Cum să faci o lizună acasă

Lizun - o jucărie care a intrat în vogă la sfârșitul secolului trecut. Acest eveniment a fost precedat de premiera unui film animat despre fantome. Printre personajele principale ale desenului animat a fost Lizun - o creatură care se întinde, se întinde și se schimbă. În articol vă voi spune cum să faceți o lizun acasă fără tetraborat de sodiu și cu el.

Goliți rețeta Lizun fără tetraborat de sodiu și PVA

Având în vedere că jucăria este concepută pentru copii, siguranța este pe primul loc. Pentru a crea o lizun, vă sfătuiesc să utilizați o rețetă pe bază de făină. Este simplu și vă permite să creați handgam în câteva minute.

COMPONENTE:

 • Făină.
 • Apă caldă
 • Apă rece
 • Un set de coloranți alimentari.
Mod de preparare:
 1. Se toarnă două pahare de făină cernută într-un recipient mic, se adaugă 0,25 pahare de apă rece și puțină apă fierbinte, dar nu se fierbe apă.
 2. Se amestecă bine amestecul până se obține o consistență uniformă. Asigurați-vă că nu există bulgări.
 3. Într-o masă omogenă, introduceți câteva picături de colorant alimentar și amestecați până când compoziția devine uniformă în culoare.
 4. Puneți amestecul lipicios în frigider timp de aproximativ 3 ore. Scoateți amestecul răcit din frigider și frământați bine cu mâinile. Lizun gata.

Deoarece lucrul cu făina duce adesea la contaminarea hainelor, vă recomand să faceți o lingură într-un șorț. În ceea ce mă privește, crearea unei jucării vâscoase este o lecție excelentă pentru cei care nu știu ce să facă atunci când este plictisitor.

Cum sa faci lizuna din sampon si apa

În orice baie există mai multe sticle de sampon care ajută oamenii în îngrijirea părului. Dar unii meșteri au găsit o altă utilizare pentru acest instrument și îl folosesc pentru a crea un handgam. Și într-adevăr, de la șampon și apă timp de câteva minute obțineți un lick acasă.

COMPONENTE:

 • Șampon - 100 ml.
 • Apă - 100 ml.
 • Amidon - 200 g
Mod de preparare:
 1. Într-un recipient mic combinați amidon, apă și șampon, amestecați bine.
 2. Trimiteți amestecul rezultat în frigider timp de 12 ore. După terminarea timpului, jucăria este gata.

Experiență video

Termenul de depozitare la depozitare într-un recipient închis în frigider este de o lună. Dacă doriți ca jucăria să aibă o consistență mai vâscoasă, înlocuiți amidonul cu adeziv de titan.

Cea mai ușoară cale acasă

Există multe modalități de a crea o lizun. Cea mai simplă opțiune este să utilizați bicarbonat de sodiu și detergent de spălat vase. Și din moment ce produsele chimice de uz casnic sunt o parte, aveți grijă de copil în timpul jocului și apoi spălați-vă mâinile.

COMPONENTE:

 • Soda.
 • Apa.
 • Mașină de spălat vase.
 • Colorarea produselor alimentare.
Mod de preparare:
 1. Se toarnă un lichid de spălat vase într-un recipient mic. Deoarece nu există o dozare specifică, adăugați apă sau substanțe chimice de uz casnic în timpul procesului de amestecare pentru a lichefia mucusul.
 2. Se adaugă sodă în detergent și se amestecă. Dacă compoziția este groasă, se diluează cu apă și se amestecă. Pentru a obține culoarea dorită, utilizați culoarea adecvată a alimentelor.

Poate că prima dată nu va funcționa, dar cu practică veți învăța cum să creați la domiciliu minunat lizunov din detergent de sifon și de spălare vase. Aceste abilități vor veni la îndemână. De exemplu, se va dovedi a face un cadou unui prieten pentru ziua ei de naștere și o înveseli puțin.

Lizun o faci singur de la săpun și pastă de dinți

Doriți să deveniți proprietarul lizunii? Fă-o singur, folosind pasta de dinți și săpun lichid ca principalele ingrediente. O astfel de jucărie vă va diversifica viața și va oferi o oportunitate pentru realizarea potențialului creativ.

COMPONENTE:

 • Sapun lichid - 20 ml.
 • Pastă de dinți - 20 ml.
 • Făină - 5 lingurițe.
Mod de preparare:
 1. Stoarceti pasta de dinti intr-un recipient metalic mic, adaugati sapun lichid si amestecati pana se usuca.
 2. În compoziția rezultată introduceți treptat făina. Mai întâi frământați amestecul cu o lingură, apoi terminați procedura cu mâinile.
 3. La sfârșit, umeziți ușor lizunul cu apă și amintiți-vă puțin mai mult cu mâinile.

După cum puteți vedea, este ușor să faceți o jucărie populară din întreaga lume din produsele de igienă. Aceasta va ajuta la dezvoltarea și realizarea fanteziei. Este, de asemenea, un înlocuitor excelent pentru argila achiziționată.

Facem lizuna din amidon și peroxid de hidrogen

Această metodă este incredibil de populară, deoarece nu asigură costuri mari în numerar. Rezultatul este o jucărie grea care sărută perfect. Deci, nu fi descurajat dacă o astfel de lizun nu se ridică la așteptări.

COMPONENTE:

 • Apă - 1 ceașcă.
 • Amidon - 100 g
 • PVA adeziv - 100 g
 • Colorarea produselor alimentare.
 • Peroxidul de hidrogen.
Mod de preparare:
 1. Într-un recipient mic, amestecați apă și amidon. Rezultatul ar trebui să fie un amestec asemănător texturii cu jeleu. Adăugați adeziv și amestecați.
 2. În amestecul rezultat, adăugați câteva picături de peroxid de hidrogen, puțină colorare alimentară și amestecați. Dacă masa este groasă, vă sfătuiesc să adăugați puțină apă.

Făcut prin această tehnologie, handgamul este ușor și aerisit. Acesta este meritul peroxidului de hidrogen. În ceea ce privește ingredientele folosite, acestea sunt într-adevăr disponibile și ajută la economisirea banilor.

Lizun din plastilină, apă și gelatină

Nu fiecare casă are adeziv PVA, amidon sau tetraborat de sodiu (borax). Dar pentru a crea lizun aceste componente nu sunt necesare, deoarece pot fi făcute din lut obișnuit. Dacă în casă există copiii de școală sau copiii preșcolari, această masă vâscoasă va fi cu siguranță acolo.

COMPONENTE:

 • Plastilina - 100 g
 • Jelatina alimentara - 15 g.
 • Apă - 250 ml.
 • Recipient din metal, castron din plastic.
Mod de preparare:
 1. Savurați gelatina în apă rece. Pentru aceasta, se toarnă gelatina într-un recipient metalic și se adaugă 200 ml de apă. Când gelatina se umflă, puneți recipientul pe aragaz și aduceți la fierbere la căldură scăzută, apoi îndepărtați-o.
 2. Luați lutul în mână și frămați până devine cald și moale. Puneți piesa moale din plasticină într-un recipient din plastic, adăugați apa rămasă. Se amestecă bine cu o spatulă din plastic.
 3. Conectați cele două componente. Ușor răcită gelatină intră într-un amestec de apă și argilă, se amestecă. Trimiteți masa rezultată în frigider timp de 30 de minute. După terminarea timpului, jucăria este gata.

Experiență video

Jucăria făcută conform acestei rețete este renumită pentru durabilitatea sa de invidiat. Doar asigurați-vă că copiii în timpul jocului nu atingeti tapetul lizunom. Urmele lăsate de handgam sunt extrem de problematice.

Cum se face Lizun de tetraborat de sodiu și adeziv

O jucărie din tetraborat de sodiu (Borax) practic nu diferă de versiunea magazinului, dar deoarece conține componente chimice, nu vorbim de siguranță. De aceea, sfătuiesc să fiu prudent în joc cu o astfel de lizun.

COMPONENTE:

 • Borax - 0,5 lingurita.
 • Lipici pentru birou - 30 g.
 • Culoarea alimentelor galbene și verzi.
 • Apa.
Mod de preparare:
 1. Într-un castron mic, turnați un pahar de apă caldă, adăugați tetraborat de sodiu. Se amestecă bine până se dizolvă complet pulberea.
 2. În al doilea container, combinați jumătate de pahar cu apă, 5 picături de galben și 2 picături de colorant verde și adeziv. Se amestecă ingredientele până se înmoaie.
 3. Soluția de tetraborat de sodiu într-un curent subțire, cu agitare, intră în masa adezivă. Ca urmare, masa rezultată va deveni laxă și poate fi jucată.

Trebuie să păstrați lizunul făcut în conformitate cu această rețetă într-un recipient închis, deoarece îi este frică de aer curat. Nu permiteți copilului să ia jucăria în gură.

Homemade lizun de la lipici creion

Mulți dintre noi sunt familiarizați cu creion de lipici. În grădiniță și la școală, este folosit pentru a crea colaje și aplicații. Am găsit-o în birou. Chiar și de la ea se dovedește un bun lizun. Tehnologia de gătit este citită mai jos.

COMPONENTE:

 • Creion din argint - 4 buc.
 • Bor (tetraborat de sodiu) - 1 lingurita.
 • Făină.
 • Colorarea produselor alimentare.
Mod de preparare:
 1. Luați creionul de lipici, scoateți tijele și puneți-le într-un recipient din sticlă. Păstrați-le în cuptorul cu microunde sau în cuptor până când se formează un amestec vâscos. Adăugați un mic colorant la masă și amestecați.
 2. Lingura de lingurita se dizolva intr-o putina apa. Se toarnă o cantitate mică de lichid în clei și se amestecă. Adăugați tetraborat de sodiu până când obțineți coerența potrivită.

Ați învățat metodele populare de a face lizun acasă. Unele dintre ele sunt cât mai simple posibil, altele se bazează pe utilizarea componentelor achiziționate. Este greu de spus care rețetă este mai bună, numai practica va ajuta la determinarea acesteia.

Sfaturi utile

În concluzie, voi împărtăși câteva sfaturi despre crearea și stocarea, ceea ce va contribui la extinderea vieții hendgamei.

 1. Pentru a stoca lizun, utilizați un borcan cu un capac bine fixat, altfel se usucă. Păstrați produsul gelatos la distanță de lumina soarelui și radiatoarele de încălzire.
 2. Încercați să păstrați lizunul în contact cu suprafața murdară în timpul jocului. În caz contrar, firele de păr se vor lipi de ea, ceea ce va duce la pierderea structurii și a netezimii.
 3. Unele metode de fabricare implică utilizarea de adeziv și alte materiale cu un miros pronunțat. Pentru a le elimina și pentru a da un miros la lizun, vă sfătuiesc să adăugați câteva compoziții de uleiuri esențiale sau arome alimentare.
 4. Dacă doriți să creați o lumină strălucitoare în întuneric, utilizați o vopsea fluorescentă. Astăzi nu este dificil să o cumperi.
 5. Experimentați cu compoziția amestecului. Pentru a lizun mai bine întins, adăugați câteva picături de oțet. Peroxidul de hidrogen va face jucăria aerisită și nu lipicioasă, iar glicerina alunecoasă.

În această notă, finalizați articolul despre crearea lizunului. Dacă știți alte modalități, împărtășiți-le în comentarii. Sper că, datorită informațiilor descrise, veți crea o jucărie sigură și în curs de dezvoltare, care va umple viața cu bucurie. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: CUM SĂ FACI MÂZGĂ ÎN CONDIȚII DE CASĂЛИЗУН!! (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu