Cum să scape de molia în apartament - folk și a cumpărat fonduri

Aproape toată lumea sa confruntat cu problema cum să scape de molia din apartament pentru totdeauna, dar răspunsul nu este ușor. Molii numesc insecte mici din categoria fluturilor. Practic, mlaștina obișnuită, distrugând blănuri și lucruri de lână.

Folk și remedii magazin împotriva molilor

În lupta împotriva molilor, amatorii folosesc mijloace diferite, atât populare, dovedite de-a lungul anilor, cât și cele moderne, cumpărate. Să vedem ce va ajuta rapid să scapi de insecte rău intenționate și să nu dăuneze sănătății chiriașilor apartamentului.

Remedii populare împotriva molilor

Străbunele noastre au folosit bine-cunoscut naftalină pentru a proteja lucrurile de molii într-un apartament, care în mod eficient sperie fluturi, dar nu poate distruge ospitali și ouă. Oamenii de stiinta au clasificat naftalina ca un agent cancerigen care poate provoca dezvoltarea bolilor maligne.

 • Uleiul esențial de briză și levănțică este natural și sigur pentru sănătate de la molii. Țesăturile de blană și de lână din insecte vor proteja tampoane de bumbac impregnate cu aceste uleiuri, flori de lavandă uscate, așezate printre lucrurile în pungi de tifon.
 • Spargeți lemn de cedru și camfor din dulapul de paraziți.
 • Un remediu sigur în lupta împotriva insectelor - oțet. Se încălzește câteva linguri de oțet într-o tigaie fierbinte și se închide timp de 10-15 minute în dulap.
 • Pudra de musetel caucazian - pirethrum va salva molia zburatoare. Puneți pulberea la 3-4 grame pe metru pătrat.
 • Pentru a lupta împotriva fluturii molii vin tutunul, ardeiul negru, săpunul de căpșuni, coaja de portocale, plantele de interior cu aromă picantă - geranium și coleus. Insectele nu tolerează aceste mirosuri.

Metodele folclorice de luptă sunt sigure pentru sănătate, însă plantele sunt numai repelente care înspăimântă fluturii. Dacă moșul se stabilește în lucruri, poți să scapi de el numai cu ajutorul chimiei.

Produse achiziționate de la molia acasă

O remediere tradițională și bine-cunoscută a molilor este brichetele și tabletele care conțin camfor și naftalină. Ele sunt așezate pe rafturile superioare ale dulapurilor.

Efectul antimolar al naftalenei și camforului se bazează pe vaporii grei ai acestor substanțe, care, concentrându-se mai jos, nu permit fluturii să pună ouă pe haine. Cel mai mare avantaj al brichetelor și tabletelor este prețul scăzut. Dar o concentrație ridicată de camfor și naftalină poate fi periculoasă pentru sănătatea umană. Acest lucru ar trebui luat în considerare pentru persoanele predispuse la reacții alergice.

Pe rafturile magazinelor reprezentau o varietate de instrumente pentru combaterea dăunătorilor.

 1. "Antimol" sau "Dezmol" este plasat 3-4 comprimate în dulap. Durata medicamentelor este de aproximativ două săptămâni.
 2. "Molemor" protejează lucrurile de insecte timp de șase luni, dar într-o singură cameră nu puteți folosi mai mult de două plăci.
 3. Aerosoli și spray-uri - "Suprosol", "Trap", plăci - "Moskitol", lichid - "Supromit". Substanțele lichide procesează pereții dulapurilor și îmbrăcămintei, efectul tratamentului persistă timp de câteva luni.
 4. "Raid antimol" poate fi achiziționat imediat sub formă de gel, spray și plăci.

Producătorii de insecte repellente produc produse fără miros neplăcut, distrugând fluturii și larvele de molii, protejând lucrurile de gândacii kozheedov, bug-urile de covoare, furnicile. Acționați plăci de până la șase luni.

Pregătiri populare pentru molii sub formă de secțiuni. Este suficient să scoateți banda protectoare și să lipiți secțiunea de peretele superior al dulapului. Secțiunile vor umple dulapul cu miros plăcut de lavandă, mușețel sau mandarin. Lucrurile copiilor vor proteja secțiuni speciale de acțiune delicată. Actualizați medicamentul în dulap la fiecare 4-6 luni. În ciuda tuturor avantajelor, instrumentul este destul de toxic: nu poate fi depozitat în apropierea produselor alimentare și în locuri accesibile copiilor, este inacceptabil să se plaseze mai mult de două secțiuni în încăperi cu o suprafață mai mică de 15 metri pătrați. m.

Luați în serios alegerea medicamentelor anti-sare: nu cumpărați fonduri de la producătorii dubioși, cu ambalaj deteriorat. Chimicalele necorespunzătoare pot fi dăunătoare pentru sănătate.

Cum să scapi definitiv de molii alimentelor

În bucătărie

Puteți scăpa de moliile de mâncare din bucătărie numai cu ajutorul substanțelor chimice descrise mai sus. Remediile folclorice sunt folosite după îndepărtarea completă a dăunătorilor pentru prevenire.

După procedurile de îndepărtare, asigurați-vă că tratați locurile unde a trăit. Dulapuri, în cazul în care au fost insecte produse afectate, se spală cu apă caldă cu săpun, apoi apă curată. Toate sloturile și canelurile sunt acoperite cu oțet cu o perie subțire. După aceea, dulapul rămâne deschis până când acesta este complet uscat.

Pentru a evita insectele dăunătoare în bucătărie, depozitați alimentele în rezervoare sau în recipiente cu capace bine închise. Dacă trebuie să depozitați alimentele în pungi de plastic, acestea trebuie să fie bine legate.

La cereale

Dacă molii au lovit puternic cerealele, este imposibil să le mâncați. Dacă o cantitate mică de alimente este deteriorată, puteți încerca să o sortați, apoi o uscați timp de 15 minute într-un cuptor la 60 ° C sau într-un cuptor cu microunde.

Pe varză

Un dăunător comun în întreaga lume este o molie de varză. După mai multe insecte, capul insectei nu este supus depozitării, începe să se deterioreze rapid. Dăunătorul afectează planta chiar și pe paturi.

Lucrările de combatere a insectelor se desfășoară în complex.

 1. Reziduurile culturii sunt aratate cu grijă. De vreme ce acestea și buruienile rămân pentru iernarea puilor care, după arat, nu pot scăpa.
 2. Asigurați-vă că buruienile nu se răspândesc. Dacă mai mult de 10% din cultură este afectată sau există mai mult de 4 omizi pe un tufiș, acestea sunt tratate cu insecticide.
 3. Cel mai eficient mijloc de combatere a dăunătorilor de grădină Entobacterin, Lepidotsid, Bitoksibatsillin.

Ce se întâmplă dacă nu se găsesc larve?

Este o mare greșeală să credeți că o molie fluture aduce rău lucrurilor și, ucigând-o, puteți scăpa de această problemă. Aproape întotdeauna vedem molii de sex masculin care zboară în camere. Femeile în acest moment dau ouă în dulapuri și alte locuri izolate.

Spărturile, care apar în curând din larve, duc la deteriorarea produselor din blană, lână și alte materiale naturale. Este logic să nu luptăm cu fluturii, ci să distrugem larvele. În cazul în care nu au putut fi găsite, este necesar să se efectueze măsuri preventive regulate și să se prevină apariția unui dăunător.

 1. Primul lucru pe care o mănâncă omizi este locurile murdare pe haine, așa că înainte de a trimite lucrurile la depozitare, curățați-le complet de pete.
 2. Grătarele și ouăle sunt direct afectate de lumina directă a soarelui și de aerul proaspăt. Lucrurile se usucă periodic și se aerizează pe balcon. O jumătate de oră în vreme caldă este suficientă pentru a muri ouăle. În condiții mai puțin solare, timpul de uscare trebuie dublat pentru a obține efectul.
 3. Dacă este posibil, petreceți cuarț în dulapuri și o cameră unde lucrurile sunt stocate.
 4. Pentru distrugerea radicală a omului de molii, cum ar fi gândacii, se folosesc produse pe bază de diclorvos.
 5. Larvele mor atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute - înghețarea și evaporarea. Aceste metode trebuie utilizate dacă nu există riscul deteriorării produsului.

Tipuri de molii acasă

În natură, există mai mult de patruzeci de specii de molii. În case și apartamente se află doar câteva dintre ele. Pentru a alege cea mai eficientă metodă de luptă, este necesar să determinăm varietatea lor. Baza împărțirii în specii este habitatul insectei: unii dăunători pot fi numiți domestici, alții agricultori. Printre speciile agricole de molii, molii de orz, mărul și varza sunt deosebite. Dăunătorii de la domiciliu includ haină, mobilier, molie de cereale și de îmbrăcăminte. Luați în considerare cele mai comune tipuri de molii de casă care deranjează fiecare amantă.

Coat molar

Blana de blană - fluture de culoare galben-brun galben sau cenușiu. Aripile în domeniul de aplicare ating 15-16 mm. Pe aripile din față sunt două puncte mici de culoare închisă și una mare. Spărturile sunt în formă de vierme în alb, cu cap brun și piele transparentă. Se hrănește cu blănuri naturale, rănește tot părul care se întâlnește pe drum.

Haine de molie

Mărimea moliei de îmbrăcăminte este mai mare decât blana. Aripi de aproximativ 20-22 mm. Aripile din față au o culoare galben deschis, iar la partea de sus este o specie maro-violet. Capul insectei este acoperit cu puf alb. Camionul arată la fel ca și omida moliei de blană. După ce sa așezat în pliurile de țesătură sau cârpă, moliul mănâncă materialul din interior, lăsând un strat subțire exterior de materie. Prin urmare, de multe ori lucrurile defectuos nu sunt imediat vizibile.

Mobilă de mobilă

Moara de mobilier se distinge printr-o culoare strălucitoare galben deschis. Capul insectei este galben ruginit, aripile de la baza sunt maro. Omiziul mănâncă mobilier tapițat și, înainte de formarea pupa, se hrănesc cu lemn, gâtuind căile, urmând modelul copacului. Ouăle de ouă se află în partea inferioară și în colțurile mobilei, în crăpăturile lemnului, aici se acumulează cuiburi de gogoși albi. Dezvoltarea completă a osoasă are loc în două luni în vară și aproximativ cinci în timpul iernii. Moara de mobilier începe să cânte în februarie, primii ani în lunile de primăvară, al doilea an de fluturi în lunile iulie și august.

Porumb (bucatarie) molie

În bucătărie, amanta este supărată de molia de cereale. O molie de cereale (bucătărie) este o insectă alb-argintie, aripile din față sunt acoperite cu un model maro, iar anvergura aripilor ajunge la 15 mm. Pântecele este gri. Fiecare insectă de sex feminin este capabilă să pună în jur de 100 de ouă pe un grăunte de secară, grâu, orz. Fluturii zboară de două ori pe an: în primăvară și în august. Întorcând o țesătură, omida unește mai multe boabe într-un pachet. Mișcând, ea poartă acest pachet în spatele ei, consumând treptat cerealele. Procesul de pupation apare în crăpăturile zidurilor, crăpăturile de pe podea. Moliile de cereale pot ataca fructe uscate și diverse semințe.

Covorul de molii

Una dintre cele mai rezistente specii de insecte este molia covorului. Ea mănâncă nu numai mocheta, așa cum sugerează și numele, dar și piele, blană, încălțăminte, pungi și alte produse din materiale naturale. Larva se află în locuri inaccesibile adânc în grămada de lucruri. Covorul de molii nu se teme de mirosurile de camfor și naftalină, deci fondurile, pe baza cărora sunt incluse, nu sunt potrivite pentru îndepărtarea lor.

Lupta cu molii rămâne o problemă urgentă pentru hostess. În ciuda varietății de remedii populare și de magazin, este cel mai eficient să recurgă la prevenire. Curățarea lucrurilor înainte de depozitare, uscarea și aerisirea regulată a produselor, depozitarea adecvată a alimentelor - aceste metode simple vor ajuta la reducerea probabilității invitaților neinvitați în apartament și pentru a scăpa de ele pentru totdeauna.

Lasă Un Comentariu