Cum să crești o barbă acasă

Beard - un simbol al masculinității și al puterii. Mulți bărbați vor să învețe cum să crească barba acasă și ce să facă dacă barba nu crește. Nu este surprinzător, deoarece imaginea unui bărbat datorită bariei lui pare mai brutală, mai curajoasă și mai individuală.

De ce să nu crești o barbă

Mulți au dorința de a avea o barbă groasă, dar nu fiecare om se va lauda cu părul gros de facial. Răspunsul la întrebarea de ce barba nu interesează nu numai tinerii, ci și niște bărbați maturi. Luați în considerare principalele cauze ale acestei "anomalii".

 • genetică. Dacă nu există bărbați în familie cu o barbă groasă, probabilitatea ca aceasta să apară în generația mai tânără este minimă.
 • vârstă. Momentul aparitiei parului facial pentru fiecare barbat este individual. La o singură persoană, creșterea activă a miriștilor începe la 15, iar la altul, după 20. Acesta este un fenomen natural.
 • Tulburări endocrine. Testosteronul este responsabil pentru creșterea părului facial. Adesea, vegetația modestă indică perturbări ale sistemului endocrin.
 • Etnie. Prezența părului facial pentru bărbații din mai multe grupuri etnice nu este tipică. Acestea sunt Eskimos și Chukchi.
 • Boli oncologice, deficit de vitamina. Problemele de sănătate duc adesea la căderea părului, încetinirea sau oprirea completă a creșterii părului.

Unele motive nu pot fi eliminate. Este vorba despre naționalitate, ereditate și vârstă. Dar chiar și în acest caz, puteți obține o barbă prin preparate hormonale sau prin transplant de păr. Unii oameni salvează medicina tradițională. Dacă problema este cauzată de o boală, soluția sa se reduce la tratament.

Ce se întâmplă dacă barba nu crește

Era bărbaților cu o față netedă în spatele lor. Astăzi, reprezentanții sexului mai puternic preferă o imagine ușor brută și îndrăzneață, un element integral al căruia este considerată o barbă. Dacă decideți să vă alăturați ligii cu barbă, veți avea nevoie de un păr facial intens și îngrijit. Informații despre modul de rezolvare a problemei la domiciliu vor fi discutate în această parte a materialului.

 • alimente. O dietă echilibrată este considerată calea cea mai ușor accesibilă și mai simplă. Mănâncă mai multe fructe și legume. Ele vor oferi organismului vitamina "C" și pectină. Alimentele proteice adăugate cu băutură bogată sunt de asemenea utile. Minimizați utilizarea dulciurilor și alimentelor convenționale.
 • Îngrijirea corespunzătoare a pielii. Rata de creștere și densitatea părului facial depind de starea pielii. De exemplu, roșeața sau peelingul încetinește apariția părului. Reglați hidratarea regulată a pielii și hrăniți-o cu vitamine. Vizitați cosmetologul sau faceți propriile dvs. măști de față. Creșterea barbei va accelera și tratarea regulată a pielii cu abur. Du-te la sauna mai des.
 • Viața fără stres. Situațiile stresante inhibă creșterea părului facial, îl fac fragil și fragil. Consolidarea spiritului sportului și gimnastica respiratorie. Somnul puternic va ajuta să facă față stresului. Așteptați cel puțin 8 ore pe zi. Acest lucru este suficient pentru corp să se relaxeze și să se recupereze.
 • Balanța hormonală. O cauză comună a lipsei de miriște pe față este lipsa de testosteron. Doar un doctor poate rezolva probleme hormonale. La domiciliu, este într-adevăr o ușoară creștere a nivelului hormonului. Acest lucru va ajuta sportul și activitatea sexuală ridicată.
 • Lupta cu obiceiurile proaste. Faptul că efectul nicotinei și alcoolului asupra organismului este negativ nu trebuie argumentat. Nicotina nu afectează foliculii de păr, dar afectează funcționarea sistemului circulator, ceea ce are un efect negativ asupra alimentației foliculilor pilosi. În același timp, alcoolul reduce regenerarea părului și promovează căderea părului. Dacă visați de o barbă frumoasă, opriți băutul și renunțați la țigări.

Recomandări video

După cum puteți vedea, soluția problemei este redusă la un stil de viață sănătos într-un mediu protejat de stres și depresie. În plus, această abordare oferă o recuperare completă a corpului.

Cum să crești barba la un adolescent și la un adult

Prima cunoaștere a băieților cu păr facial apare la vârsta de 14-16 ani. Părul crește neuniform, iar încercarea de a obține o barbă frumoasă se termină adesea în eșec. Toată greșeala nu este îngrijire greșită sau anomalii genetice, ci o vârstă fragedă.

Medicii susțin că pregătirea corpului masculin pentru această decorare este finalizată complet până la vârsta de 20 de ani după terminarea perioadei de tranziție. În acest moment, nivelul hormonilor care afectează creșterea vegetației sa stabilizat.

Chiar dacă în virtutea eredității, părul pe părțile vizibile ale corpului crește în mod activ, nu recomand să cresc barba sau mustața la vârsta de 15 ani. Trebuie să recunoașteți că aspectul copilului nu se potrivește bine părului gros facial, iar imaginea este mai degrabă o caricatură decât un bărbat adevărat. Prin urmare, înainte de a accelera creșterea unei barbe, gândiți-vă. Vă sfătuiesc să așteptați o maturare completă.

În ceea ce privește bărbații maturi, totul este diferit aici și lipsa părului facial devine adesea o problemă. Îi recomand să studieze materialul în care se descrie tehnica cultivării unei barbe prin mijloace folclorice și farmaceutice la domiciliu.

Remedii populare

La om, sistemul folicular de păr funcționează diferit. Lipsa hormonilor conduce deseori la o creștere insuficientă a părului pe cap și pe față. Din fericire, există remedii populare care stimulează creșterea părului. Luați în considerare opțiunile testate în timp care implică utilizarea de uleiuri și ingrediente naturale.

 1. Ulei de brusture. Îmbunătățește creșterea părului, stimulează circulația sângelui și are un efect pozitiv asupra tenului. Aplicați uleiul pe față, așteptați 15 minute și clătiți cu săpun. Utilizați ulei de brusture de trei ori pe săptămână.
 2. Ulei de ricin. Hrănește foliculii de păr cu keratină, care accelerează creșterea părului. Pentru a spori efectul se recomandă combinarea cu ulei de brusture. Aplicați zilnic.
 3. Gel săpun. Multe proprietati utile care contribuie la cresterea barbiei, si principalul avantaj - cost redus. Dezavantajul este un miros neplăcut. Gelul de săpun este, de asemenea, recomandat pentru tratamentul pielii pentru degeraturi și mușcături de insecte.
 4. Mască pe coniac. Instrumentul, compus din componente naturale, accelerează creșterea bariei în zona problemei și îmbunătățește în mod semnificativ starea firelor. Pentru a prepara o lingura de ulei de ciulin, se amesteca cu cinci picaturi de tocoferol si o lingura de brandy.
 5. Măști de muștar. Ca și în cazul versiunii anterioare a măștii, este preparată din ingrediente naturale. Se amestecă mierea, kefirul și pudra de muștar în cantități egale și se aplică pe față.

Complexele de vitamine asociate cu remediile populare oferă un rezultat uimitor, dar numai dacă nu există stres. Am spus deja că stresul are un efect negativ asupra sănătății umane și contribuie la o creștere mai lentă a părului și la căderea părului.

Consumabile medicale

Reprezentanții sexului mai puternic încearcă în toate modurile posibile să crească vegetația densă pe fețele lor. Nu este surprinzător, deoarece mustața cu o barbă magnifică este prezentă în lista celor mai bune bijuterii naturale. Și dacă unii bărbați nu au probleme cu creșterea barbă, alții stimulează creșterea vegetației cu ajutorul dispozitivelor medicale. Ce oferă medicamentul?

 1. finasterida. Produs în pastile înseamnă stimulează creșterea părului pe cap, dar unii oameni folosesc pentru a rezolva problema cu o barbă rară. Medicamentul este considerat unul dintre cele mai bune, deoarece crește nivelul de testosteron, care este responsabil pentru densitatea părului. Medicament de prescriere pentru vânzare. Luați o dată pe zi, la un moment dat determinat de medic.
 2. minoxidil. Un alt medicament popular folosit de bărbați. Disponibil în formă orală și externă. Medicamentul are un efect pozitiv asupra circulației sângelui în foliculii de păr. Prin principiul acțiunii este similară hormonilor masculi androgeni. Utilizați-l ca agent extern sau luați înăuntru.
 3. Terapia hormonală. Nu mai puțin eficace decât medicamentele considerate. Injecțiile cu testosteron ajută la rezolvarea multor probleme masculine. Terapia hormonală este prescrisă de un medic numai după o examinare preliminară și o testare.

Sfaturi pentru videoclipuri

Dacă intenționați să accelerați creșterea barbei prin preparate farmaceutice, consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de utilizare. El va selecta cel mai bun medicament și va determina doza. Poate că medicul va găsi o soluție la această problemă fără a folosi medicamente, care este doar pe mâna sănătății.

Cum să accelerați creșterea barierei cu Minoxidil

Bărbații care visează la o țesătură groasă și uniformă, recomand să mă uit la medicamentul Minoxidil. Utilizarea regulată vă va ajuta să obțineți o barbă superbă.

La început, Minoxidil a fost folosit pentru a combate chelie. Ulterior, a început să se utilizeze pentru a spori creșterea perilor de pe față. Rezultatul a fost excelent. Minoxidilul este considerat cel mai eficient mijloc, după cum reiese din numeroasele recenzii ale bărbaților care au încercat medicamentul în practică.

Efectul utilizării Minoxidil apare după 4 luni cu utilizare zilnică. Dacă nu urmați instrucțiunile, rezultatul va apărea mai târziu.

Medicamentul oferă un efect vasodilatator, ca urmare, în straturile subcutanate, circulația sângelui se îmbunătățește, ceea ce îmbunătățește hrănirea foliculilor de păr. Utilizarea prelungită declanșează procesul de dezvoltare a părului. Ca rezultat, barba devine mai intensă.

Instrucțiuni de utilizare și contraindicații

Minoxidil este conceput pentru a combate cheala, dar, de asemenea, funcționează excelent pentru a accelera creșterea barbă. Vândute sub formă de tablete sau soluții cu concentrații diferite ale substanței active.

Medicamentul din comprimate este utilizat în tratamentul hipertensiunii. Durata cursului tratamentului și dozajul sunt determinate de medic. În ceea ce privește soluția, se aplică extern de două ori pe zi dimineața și seara. Instrumentul este aplicat în zona problemei, frecând ușor vârful dozatorului. Spălarea este permisă după uscarea completă a soluției. Durata tratamentului depinde de eficacitatea acțiunii și de toleranța individuală.

Adesea, la punctul de frecare a medicamentului, apare iritația sau roșeața pielii. În acest caz, medicul prescrie un tratament adecvat. Dacă apar efecte secundare, inclusiv umflarea membrelor, amețeli, reducerea presiunii, creșterea rapidă a greutății corporale, oprirea tratamentului.

Conform recenziilor, un medicament de 5% este mai eficient decât un echivalent de 2%, dar o concentrație crescută a substanței active în Minoxidil crește probabilitatea reacțiilor adverse. Se vând și soluții mai concentrate, în care până la 15% din volum se situează la proporția substanței active.

Interviu cu trichologul video

Analogi ai Minoxidilului

Farmacologie oferă alte medicamente care sunt similare în compoziția și principiul de acțiune pentru Minoxidil. Nimeni nu a făcut multe cercetări privind utilizarea lor. Prin urmare, lipsesc informații despre acțiunea directă și efectele secundare. Luați în considerare analogii.

 • Aminexil. Compoziția chimică a companiei L'Oreal seamănă foarte mult cu Minoxidil, dar se caracterizează printr-o proprietate stimulatoare mai puțin pronunțată. Aplicați cu alopecie ușoară.
 • Nanoksidil. Creatorul și proprietarul brevetului este firma americană DS Laboratories. Folosit pentru a combate chelie, dacă pacientul are intoleranță la Minoxidil.
 • Minoksidin. Conform principiului acțiunii și compoziției, practic nu diferă de Minoxidil. În alte țări, produse sub diferite nume. În Ucraina, este MinoX, iar în Italia - Revivexil.

Și aceasta este o listă incompletă de analogi. Un număr mare de medicamente, alegeți problematică adecvată. Ar fi mai bine să consultați un medic. După examinare și interviu, acesta va diagnostica și va determina cel mai bun curs de tratament care va asigura rezultate rapide.

Recenzii pentru pacienți

După ce am studiat un număr mare de recenzii, am aflat că mulți oameni au reușit să rezolve parțial sau complet problema dezvoltării vegetației faciale prin intermediul Minoxidil. Potrivit acestora, sub rezerva utilizării zilnice, rezultatele au apărut după 4 luni. Cu toate acestea, la întreruperea tratamentului, aproape toți trăiesc regresie.

Comentariile negative sunt prea multe. Poate că acesta este trucul concurenților. Dar nu exclud că Minoxidil într-adevăr nu a ajutat unii oameni. Pentru a obține rezultatul este nevoie de timp și de respectarea strictă a instrucțiunilor.

Vizionați videoclipul: CUM SĂ ÎŢI FACI BARBA SĂ PARĂ MAI DEASĂ. BARBA LA ADOLESCENŢI (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu