Care este diferența dintre polizul de gel și șelac?

Frumuseții au creat câteva acoperiri inovatoare decorative, care sunt ușor de aplicat și se lipesc de plăcile unghiilor timp de până la trei săptămâni. Printre acestea se numără șelacul, poloneza gelului și biolac. În articol vom vorbi despre aceste produse achiziționate, comparați caracteristicile, determinați nivelul de rău, luați în considerare diferența dintre polizul de gel și șelac.

Diferențe de polisare a gelului de la șelac

Cosmeticele decorative pentru mâini, ale căror caracteristici sunt comparabile în această parte a articolului, sunt ideale pentru ajustarea independentă a unghiilor la starea corespunzătoare. Datorită produselor cosmetice, unghiile rămân frumoase pentru o semilună. Care este diferența dintre polizul de gel și șelac?

 • Shellac este mai potrivit pentru plăcile de unghii fragile și fragile, deoarece oferă un efect de întărire.
 • Înainte de aplicarea gelului, unghiile trebuie tratate cu un grund și se îndepărtează pelicula de sus. În cazul șelacului, este suficientă tratarea cu un agent de degresare.
 • Pentru a elimina șelacul, este prevăzut un lichid special care simplifică foarte mult procedura. Gelul este îndepărtat exclusiv prin mijloace mecanice, când depozitarea este combinată cu utilizarea unui lichid care conține acetonă.
 • Gelul, spre deosebire de șelac, nu usucă plăcile de unghii. Acest lucru se datorează faptului că un primer este utilizat înainte de acoperire, ceea ce îmbunătățește aderența și hidratează țesutul natural de unghii. Shellac contribuie nu numai la uscare, ci și la delaminare.
 • Costul de șelac este mai mare, dar ajută la crearea unei manichiură mai durabile.
 • Shellac este în fața rivalului în strălucire și saturație a culorilor.

Fiecare dintre acoperirile enumerate prezintă avantaje și dezavantaje. Comparând punctele forte și cele slabe, veți alege cea mai bună opțiune, luând în considerare starea unghiilor.

Diferă gel gel din biogel

Gel lac și bio-gel - materiale sintetice care sunt folosite pentru îngrijirea și întărirea unghiilor. Cosmetica este caracterizată prin elasticitate, fiind îndepărtată de un lichid special.

 1. Biogel este potrivit pentru unghii. Cu ajutorul materialului, lungimea suplimentară este ușor de creat.
 2. Gelul de lustruire este mai rapid și mai ușor de aplicat. În acest scop, utilizați peria obișnuită. Aplicarea biogelului este mai mult ca un proces de modelare.
 3. Gelul este utilizat exclusiv pentru a conferi plăcii unghiei un aspect elegant. Oponentul se poate vindeca. Prin urmare, este adesea folosit după îndepărtarea unghiilor prelungite.
 4. Biogel nu este potrivit pentru unghiile care sunt curbate.

Am observat că nivelul de deteriorare a plăcii unghiilor, aceste materiale sintetice sunt identice. Prezența silabei "bio" în titlu nu înseamnă că produsul este fabricat din materiale naturale. Doar biogel oferă unghii cu un aspect mai natural.

Cum să aplicați

Gelul de lac, șelacul și bio-gelul sunt materiale sintetice populare utilizate pentru aplicarea pe unghii. În această parte a articolului vom examina tehnologia aplicării acoperirilor decorative.

Materialele decorative listate sunt considerate cea mai bună realizare a industriei unghiilor. Acest lucru este evidențiat de popularitatea lor ridicată în rândul consumatorilor, datorită confortului și ușurinței aplicării, polimerizării rapide, culorii stabile, stralucirii intense, siguranței utilizării.

Dacă procedura de aplicare este efectuată în conformitate cu tehnologia, învelișul decorativ rămâne pe unghii timp de aproximativ 3 săptămâni, păstrând structura, luciu și atractivitate fără o corecție suplimentară. Dar, uneori, tehnologiile avansate nu reușesc. Toată greșeala - acțiunile greșite.

Gel lustruire

Gelul este considerat o invenție relativ nouă. Contrar noutății, ea este populară în rândul femeilor, care au apreciat imediat varietatea culorilor la modă, ușurința de aplicare și durabilitatea stratului de acoperire. Luați în considerare algoritmul de aplicare pas-cu-pas.

 • Înainte de aplicarea primului strat, suprafața plăcii de unghii este degresată cu acetonă, mai ales dacă înainte a existat o manichură dintr-o soluție de uleu.
 • Folosind un abraziv, îndepărtați stratul superior de pe unghii pentru a crește aderența. Unghiile slabe sunt tratate cu grund. În cazul unghiilor sănătoase, stratul de bază se aplică imediat, după care se usucă.
 • După uscare, primul strat colorat este aplicat, realizând mișcări longitudinale de la marginea plăcii. Este important ca stratul să fie subțire, altfel acoperirea decorativă se va usca mult timp și se va deforma. În continuare, picioarele sunt uscate.
 • În cele din urmă, se aplică un strat de protecție, care fixează lacul și face strălucirea unghiilor. După uscare completă, unghiile sunt șterse cu alcool folosind un tampon de bumbac pentru a elimina reziduurile și a elimina stratul lipicios.

Instruire video

După cum puteți vedea, polishul de gel este aplicat fără prea multă dificultate. Antrenamentul constant va ajuta la manichiura excelenta acasa fara ajutor.

șerlac

Shellac este un hibrid de gel și lac de unghii dezvoltat de eforturile americanilor. Produsul este aplicat pur și simplu, durează mult timp și este ușor de îndepărtat cu ajutorul unui lichid special. Tăierea nu este necesară.

Un alt avantaj - șelacul se usucă numai sub influența razelor ultraviolete. Aceasta înseamnă că există suficient timp pentru a vă oferi o formă perfectă și pentru a elimina chiar și cele mai mici defecte.

 1. Înainte de aplicarea șelacului, nu este necesară o măcinare superficială a suprafeței. Acest lucru este bun, deoarece procedeul controlează unghiile. Mai întâi, aplicați un strat subțire de bază și uscați bine.
 2. Pe o bază pune un strat de lac de culoare. Principalul lucru este că învelișul decorativ nu se încadrează pe rolele laterale și cuticulele, altfel chipsurile nu pot fi evitate. Stratul de culoare este uscat în conformitate cu instrucțiunile. Pentru a face o manichiură luminată, puneți două straturi de culoare, dar nu mai mult, altfel calitatea va suferi.
 3. După uscare stratul colorat este aplicat agent de fixare. Această compoziție transparentă protejează unghia și oferă strălucire. Lacul de finisare este uscat sub lumină ultravioletă, apoi ștergeți cu un tampon de bumbac.

Instrucțiuni video

Problemele de proiectare sunt rezolvate înainte de aplicarea șelacului. Elementele decorative, fie că sunt nisip, pietre sau sclipici, sunt atașate stratului colorat înainte de aplicarea lacului de finisare. În ceea ce privește pictura, se face pe ultima acoperire, după care stratul de finisare se va repeta.

Biogel

Cu o lampă UV și biogel, cuie pot fi ajustate sau extins la domiciliu. Nu este nimic complicat în legătură cu această procedură.

 • Înainte de procedură, ștergeți mâinile cu un antiseptic. Folosind un baston de lemn, reglați forma cuticulei. Apoi placa de unghii lustruit.
 • Apoi, utilizați un grund pentru a degresa suprafața unghiei și a crește aderența. Păstrați-vă unghiile sub ultraviolet conform instrucțiunilor.
 • După aceea, puneți biogelul, trecând de la margine la cuticulă. Nu atinge câțiva milimetri, sigilează marginea liberă. Dacă este necesar, după uscare, se aplică un strat suplimentar.
 • Dacă suprafața este neuniformă, stratul adeziv este îndepărtat cu un agent de degresare și apoi lustruit.
 • În sfârșit puneți stratul de finisare și îndepărtați stratul lipicios. Cuticula este tratată cu ulei.

Această tehnică simplă vă va ajuta să aplicați bio-gel la domiciliu fără ajutor extern. Este, de asemenea, o modalitate buna de a face bani. Numai înainte de a lua clienții ar trebui să practice și să umple mâna.

Caracteristici de îngrijire

Dieta necorespunzătoare, mărită de lipsa de îngrijire și de contactul cu substanțele chimice de uz casnic duce la distrugerea unghiilor. Plăcile de unghii se exfoliază, devin slabe și fragile.

Din fericire, cosmetologia oferă o serie de instrumente care ajută la îmbunătățirea stării unghiilor. Aplicarea unui strat decorativ îmbunătățește apariția cărnii de galbenă, le face frumoase și radiante. Și pentru ca rezultatul procedurii cosmetice să dureze mai mult, se recomandă să oferiți unghiile cu atenție corespunzătoare.

Caracteristici polish gel de îngrijire

Pentru a acoperi o perioadă lungă de timp, se recomandă respectarea mai multor reguli de îngrijire a gălbenelei. Clientii se plang de multe ori pe maistrii de manichiura cu privire la calitatea slaba a muncii, dar in cele mai multe cazuri actiunile gresite ale femeii duc la aparitia chipsurilor si a altor defecte. Abaterile de la procesul tehnologic în timpul procedurii conduc la același rezultat.

 • Înainte de a aplica gelul nu folosiți creme de mână, uleiuri pentru a întări și a hrăni cuie. Din aceste fonduri, la suprafață rămâne un film gras, care împiedică fixarea fiabilă a stratului decorativ.
 • Unghiile subțiri și lungi sunt considerate o bază slabă pentru un polisat cu gel. Prin urmare, înainte de procedură, se recomandă tăierea plăcii de unghii.
 • După aplicarea gelului fișierul este interzis. Acest lucru se datorează caracteristicilor tehnologice. În timpul procedurii, maestrul "sigilează" vârful unghiilor. Folosind un fișier de unghii este plină de chips-uri și fisuri.
 • Gelul de lac nu face prieteni cu schimbări bruște de temperatură. Prin urmare, după ce procedura nu este recomandată pentru a vizita saune și băi, faceți o baie fierbinte. Așteptați câteva zile până când crește rezistența la astfel de factori.
 • Gelul este considerat a fi o acoperire durabilă, dar detergenții și detergenții sunt periculoși. Prin urmare, faceți gospodăria cu mănuși de cauciuc.
 • Folosiți cu grijă ustensile de bucătărie, inclusiv răzătoarele și cuțitele. Rezultatul mișcării nepăsătoare devine adesea daune mecanice neplăcute.
 • Pentru a îndepărta gelul, este prevăzut un lichid special. Îndepărtarea prin mijloace mecanice nu este recomandată, deoarece probabilitatea deteriorării unghiilor naturale este prea mare.

Contrar tuturor avantajelor, comandanții recomandă o pauză după câteva aplicații. Măștile și băile de întărire cu uleiuri vegetale, suc de lamaie și sare de mare vor ajuta să aibă grijă de sănătatea gălbenelei.

Caracteristici de îngrijire pentru șelac

În primele zile după aplicarea șelacului, nu lăsați cuiele să intre în contact cu apa caldă. De asemenea, este recomandat să amânați pentru o vizită de timp la solarium, baie sau saună.

Pentru a păstra șelacul mai lung, evitați contactul cu preparate care conțin acetonă, faceți munca cu mănuși. Pentru a da strălucire, frecati-vă unghiile cu o cârpă moale sau cu o bucată de vată de bumbac.

Caracteristici de îngrijire biogel

În ceea ce privește acoperirea decorativă realizată cu biogel, el nu-i place acetona și substanțele agresive de uz casnic. După procedură, evitați contactul cu apă caldă, nu vizitați sauna sau solariul.

Ca și în cazul șelacului, se folosește o compoziție specială pentru a îndepărta biogelul care se aplică unghiilor și se îndepărtează împreună cu stratul de acoperire după 10 minute de așteptare.

Ce durează mai mult

Fiecare femeie care folosește poloneză de gel, șelac sau biogel pentru a crea o manichiură frumoasă este interesată de ceea ce durează mai mult. Și nu este surprinzător, deoarece aducerea unghiilor în ordine necesită foarte mulți bani, mai ales dacă procedura este efectuată de comandant.

Potrivit experților, șelacul durează 2-4 săptămâni. Timp de o jumătate de deceniu, cuiul crește, ducând la un mic decalaj. Eliminarea acestei probleme estetice duce la corecție. Dar unele fete nu-i dau atenție și o procesează o lună mai târziu.

Conform instrucțiunilor, durata de viață a gelului de gel, supusă aplicării tehnologiei și îngrijirii corespunzătoare, este de 2 săptămâni. Deținerea mai lungă nu este recomandată. Chiar dacă unghiile încă arată bine, comandanții recomandă schimbarea stratului de acoperire. În caz contrar, aderența gelului și a plăcii de unghii va crește, iar îndepărtarea fără ajutorul substanțelor agresive nu va funcționa. Și acest lucru este plin de deteriorare a suprafeței unghiilor.

Biogel decorează gălbenele timp de până la trei săptămâni. Dar, pe măsură ce unghiile cresc, durata efectivă a manichiurului este limitată la două săptămâni.

Ce este mai dăunător pentru unghii - poloneză de gel sau șelac

Producătorii de acoperiri decorative pentru unghii asigură că produsele lor sunt inofensive și nu conțin substanțe toxice. Dar nu uitați de daunele mecanice. Chiar dacă în timpul procedurii de aplicare este respectată tehnologia, este imposibil să se minimizeze daunele.

Dermatologii nu recomandă unghiile zilnice, indiferent de tipul de material utilizat. Potrivit acestora, perioada maximă de purtare a unui lac sau gel este de o săptămână, după care o pauză de o săptămână.

Acoperirea decorativă blochează accesul oxigenului la unghii. În plus, cosmeticele previne dezvoltarea unui strat natural de protecție, pe care unghiile îl generează, fiind într-o stare naturală. Sub gel sau lac, acest proces este suspendat.

Toate acestea conduc la o schimbare de culoare, deformare, delaminare, subțiere sau unghii plictisitoare. După o singură cerere, efectele negative nu apar, dar dacă utilizați în mod regulat astfel de instrumente, consecințele negative sunt garantate în viitor.

Decideți-vă dacă să acoperiți unghiile unor astfel de compuși. Acest lucru va ajuta la analiza avantajelor și dezavantajelor. Amintiți-vă, o singură utilizare nu va slăbi unghiile, dacă acestea sunt inițial sănătoase, nu se poate spune despre utilizarea constantă.

Vizionați videoclipul: Diferenta dintre generala si liceu (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu