Cum să gătești o tocană de carne de porc, carne de vită, pui, castor

Stew este numele colocvial pentru tocană conservată. Este vândut peste tot și depozitat pentru o perioadă lungă de timp fără pierderea valorii nutritive. Deoarece producătorii se abat de la standardele de stat, calitatea produsului cumpărat ridică îndoieli, așa că vă voi spune cum să fiți gatiți acasă.

Carne de porc

În gust și calitate, carnea de porc din carne de porc este în mod semnificativ înaintea omologului magazinului.

ingrediente:

 • Cap de porc - 1 buc.
 • Apă - 2,5 litri.
 • Sare - 3 linguri.
 • Negru și varză, frunze de dafin - la gust.

Mod de preparare:

 1. Spălați capul porcului cu apă și tăiați cu atenție obrajii, în caz contrar se pare că tocanul este prea gras. Pulpa este separată de oase și cartilagiu, spălată, uscată și tăiată în bucăți mici.
 2. Am pus carnea pregătită în tigaie, am adăugat apă, am pus-o pe foc, aștept să fiarbă, reduc căldura la minimum și carcasă timp de 3,5 ore. Cu jumătate de oră înainte de terminarea gătitului, adăugați sare, piper și laur.
 3. Gatesc carnea de porc fiartă peste 500 ml de borcane sterilizate și le pun într-o cratiță largă, acoperită anterior cu un prosop. Am adăugat apă băncilor bătute pe umeri. Aduc la fierbere, reduc căldura, gătesc timp de 20 de minute.
 4. După expirarea timpului, iau borcanele din tigaie, le rostogolim, le înfășurăm într-o pătură și le lăsăm să se răcească. Produsul finit este determinat să fie depozitat într-un loc răcoros.

Eu folosesc băncile mici pentru un motiv, ele sunt foarte convenabile. Un borcan este suficient pentru a pregăti mai multe feluri de mâncare, nu ocupă mult spațiu într-un rucsac sau în frigider.

Gatiti friptura de carne de vita

Făina de vită este combinată cu hrișcă, paste făinoase, cartofi piure sau ouă prajite regulat, făcând gustul cursului principal perfect. Unii bucătari folosesc conserve de carne pentru umplerea plăcilor, alții le pun bazele pentru pizza.

ingrediente:

 • Carne de vită - 2 kg.
 • Apă - 3 linguri.
 • Cimbru - 2 sprigs.
 • Bay leaf - 2 buc.
 • Piper și sare la gust.

Mod de preparare:

 1. Îmi spală carnea de vită cu apă și o usucă cu un prosop de hârtie. Tăiați în bucăți mari și răspândiți în feluri de mâncare cu pereți groși. Vă recomandăm să folosiți un prăjitor bun, tandrețea și aroma de fiert în mare măsură depind de ea.
 2. Apoi adaug apa la carne, acopera vasele cu un capac, pune-l pe foc mic. Gătesc timp de 2 ore, verificând periodic dacă există broiler în broiler. Două ore mai târziu, adăugați sare, cimbru și piper, acoperiți cu capac, opriți căldura și lăsați timp de 6 ore.
 3. După ce timpul este în sus, am posta în borcane sterilizate și le rostogolim bine. Păstrați într-un loc răcoros sau în frigider.

Gătire video

Pentru a face gustul de carne de vită unic, uneori, la începutul gătitului, adaug un pic de ceapă și morcov. Legumele sunt pre-curățate, duse cu apă și tăiate în cercuri sau cuburi mari. Înainte de a împrăștia cutiile, iau legumele și le arunc.

Tigaia de pui corectă

Nu fiecare femeie găsește timp să pregătească mâncăruri delicioase, dar dorința de a plăcea familiei cu delicii culinare nu dispare nicăieri. Iese din carne de pui. Este pregătit ușor și rapid, iar gustul este cu mult înaintea produsului oferit de magazine și supermarketuri.

ingrediente:

 • File de pui - 2 kg.
 • Ardeiul negru - 8 buc.
 • Laurel - 4 frunze.
 • Sare - 2 linguri.
 • Ardei gras - 1 lingura.
 • Marjoram - 1 vârf.

Mod de preparare:

 1. Ei bine, spălați 4 borcane de jumătate de litru și puneți-le sterilizate. Am turnat apă peste fileul de pui, l-am uscat, am tăiat grăsimea (nu-l aruncați afară, veniți la îndemână mai târziu) și l-ați tăiat în bucăți mici. Adaugati sare, marjoram, piper, amestecati.
 2. În partea de jos a unui borcan sterilizat am pus o frunză de dafin și câteva mazăre de piper. Umpleți cu carne, acoperiți cu film agățat. Asigurați-vă că faceți găuri pentru ca aburul să curgă liber.
 3. Am așezat cutia cu vițelul viitor pe brazier și l-am trimis la cuptor. Am setat temperatura la 200 de grade. Nu vă sfătuiesc să puneți borcanele în cuptorul fierbinte, vor exploda. Carcasă 3 ore.
 4. O treime din ora înainte de terminarea gătitului, am tăiat grăsimea tăiată la început, l-am răspândit pe tigaie și i-am turnat. Îndepărtați grăsimea și sarea și lăsați-le pe foc.
 5. La sfârșit, scoateți cu grijă borcanele de la tocană, adăugați la fiecare câte puțin grăsime coaptă pentru a crește durata de conservare, capacul rolei. Aștept să se răcească carnea și să o trimită într-un loc răcoros.

Beaver Stew Rețetă

În mod tradițional, vânătorii fumează carne de castor. Dacă această posibilitate este absentă, faceți conserve, ceea ce nu este inferior clasicelor tipuri de carne. Gust incredibil, aromă excelentă, juiciness frenetic - caracteristicile tocului de castor.

ingrediente:

 • Castor de carcasă - 1 buc.
 • Piper - la gust.
 • Bay frunze - la gust.
 • Ardei gras - la gust.
 • Sare - la gust.

Mod de preparare:

 1. Carnea beaverului este umezită cu apă, eliberată de oase, tăiată grăsime și filme, tăiată în bucăți, se întinde într-un castron și se umple cu apă. Sortați 12 ore. Deoarece carnea produce mult sânge, vă recomand să schimbați apa de mai multe ori.
 2. Îndepărtați carnea uscată cu un prosop de hârtie, adăugați sare și piper și amestecați. În partea de jos a unui borcan sterilizat am pus o frunză de dafin și câteva mazăre de piper. Am umplut borcanul cu carne de castor. La margine se lasă 3 centimetri.
 3. Am așezat fundul tăvii largi cu o cârpă dublă pliată și am pus borcanele deasupra. Am turnat apă fierbinte în cratiță astfel încât să rămână 3 cm până la marginea recipientului. Am acoperit borcanele cu capacele și le-am pus pe sobă.
 4. Pe măsură ce fierbe, opriți căldura și gătiți timp de 7 ore. În timpul procesului de gătit, apa se fierbe departe, prin urmare, se toarnă periodic. Țeavă finisată este scos din apă, rostogolită cu capace, întoarsă cu capace în jos și înfășurată până se răcește.

Castava de castor este o delicatesă, deoarece acest tip de carne este rar disponibil. Dacă puneți la dispoziția oaspeților un astfel de tratament, acesta va satisface dorințele gastronomice și va surprinde plăcut.

Iepure de iepure

Carnea de iepure este un produs delicat, gustos, sănătos și dietetic. Se coace în smântână, fiartă în vin, lasată să se topească. Rezultatul este unul - un fel de mâncare consistentă, gustoasă și parfumată.

ingrediente:

 • Carne de iepure - 800 g.
 • Porc de porc - 150 g.
 • Sare și condimente preferate - la gust.

Mod de preparare:

 1. Am sculptat carcasa iepurelui. La sfârșitul tratamentului principal, spăl carcasa cu apă, l-am uscat și am tăiat cu grijă carnea. Tăiați în bucăți mici cu o grosime de 2-3 cm.
 2. Carnea preparată se întinde pe o tavă, se presară cu sare și se lasă timp de 8 ore. Acest timp este suficient pentru ca iepurele să renunțe la excesul de lichid. După timp, stoarceți și prăjiți în untură topită.
 3. Piesele prăjite de iepure se presară cu condimente și se răspândesc în borcane sterilizate. De obicei folosesc piper și usturoi. Apoi se toarnă grăsimea rămasă după prăjire și se rostogoleste.

Păstrez borcane de tocană de iepure într-un loc răcoros fără acces la lumină. Dacă nu există o astfel de încăpere, înfășurați fiecare cu hârtie groasă sau material opac. Se prepară în conformitate cu rețeta de tocană până la șase luni.

Sfaturi pentru gătit într-o autoclavă, cuptor, multicooker

O tocană este o carne care, datorită conservării prelungite, dobândește proprietățile unui produs conservat și își păstrează prospețimea chiar și după depozitarea prelungită.

Voi oferi sfaturi utile cu privire la gătit, iar mai jos veți lua în considerare recrearea acestui produs indispensabil printr-o autoclavă, cuptor și cuptor cu microunde.

 • Dușul calitativ este fabricat din carne slabă. Uneori adăugați untură.
 • Pentru gătitul de tocană de carne de vită cumpăra o bucată mare de carne. Carnea de vită nu este potrivită pentru că este inferioară cărnii de vită din punct de vedere al gustului.
 • Carnea de porc folosește grăsime medie. Experții recomandă includerea brupturilor ori de câte ori este posibil.
 • Puiul este luat pe oase, fara piele.
 • Pregătirea implică stingerea fără adăugarea apei timp de 2,5-3,5 ore.
 • Pentru stingerea incendiilor folosiți vase cu pereți groși și alungiți vertical. Alte recipiente nu sunt potrivite, în care carnea plutește deasupra lichidului, drept urmare, efectul gătitului în propriul suc dispar.
 • Tigaia este depozitată într-un loc întunecos. Acoperă grăsimea cu grăsime împotriva ruginei.

În autoclavă

Carnea este o sursă de proteine ​​pe care corpul uman o are. Prăjirea sau tratamentul termic prelungit afișează toate ingredientele utile. Autoclava este diferită. Condițiile de gătit contribuie la conservarea grăsimilor, vitaminelor și carbohidraților sănătoși. Produsul final devine licit și suculent. Luați în considerare procesul prin exemplu.

ingrediente:

 • Carne de porc - în funcție de mărimea autoclavului.
 • Salo.
 • Laurel, ardei gras, ardei gras - la gust.
 • Condimente pentru carne - pentru gust.
 • Usturoi - pentru gust.

Mod de preparare:

 1. Pregătirea borcanelor de litru. Primesc cât de mult se va potrivi în autoclava rezervorului. Se spală fiecare borcan cu apă și se sterilizează.
 2. În partea de jos am așezat cartofi de usturoi spălat, câteva mazăre de piper, frunze de dafin și puțină slănină tocată.
 3. Am tăiat carnea de porc spartă în bucăți de mărime medie, l-am împrăștiat în borcane, stropește cu sare și piper, rostogolești capacele. Eu trimit în autoclavă.
 4. În autoclavul rezervorului se toarnă apă pentru a acoperi malurile. Am închis dispozitivul, pompat aer până la 1,5 bar. Am pus autoclava pe aragaz și aștept până când presiunea atinge 4 bar, apoi reduceți căldura și gătiți timp de 4 ore, urmărind presiunea.
 5. După aceea, opriți focul. Nu deschid autoclava. Așteptarea ca apa să se răcească complet. Este nevoie de o zi, după ce tocmai scot din rezervor și o trimit în pivniță.

În cuptor

În absența unei autoclave, un cuptor va veni la salvare.

ingrediente:

 • Carne de porc fără dungi - 800 g
 • Salo - 100 g
 • Sare de masă - 1 lingură.
 • Laurel - 2 frunze.
 • Mazare - 6 buc.

Mod de preparare:

 1. Folosesc carne de porc fără dungi. Se taie în bucăți medii, se întinde într-un castron mare, se adaugă sare și se amestecă.
 2. Borcanele de sticlă sunt cu grijă de mine, nu sunt sterilizate. Am răspândit carnea în ele după ce am adăugat frunze de dafin și varză. Puneți top de grăsime topit. Nu umple complet - las 2 cm de spatiu.
 3. Partea inferioară a tăvii cu părțile laterale este acoperită cu o cârpă, am adăugat puțină apă, am pus borcanele și l-am trimis în cuptor, acoperită anterior cu capacele. Asigurați-vă că scoateți guma de etanșare.
 4. Am pus temperatura la 200 de grade și pornit cuptorul. După fierbere, conținutul temperaturii sa diminuat la 150 de grade. Gătesc timp de 3 ore, adăugând periodic apa într-o foaie de copt.
 5. Când timpul este în sus, scoatem borcanele și rotiți capacul, întorcând benzile de cauciuc înapoi.

În multicooker

Îți sugerez o rețetă pentru tocană cu ciuperci într-un aragaz lent.

ingrediente:

 • Carne de porc - 500 g
 • Carne de vită - 500 g
 • Ciuperci de pădure - 500 g
 • Ceapa - 2 capete.
 • Menta - 10 buc.
 • Laurel - 3 frunze.
 • Arde macinat si sare dupa gust.

Mod de preparare:

 1. Carne de porc și carne de vită udate cu apă, uscate cu un prosop de hârtie, tăiate în bucăți. Cojile curățate și spălate tăiate în jumătăți de inele. Folosesc în întregime ciupercile mici de pădure, le taie în bucăți mari.
 2. I-am trimis ingredientele pregătite în bolul multicooker, am activat modul de stingere, am setat cronometrul la 4 ore. După 3 ore deschid capacul, adaugă sare și condimente, continuă să gătească sub capacul închis.
 3. La sfârșitul programului, așezați băncile, rotiți capacul și puneți-le într-un loc răcoros sau frigider. Crede-mă, degustarea acestei delicatețe va aduce o mulțime de plăcere.

După cum puteți vedea, tocanul de casă este fabricat din diferite tipuri de carne și în diferite moduri. Rezultatul muncii culinare întotdeauna, indiferent de tehnologia și produsele folosite, răspunde așteptărilor. Bon apetit!

Vizionați videoclipul: Tocana faina cu ceapa multa, spata de porc si mamaliguta peste telemea, gomboti Gatind cu Marcela (August 2019).

Lasă Un Comentariu