Cum de a albi tulza organza și nailon la domiciliu

Există mai multe opțiuni pentru decorarea ferestrelor, dar tulul alb este încă favoritul multor gospodine. Reîmprospătează interiorul, umplând albul orbitos. În timp, produsul se estompează, obținând o nuanță gălbuie sau gri. Se pune întrebarea, cum să albă tulul acasă repede?
Chiar si spalatul nu ajuta intotdeauna sa faca tul mai usor. Acesta este meritul prafului stradal, al luminii solare, al fumului de țigară și al fumului de bucătărie. Doar o singură ieșire - albire. Acest lucru se poate face în curățătorie sau în mod independent acasă.

Cea mai rapidă cale de albire

Multe gospodine care decid să albă tulul repede, doresc să obțină cel mai bun rezultat cu un timp minim, efort și bani. Există o astfel de metodă. Femeile au folosit-o în vremuri străvechi. E vorba de digestie.

Anterior, folosind digestia, totul era albite, fie că este vorba de lenjerie, haine sau perdele. Pentru moda tul este de asemenea potrivit. Procedura va necesita o găleată emailată sau cratiță din oțel inoxidabil, apă, o bară de săpun de rufe, detergent de rufe, un bleu mic și un baston de lemn. Notă, metoda este potrivită pentru albirea produselor din in sau material de bumbac.

 1. Umpleți rezervorul cu apă, astfel încât să existe spațiu pentru tul. Adăugați săpun pudră, puțină pulbere și înălbitor. Dacă puneți bucățile de săpun, se va dizolva pentru o lungă perioadă de timp. Puneți feluri de mâncare pe sobă și porniți căldură.
 2. După fierberea tulului de lichid pus într-un recipient. Se amestecă periodic conținutul potului folosind un bețișor din lemn. Această tehnică simplă va accelera procesul de îndepărtare a murdăriei și refacerea culorii.
 3. Durata digestiei este determinata de gradul de contaminare. De obicei, două ore sunt suficiente. Când timpul este în sus, scoateți tulul și puneți-l într-un recipient cu apă rece.
 4. Dupa clatinare, atarnati tulul peste cada pentru a paharul de apa. Puțin mai târziu, atârnă un produs umed pe streașină. Nu este necesar să stoarceți, sub greutatea proprie, pliurile vor fi șterse.

Instrucțiuni video

Cred că ați asigurat că această tehnică a bunicului este simplă și nu necesită investiții monetare mari. Cu ajutorul ei, în câteva ore, eliminați stralucirea și faceți tulul alb-zăpadă.

Metoda eficientă de înălbire într-o mașină de spălat

Magazinele vând o varietate de unelte specializate pentru a ajuta la albirea tulului rapid. Dacă utilizați o mașină de spălat pentru a combate inflorescența gri și gălbuie, nu uitați că produsele care conțin clor nu sunt potrivite. Utilizarea lor va duce la deteriorări și perdele și la aparatele de uz casnic. Din fericire, sunt vândute produse mai sigure, care sunt potrivite pentru țesături delicate și subțiri, haine la modă, curățarea covoarelor.

Oxizi pe baza de peroxid de hidrogen și ușor de a face față cu galben și gri, fără a afecta mașina de spălat și structura de tesatura. Compoziția luminilor optice include molecule fluorescente care, sub influența luminii, creează efectul de alb. Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru albirea mașinilor. Dacă nu există astfel de fonduri? Există o cale de ieșire.

 • Pentru a albi tulul din mașina de spălat, adăugați amoniac în compartiment cu detergentul de rufe. Cateva picaturi sunt suficiente.
 • Dacă nu există amoniac lichid, utilizați peroxid de hidrogen sub formă de tablete. În funcție de gradul de contaminare, puneți 5-10 bucăți în compartiment.
 • Activați modul delicat de spălare și setați cronometrul la o jumătate de oră. Spinul nu se folosește.

Această metodă este ineficientă în lupta împotriva petelor încăpățânați, dar pentru a face față stării de galben va ajuta. Și dacă nu doriți să vă ocupați de stării de galbenă, nu permiteți poluarea puternică. Pentru a face acest lucru, spălați tulul o dată pe an. Asta e de ajuns.

Cum de a albi remedii populare tul

De-a lungul timpului, tulul de zăpadă albă devine gri-galben sub influența diverșilor factori. Gospodinele nerăbdători, care caută să remedieze rapid situația, gândiți-vă să cumpărați o nouă cortină de tul. Revenirea la o achiziție rapidă este opțională.

Pentru a reveni la albul inițial fără costuri financiare mari este reală. Sunt de folos remedii folclorice, care, la un cost redus și un efort minim, oferă un rezultat excelent.

 • Peroxidul de hidrogen și amoniacul. Pentru a albi tulul, combinați două părți dintr-o soluție de peroxid de 3% cu o parte a amoniacului. Compoziția rezultată este dizolvată în cinci litri de apă încălzită. Înmuiați o jumătate de oră, clătiți după clătire și trimiteți pentru uscare.
 • sifon. Produsul alimentar este utilizat pentru perdele de pre-înmuiere. Într-un castron cu cinci litri de apă, adăugați praf și o lingură de sodă. Se amestecă pentru a dizolva amestecul, înmuiați tulul. După 20 de minute, spălați mașina în mod delicat.
 • sare. Se confruntă cu poluarea și nu cauzează alergii. Se toarnă 10 litri de apă în bazin, se adaugă 3 linguri de sare și o jumătate de cești de detergent de rufe. Se înmoaie în soluție timp de 3 ore. În cazul unei murdăriri grave, păstrați tulul în soluție toată noaptea. Spălați și clătiți de mai multe ori.
 • Săpun de spălare. Treceți o bară de săpun de rufe printr-o răzătoare mare și turnați-o într-un castron de apă. Așezați recipientul pe sobă și așteptați amestecul să fiarbă. Turnați puțină apă curată în soluția de săpun răcită și înmuiați tulul. Spălați și clătiți dimineața.
 • Zelenka. La prima vedere, albirea tulului și verde strălucitor sunt lucruri incomparabile. Dar acest instrument de farmacie oferă rezultate excelente. Zece picături de verde amestecate cu 200 ml de apă. Pentru a spori efectul, adăugați câteva linguri de sare lichidului. Se amestecă compoziția până când precipitatul se dizolvă complet. Se toarnă concentratul rezultat într-un castron de apă, se amestecă și se înmoaie tulul timp de 5 minute. Apoi scoateți-vă și fără spin, agățați să se usuce.
 • Lapte acru. După spălare, înmuiați tulul din lapte acru timp de 24 de ore. Apoi clătiți și uscați la soare. Utilizați numai iaurt natural. Kefirul cu conținut scăzut de grăsimi sau laptele acru nu este potrivit. Balsam pentru lenjerie va ajuta la eliminarea mirosului de sourish după albire.
 • amidon. Într-un castron de apă caldă, adăugați un pahar de amidon. În compoziția rezultată pentru câteva minute, înmuiați perdelele spălate, apoi clătiți. Datorită acestui instrument, stralucirea va dispărea, iar țesătura își va păstra forma. În plus, particule de amidon atrage praful, care va facilita spălarea ulterioară.
 • Potasiu permanganat. Mijloacele sunt potrivite pentru produsele kapron. Într-un recipient cu apă fierbinte, adăugați un pic de permanganat de potasiu pentru a face lichidul roz. Se toarnă un pahar de pudră. Coborâți tulul pre-spălat în lichid până când acesta se răcește complet. Rămâne să se clătească și să se usuce.
 • Acid citric. Tratați tulul din nailon cu săpun de uz casnic și înmuiați-l în apă fierbinte. Dacă este foarte murdar, adăugați peroxid de hidrogen la o linguriță per 2,5 litri de apă. După o jumătate de oră, clătiți cu apă caldă, după adăugarea unui sac de acid citric.
 • Aspirina. Pentru a elimina gri și galben, dizolvați 4 comprimate de aspirină în 5 litri de apă preîncălzită. Se înmoaie tulul în soluție timp de 3 ore, apoi se spală, se clătește și se usucă. Nu utilizați aspirină efervescentă, deoarece suplimentele de vitamine care sunt incluse în compoziție vor agrava situația.

Experiență video albă vopsea verde

Toate înălbitorul enumerat are un avantaj - acestea nu provoacă o reacție alergică. La achiziționarea acestei chimii nu se poate spune. Deci, nu ezitați să folosiți rețete folclorice pentru albirea tulului.

Cum sa albiti tulul de gri si galbenitate a chimicalelor achizitionate

Am considerat metode tradiționale și tradiționale de înălbire la domiciliu. Ele sunt eficiente și merită atenție. Dar multe gospodine preferă produsele chimice de uz casnic, care sunt vândute în stoc. Acesta este un agent de înălbire și de îndepărtare a petelor. Vom vorbi despre ei.

agenţi de înălbire

Utilizarea de înălbitor este considerată o metodă clasică de luptă pentru perdelele de tul alb. Luați în considerare această categorie pe exemplul mijloacelor populare "Whiteness". E simplu. Apa caldă este turnată în bazin, se adaugă mai multe capace ale produsului achiziționat, tulul este agitat și înmuiat. O oră mai târziu, produsul este scos, clătit și uscat. Rapid și eficient, dacă nu doar câțiva.

 • Bleaches distrug structura materialului, ceea ce accelerează procesul de transformare a tulului într-o cârpă neetanică.
 • Astfel de produse achiziționate nu sunt potrivite pentru toate țesăturile. Utilizarea necorespunzătoare este provocată de apariția de pete galbene noi.
 • Aplicația crește probabilitatea ca în viitor, fără "Whiteness", să nu funcționeze, deoarece chiar și lupta împotriva poluării simple va fi problematică.

Înălbitorii industriali au avantaje. Dacă aveți bune capacități financiare, nu ezitați să o utilizați. Acele hostess care caută să economisească bani, vă sfătuiesc să vă uitați la mijloacele oamenilor.

Ștergătoarele de pete

Produsele care reprezintă această categorie se deosebesc de efectul de înălbire. În plus, au o aromă plăcută care rezolvă problema cu clătirea.

Pentru a albi tulul, se toarnă apă caldă într-un castron mare, se adaugă un produs de îndepărtare a petelor conform instrucțiunilor, se amestecă și se coboară draperiile în soluție. După câteva ore, îndepărtați, clătiți și uscați.

Caracteristicile tulului de albire din diferite materiale

Portocalele galbene arată neatrăgătoare. Prin urmare, hostessul încearcă să corecteze situația mai rapid și să folosească remedii folclorice sau chimie achiziționată. Aceste instrumente ajută la revenirea la "rochia de fereastră" a unei umbre albe strălucitoare. Dar, uneori, situația se înrăutățește. Care este motivul?

Astăzi, producătorii fac tul după o varietate de materiale, fiecare necesitând o metodă specifică de spălare. Prin urmare, rezultatul depinde în mare măsură de corectitudinea alegerii mijloacelor.

Nylon tul

În cazul nylonului, se recomandă o albire ușoară. Chimia este permisă dacă este indicată pe eticheta produsului. În ceea ce privește metodele populare, cei care lucrează în apă rece sunt potriviți. Vorbim despre Zelenka, permanganat de potasiu, soluție salină și amidon.

Organza tul

Produsele Organza sunt mai capricioase decât capronul. Nu se fac prieteni cu apă fierbinte și nu tolerează praful lipit. Deseori țesătura este colorată. Spălarea sau înălbirea necorespunzătoare duce la un molt. Pentru curățare folosiți apă până la 40 de grade, soluție salină, verde strălucitor sau amoniac cu peroxid de hidrogen.

Violul tulului

Drogurile din fabrică nu au loc în albirea vălului. Pentru a restabili albul curat al acestui material delicat, se recomandă utilizarea apei calde, a amoniacului sau a amidonului.

Len de tul

Înghețurile industriale ajută la scoaterea petelor "dure", dar aceste produse, datorită aditivilor chimici, accelerează îmbătrânirea țesăturilor. Oamenii cunoscuți sunt sfătuiți să folosească apă caldă și amoniac. Acest remediu este sigur pentru țesăturile naturale.

Jacquard Tulle

Fabricul cu țesătură de jacquard iubește spălarea blândă în apă călduță folosind detergent neutru de rufe. Utilizarea substanțelor chimice este inacceptabilă. Atunci când se permite spălarea mâinilor să se utilizeze săpun fără coloranți activi. Este mai bine să uitați complet de albire. Aceasta va distruge produsul.

Există materiale pentru care substanțele chimice achiziționate de albire nu sunt potrivite. Dar nu întotdeauna metode populare sunt sigure. Reacția aceleiași țesături cu diferite mijloace este diferită. Înainte de înălbire, citiți recomandările indicate de producătorul de tul pe etichetă.

Multe hostess în albirea tulului fac o greșeală obișnuită - procesează material murdar. Drept urmare, praful pătrunde adânc în structura țesăturii și petele pătate în gri. Înainte de procedură, asigurați-vă că ați înmuiat produsul într-o soluție de săpun și spălați-l.

Nu utilizați substanțe care conțin clor, inclusiv albitatea cunoscută. Sub influența principalelor componente active ale structurii țesăturii este distrusă, care este afectată de deteriorarea produsului.

În timpul funcționării, atractivitatea tul este redusă, pentru a preveni acest lucru este problematică. Corectați situația, ajutați numai la îngrijirea corectă, uneltele, oferind un efect de albire și metode tradiționale. Utilizați avantajele lor, deoarece albirea la domiciliu este mai puțin costisitoare decât înlocuirea perdelelor. Mult noroc!

Lasă Un Comentariu