Cum să înțepați un copil de la alăptare după un an

Laptele matern este o garanție a sănătății și a dezvoltării normale a copilului. Împreună cu laptele matern, organismul în curs de dezvoltare primește tot ceea ce este necesar, prin urmare, medicii nu recomandă înțărcarea bebelușului de la sân, timp de până la 6 luni.

Plan de acțiune pas cu pas

Practica arată că nu este ușor să înțărcați un copil de la sân. Dacă aveți probleme cu acest lucru, vă sfătuiesc să utilizați instrucțiunile de mai jos. Aceasta va facilita procesul și va ajuta la atingerea scopului.

 • Alegeți momentul potrivit pentru înțărcare. Potrivit statisticilor, nevoia copilului de a suge sanul scade de la 9 luni. Până în anul copilul primește suplimente care furnizează corpului elemente importante. Alaptarea în continuare este plină de transformarea nevoii de dependență psihologică.
 • Acționați treptat. În stadiul inițial, înlocuiți alăptarea în timpul zilei cu un alt produs. Mai târziu suferiți aceleași schimbări dimineața și masa de seară. Ca urmare, hrănirea va rămâne înaintea odihnei de zi și de noapte. Înlocuiți-le mai târziu. Păstrați o pauză între anularea alăptării în 1 săptămână.
 • Modificați abordarea hrănirii. Modificați locul de mâncare, distrageți copilul cu jucării și cântece, urmăriți comportamentul acestuia. Capriciositatea prelungită este un semn de respingere psihologică de a se schimba. În acest caz, așteptați puțin odată cu înțărcarea.
 • Dacă copilul este bolnav, dăunător sau vaccinat, așteptați. Într-o situație stresantă, oferiți cât mai mult lapte pe care îl cereți. Se recomandă începerea procesului în primăvară sau toamnă, dar nu și în vară. După începerea procedurii, nu se recomandă mamei care alăptează să părăsească bebelușul pentru o perioadă lungă de timp, deoarece va avea dublu stres.
 • Nu spuneți bebelușului că laptele se termină sau se strică. După următoarea masă, se va asigura că ați mințit. Acest lucru va contribui la formarea primelor îndoieli și la dezvoltarea dorinței de a verifica cuvintele mamei.

Dacă sunteți hotărât să întrerupeți alăptarea, acționați și rămâneți încrezători. În acest caz, remușcarea conștiinței este inadecvată, iar copilul îi poate recunoaște. Și nu acordați atenție opiniei negative a prietenilor și a celor dragi.

Cum să înțărcați un copil după un an de la hrănirea din noapte

Un nou-născut are nevoie de hrană atât în ​​timpul zilei cât și în timpul nopții. De-a lungul timpului, nevoia de hrană este supusă schimbării, iar nopțile nedormite duc la oboseală severă a mamelor care alăptează. Ca urmare, există gânduri despre oprirea hrănirei pe timp de noapte.

Dacă cauza apetitului nocturn la un copil după un an nu este o necesitate fizică, se recomandă să se ia un set de măsuri care să vizeze oprirea alimentării pe timp de noapte. Principalul lucru este că acțiunile ar trebui să fie graduale, nu forțate.

 1. Pentru a începe, reduceți durata alimentării. Dacă utilizați amestecul achiziționat, adăugați mai multă apă și, eventual, mergeți la apă în sine. Această abordare este adecvată dacă copilul primește cantitatea optimă de alimente în timpul zilei.
 2. Reducerea alimentării pe timp de noapte este recomandată după introducerea dietei. Seara, dati copilului un terci si, inainte de a merge la culcare, un mic chefir de bere sau o aplicati pe piept.
 3. Învățând să aveți un somn lung, asigurați-vă că grădinița este confortabilă. Zgomot, căldură, aer uscat - toate acestea împiedică somnul. Și un copil care a dormit prost devine obraznic și cere mâncare.
 4. Răspundeți copilului că, data viitoare, va mânca în dimineața când soarele apare în afara ferestrei. Și chiar dacă miezul nu vă înțelege, continuați conversația, arătând perseverență și răbdare.

Nu este neobișnuit ca un copil, în ciuda măsurilor luate de părinți, să se trezească noaptea pentru a se reîmprospăta. Dacă a apărut o astfel de problemă, găsiți cauza principală. Poate fi:

 • Foamea. În acest caz, revizuiți regimul zilei și eliminați distragerile de la factorii alimentari. Vorbim despre jucării, desene animate.
 • Lipsa comunicării. Dacă o mamă care alăptează merge la serviciu, merită să petreacă mai mult timp seara. Acest lucru va ajuta la distracție jocuri, masaj blând sau îmbrățișări simple.
 • Obiceiul. O astfel de problemă se confruntă cu părinții care, de la naștere, hrănesc copiii în pat. Dați pieptul sau sticla așezată pe canapea sau pe scaun.

Școala pentru o noapte lungă de somn și încetarea hrănirei de noapte nu este o sarcină ușoară. Din fericire, fiecare mama poate rezolva aceasta, printre aliații săi există acțiuni treptate, perseverență și răbdare.

Metode și mijloace populare

Dacă decideți să opriți alăptarea, puneți bebelușul ușor și discret. Pediatrii recomandă înțărcare după un an, deoarece în acest moment o listă extinsă de produse este inclusă în regimul alimentar. Și tehnicile și mijloacele naționale vor contribui la atingerea scopului. Luați în considerare, înainte de a utiliza metodele tradiționale, consultați-vă cu medicul dumneavoastră. Toate metodele considerate sunt indicate numai în scop informativ.

- Bunicu '. Contrar simplității, metoda este destul de severă. Pentru câteva zile, dați copilului să fie crescut la un tată, bunica sau o altă rudă apropiată. Mama va trebui să lupte cu laptele care vine. Pentru a face acest lucru, foile de tragere în piept.

Metoda oferă un rezultat rapid și bun, dar există și dezavantaje - traumatisme psihologice pentru copil, febră și disconfort pentru mamă, probabilitate mare de a dezvolta mastita. Astăzi, această metodă este rar utilizată, deoarece este prea crudă față de copil și de mama care alăptează.

"Mod neplăcut." Unele mame profită de truc, împingând copilul la negarea sângelui. Pentru a obține rezultatul, ei au răspândit sfârcuri cu substanțe fără gust, inclusiv pelin, verde strălucitor și muștar.

Metoda este eficientă, dar are și dezavantaje: stresul pentru copil, încălcarea încrederii copiilor în mama. Nu toate substanțele sunt inofensive pentru copil. În special, tinctura de pelin este potențial periculoasă pentru sănătate. Folosiți remedii populare ar trebui să fie foarte atenți.

Tehnica Dr. Komarovsky

Înțărcarea este un proces dificil, dar dacă ascultați recomandările Dr. Komarovsky, va fi mai ușor și mai rapid să obțineți rezultate. Datorită sfatului medicului, copilul va evita stresul, ceea ce este important. Ce recomandă Komarovsky?

 1. Utilizați mai puțin lichid. Ca urmare, cantitatea de lapte va scădea și va fi mai dificil pentru copil să primească alimente. Lupta împotriva acestor dificultăți se plictisește repede, ceea ce va grăbi procesul de dezacordare a sânilor mamei.
 2. Eliminați din dieta alimentele care măresc producția de lapte. Pentru a elimina excesul de lichid din organism crește treptat activitatea fizică.
 3. Reduceți treptat durata de hrănire. Doctorul sfătuiește uneori sări peste mese. Pentru ca copilul să nu observe pauza, se recomandă să-l distragi cu ceva interesant.

Scopul principal al metodei Dr. Komarovsky este de a îngreuna copilul să alăpteze. Potrivit medicului, această abordare este simplă și mai puțin stresantă. Pentru a îmbunătăți eficacitatea medicului vă sfătuiește să apelați la activitățile interesante, inclusiv la jocuri, la imagini. Orice exercițiu care nu are legătură cu alăptarea este potrivit.

Cel mai bun mod nedureros

Copilul crește și cu timpul vine momentul în care este necesar să refuzați alăptarea. Pentru un om mic, această fază de viață este dificilă, deci este important să vă asigurați că este finalizată cât mai puțin posibil.

 • Asigurați-vă că aveți în vedere starea emoțională și fizică a copilului. Fiecare copil este individual și timpul de înțărcare este diferit în fiecare caz. Dacă copilul se calmează sau adoarme fără a alăpta, aceasta indică disponibilitatea sa emoțională pentru astfel de schimbări.
 • Acordați o atenție specială alimentelor complementare. Pediatrii recomandă, în stadiul inițial, înlocuirea alăptării într-o singură zi cu alimente normale, iar în viitor, în același mod, să se schimbe hrănirea dimineața și seara. Pentru a schimba trecerea neobservată, schimbați locul mesei pentru copii.
 • După aceasta, continuați să înțărcați de la hrănirea de noapte. Dacă copilul plânge, distrage-l cu kefir, suc sau apă. Când bea dintr-o sticlă, fiți aproape. Iubirea maternă va ajuta să retrăiți mai ușor separarea de la piept.
 • Pregătiți-vă pentru faptul că înțărcarea este un test serios pentru ambele părți. În timpul procesului, relația strânsă dintre mamă și copil este distrusă și apare o frontieră invizibilă. În această perioadă dificilă, acordați mai multă atenție copilului, vorbiți cuvinte blânde, masaj, jucați.
 • Nu utilizați metode pentru lubrifierea mameloanelor cu substanțe cu gust neplăcut sau pentru despărțire prelungită. În caz contrar, pentru a evita complicațiile va fi problematică.

Nu începeți procesul de întrerupere a alăptării în vara, cu boala, după vaccinarea profilactică. Excomunicarea se recomandă atunci când copilul se simte confortabil și calm.

Metode medicale

Farmacii vând medicamente care reduc producția de lapte matern. Dacă decideți să atingeți obiectivul cu ajutorul medicamentelor, asigurați-vă că vedeți un medic, deoarece medicamentele hormonale scumpe au contraindicații și efecte secundare.

În mod tradițional, sunt prescrise Utrogestan, Norkolut, Microfollin, Dostinex sau Bromocriptine. Producția de lapte se oprește complet în 1-2 săptămâni. Termenul depinde de tipul de medicament utilizat.

Rețineți că, după administrarea primei pilule, este interzisă administrarea de sân, deoarece laptele este saturat cu hormoni care intră în organismul matern. În general, metoda medicamentului este severă. Nu este potrivit pentru femeile al căror corp este prea sensibil la medicamentele hormonale.

Sunt metodele diferite după un an, la 1,5 ani și la 2 ani?

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă întreruperea alăptării până la vârsta de doi ani, dar unii pediatri nu sunt de acord. Uneori există cazuri în care mama continuă să hrănească copilul până la 3 ani sau chiar până la 5 ani. Și, în funcție de vârstă, metoda de înțărcare din sân diferă și are caracteristici.

 1. La un copil de un an, laptele nu este principala sursă de hrană. Este pur și simplu un supliment util, saturat cu hormoni și enzime importante. După un an, metodele descrise mai sus ajută la înțărcarea copilului de la sân.
 2. Într-un an și jumătate, activitățile educaționale și jocurile interesante contribuie la realizarea obiectivului. Este recomandat să oferiți pieptului un moment incomod pentru copil. Ca urmare, hrănirea este percepută ca o datorie neplăcută.
 3. Dacă alăptarea continuă până la 2 ani și mai mult, este plină de transformarea copilului în capriciu. Pentru a rezolva problema, folosiți metodele descrise mai sus, conduceți conversații. În acest moment, copilul înțelege parțial părinții.

În concluzie, observ că înțărcarea unui copil prea devreme nu merită. Acest lucru este plin de o încetinire a dezvoltării imunității, o creștere a stării de spirit, o înfometare a unui sentiment de securitate și un stres sever, însoțită de apariția unor obiceiuri proaste. Această dorință de a mânca stilouri, unghii și alte obiecte.

Dacă vorbim despre întârzierea înțărcării, la vârsta de 2-3 ani, copilul efectuează acțiuni deliberate. El înțelege că este suficient să ajungeți la piept pentru o masă. Dar în acest moment hrănirea aduce multă durere mamei, deoarece copilul are deja dinți. O altă întârziere este plină de dependența psihologică crescută de alăptare.

Am totul. Ne vedem curând!

Lasă Un Comentariu