Cum să gătească sfass sfecla - 7 pas-cu-pas rețete

Cum să gătești kvass de sfeclă acasă? Aveți nevoie de două componente principale - legume proaspete și biscuiți de secară. Există, de asemenea, rețete mai complexe, cu adăugarea de ingrediente suplimentare (smântână, zer, fructe uscate etc.).

Sf. Sfecla dulce. Rețetă tradițională

ingrediente:

 • Apă - 2 l,
 • Sfecla - 500 g,
 • Zahăr - 4 linguri,
 • Brânză crudă maro - 1 buc.

Mod de preparare:

 1. Am freca sfecla într-o răzătoare mare. Mă duc în bancă. Se toarnă apa și zahărul granulat pre-dizolvat. Am aruncat o crustă de o pată neagră.
 2. Acoperiți cu tifon de sus al borcanului. Lăsați timp de 3 zile cald. O dată pe zi, amestecați baza. Apoi, filtre, bănci sau bănci mici.

Reteta pentru kvass de sfecla de Bolotov

În prepararea băuturii vindecătoare nu este nimic complicat. Creste in detrimentul procesului de fermentatie lactica, nemilos la microorganisme dăunătoare, dar favorabil pentru conservarea bacteriilor stabile stabile. Datorită celor mai recente, kvass-ul de sfeclă conform lui Bolotov are un efect excelent de vindecare.

ingrediente:

 • Zer (depozit) - 2 l,
 • Sfecla - 1 kg,
 • Smântână - 1 linguriță,
 • Zahăr - 65 g.

Mod de preparare:

 1. Sfecla se mănâncă cu un procesor de bucătărie sau se freacă cu un răzuitor. Aruncați într-un borcan de 3 litri.
 2. La zer, adăugați smântână și zahăr. Mă încălzesc amestecul îndulcit cu produs secundar de brânză de vaci la 35-40 de grade.
 3. Se toarnă zerul cu zahăr și smântână într-un borcan cu legume rădăcinoase pregătite. Se acoperă cu un prosop și se lasă să se rătăcească timp de 7 zile.
 4. După 24 de ore, vor apărea urmele de spumă după 2-3 zile de formare a mucegaiului. O ciupercă cu o singură celulă formată în partea superioară a cutiei este îndepărtată cu grijă. Repet procedura de mai multe ori în timpul săptămânii.
 5. După 7 zile, procesul de fermentare va crește considerabil. Am pus Bolotovsky kvass sfeclă timp de 24 de ore în frigider. Apoi trimiteți din nou la căldură. Am așteptat încă 5 zile, fără să uit să curăț formarea mucegaiului în timp util.
 6. Iau o tifon multi-strat, filtru băutura, turnați-l în sticle.

Sfaturi utile. Kilogramul bolotovski este un instrument excelent pentru normalizarea microflorei intestinale și activitatea generală a tractului gastro-intestinal. Este mai bine să luați în porții mici (50 g), pe stomacul gol, nu mai mult de 3 ori pe zi. În mod optim - o oră și jumătate înainte de mese.

Rețetă pentru Quass Bolotovsky din sfecla pe apă

Înlocuiți zerul poate fi o apă filtrată regulat. Adăugarea de ierburi aromate îi va da lui Quass un gust deosebit.

ingrediente:

 • Apă - 2 l,
 • Sfeclă proaspătă - 800-1100 g,
 • Smântână 15 procente de grăsime - 1 lingură mică.
 • Monetărie - 10 g.

Mod de preparare:

 1. Am freca pe un sfărâmătoare bine spălate și decojite. Lucesc oala pentru gatit cu un volum de 3 litri, il umple la 2/3.
 2. Răspândiți smântână într-un castron, adăugați apă. Interferați cu grijă. Baza pentru fermentarea enzimatică este gata.
 3. Se varsa intr-un borcan de sfecla. Expun într-un loc cald pentru fermentație, fără a uita să închid cu un prosop. Am lăsat câțiva centimetri de spațiu liber pe gât.
 4. La fiecare 2 zile am scos partea de sus a formării de ciuperci.
 5. După 4-5 zile, filtruz quass, scap de sediment în partea de jos. Datorită procedurii simple, băutura va fi mai plăcută pentru gust.
 6. Se așteaptă 10-12 zile. Se toarnă în sticle, se adaugă menta. Păstrați în frigider.

Cum se face curățarea kvass de sfeclă?

Consumul absorbit al produsului spumos din rădăcină - o curățare excelentă a organismului de la toxine și un instrument excelent pentru recuperarea generală la un preț modest. Să încercăm să gătim?

ingrediente:

 • Apă - 3 l,
 • Sfecla - 0,5 kg,
 • Pâine de secară - 50 g,
 • Drojdie - 20 g,
 • Zahar - 100 g

PREGATIREA FAZA:

 1. Sfeclă de gătit. Curățesc și tăiem în felii. Am pus-o într-o cratiță și o fierb. Dacă se dorește, legumele rădăcinoase se pot usca în cuptor.
 2. Îndepăr din bulionul rezultat, separându-l de sfeclă, umplând apă fiartă, aruncând zahăr, bucăți de pâine de secară, drojdie.
 3. Lăsați să rătăciți timp de 2 zile. Tulpina kvasok, trimite în frigider să se răcească. Gata!

Gatiti-le din sfecla pentru a curata ficatul

O rețetă simplă pentru vindecarea băuturii de sfeclă roșie, cu adăugarea de făină pentru combaterea afecțiunilor hepatice. Vă rugăm să rețineți că kvass din sfecla pentru tratamentul ficatului nu este potrivit pentru stingerea setei datorită conținutului enorm de zahăr. Este necesar în doze mici pentru tratament. Există contraindicații. Vă sfătuiesc să consultați cu un specialist înainte de utilizare.

ingrediente:

 • Apă - 2 l,
 • Sfecla - 1 kg,
 • Zahar - 6 pahare,
 • Făină - 2 linguri,
 • Stafide - 600 g
Mod de preparare:
 1. Am tăiat legumele în cubulețe mici, după ce am curățat și am spălat bine. Mă îndrept spre bancă.
 2. Am pus zahăr și făină. Am acoperit cu un prosop, pune-l într-un loc cald (nu în soare) pentru fermentație.
 3. Timp de gătit - 2 zile. De două sau trei ori pe zi recomandăm amestecarea conținutului într-un borcan.
 4. Două zile mai târziu, adaug struguri uscați într-un borcan cu o băutură, adorm cu 4 căni de zahăr. Mă amestec, expun la căldură timp de o săptămână. Pentru a îmbunătăți procesul de fermentație, nu uitați să amestecați. O dată pe zi este suficient.
 5. După 7 zile, filtrați băutura și turnați-o în sticlă. Luați 1 lingură de produs de sfeclă medicinală înainte de mese.

Cveta de sfecla cu must pentru slăbire

Băuturile pe bază de rășină nu sunt cele mai ridicate produse calorice din familia kvass (nu mai mult de 70 kcal pe 0,1 l, 350 kcal într-un cerc mare). Compoziția conține ingrediente active și substanțe care accelerează procesele metabolice din organism. Se recomandă să fie consumată în zilele de repaus. Ofer o reteta de dieta din legume si must.

ingrediente:

 • Apă - 2 l,
 • Sfecla - 600 g,
 • Wort (magazin, pentru băutură de secară) - 2 linguri.

Mod de preparare:

 1. Cu grijă, sfecla mea sa frecat cu un răzuitor.
 2. Adaug pastă la castravete de legume, se toarna apa calda.
 3. Am pus timp de 2-3 zile într-un loc cald. Finalizarea procesului de gătit va fi semnalată de dizolvarea independentă a spumei murdare, clarificarea generală a băuturii.

Sfaturi utile. Pentru gust și note neobișnuite din gama recomandăm adăugarea de menta proaspătă.

Beneficiile și răul de kvass sfeclă

Tezisno trece prin principalele avantaje și dezavantaje ale quass-ului de sfeclă.

Proprietăți utile

 1. Normalizarea tensiunii arteriale, extinderea și întărirea pereților vaselor de sânge.
 2. Calorii scăzute (comparativ cu alte soiuri de kvass), ajutor activ în curățarea corpului.
 3. Efect benefic asupra proceselor metabolice.
 4. Îmbunătățirea generală a tractului digestiv.

Harm și contraindicații

 1. Utilizarea limitată (până la eșecul complet) pentru persoanele cu diferite forme de gastrită, ulcere și alte probleme de stomac.
 2. Nu este recomandată pentru utilizarea de către persoanele cu boli urinare și biliari.

Cveta de sfecla este o băutură răcoritoare utilă și un ajutor în lupta împotriva diferitelor boli. Există multe rețete pentru gătit, cu un set diferit de ingrediente și procentul lor în compoziția generală. Încercați, experimentați și obțineți un rezultat pozitiv. Fermentarea cu succes, dragi bucătari!

Lasă Un Comentariu