Cum să gătești chua din făină de secară - 4 rețetă pas cu pas

Bine ai venit! În articol vă voi spune cum să gătiți quass din făină de secară acasă. Rasa quass se referă la băuturile de vară care reîmprospătează perfect și vindecă organismul datorită proprietăților sale benefice. Dar amintiți-vă de contraindicații, deoarece această băutură minunată nu poate fi folosită de toată lumea.

Rețeta pentru quas de secară fără drojdie

Kvas fără drojdie este pregătită pe baza de sourdough de secară. Pentru cei groși, care promovează fermentația, folosiți făină sau biscuiți. Băutura este făcută în două etape, prima este pregătirea starterului.

Numărul etapei 1. Gătitul de porumb

Din această cantitate de ingrediente se obțin 10 litri de kvas:

 • 0,5 kg și 0,5 l făină de secară, apă;
 • zahăr - 20 g;
 • stafide - 15 buc.

Mod de preparare:

 1. Se amestecă făina, zahărul și apa.
 2. Pentru a accelera fermentația, adăugați stafide.
 3. Lăsați un borcan umplut cu unul gros într-un loc cald. Utilizați starterul în câteva zile, când îngroșarea va deveni tulbure, pentru a obține un gust acid.

Etapa numărul 2. Faceți kvass

ingrediente:

 • plamada;
 • rachiu sau făină - 200 g;
 • apă fiartă;
 • zahăr - 4 lingurițe.

Mod de preparare:

 1. Luați un borcan de trei litri, adăugați mai întâi făina (biscuiți) și jumătate din zahărul pregătit.
 2. Umpleți componentele cu apă caldă la gât.
 3. Acoperiți recipientul cu o cârpă, lăsați-l să stea timp de una-două zile, cum ar fi varul de la cicoare.
 4. Beți tulpina, adăugați restul de zahăr.
 5. Pentru a elibera dioxidul de carbon, păstrați becul la temperatura camerei în sticle de plastic deschise.
 6. Când sticlele sunt grele, puneți-le în frigider.

O treime din gros, care a rămas ca rezultat al gătitului, poate fi folosită data viitoare. În acest caz, pentru prepararea aluatului, cu excepția celui gros, se folosesc numai făină și apă. Termenul de valabilitate al starterului când este păstrat în frigider este de câteva luni.

Cum să faci din lemn de casă albă din făină de secară

Baza de kvass alb de casa este malțul și făina de secară grosieră. La cerere, se adaugă fructe de pădure, mirodenii, ierburi și miere. În aparență, băutura este similară cu quass-ul fabricat din ovăz, rețetele pe care le-am considerat în acest articol.

Compoziția aluatului:

 • 800 ml de apă;
 • patru pahare de făină;
 • zahăr - 4 linguri. l. (pot fi înlocuite cu miere).

ingrediente:

 • făină și zahăr (puteți folosi miere) - 4 linguri. l.;
 • ras malt - 2 linguri. l. (în absența componentei, gătiți fără ea);
 • apă rece;
 • stafide uscate - aproximativ 15-20 buc.

Mod de preparare:

 1. Mai întâi fă un aluat. Se toarnă apa într-un castron mare, se adaugă treptat făină, apoi zahăr. Se amestecă bine pentru a dizolva complet zahărul. Umpleți o capacitate mare cu dispozitivul de pornire, deoarece într-un container de dimensiuni reduse se poate "scăpa" prin creșterea volumului.
 2. Puneți aluatul într-un loc cald, înmuiați timp de două zile. Pentru a îmbunătăți fermentația, amestecați în proces o dată sau de două ori. Bătut gata, dacă ar fi un gust acru.
 3. În baza pregătită, adăugați făină, zahăr, malț, apă și stafide. Insistați pe tifon într-un loc cald.
 4. După 48 de ore, scurgeți lichidul, care este o nouă kvass alb făcut din făină de secară, adăugați puțină miere sau zahăr, insistă în mod repetat sub tifon, dar în frigider.
 5. Sunt suficiente una sau două zile.

Reutilizați restul de motive, de fiecare dată adăugând malț, făină și zahăr.

Cum să gătești varul rustic

Pentru a obține quass, fierte în funcție de rețeta satului, pre-uscați pâinea, tăiați în felii.

ingrediente:

 • pâine de secară;
 • 4-5 litri de apă clocotită;
 • 100 g de zahăr;
 • drojdie în cantitate de 25-30 g;
 • 50 g stafide, o cantitate mică de mentă.
Mod de preparare:
 1. Puneți biscuiții în tigaie, acoperiți cu apă.
 2. Insistați în aproximativ trei ore. Apoi presați lichidul, adăugați drojdia și zahărul. Folosiți stafide și mentă după cum doriți.
 3. După 6-7 ore de fermentare, când spumele de băutură reîncărcați-o. Adăugați zahăr dacă doriți.

Beneficiile și daunele făinii de făină de secară quass

Ce este uleiul de secară util

Rye vine este folosit nu numai pentru a stinge setea, dar și pentru prevenirea bolilor, precum și un produs diabetic. Băutura ajută la scăderea beriberi, are un efect benefic asupra organismului, normalizează metabolismul, îmbunătățește bunăstarea.

Utile pentru persoanele care au gastrită cu aciditate scăzută. Se recomandă să luați cu o imunitate slabă, încălcări ale inimii. Componentele au un efect pozitiv asupra smalțului dinților, ajută la scăderea dysbiozelor, îmbunătățesc starea hipertensiunii, scot corpul celulelor bolnave. Bea nu încalcă rezultatele atunci când dieta.

Odată cu introducerea produsului în dietă, se elimină stresul mental și fizic, oboseala, slăbiciunea, arsurile la stomac. După utilizare, digestia este normalizată, rinichii, ficatul, vederea se îmbunătățește. Sunt observate schimbări pozitive în structura sângelui, iar zgurii sunt îndepărtați.

Proprietățile pozitive ale quass-ului îl permit să fie utilizat pentru bolile pielii, sistemul cardiovascular. Cu aceasta este posibilă eliminarea acneei, pentru a curăța pielea de pistrui.

Contraindicații și rău

Nu ar trebui să beți un șofer de băut, deoarece conține un procent mic de alcool. Produsul este contraindicat în timpul transportului, hrănirea unui copil, copii sub șapte ani. Recepția trebuie refuzată la ulcer, gastrită.

Este dificil să supraestimați avantajele făinii de casă făcute din făină de secară. Compoziția este reprezentată de o varietate de minerale și aminoacizi, vitamine. Produs de casă folosit în scopuri medicinale. Folosiți pur și simplu o băutură plăcută și în același timp vindecă și hrănește organismul cu substanțe utile. Există câteva contraindicații care trebuie luate în considerare, însă majoritatea oamenilor își pot permite să primească cu moderatie.

Vizionați videoclipul: Как приготовить манты. Манты в мультиварке. (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu