Kvas din ovăz - rețete pas cu pas, beneficii și rău

Ovăzul de ovăz este o băutură revigorantă și revigorantă, cu culoare albă neobișnuită și gust neobișnuit. Produsul este folosit ca sursă de energie suplimentară, o încărcătură de vivacitate și un produs cosmetic care luptă împotriva ridurilor. Kvasul de ovăz alimentează setea, este folosit pentru spălare datorită proprietăților anti-îmbătrânire.

Ovăz necurățat Kvass Rețetă

ingrediente:

 • Apă - 3 litri,
 • Ovăz (nețesut) - 400 g
 • Drojdie proaspătă - 20 g,
 • Zahăr - 150 g,
 • Stafide - 20 g.

Mod de preparare:

 1. Mă duc peste ovăz, îndepărtează impuritățile. Se toarnă boabele de apă caldă, se așează timp de 2-3 minute. O toarna intr-o sita, pune-o sub apa rece. Clătiți bine. Am schimbat ovazul curat in tigaie.
 2. Încă o dată verific ovazul pentru prezența impurităților. Dacă nu sunt îndepărtate, gustul de kvass se va strica.
 3. Am pus zahărul în tigaie. Se toarnă în apă fiartă la temperatura camerei (la zahăr și ovăz), se adaugă struguri uscați, drojdie. Se amestecă până la dizolvarea completă a ingredientelor.
 4. Tot ce este conținut în tigaie, se toarnă ușor în borcan. Acoperiți partea de sus cu un prosop sau tifon. Lăsați bucătăria să insiste timp de 2 zile. În câteva zile, kvass-ul va "ajunge" și va fi gata de utilizare. Două semne semnifică pregătirea lui kvass - ușoară spumare și prezența bulelor.
 5. Ambalat, cu grijă filtrarea. Expuneți-vă într-un loc răcoros. Să insist să dau încă 24 de ore. Ca rezultat, primesc o băutură delicioasă, cu o nuanță plăcută de lapte.

Sfat bun! În procesul de gătire puteți refuza drojdia. Aceasta va face ca gustul de kvass din ovăz să fie mai moale. Reteta cu drojdie este mai potrivita pentru cunoscatorii de bauturi spumante, cu speck.

Reteta pentru kvass din "Hercules"

ingrediente:

 • Apă - 4 l,
 • Drojdie - 15 g,
 • Ovăz - 500 g,
 • Zahăr - 1 lingură.

Mod de preparare:

 1. Eu iau oala. I se toarnă "Hercule", se toarnă apă rece. Am pus soba și aduc la fierbere. Se amestecă continuu. Gatiti timp de 20 de minute. Lăsați un timp.
 2. Când friptura de ovaz sa racit, adaugati zahar si drojdie. Astept ca baza de aluat sa fermenteze. Lăsați amestecul într-un loc cald timp de 1 zi.
 3. Ouă de ovăz "coapte"? Excelent. Tulpina, se toarnă în sticle. Am pus în frigider pentru depozitare.

Gatit cafea si kaseta de ovăz

Cafeaua proaspătă este adăugată nu pentru a conferi un gust deosebit, ci pentru a colora băutura într-o culoare închisă. Restul de rețetă este un clasic, respectă strict normele și regulile nerostite de preparare a ovăzului la domiciliu.

ingrediente:

 • Apă - 3 l,
 • Ovăz - 10 linguri mari,
 • Zahăr - 3 linguri,
 • Miere - 1 lingura mare,
 • Stafide - 25 g,
 • Cafea - 1 lingurita.
Mod de preparare:
 1. Etapa pregătitoare. Îndepărtați cu atenție și spălați ovăzul. Fii atent! Prezența impurităților și a boabelor rănite va afecta negativ gustul.
 2. Vărsesc ovaz, umple-l cu apă, adaugă restul ingredientelor. Am pus borcanul într-un loc fierbinte, de preferință în cazul în care soarele merge. Cu cât apa se încălzește mai repede, cu atât procesul de fermentație naturală începe mai devreme. Când sunt expuse la lumina soarelui, mă uit la quass pentru a nu "fugi". Insistați-vă timp de 24 de ore, scoateți-vă de la soare.
 3. Prima perfuzie se va desfășura fără un gust pronunțat, așa că nu ezitați să vărsați. Umflați amestecul din nou, toarnă apă. Înainte de a repeta procedura de preparare, adăugați zahăr, miere, 6-8 stafide la aluat.
 4. Este utilizată a doua perfuzie. După o fermentație de 1 zi, filtrarea ușoară, turnarea în bănci.

Kvas din fructe uscate

ingrediente:

 • Apă - 3 l,
 • Ovăz - 400 g
 • Zahăr - 3 linguri mari,
 • Fructe uscate - 30 g.

Mod de preparare:

 1. Am înmuiat cerealele de mai multe ori, clătește-le în apă curată. Alegeți cu atenție și vărsați-o în bancă. Se toarnă apă caldă fiartă.
 2. Adăugați zahăr și fructe uscate. Volumul de ingrediente utilizate (prune uscate, caise uscate, stafide), raportul lor depinde de preferințele gustului.
 3. Intervin cu conținutul din bancă. Închis pe partea de sus cu un prosop. Dau vărsare timp de 3 zile. Kvass este de dorit pentru a pune într-un loc cald.
 4. Primul lot este potrivit pentru utilizare. Fructe uscate în compoziție nu va lumina gustul fulgi de ovăz original, face mai bogat.

Beneficiile și daunele cauzate de cerul de ovăz

Proprietăți utile

Ovăz - un excelent agent antiinflamator care se potrivește perfect în rețeta generală pentru kvass. Ovăzul de băutură este dotat cu componente biologic active, are proprietăți tonice, și călile setea bine.

Principalele calități benefice ale quass-ului de ovăz sunt:

 • creșterea părului îmbunătățită;
 • normalizarea funcționării pancreasului și a tractului gastro-intestinal;
 • întărirea generală a imunității.

Medicii recomanda consumul de kvas de ovăz cu slăbiciune generală, probleme de somn, oboseală frecventă.

Harm și contraindicații

Utilizarea este contraindicată persoanelor cu gastrită, ulcer, colită, diferite afecțiuni hepatice.

Se spune separat despre valoarea nutrițională ridicată (conținutul de calorii) de kvass gustos și aromatic (aproximativ 300 de calorii pe 100 ml). Persoanele care suferă de excesul de greutate nu ar trebui să abuzeze de acestea și să satureze organismul cu carbohidrați suplimentari (deși complexi), care datorită valorii nutritive a conținutului de făină de ovăz și de zahăr sunt uriașe (aproximativ 70 grame la 100 ml de produs).

Sfaturi utile

 1. Este necesar să se mențină o distanță de 4-5 cm de țesătură în apă într-o cutie.
 2. Pentru o filtrare mai amănunțită, folosiți tifon multistrat.
 3. Zahărul în kvass, dacă se dorește, se înlocuiește cu miere (raportul 2: 1, adică 2 linguri de zahăr granulat conține 1 lingură de miere).
 4. Când ovăzul fermentat "merge" pe mal. O parte dintre fulgi plutește, cealaltă rămâne în partea de jos, cea de-a treia - în general, rămâne într-o stare de greutate. Acesta este un proces natural. Nu fi surprins când gătiți și luați în considerare la transfuzare.

Ovăzul de ovăz este un produs natural deosebit, revigorant și revigorant. O băutură făcută la domiciliu nu poate fi comparată cu cumpărarea (de exemplu, cuvă de ovăz pe bază de ovăz) cu diferite conservanți și o durată mai mare de conservare.

Chivul real de casă din ingrediente naturale este păstrat în frigider pentru nu mai mult de 2-3 zile, deci este recoltat în volume mici (în borcane de 3 litri), bea proaspăt și se bucură de proprietăți sănătoase. Gatiti-va la domiciliu si fiti sanatosi!

Lasă Un Comentariu