Cum și la ce să tratăm laringita la copii acasă

La copii, sistemul imunitar nu este complet format, așa că ele dezvoltă adesea boli infecțioase ale tractului respirator superior. De obicei, problema se confruntă cu copiii care tocmai au mers la grădiniță. Articolul va analiza cum și cum să tratezi laringita la copii acasă.

Primele simptome de laringită la copii

Boala infecțioasă menționată în articol se manifestă la copii cu un număr de simptome nespecifice și specifice. Următoarele informații vă vor ajuta la momentul potrivit pentru a determina boala și pentru a începe tratamentul.

 • răgușeală. Cu laringita, lumenul laringelui se ingusteaza, iar corzile vocale nu se inchid complet. Aceasta duce la o schimbare a timbrului vocii copilului.
 • tuse. În stadiul inițial, laringita la copii este însoțită de o tuse uscată, paroxistică, care crește seara și noaptea și interferează cu somnul. Tratamentul adecvat în câteva zile începe procesul de separare a sputei, care indică începutul recuperării.
 • Dureri în gât. Laringita la copii este însoțită de o durere în gât, intensitatea cărora este diferită în fiecare caz. Un copil are pur și simplu o durere în gât, iar al doilea suferă de o senzație insuportabilă de arsură. Sindromul de durere crește atunci când alimentele sunt înghițite.
 • Temperatură ridicată. În cele mai multe cazuri, este o temperatură subfebrilă. Dar, în cazul unui virus cauzat de inflamația laringelui, temperatura crește adesea la 40 de grade.
 • Dificultăți de respirație. Când boala îngustă laringele, ducând la insuficiență respiratorie.
 • Degradarea bunăstării. Un copil este obraznic, mănâncă prost, devine lent și sedentar.

Cred că în acest punct ai ideea primelor simptome ale bolii. După cum puteți vedea, imaginea este neplăcută. Mă întreb de ce apare boala.

Cauzele laringitei la un copil

Practica medicală arată că dezvoltarea laringitei copiilor este cauzată de factori constituționali, alergici, infecțioși și de alți factori. Luați în considerare cauzele acestei boli infecțioase la copii.

 1. Alergia contribuie la laringita la copil. Lista de alergeni este reprezentată de părul animalelor, produsele alimentare, mirosurile de vopsele și lacuri.
 2. Laringita apare, de asemenea, din cauza infecției bacteriene sau virale în tractul respirator. În acest caz, bebelușul este contagios.
 3. Laringita apare după folosirea medicamentelor pentru nas sau gât sub formă de pulverizare. Impactul jetului provoacă un spasm. Nu este surprinzător, deoarece la copii țesuturile faringelui sunt friabile și se caracterizează printr-o reacție instantanee.
 4. Adesea, un spasm faringian este rezultatul unui șoc emoțional. Acest lucru se datorează dezvoltării slabe a sistemului nervos al copiilor.
 5. Lista cauzelor bolii include, de asemenea, caracteristicile individuale ale organismului, inclusiv prezența diatezei limfatic-hipoplastice.

Printre cauzele comune ale laringitei se numără prafitatea ridicată, expunerea corzilor vocale, băuturile calde, fumatul pasiv.

Caracteristicile tratamentului de laringită acută

Tratamentul bolii la copii vizează eliminarea durerilor în gât. Nu este recomandat pacientului să vorbească mult. Din moment ce este dificil pentru copiii mici să explice că conversațiile agravează situația, un joc de tăcere îi ajută.

Tratamentul la domiciliu al laringitei se efectuează în conformitate cu recomandările medicului. Auto-tratamentul este inacceptabil. Utilizarea de medicamente sau remedii folclorice fără aprobarea medicului va dăuna corpului în curs de dezvoltare al copiilor.

Cu laringită, mâncăruri reci sau calde, tratamentele picante și sărate sunt excluse din dietă. Astfel de produse irită durerea în gât, care este plină de complicații.

În plus față de medicamente, sunt efectuate proceduri auxiliare care ajută la ameliorarea umflăturii gâtului. Vorbim despre băi calde de picioare și pachete de alcool pentru gât. Mai jos vom arde despre acest lucru în detaliu

Primul ajutor în caz de laringită la copil

Dacă copilul are o criză convinsă, sunați la o ambulanță. Un copil care are dificultăți de respirație nu are nimic de făcut acasă. Și înainte de sosirea medicilor îi dă copilului primul ajutor. Acest lucru va ușura chinul.

 • Nu intră în panică și nu permiteți copilului să fie nervos. Plânsul, suplimentat de șocul emoțional, va contracta laringele și va contribui la spasmul crescut.
 • Îndepărtați umflarea va ajuta băutura alcalină caldă. Borjomi o va face. Dacă nu există apă alcalină, faceți soluția singură, dizolvând o lingură de sodă într-un litru de apă fiartă. Dați copilului o lingură la fiecare 15 minute. Lapte, cafea, suc sau compot nu este recomandat. Există o mulțime de alergeni în aceste băuturi.
 • Faceți o baie de aburi. Duceți-l la baie, închideți scurgerea și deschideți apa fierbinte. Camera se va umple rapid cu aburi. După 10 minute în "camera de aburi", tusea se umezește.
 • Ajutati-va in aceasta situatie si baie de picioare. După procedură, împachetați picioarele și dați apă caldă.
 • Dacă încăperea este uscată, umeziți-o. Pentru a face acest lucru, spălați podelele, atârnați prosoape umede din jurul camerei, puneți un recipient cu lichid.
 • Pentru a preveni o reacție alergică, utilizați antihistaminice. Loratadin sau Suprastin se potrivesc. Și pentru a elimina spasmul va ajuta No-spa. La calcularea dozei, luați în considerare vârsta copilului.
 • Cu o tuse uscată puternică, un nebulizator cu soluție salină va ajuta. Dacă febra este ridicată, dați o febrifugă.

Acest lucru este suficient pentru a atenua suferința copilului înainte de sosirea medicilor. Ei știu ce să facă într-o astfel de situație și cu siguranță vor ajuta. Fii răbdător.

Cum Dr. Komarovsky tratează laringita la copii

Komarovsky - cel mai faimos dintre medici cu o lungă istorie de lucru. La tratarea laringitei la copii, el sfătuiește să ia baza de bun-simț ca bază. Părinții ar trebui să știe ce simptome are boala, cum să o trateze și ce cauzează inacțiunea. Medicul recomandă ca accentul tratamentului să nu fie acela de a elimina cauza bolii, ci de a crea condiții confortabile care vor contribui la recuperarea copilului.

Aproape toti copiii se confrunta cu laringita. Și o infecție virală provoacă boala. În ceea ce privește complicațiile, sunt mortale. Dar dacă părinții știu să ajute copilul, acesta reduce probabilitatea de încălcare gravă.

În cele mai multe cazuri, simptomele de laringită apar în timpul zilei, iar noaptea starea bebelușului se înrăutățește. Pentru a preveni crupul fals, Komarovsky recomandă luarea unui set de măsuri.

 1. Agenții antipiretici sunt utilizați pentru tratament, inclusiv Ibuprofen sau Paracetamol.
 2. Pentru a atenua această afecțiune, dați pacientului un ceai dulce, șolduri sau compot.
 3. Sala creează condiții optime pentru recuperare. În vara, casa deschide ferestrele, hidratează aerul. Umiditatea în cameră este ajustată la 60%.
 4. Pentru a distrage atenția copilului de boală, au citit o carte pentru el, îl poartă cu un joc, pornesc un film animat sau dau un set de desene.

În aceste patru puncte, cheia pentru redresare, a spus Komarovsky. Potrivit medicului, simptomele bolii sunt bine studiate, iar cauza complicațiilor este o îngrijire necorespunzătoare. Medicul vă sfătuiește să faceți un tratament bazat pe bunul simț și, dacă există semne de dificultăți de respirație, mergeți imediat la spital.

Informații despre video

Komarovsky este împotriva utilizării medicamentelor anti-alergice și a antibioticelor în tratamentul laringitei, deoarece în majoritatea cazurilor problema este cauzată de o infecție virală. Medicul nu recomandă administrarea de expectoranți și efectuarea de inhalări cu aburi, deoarece astfel de măsuri sunt pline de deteriorare și spitalizare ulterioară.

Cum să tratați laringita la copiii cu vârsta sub 3 ani și peste 3 ani

În prezent, nu există medicamente care să ajute la eliminarea imediată a bolii. Pentru a putea reveni, se efectuează un tratament cuprinzător, care implică utilizarea medicamentelor și a medicamentelor tradiționale. Și pentru a crește efectul procedurilor de însoțire sunt efectuate.

Remedii populare

Medicii nu neagă eficiența remediilor populare. Medicamentele autonome produse din ingrediente naturale utilizate ca supliment, accelerează procesul de vindecare. Dar, înainte de a utiliza astfel de mijloace, este necesară consultarea unui otolaringolog.

Și chiar dacă medicul a încurajat un remediu popular, se recomandă monitorizarea atentă a copilului și, în caz de cea mai mică înrăutățire a stării sale, apelați o ambulanță. Acum, luați în considerare rețetele folk populare folosite la copiii cu laringită.

 1. Tort de dovleac. O bucată de dovleac este curățată și trecută printr-un răzuit grosier. Adăugați făină de secară și lapte la masa de dovleac, frământați aluatul gros. Două prăjituri plate sunt realizate din compoziție, puse pe țesătură pliată și aplicate pe piept și pe gât. Se încălzește și se menține timp de 2 ore.
 2. Decoction de cătină. O lingură de fructe de pădure de cătină se toarnă cu două cești de apă clocotită, fiartă timp de 2 minute și lăsată timp de o oră sub un capac. Dați copilului o lingură de 5 ori pe zi sau utilizați-o pentru gargară de trei ori pe zi.
 3. Ceapa se comprima. Ceapa de maro fin tăiată, răspândită într-o pungă de tifon și agățată peste apă fiartă într-o cratiță. După încălzire, o pungă de ceapă este aplicată pe gâtul copilului. Este important ca compresa să fie încălzită și să nu fie arsă.
 4. Suc de morcovi și lapte. Sucul de morcov proaspăt este amestecat în cantități egale cu lapte cald și se administrează cel puțin de 5 ori pe zi. Doza pentru copiii de până la doi ani este egală cu o linguriță, iar copiilor mai mari li se administrează o lingură.
 5. Cranberries și miere. Cranberries sunt umezite cu apă caldă, prevăzute în tifon și suc stoarse. O jumătate de cești de suc se amestecă cu aceeași cantitate de miere și se administrează într-o lingură mică o dată la fiecare jumătate de oră în timpul zilei.
 6. gargară. Când laringita la copii pentru clătire utilizează o infuzie de violete, musetel sau floare de var. Se toarnă o lingură de materii prime cu două cești de apă clocotită și se infuzează timp de 2 ore. Se recomandă perfuzie caldă pentru a ghida până la 6 ori pe zi. La terminarea procedurii, copilul nu trebuie să bea cel puțin o jumătate de oră.
 7. inhalare. Inhalarea prin aburi înmoaie membrana mucoasă și face respirația liberă. Ca soluție, utilizați apa minerală fără gaz, o soluție constând din apă și câteva picături de ulei de eucalipt. Realizați procedura de 3 ori pe zi timp de 15 minute.
 8. Băi pentru picioare. Procedura este cea mai eficientă în stadiul inițial al bolii. Picioarele copilului se scufundă într-un bazin cu apă încălzită la 40 de grade timp de 20 de minute. După procedură, copilul este pus pe șosete calde și așezat într-un pătuț.
 9. pace. Dacă simptomele bolii se manifestă, se recomandă să nu vorbești, deoarece în timpul unei conversații laringele împreună cu corzile vocale sunt tensionate. Când se tratează o boală, odihna este imperativă.

Folosind remedii folclorice pentru combaterea laringitei la domiciliu, aveți grijă. Mijloacele, inclusiv lapte, miere, lămâie, salvie și sunătoare, pot provoca alergii, care sunt pline de apariția unei umflături periculoase a mucoasei gâtului. Aceste produse nu pot fi utilizate în tratamentul bolii la un copil cu vârsta sub trei ani. Copiii vârstnici li se administrează în doze mici.

agenți de farmacie

Pentru tratamentul laringitei la copii au fost utilizate medicamente prescrise de un medic. Utilizarea farmaciei la voia lor este inacceptabilă. Medicamentele prescrise de medici sunt împărțite în șase tipuri.

 • antihistaminice. Medicamentele calmeaza si calmeaza umflarea. Printre aceste medicamente se numără Zodak, Tsetrin, Parlazin și altele.
 • expectorante. Farmacii oferă expectoranților în stoc, dar numai medicul poate alege cea mai bună opțiune. Medicamentele calmează laringele, elimină fixarea tusei și vă ajută să adormiți. La culcare, un copil este dat Libexin sau Sinekod. În cazul tusei umede, Bronho San sau Alteika este prescrisă.
 • absorbabil. Lista celor mai eficiente mijloace pentru a ajuta la eliminarea edemului gâtului este prezentată de către Strepsils, Faringosept și Stopangin.
 • clăti. Printre medicamentele utilizate pentru gargară, Evkar și Ingafitol sunt cele mai frecvent utilizate.
 • antipiretice. Vino la salvare când temperatura crește peste 38 de grade. În acest caz, medicul prescrie Paracetamol, Efferalgan sau Panadol. De asemenea, a fost utilizată medicamente antiinflamatoare nesteroidiene cum ar fi Ibufen.
 • fizioterapie. Utilizată în cazuri severe după admiterea copilului la spital. Medicul prescrie de obicei terapie cu microunde, iradiere cu ultraviolete sau electroforeză laringiană.

În ceea ce privește antibioticele, utilizarea lor în caz de boală nu este întotdeauna justificată. Astfel de medicamente sunt utilizate dacă boala este cauzată de o infecție bacteriană sau dacă un organism este intoxicat. Adesea, antibioticele sunt folosite ca măsură pentru a preveni apariția complicațiilor.

Bacteriile rareori produc laringită. Mai des, agentul cauzal este o infecție. Prin urmare, tratamentul cu antibiotice este ineficient. Dar dacă utilizarea lor este justificată, medicul prescrie Augmentin, Supraks, Fartum sau Azitroks.

Cum să nu obțineți laringita

Amintiți-vă că laringita este o boală care trebuie complet vindecată. În caz contrar, boala va deveni cronică. Ca rezultat, toți factorii asociați vor duce la inflamarea laringelui.

Din fericire, există mai multe reguli generale de prevenire, respectarea cărora contribuie la protejarea copilului de boală.

 1. Nu permiteți copilului să comunice cu copiii cu laringită sau adesea să apară în locuri aglomerate.
 2. Asigurați-vă că hainele pentru copii se potrivesc sezonului. Hipotermia este plină nu numai de laringită, ci și de alte boli.
 3. Mențineți un microclimat sănătos în casa dvs. În grădiniță, aerul trebuie să fie umed și curat.
 4. Temperați copilul. Deseori ieșiți împreună cu un copil pentru a vă plimba și a vă face prietenii cu metoda de contrast a sufletului.
 5. Încercați să aveți legume proaspete și fructe în alimentația bebelușului. Ele vor ajuta la imbunatatirea corpului si la intarirea sistemului imunitar.

Laringita în copilărie este un eveniment frecvent. Într-un caz, este imposibil să se facă fără un tratament serios, iar în al doilea rând, problema este rezolvată prin terapia distragerii, suplimentată cu inhalări. Doar un medic poate alege un medicament.

Pentru a evita diagnosticul general și terapia excesivă, supravegheați copilul. Dacă starea se agravează, consultați un medic. În cazul unui copil sau al unui copil în vârstă de un an, trebuie să apelați mai bine o ambulanță.

În copilărie, boala este incredibil de periculoasă. Printre complicațiile de stenoză laringiană. Fără tratament, această urgență va duce la moarte. Nu vă îngrijiți, ascultă recomandările medicilor, vaccinați, deoarece numai acțiunile corecte ale părinților oferă copiilor o stare bună de sănătate.

Vizionați videoclipul: Cum tratam laringita (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu