Cum să gătești bulion de carne de vită. Calorii, bujor bun și rău

Carnea de vită este o grăsime din carne ușoară utilizată în diete, tulburări digestive, supe, tocătoare de legume, sosuri, sos. Conține o cantitate mică de proteine ​​și substanțe nutritive, deci este adesea servită pe masă cu umpluturi (alte produse) pentru a crește conținutul de calorii.

Cum și cât de mult să gătesc supa de vită și carne de vită

Există o mulțime de tehnologii de gătit pentru brodient, fiecare gospodină are propria sa rețetă pentru gătit un bulion bogat și gustos, finisat la perfecțiune pentru specialități. Dar există o regulă generală. Un produs de calitate necesită două ingrediente - carne bună și apă curată (filtrată).

Porțiuni din carnea selectată (de exemplu, un vițel tânăr) este o opțiune excelentă pentru un bulion de ofertă dietetic cu un conținut suficient de proteine. Mai multe parfumate și grăsimi grase sunt obținute prin utilizarea de carne de vită pe os, care este, de asemenea, potrivit pentru gătit shurpy.

 1. Durata medie a bulionului de gătit - 3-4 ore. Depinde de mărimea bucăților de carne de vită, de grosimea pereților tăvii, de temperatura pe placă.
 2. Proporțiile optime ale apei sunt 1: 3 și 1: 4. În al doilea caz, grăsimile vor fi ușoare, cu un gust mai puțin pronunțat.
 3. Supa de pe oasele vertebrale de carne de vită este dificil de făcut transparent. Mai des se pare că este noroios, deci este mai bine să nu-l folosiți pentru supă, ci pentru a face sosuri.
 4. Marar proaspăt și patrunjel - un bun plus față de primul fel de mâncare pe baza Navara.
 5. La 1 litru de apă este nevoie de jumătate de lingură de sare.
 6. Multe gospodine se întreabă despre momentul adăugării de sare. Punerea la început este riscul de fierbere la fierbere și lipsa apei, aruncarea la capăt nu "trage" aroma din carne și ingrediente suplimentare (legume), făcând gustul mai proaspăt.

Procedați după cum urmează: aruncați o prăjină la începutul gătitului, în sfârșit sare la sfârșit.

Clasic reteta ciorbă de vită parfumată

ingrediente:

 • Apă - 4 l.,
 • Carne pe os - 600 g.
 • Ceapa - 1 bucata,
 • Turnip - 1 bucată,
 • Morcov - 150 g.
 • Sare mare - 2 linguri mari,
 • Usturoi - 1 lucru,
 • Piper negru - 6 mazăre,
 • Sol de bază - 10 g,
 • Bay leaf - 2 lucruri,
 • Cuișoare, țelină, pătrunjel - la gust.

Mod de preparare:

 1. Puneți carnea de vită în tigaie. Se toarnă 1 litru de apă. Porniți soba și aduceți la fierbere. Puterea setată la un nivel mediu.
 2. Primul bulion se înmoaie, cu o cantitate mare de spumă. Scurgeți după 5 minute de fierbere.
 3. Spal carnea de oase de mai multe ori. Scoateți spuma și turbiditatea în tigaie. Se toarnă 3 litri de apă curată rece. Am arunca legume pre-spălate (întregi), patrunjel, cuișoare, telina și mirodenii. Concediu de sare mai târziu. Aduc la fierbere. Am reduce temperatura de gătit și se lasă timp de 60-90 de minute.
 4. Am filtrat bulionul parfumat prin tifon curat. Adăugați sare la gust.
 5. Decocția este concentrată. Pentru supele pot fi diluate cu apă. Folosesc carnea fiartă ca bază pentru o salată sau o gustare.

Cum se face bulion de carne de vită într-un aragaz lent

Multicooker - un aparat util de bucătărie care va ajuta întotdeauna gazda, va ajuta la prepararea bulionului fără a îndepărta spuma (nu fiecare model!) și se adaugă apă la fierbere.

ingrediente:

 • Carne de vită pe os - 600 g.
 • Apă - 1,8 l.
 • Ceapa - 1 bucata,
 • Morcovi - 1 lucru,
 • Bay leaf - 2 lucruri,
 • Piper, sare - la gust.
Mod de preparare:
 1. Eu iau carnea de vită pe os. Deci supa se va dovedi a fi bogata. Clădesc bine cu apă, trimiteți-l la aragazul lent.
 2. Curățesc legumele, taie ceapa în bucăți mari, morcovii - în cercuri. I se toarnă în aragazul lent.
 3. Se toarnă apă, se condimentează cu mirodenii, puțină sare. Eu aleg modul "Quenching". Timerul este setat la 2,5 ore.
 4. Când se scurge decocția, aplicați o sită. Sos de gust de gust.

Cum să facem brotoiul de vită transparent? 6 reguli principale

 1. Pregătesc cu grijă ingredientele. Spălați carnea și legumele. Este mai bine să gătiți carnea de vită întregi sau să o tăiați în bucăți foarte mari, astfel încât aceasta să fie dată treptat.
 2. Folosesc apă rece. Nu recomand să puneți imediat carnea în apă clocotită (pentru a economisi timp) dacă sunteți interesat de un bulion bogat, transparent și parfumat.
 3. Spumă ordonată după cum apar. Puteți folosi o lingură de lingură, dar este mai bine să lucrați cu o lingură cu crestătură. Nu permiteți ca spuma să se așeze pe fundul tăvii. Aceasta va duce la deteriorarea gustului bulionului finit.
 4. Pentru a da o culoare de aur va ajuta o cantitate mică de coji de ceapa sau o ceapă întreg (nețesute).
 5. Fierbere și fierbere puternică sunt dușmani de supă de gust și bogat. Gatesc pe căldură lentă, maximă - medie.
 6. Sită și tifon multistrat sunt excelente pentru filtrare. În cazuri extreme, folosiți o cârpă umedă de lenjerie.

Sfaturi utile

Îngrădește-i bulionul. Micul truc

Pentru a ușura bulion vom folosi bici de ou și proteine. Ambele ingrediente sunt absorbanți eficienți, absorbând mici bucăți de drojdii și curățați decoctul.

ingrediente:

 • Mutty bulion - 3 l,
 • Ouă de coajă - 2 bucăți,
 • Ou alb - 2 lucruri,
 • Sucul de lămâie este jumătate de linguriță.

Mod de preparare:

 1. Ouăle sunt spălate cu grijă sub apă curgătoare. Smash, separați albul de gălbenușuri.
 2. Îmi zdrobesc coaja cu o pasiune, biciui veveritele. Este nevoie de spumă, așa că folosesc amestecul. Adăugați un pic de acid citric (pentru o spumă mai groasă și mai luxuriantă).
 3. Se filtrează filtrul printr-o sită cu o plasă fină, dacă nu - folosind tifon multistrat.
 4. Am încălzit vechiul grăsime la 60 de grade pe aragaz. Adăugarea de ouă zdrobite și alb biciuite.
 5. Se amestecă bine. Formarea fulgilor de proteine ​​tulbure este un semn sigur de extrudare treptată a întregului exces și inutil din bulion. Aduc la fierbere la foc mediu. Reduceți temperatura. Am oprit după 5 minute și l-am lăsat să stea 20 de minute.
 6. De sus, îndepărtați ușor proteina coagulată. În partea de jos se află un sediment pronunțat de fulgi de carne și cel de-al doilea absorbant, cochilii, așa că re-filtrează bulionul de vită.

I a lua ieșire nu este goo-goo gola, și lichidul este o culoare de aur transparent, fără pierderea de gust și calități aromatice.

Calorii carne de vită

Valoarea nutritivă a bulionului depinde de bogăția, raportul dintre carne și cantitatea de apă, calitatea cărnii de vită.

Conținutul mediu caloric la 100 grame de bulion de carne de vită este de 4 kcal.

O cantitate mică de calorii datorită utilizării cărnii cu un conținut scăzut de grăsimi (7-12%). Indicatorul depinde de bucata specifică de carne de vită. Supa conține numai 0,2 g grăsime per 100 g de produs. În general, grăsimea din carne de vită este un produs alimentar.

Beneficiile și efectele nocive ale bulionului de vită

Proprietăți utile

Bulionul contine cantitatea minima de grasime, deci este folosit in mod activ in dieta, inclusiv alimente pentru copii. Mânca de vită caldă și bogată ajută procesele digestive, ajută la restabilirea puterii. Navar este o sursă de microelemente - fosfor, seleniu, siliciu, ajută la raceli de formă ușoară, întărește sistemul imunitar.

Carnea de vită poate deveni mai nutritivă prin adăugarea de ingrediente suplimentare - legume proaspete.

Harm și contraindicații

Dăunătoarea bulionului depinde de calitatea cărnii. Poate conține antibiotice, hormoni de creștere și alte substanțe chimice. Navar pe oasele de vită poate fi o sursă de săruri de metale grele pentru corpul uman. Afectează negativ activitatea stomacului cu utilizare constantă.

Este necesar să se ia o abordare responsabilă în alegerea cărnii, încrederea în produsele certificate. Spălați bine înainte de gătire, curățați prima grăsime (dacă nu sunteți sigur de calitatea cărnii de vită), gătiți mult timp.

Urmați sfaturile prezentate în articol, aveți grijă și atenție la gătit. Cu siguranta vei fi capabil sa gatesti supa de carne de vita parfumata si sanatoasa.

Succes culinar!

Vizionați videoclipul: Friptura inabusita de vita, in sos tomat, picant, frageda si aromata (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu