarnă un pahar de apă clocotită și insistă un bulion. Luați medicamentul de 20 g timp de cinci zile.
 • mumie. În jumătate de pahar de apă caldă, se dizolvă jumătate de gram de mumie. Amestecul rezultat este consumat dimineața înainte de masă. Instrumentul are un efect tonic și antiinflamator.
 • Nuci verzi. Un pahar de materie primă este trecut printr-un măcinător de carne, se adaugă un pahar de miere și se amestecă. Amestecul este luat într-o lingură mică dimineața și seara. Depozitați medicamentul în frigider.
 • Punga Shepherd. Se toarnă 40 g de iarbă cu două cești de apă clocotită și se infuzează timp de 2 ore. Apoi amestecul este împărțit în patru părți și consumat într-o parte pe parcursul zilei. Remedierea este deosebit de eficientă dacă varicela este însoțită de greață și vărsături.

Înainte de a utiliza oricare dintre medicamentele descrise, asigurați-vă că consultați un medic. Utilizarea incorectă a remediilor populare la domiciliu poate afecta grav sănătatea și poate agrava situația.

Tratamentul medical

În tratarea varicelei la un adult, se utilizează metode simptomatice, deoarece nu este posibil un efect direct asupra virusului care sa stabilit în nucleul celular. Pacientul este recomandat odihna si odihna patului. Este mai bine să fiți într-o cameră rece și umedă. Temperatura ridicată în cameră crește producția de transpirație, ceea ce duce la mâncărime crescute și este plină de infecții ale erupțiilor cutanate.

 1. Pentru a controla noile formații, erupția cutanată este tratată cu verde strălucitor. Elementele etichetate sunt re-umplute cu calamine. Pentru a crește rata de uscare a formațiunilor și regenerarea pielii se utilizează UV.
 2. Antihistaminicele Levocytirizine și Venistil ajută la combaterea mâncării. Sindromul durerii este combătut cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și analgezice care conțin paracetamol.
 3. Uneori medicul prescrie medicamente imunostimulante și antivirale. Lista lor este prezentată de Interferon, Aflubin și Laferon.
 4. Dacă apare o erupție cutanată în gură, se recomandă clătirea cu antiseptice din plante. Rotokan sau Chlorfillipt se potrivesc. Înainte de utilizare, produsul este diluat în apă caldă. Gelurile anestezice sunt, de asemenea, utilizate înainte de mese.
 5. Genitalele sunt tratate cu antiseptic pentru zonele intime. Cea mai bună soluție este Cisteina.

Este interzisă auto-tratamentul varicelei prin utilizarea acestor medicamente. Doar medicul curant poate alege cel mai bun medicament, ținând cont de caracteristicile bolii și de starea pacientului.

Răspunsuri la întrebări frecvente

Cum se transmite varicela?

Varicelă este o boală cu care se confruntă oameni din întreaga lume. Vom înțelege cum apare infecția.

 • Terță parte. Este imposibil de a obține varicela prin intermediul unei terțe părți, deoarece mediul extern este dăunător pentru virus.
 • De la copii. Deoarece copiii sunt în contact strâns, virusul este transmis cu ușurință. De la un antreprenor într-o echipă, aproximativ 90% din copii sunt infectați. Adesea, copiii transmit virusul adulților dacă nu au fost bolnavi în copilărie.
 • De la adulți. Dacă un adult lucrează într-o școală sau grădiniță și nu a întâlnit vărsatul ca un copil, el poate lua un atac și poate deveni un comerciant. Transmiterea virusului este posibilă și în cazul herpesului zoster.
 • Prin obiecte și lucruri. Contactați cu picăturile infectate și cu aerul - acesta este modul în care se efectuează infecția cu varicela. În acest caz, nu este necesară dezinfectarea obiectelor.

Este important! Uneori, infecția este posibilă prin lucrurile pe care o persoană le-a folosit cu erupții cutanate. De exemplu, pe haine poate fi lichid din bule. Dar această cale de transmitere este puțin probabilă.

Consecințele varicelei la adulți

La copii, varicela dispare fără consecințe grave. La adulți, lucrurile sunt diferite și au adesea o varietate de efecte. Prin urmare, când apar simptome ale bolii, se recomandă să consultați un medic.

 • cicatrici. Boala se manifestă sub forma leziunilor cutanate, asemănătoare cu o erupție cutanată. Și, deși coșurile roșii sunt puternic mancarime, este interzis să le deranjeze sau să se desprindă de crustă. Aceasta este plină de crăpături și cicatrici.
 • infecție. Combinația tuberculilor - calea către o infecție bacteriană, a cărei prezență este indicată de turbiditatea fluidului din bule. Medicii recomandă tratarea cu atenție a erupției cutanate, altfel disconfortul puternic nu poate fi evitat.
 • Boli respiratorii. La un adult, organele respiratorii sunt supuse unui mare pericol, deoarece în interiorul corpului apare o erupție cutanată. Deoarece atacul este transmis prin tractul respirator, plămânii, traheea și gâtul devin inflamate. Consecințe: pneumonie, laringită, traheită.
 • Sistemul nervos. Un adult după varicela are adesea complicații în sistemul nervos. Într-un caz din zece, boala contribuie la apariția paraliziei sau a meningitei. Destul de des se formează chisturi în creier.
 • vedere. Adesea boala duce la deteriorarea sau pierderea completă a vederii. În cazul în care ochii doare și apoasă, imaginea se estompează și la vederea luminii vă simțiți durerea, contactați imediat un optometrist.
 • Inima și vasele. Varicela are adesea un efect puternic asupra inimii. Intoxicarea ridicată contribuie la dezvoltarea miocarditei. O altă boală lasă o amprentă sub formă de vene varicoase sau cheaguri de sânge în vase, ceea ce duce la un accident vascular cerebral sau un atac de cord.
 • artrită. Artrita este pe lista efectelor varicelei. Inflamarea articulațiilor aduce disconfort unui adult. Toate acestea sunt însoțite de umflături și roșeață a articulațiilor, febră. Inacțiunea este plină de pierderea funcției mobile și a handicapului.

Efectele enumerate ale varicelei sunt teribile. Tratamentul necorespunzător sau lipsa acestuia în cel mai bun caz vor duce la deformarea pielii.

Vaccinările împotriva vărsării de vierme sunt efectuate la adulți?

Amânată la o vârstă fragedă, boala oferă o imunitate stabilă de-a lungul vieții. Dar există oameni care nu au avut varicela în copilărie și oameni care sunt expuși riscului de a dezvolta o formă severă a bolii. Acestea se concentrează pe prevenirea pe bază de vaccinuri. În Rusia, Okavaks și Varilriks sunt folosite în acest scop.

Vaccinarea formează o imunitate stabilă și de lungă durată. Și dacă injecția se face în termen de trei zile de la contactul cu pacientul, acesta va asigura o protecție de aproape 100% împotriva infecțiilor.

Vaccinul nu are efecte secundare și complicații grave. Astfel, medicamentele enumerate nu sunt interzise persoanelor cu imunitate slabă, iar bolile cronice acute nu constituie un obstacol.

Adultii au varicela din nou?

Pentru un adult, varicela este foarte periculoasă deoarece este dificilă și riscul de complicații este prea mare.

Dacă o persoană suferă de o boală, se produce imunitate. Uneori boala se dezvoltă din nou și apare herpesul zoster. Acest fenomen se numește o infecție descoperită.

Virusul de vierme după o recuperare a unei persoane rămâne în țesutul nervos o perioadă lungă de timp. Sub influența anumitor factori, patogenul devine patogen, ceea ce duce la o boală repetată.

Acest lucru duce la stres, suprasolicitarea nervilor, boli cronice recurente care slăbesc sistemul imunitar.

Vizionați videoclipul: Epidemie de rujeolă în rândul copiilor, marcată de trei decese (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu