Cum se face aluat de sare pentru modelare - pas cu pas retete

Aluat pentru formare - greutatea care amintește plastilina, dar mai moale, nu se lipeste, nu sol, fără un miros ascuțit și nu provoacă o alergie. Cum sa faci aluat de sare pentru sculptura acasa? Cel mai bun aluat de casa este obtinut din sare, faina si apa rece.

Reteta clasica pentru aluaturi de sare pentru modelare

Propun o reteta clasica pentru modelarea aluatului de sare, care implica utilizarea celor mai simple ingrediente prezente in fiecare bucatarie. Este incredibil de popular printre meșteșugari cu experiență, oameni cu experiență mică și novici.

ingrediente:
 • Făină - 300 g
 • Sare - 300 g
 • Apă - 200 ml.
Mod de preparare:
 1. Adăugați sare într-un recipient adânc, adăugați puțină apă. Vă sfătuiesc să nu folosiți imediat lichidul, deoarece în fiecare caz în parte, conținutul de umiditate al făinii este diferit.
 2. După ce sarea sa dizolvat, adăugați făina cernută. Mai întâi frământați în castron. După formarea unei bucăți, mutați masa pe suprafața de lucru și finalizați procesul. Pentru a crește plasticitatea, adăugați treptat apă.
 3. Puneți aluatul finit într-o pungă de plastic și puneți-l în frigider. După două sau trei ore, masa de sare este gata de funcționare.

Din proporțiile specificate se obține destul de multă aluatură de sare. Dacă nu sunt planificate meserii mari, reduceți numărul de ingrediente cu jumătate sau patru. Dacă masa rămâne, depozitați-o în film în frigider, la fel ca masa pentru lizun. Ca atare, păstrează calitățile inițiale timp de o lună.

Cum se face aluatul în 5 minute

Dacă artizanatul din aluatul de sare se transformă într-un hobby de familie, vă recomand să vă armonizați cu o rețetă, grație căreia în 5 minute veți face un alt lot de masă elastică la domiciliu.

ingrediente:
 • Făină - 1 ceașcă.
 • Apă - 1 ceașcă.
 • Soda - 2 lingurițe.
 • Sare - 0,3 cești.
 • Uleiul de legume - 1 lingurita.
 • Colorarea produselor alimentare.
Mod de preparare:
 1. Într-o cratiță mică, se toarnă un amestec de sare, sifon și făină, se toarnă apă împreună cu ulei vegetal. Așezați recipientul la foc mic și încălziți-l timp de câteva minute, amestecând regulat. Adăugați colorant și amestecați.
 2. Urmăriți densitatea aluatului. Dacă stai la lingură, gata. Puneți masa pe o farfurie pentru a se răci. După aceea, spargeți-vă cu grijă mâinile.
 3. Puneți aluatul sărat într-o pungă sau într-un recipient pentru alimente, altfel se va usca. Dacă masa este uscată, nu vă descurajați. Adăugați puțină apă și paste.

Adezivul rapid cu sare are un alt avantaj - durată mare de conservare. Sub rezerva respectării tuturor regulilor, aluatul își păstrează proprietățile timp de mai multe luni. Cu acest material nu va fi plictisitor.

Nicio rețetă de amidon din glicerină

Unii meșteri care dau luciu meșteșug acoperă suprafața cu un strat de lac. Dar un astfel de rezultat poate fi obținut fără ajutorul vopselelor și lacurilor, deoarece există glicerină vândută în toate farmaciile.

ingrediente:
 1. Apă fierbinte - 2 cupe.
 2. Făină - 400 g
 3. Glicerina - 0,5 lingurita.
 4. Uleiul de floarea-soarelui - 2 linguri.
 5. Tartar - 2 linguri.
 6. Sare fină - 100 g
 7. Colorantul.
Mod de preparare:
 1. Faceți o bază. Într-un recipient mic, combinați tartrul, uleiul vegetal, sarea și făina.
 2. Aduceți apă la fierbere într-o cratiță mică. Se toarnă baza de făină, se adaugă colorantul și glicerina. Se fierbe până când masa are o consistență uniformă.
 3. Răciți amestecul rezultat și frământați bine. Adăugați făină dacă este necesar.

Făcând o cifră a aluatului fără amidon, veți vedea că are o lustruire plăcută. Acest hack va fi un cadou minunat pentru mama ta pe 8 martie sau un prieten pentru ziua ei de naștere.

Cum sa faci aluat pentru sculptura fara faina

Punctul culminant al acestei mase plastice este absența făinii în compoziție. Tehnologia de a face aluat sare pentru modelare este potrivit pentru meșteșugari care nu le place să lucreze cu ingrediente albe, quicksing.

ingrediente:
 • Amidon - 1 ceașcă.
 • Soda de copt - 2 pahare.
 • Apă - 0,5 cani.
 • Colorarea produselor alimentare naturale.
Mod de preparare:
 1. Într-un castron profund, amestecați amidonul cu sifon. Se amestecă amestecul și se toarnă în apă.
 2. Puneți recipientul cu ingredientele pe un foc mic și gătiți până când forma se formează.
 3. Puneți masa răcită pe o suprafață frământată și frământați. Aluatul este gata.

În acest test nu există făină, dar este perfectă pentru modelare. Utilizați acest material ușor de pregătit pentru a crea o varietate de forme care vă vor demonstra talentele altora.

Ce se poate face din aluat de sare - exemple de meșteșuguri

Am luat în considerare tehnologia de a face aluat sare pentru modelare. Este timpul să aplicați materialul sărat în lucrare. Dacă sunteți începător, vă recomand să începeți cu cele mai simple figuri. Cu timpul, după ce ați câștigat o experiență prețioasă, treceți la meșteșuguri mai complexe.

Mestesugarii experimentati fac diferite figuri si compozitii de aluat de sare. Rezultatul depinde doar de fantezie. În această parte a articolului voi da câteva exemple bune cu instrucțiuni pas cu pas pentru a face. Ele vor ajuta să stăpânească elementele de bază chiar și pentru copii.

ciupercă

 1. Pentru a crea o pălărie, rotiți o minge mică și lipiți-o ușor pe o parte.
 2. Faceți un cârnați. Când rotiți o parte, apăsați puțin. Ia un picior.
 3. Rămâne să colecteze cifra. Pentru a crește fiabilitatea, utilizați o scobitoare.
 4. După ce aluatul se usucă, colorați ciuperca după cum doriți.

șirag de mărgele

 • Rulați câteva duzini de aceeași mărime și chiar bile din aluat. Puneți bilele pe scobitori.
 • Lăsați bilele în aer liber timp de câteva zile să se usuce. Vă sfătuiesc să transformați margelele de mai multe ori pe zi.
 • Din bilele uscate scoateți ușor scobitorii. Mărgele de corzi pe o panglică sau șir. Pentru un articol mai frumos, picteaza margelele cu marcatori.

Jucarii de Craciun

 1. Rolați aluatul sărat în rezervor. Folosind un șablon din carton sau mucegai pentru cookie-uri, strângeți cifrele.
 2. Beți paie în figurile găurii. Uscați aluatul.
 3. Rămâne să decorezi jucăriile de Crăciun și să treci printr-o gaură o frumoasă panglică.

trandafir

 • Faceți un con de o cantitate mică de aluat.
 • Rotiți o minge mică și rotiți-o într-un tort. Atașați fragmentul la con.
 • Atașați un element similar de partea opusă. Ia un mugur.
 • Rotiți câteva bile și faceți petale. Atașați-vă la floare într-un cerc.
 • Marginile superioare ale petalelor se îndoaie ușor și se apasă pe laturi.
 • După ce aluatul se usucă, pictează figura cu o culoare stacojie.

puzzle

 1. Faceți un șablon mare de carton din carton, de exemplu o pisică. Rotiți aluatul într-un strat. Folosind un șablon, tăiați o cifră mare. Lăsați aluatul până la dimineața să se usuce.
 2. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia pisica în fragmente. Așteptați până se usucă.
 3. Vopsea cu guașă. După uscare, acoperiți fiecare piesă cu un strat de lac transparent.

Exemple video de figuri

După cum puteți vedea, aluatul sărat este ideal pentru a crea forme și compoziții simple și complexe. Și acesta este doar un mic număr de idei. Cu ajutorul fanteziei puteți crea o varietate de jucării, bijuterii, suveniruri și alte meserii.

Sfaturi utile

În concluzie, voi împărtăși secretele meșteșugarilor experimentați care vor face lucrul cu materialul mai productiv și rezultatul mai impresionant.

Pentru a obține masa cea mai plastică, comandanții înlocuiesc apa cu jeleu constând dintr-o lingură de amidon și 0,5 cesti de apă. Și pentru a face figura pictată mai strălucitoare, vopseaua este acoperită cu un strat de lac de unghii sau un email alb înainte de a fi vopsit.

Uscarea are o mare influență asupra durabilității și aspectului rezultatului. Este corect să uscați cifrele de aluat de aluat în aer, dar acest lucru este plin de costuri mari consumatoare de timp. Cuptorul ajută la rezolvarea problemei. Pentru a face acest lucru corect, se recomandă:

 • Includeți temperatura minimă.
 • Deschideți ușor ușa cuptorului.
 • Puneți figura în cuptor înainte de ao porni pentru a se încălzi treptat.
 • Scoateți nu după oprirea cuptorului, ci după răcire.
 • Uscați treptat produsul. Pe o parte pentru a lua o oră cu o odihnă scurtă.

Practica arată că durata de uscare depinde de tipul de aluat de sare, de grosimea produsului, de prezența cremelor și a uleiurilor în aluat. Craftul aluatului clasic se usucă mult mai repede decât figurinele maselor de compoziție complexă.

Testoplastia este o direcție interesantă a lucrării de desen care este cea mai populară printre copii. A plăcut lecția și adulții, deoarece este sigur și nu este scump. Vă doresc mult noroc în această activitate creativă și sper că capodoperele făcute pe cont propriu vă vor umple casa cu confort și dispoziție festivă. Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: Covrigi de casa. JamilaCuisine (August 2019).

Lasă Un Comentariu