Cum să îmbunătățiți memoria și atenția la adulți - medicamente, exerciții, metode

Să vorbim despre cum să îmbunătățești memoria și atenția la adulți acasă. Cred că mulți oameni observă că nu își amintesc informațiile, numerele de telefon, data nașterii rudelor sau numele prietenilor. Adesea, memoria eșuează la momentul nepotrivit.

Remedii populare pentru a îmbunătăți memoria și atenția

Problema de uitare și distragere a atenției se confruntă cu mulți, indiferent de vârstă. Pentru ao rezolva, recomand sa folositi retetele medicinii traditionale. Acestea vor ajuta la restaurarea memoriei și la îmbunătățirea atenției fără ajutorul preparatelor farmaceutice.

 1. Marshland rădăcină. O lingurita de materii prime este macinata in pudra si luata cu o jumatate de ora inainte de masa, cu ceai. Durata cursului de tratament este de o lună. După un deceniu, pulberea este luată timp de încă două săptămâni, apoi se ia o pauză de 10 luni și se repetă cursul. Instrumentul nu este recomandat pentru tratamentul bolilor inflamatorii și a insuficienței renale.
 2. nard. Lingura de rădăcină tocită toarnă 500 ml de vodcă și insistă luna. Medicamentul filtrat este luat într-o lingură de trei ori pe zi timp de o lună. În anul nu au avut loc mai mult de un curs. În timpul sarcinii și a bolilor de inimă, este mai bine să nu luați medicamente.
 3. Rowan scoarță. Un pahar de apă se toarnă peste o lingură de materii prime și se fierbe timp de 10 minute. După 6 ore, se filtrează supa și se ia de trei ori pe zi timp de 30 de zile. După șase luni, cursul este repetat. În lista contraindicațiilor s-a crescut coagularea sângelui și sarcina.
 4. trifoi. Un borcan de jumătate de litru este umplut cu materie primă și turnat cu vodcă în vârf. Timp de două săptămâni, medicamentul este păstrat într-un loc răcoros și întunecat, după care, înainte de culcare, se ia o linguriță de 20 de zile. După două decenii de pauză, cursul se repetă. Instrumentul elimină tinitul, normalizează presiunea intracraniană și afectează pozitiv creierul. Nu este recomandat pentru insuficiență cardiacă și sarcină.
 5. Menta și Sage. O lingură de frunze de menta și de salvie turnă 500 ml apă fiartă și se lasă până dimineața. Luați o perfuzie de 50 ml timp de o jumătate de oră înainte de masă timp de două săptămâni. După o pauză de o lună, cursul se repetă. Infuzia îmbunătățește performanța și îmbunătățește funcția creierului.
 6. Muguri de pin. Se toarnă o lingură de muguri de pin cu un pahar de apă fiartă și se fierbe peste un mic foc timp de 10 minute. Se bea medicamente de casă de trei ori pe zi, două linguri după masă.
 7. Amestec de ierburi vindecătoare. Mai întâi, mănânci o lingură de oregano, 4 linguri de bergenia și 3 linguri de frunze de zmeură. Se amestecă amestecul rezultat, se toarnă 500 ml de apă și se fierbe timp de 10 minute. După 2 ore, filtrați mediul. Luați medicamentul timp de două decenii de două ori pe an. Instrumentul nu este recomandat femeilor însărcinate și persoanelor cu afecțiuni ale stomacului.

Aromaterapia are un efect benefic asupra memoriei și atenției. Pentru a îmbunătăți somnul și pentru a normaliza funcția creierului, se recomandă așezarea în dormitor a unei colecții de ienupăr, cedru și eucalipt. Există o opțiune pentru locul de muncă. Este un amestec de laur, eucalipt, coriandru și cuișoare într-o pungă de in.

Căi simple de a îmbunătăți memoria și atenția


Tehnologiile se dezvoltă rapid și îi ajută pe oameni să țină totul sub control și să-și amintească totul. Dar în viața de zi cu zi este imposibil să faci fără memorie și atenție. Ea ajută să fie realizată în muncă, în școală și în alte domenii de activitate, dar deseori eșuează. Luați în considerare modalități simple și exerciții eficiente pentru a îmbunătăți memoria și atenția.

 • "Descărcarea" creierului. Nu vă amintiți evenimente care nu sunt importante. În această problemă vă va ajuta organizatorul sau jurnalul. Creierul ar trebui să poată să se odihnească, dar lucrurile mici îl împiedică.
 • lectură. Implică memoria vizuală și motorie. În plus, activarea părților creierului care sunt responsabile pentru logică, abstractizare și asociere este activată.
 • Activitatea fizică. Cu un stil de viață activ, celulele secretă mai multe mitocondrii, care au un efect benefic asupra memoriei și atenției.
 • Orice mers pe jos. Neutropina este o substanță secretă de către creier care determină activitatea sa vitală. Efectuarea acțiunilor obișnuite cu o atingere a ochilor accelerează eliberarea unei substanțe, ceea ce contribuie la dezvoltarea memoriei.
 • Să dormi bine În timpul somnului, creierul filtrează informațiile primite pe parcursul zilei și decide ce să păstreze în memorie. Nivelul memoriei depinde de durata fazei de repaus de noapte neîntreruptă.
 • Integrame. Un exercițiu simplu și interesant tratează creierul. Găsirea unei cuvinte încrucișate în timpul nostru este ușoară și simplă.
 • Hobby. Un rol important în dezvoltarea memoriei îl joacă interese noi. Începeți căutarea unor noi hobby-uri.
 • Fără țigări. Memoria fumătorului este cu 30% mai proastă decât cea a unui nefumător. Refuzul obiceiului rău va contribui la restaurarea capacităților de memorie pierdute, iar sub forma unui bonus se va economisi sănătatea.

Un efect incredibil asupra stării de memorie are un masaj de acupunctură. Acționează circulația sanguină, care are un efect pozitiv asupra corpului. Procedura recomandă să încredințez specialistului. El știe ce puncte să influențeze corect.

Medicamente pentru îmbunătățirea memoriei și a funcției creierului

Vă prezint preparatele farmaceutice, a căror recepție îmbunătățește memoria și normalizează creierul.

Amintiți-vă, acesta este un material de recenzie. Doar medicul poate alege medicamentul potrivit.

Farmacii oferă o varietate de instrumente pentru îmbunătățirea memoriei. Unele dintre ele sunt disponibile în comerț, altele sunt disponibile exclusiv pe bază de rețetă. Luați în considerare mai multe opțiuni din fiecare categorie.

Fără prescripție

 1. glicină. Cel mai popular instrument din Rusia pentru stres emoțional, excitare nervoasă și stres ridicat. Medicamentul îmbunătățește performanța mentală și atenția. Luați Glicină un comprimat de trei ori pe zi. Efectele secundare sunt o reacție alergică.
 2. biloba. Medicamentul este prescris persoanelor cu probleme de somn sau abilități intelectuale afectate. Medicamentul îmbunătățește circulația sângelui și promovează saturația creierului cu oxigen. Beți capsula de trei ori pe zi în tot acest trimestru. Lista efectelor secundare este insomnia, mâncărimea, înroșirea, durerea de cap. Pacienții cu vârsta sub 18 ani sunt contraindicați.
 3. Ginko Biloba. Medicamentul este recomandat pentru distragere, uitare, amețeli și probleme de somn. Medicamentul îmbunătățește metabolismul și asigură efect antihipoxic. Ei recomandă să beți capsula de două ori pe zi timp de 2 luni. Instrumentul este contraindicat la femeile gravide și la copii. Medicamentul poate provoca o reacție alergică.

Prin prescripție

 • Nootropil. Medicamentul îmbunătățește memoria, concentrarea și nu are efect psihostimulator. Copiii sub 3 ani nu sunt recomandați pentru acest medicament. Copiii dau cu dislexie. Se aplică în conformitate cu recomandările medicului. Efectele secundare includ iritabilitatea, nervozitatea, creșterea activității sexuale și durerea abdominală.
 • pikamilon. Medicamentul pe termen lung îmbunătățește capacitatea și atenția mentală, reduce anxietatea, normalizează somnul. Recomanda persoanelor cu boli psihice. Luați 60 mg pe zi timp de 2 luni. Medicina gravidă este contraindicată. Poate provoca insuficiență renală.
 • ceroma. Medicamentul minimizează efectele glutamatului asupra corpului. Alocați cu boală coronariană și hiperactivitate la copii. Luați 60 mg pe zi timp de două luni. Efectele secundare sub formă de insomnie, pierderea poftei de mâncare, arsură la punctul de injectare sunt rare.
Înainte de a utiliza oricare dintre medicamentele listate, consultați-vă medicul și gândiți-vă cu atenție. Medicamentele au efecte secundare, care nu se reflectă întotdeauna în exterior, dar uneori afectează grav funcționarea organelor interne.

Modalități de îmbunătățire a memoriei după 50 de ani și după 60 de ani


Pentru mulți oameni în vârstă, memoria lor se deteriorează și atenția dispare. Acest lucru se datorează scăderii legate de vârstă a activității creierului. Îmbătrânirea este imposibil de oprit, dar pentru a menține claritatea minții la o vârstă mare, toată lumea o poate face.

Cum se realizează acest lucru? Pentru funcția normală a creierului, este necesară o circulație bună a sângelui, deci este recomandat să vă exercitați în mod regulat și să păstrați mușchii în ton.

Oamenii de stiinta au dovedit ca munca creierului afecteaza foarte mult nutritia. Acestea sfătuiesc persoanele în vârstă să includă în alimentația alimentară saturate cu omega-3. Aceste substanțe sunt bogate în pește. De asemenea, se recomandă utilizarea sucului de afine. Antioxidanții, care fac parte din băutură, au un efect benefic asupra creierului.

La fel de important este glucoza, care este necesară pentru funcționarea normală a memoriei. Deoarece cu vârsta este mai dificil să se absoarbă această componentă din alimente, medicii sfătuiesc să ia medicamente speciale.

Ce altceva este necesar pentru a îmbunătăți memoria și atenția în vârstă la domiciliu?

 1. Încărcarea uniformă a creierului. Rezolvarea puzzle-urilor de cuvinte încrucișate, rezolvarea problemelor logice, învățarea limbilor străine nu este o listă completă a activităților care forțează creierul să funcționeze. Orice activitate care implică procesarea unor cantități mari de informații este utilă pentru memorie.
 2. agrement. Indiferent de activitățile dvs., faceți pauze scurte în mod regulat. Deci, creierul trece adesea între activități, ceea ce are un efect pozitiv asupra funcțiilor sale.
 3. Viata linistita. Stresul și anxietatea arde celulele nervoase, ducând la o atenție redusă și deteriorarea memoriei. Corpul unei persoane în vârstă percepe ca stres chiar și lipsa cronică de somn. Ia suficient somn pentru a vă odihni creierul.
 4. Utilizarea organizatorului. Acest lucru este incredibil de util la bătrânețe. Orice magazin va pune notebook-urile în stoc. Un dispozitiv simplu descarcă capul și ajută la planificarea lucrurilor și fixarea datelor și evenimentelor importante.
 5. lectură. Când citiți memoria vizuală funcționează în tandem cu motorul. În plus, gândirea abstractă, asociativă și logică este activată. Pentru a îmbunătăți cu adevărat memoria, este recomandat să citiți cu retelling, acordând atenție descrierii personajelor personajelor și obiceiurilor lor.
 6. Memorarea poemelor de la inimă. În ceea ce privește îmbunătățirea memoriei, acest exercițiu simplu este incredibil de eficient indiferent de vârstă. Aflați prin inimă lucrarea poetului dvs. preferat și instruiți-vă memoria în același timp.
 7. muzică. Lecțiile de muzică au un efect pozitiv asupra muncii creierului. La bătrânețe se recomandă să cânți, să învățați să jucați instrumente muzicale sau să combinați ambele clase. Memorarea de note și texte împreună cu repetițiile regulate încarcă creierul și memoria.
 8. psihologie. Instalațiile pozitive ajută în orice afacere. Persoanele în vârstă sunt foarte susceptibile la depresie, ceea ce are un efect negativ asupra memoriei. Prin urmare, întotdeauna acordați-vă pozitiv. Chiar dacă tineretul a dispărut mult, nu înseamnă că viața sa terminat.

Indiferent de vârstă, recomand să înveți mnemonici. Tehnicile de a simplifica memorarea prin asociații sau de a înlocui faptele și obiectele cu concepte și concepte familiare vor aduce multe beneficii.

Cum să pregătești memoria la adulți - exerciții eficiente

Am spus deja că memoria, asemănătoare cu mușchii, este ușor de antrenat. Dacă o persoană vizitează în mod regulat sala de sport, cifra sa devine subțire și proporțională. Cu memorie și atenție în același mod.

Exercițiile pe care le voi discuta mai jos sunt eficiente pentru adulți și adolescenți.

 • Concentrându-se pe detalii. Persoana nu-și amintește toate informațiile, deoarece creierul se concentrează asupra unor puncte importante. În același timp, geniile își amintesc orice lucruri mici care dezvoltă memoria. Acest lucru va ajuta la un simplu exercițiu. Plasați 10 obiecte mici pe masă și examinați-le cu atenție timp de zece secunde. Apoi, întoarceți-vă și descrieți fiecare obiect în detaliu cât mai repede posibil.
 • vizualizare. Un asistent va fi obligat să completeze exercițiul. Puneți-o pe ochelari și lăsați-l pe asistent să citească lent descrierea imaginilor. Încercați să vizualizați ceea ce auziți în etape. Alternativ, scrieți descrierea imaginilor pe o foaie de hârtie, în ordinea în care au fost citite.
 • Citirea cu voce tare. Citirea cu voce tare va ajuta la întărirea memoriei auditive. În fiecare zi, citiți cu voce tare 15 minute extrase din lucrările dvs. preferate, apoi redați informațiile ascultate în detaliu. Rezultate notabile vor apărea după două săptămâni de cursuri zilnice.
 • Meciuri și memorie vizuală. Scatterul 5 se potrivește pe o suprafață orizontală, uitați-vă la imaginea rezultată timp de un minut, amintiți-vă locul fiecărui meci. Întoarceți și restaurați compoziția. Pentru a mări nivelul de dificultate, creșteți numărul de potriviri utilizate.
 • Cuvinte de învățare. Scrieți o duzină de cuvinte pe o bucată de hârtie. Timp de 20 de secunde, încercați să vă amintiți aceste cuvinte. Întoarceți frunza și scrieți cuvintele pe care le amintiți. Pentru a complica exercițiul, vă recomand să măriți numărul de cuvinte sau să le înlocuiți cu numere.

După cum puteți vedea, exercițiile sunt incredibil de simple. Sper că, cu ajutorul lor, vă veți face memoria perfectă și veți deveni un exemplu pentru generațiile mai tinere. Ne vedem curând!

Lasă Un Comentariu