Cum să faci kvass din mustul quass - 3 pas cu pas rețete

Pentru a face kvass din mustul quass acasă, veți avea nevoie de o bază, care este vândută în magazinele de bacanie. Atunci când alegeți o necesitate, luați în considerare "extract de malț" - numele folosit de unii producători este același produs.

Cum sa faci kvass din kvass concentrat

Îți place kvass? O băutură gustoasă se va întoarce când se utilizează un concentrat.

ingrediente:

 • bază - 1,5 linguri. l.;
 • un pahar de zahăr;
 • apă fiartă - 3 litri;
 • drojdie în cantitate de 6 g (vii).

Mod de preparare:

 1. Într-un recipient curat, proiectat pentru 3 litri, se toarnă concentratul preparat, apoi - un litru de apă (temperatura de 80 de grade).
 2. Infuzați lichidul timp de trei ore.
 3. Se toarnă zahărul, se toarnă restul de apă răcită, se adaugă drojdia. Umpleți borcanul pe umerase.
 4. După 3-4 zile, când fermentația este completă, se toarnă produsul finit în recipiente, se răcește.

Cum să faci sămâlnița

ingrediente:

 • rasa de rachiu - 20 g;
 • must - 200 g;
 • apa fiarta cu apa fiarta - 6 litri;
 • zahăr - 6 linguri. l.;
 • stafide.

Mod de preparare:

 1. Se diluează starterul cu o cantitate mică de lichid. Utilizați o cratiță pentru a vă bea ceva.
 2. Adăugați mustul, amestecați bine lichidul.
 3. După 12 ore veți vedea bule de aer, indicând fermentația primară. Adăugați zahăr, amestecați lichidul.
 4. În sticle cu kvass, adăugați puțin stafide, înmuiați timp de 12 ore.
 5. Pregătește-te să bei după șapte zile. Păstrați-l în frigider tot timpul.

Beneficiile și răul de kvass din must

Efectul benefic al quass-ului asupra quass-ului de must de casă asupra tractului gastro-intestinal se datorează compoziției sale chimice. Băutura nu permite multiplicarea bacteriilor și microbilor dăunători, îmbunătățește starea dysbacteriosis, normalizează metabolismul, digestia, funcționarea sistemului cardiovascular. Proprietăți utile apar în timpul fermentației, precum și în faza de făină de secară.

Vitaminele prezente în compoziție au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, în timp ce acizii elimină celulele moarte și bolnave. Cu ajutorul quass-ului de casă, acestea reduc greutatea, elimină oboseala, îmbunătățesc starea de bine și starea de smalț dintelui. Este util în hipertensiune arterială, afecțiuni pancreatice și diabet. Datorită conținutului de vitamina C, vasele de sânge sunt curățate, colesterolul este eliminat. Kvass este, de asemenea, util pentru corpul de oameni care suferă de arsuri la stomac, greutate în stomac, creșterea formării de gaze.

Este util să beți cu glaucom și alte leziuni oculare. Cu utilizarea regulată, există o îmbunătățire a viziunii. Kvass este un remediu eficient pentru viruși, bacterii. Ajută corpul cu amigdalită, otită, pneumonie, bronșită.

Harm și contraindicații

Unii oameni ar trebui să renunțe la kvass. O astfel de băutură dăunează unui ulcer, provoacă o agravare. Este contraindicat să-l folosească pentru cancer, probleme în vezica biliară, ficat. Nu este recomandat să beți quass șoferilor, femeilor însărcinate, care alăptează din cauza riscului crescut de edem, încălcarea scaunului. În caz de afectare a funcției renale, probleme cu tractul urinar, este permisă consumarea unei cantități mici de băutură.

Kvass se referă la băuturi care sunt foarte răcoritoare, au un gust bogat. Masa proprietatilor utile permite folosirea kvass-ului din mustul kvas, ovăz, cicoare pentru diferite probleme de sănătate. Cu toate acestea, înainte de a le include în dietă, examinați indicațiile și contraindicațiile existente. Alege o rețetă care ți-a plăcut mai mult decât altele, gătești și consumi un produs natural!

Vizionați videoclipul: Umboxing si review suc fanta de struguri (August 2019).

Lasă Un Comentariu