Poinsettia îngrijire la domiciliu

Articolul va face apel la oameni care nu sunt indiferenți la plantele de interior, deoarece subiectul va fi îngrijirea și reproducerea pointistei la domiciliu. Acesta este adesea numit "starul de Crăciun", deoarece înflorește la sfârșitul lunii decembrie. Apare o floare luminoasă de stacojiu. Timpul și efortul petrecut pe asistență medicală merită să se încheie cu o frumusețe incredibilă.

tipuri

Specii de Poinsettia diferă în forma și culoarea bracteelor. Clasificați soiurile exotice după umbra brânzeturilor

În condiții naturale, crește aproximativ o sută de soiuri de plante. Producătorii de flori au adus din ei un număr considerabil de hibrizi. Luați în considerare speciile populare.

Red Poinsettia și soiurile

Roșu roșu, care se ridică deasupra frunzelor verzi întunecate, este considerat un clasic al genului. Este caracteristic soiurilor de poinsettie Sonora, Olympia, Galaxy. O brânză mai roșie la varietatea Champion, la Red Jester - dungi întunecate. Soiurile de diamante Red and Liberty se înmulțesc cu o nuanță pură de stacojiu, iar trandafirul de iarnă se caracterizează prin frunze înfășurate dintr-un bract.

Roz poinsettia si soiurile

Soiuri de poinsettia roz sunt numeroase, adesea gasite in magazine de flori si colectii private. Soiul Maren are o grădină de flori de lapte cu o nuanță roz. Există soiuri cu somon și culori roz cald. Plantele frunze frunze de soiuri de soiuri Da Vinci, marmura de argint au frunze cu margini albe. Varietatea de căpșuni cu cremă are frunze roz-purpurie cu margini zimțate.

Poinsettia și soiurile albe

Floarea albă nu este inferioară în frumusețea rivalilor roșii și roz. Soiurile albe se caracterizează printr-un farmec deosebit, eleganță și nobilime reținute. Culoarea afectează o varietate de nuanțe. Soiul White Star este absolut alb, Libertatea Albă are o nuanță de fildeș. Regatele brățărilor albe ale Reginei au vene verzi.

Am enumerat nu toate soiurile de poinsettia. Producătorii de flori de diferite ranguri continuă să fie implicați în selecție, iar noi hibrizi, soiuri și specii apar anual.

Recent, există o tradiție de a folosi o floare ca atribut de Anul Nou. Multe familii din Europa sărbătoresc Anul Nou cu pomul de Crăciun și poinsettia. Avem până acum numai o frumoasă plantă ornamentală, ideală pentru rolul unui cadou.

Butașii de reproducere poinsettia

În condiții naturale, poinsettia se propagă prin semințe. În grădinărit, utilizați butași.

Înmulțită în orice moment al anului cu butași și butași apicali. Înrădăcinarea maximă se realizează după o perioadă de repaus, când se formează muguri noi și lăstarii cresc rapid.

Pentru reproducerea poinsettiei, butașii cu cinci sau mai multe internode sunt ideali. Tăierea de jos se face sub nod. Se recomandă scoaterea pliantelor inferioare și spălarea sucului de lapte, altfel vasele vor fi blocate.

Pas plan

 1. Butașii înrădăcinați în vase speciale umplut cu un amestec de turbă și nisip. Un amestec de sol cu ​​comprimate de turbă, sphagnum zdrobit și perlit este, de asemenea, potrivit. Potul este umplut cu amestecul pregătit, având în prealabil un strat de drenaj și luându-l cu grijă pentru a elimina golurile.
 2. Butașii de plante sunt plantați într-o oală, adâncând aproximativ două centimetri. Se recomandă să se umezească în prealabil solul și să se aștepte curgerea excesului de lichid. Butașii sunt plantați într-un substrat umed, nu în murdărie.
 3. Butașii sunt acoperite cu o peliculă transparentă sau cu o bucată de plastic tăiată. Oală cu puieți păstrat într-un loc cald. Prag excelent, sub care este amplasat radiatorul sistemului de încălzire. Poinsettia necesită o temperatură de 24 de grade pentru înrădăcinarea normală.

Timpul de înrădăcinare este de o lună. Dacă procedura se desfășoară vara, asigurați-vă că razele soarelui nu cad pe răsadurile care se tem de puieții de crotoni. Când este afară la cald, pulverizați butașii cu apă.

 1. După câteva luni, plantele tinere ar trebui să fie transplantate în vase separate, cu un diametru de aproximativ 8 centimetri. Umpleți-le cu un amestec fertil de frunze de pământ, nisip și turbă.
 2. Strângeți vârfurile plantelor tinere. Pentru a avea o culoare roșie bogată în timpul iernii, hrăniți cu îngrășăminte speciale pe bază de potasiu din toamnă.

Unele reproduceri cu poinsettia nu sunt recomandate. Vorbim despre plantele achiziționate în mijlocul iernii în metrou sau pe stradă. Sub influența temperaturii scăzute, ele îngheață și pierd capacitatea de a elibera rădăcini.

Material video

Probleme de reproducere, dăunători, boli

Cauza principală a problemelor cu care se confruntă cultivatorii de flori în timpul cultivării pointistei este o neglijare elementară a regulilor de îngrijire. Sănătatea acestei flori minunate depinde de condițiile de detenție și de caracteristicile udării.

 • În cazul în care frunzele de poinsettia devin galbene și cad în mod treptat, acesta este primul semn al temperaturii greșite. Temperaturile abrupte afectează negativ floarea. Pentru a evita astfel de probleme, mutați steaua de Crăciun într-o cameră cu un climat stabil.
 • Dacă apar arsuri pe frunzele unei poinsetții, lumina directă a soarelui va cădea. Chiar și cactușii le este frică de ei. Deplasați imediat planta într-un loc întunecat. Dacă acest lucru nu este posibil, creați condiții optime printr-o perdea groasă.
 • Îndepărtarea necorespunzătoare este plină de putregaiul de rădăcini. Pentru a păstra floarea, turnați apa din tigaie când udați. Dacă unele părți ale rădăcinii sunt afectate, îndepărtați-le cu grijă și reduceți cantitatea de apă utilizată în timpul irigării. Adesea soluția la problema implică înlocuirea solului sau replantarea.

paraziți

 • păduchele. În cazul în care poinsettia cade în câmpul vizual al afidelor, frunzele încep să se îndoaie, să devină galbene și să cadă. Dezvoltarea florii se oprește. Îndepărtarea mecanică a insectelor verzi va ajuta la rezolvarea problemei, urmată de utilizarea preparatelor speciale care includ Permethrin. Îndepărtați frunzele și mugurile afectate
 • White fly. Poinsettia și albul provoacă pagube considerabile. Larvele verzui ale acestui mic ciuperc alb se așează pe partea opusă a foilelor, se hrănesc cu sapa celulară și se lasă descărcarea de zahăr. Frunzele sunt acoperite cu pete albe, bucle, se transformă în galben și cade. Eliminați problema pulverizării cu insecticide timp de trei zile.
 • mealybug. Ea afectează, de asemenea, alte plante interioare, inclusiv phalaenopsis. Poinsettia afectată oprește creșterea, îngrădește frunze uscate și îngălbenite. Când inspectați sistemul de rădăcini în stadiul inițial, veți găsi mici grupuri de dăunători ale căror număr crește rapid. Dezinfecția vasului, curățarea și clătirea sistemului rădăcină cu o soluție de insecticid și transplantarea ulterioară în sol proaspăt se vor face față cu flagelul vasului.

De ce frunzele devin galbene și cad

Pentru a oferi plante ghivece în ghivece, în special pentru sărbătorile de Anul Nou, este la modă și modernă. Într-o perioadă în care viscolurile și înghețurile se distrug în afara ferestrei, un astfel de cadou este un pic de vară pe care îl așteptați.

Poinsettia - cea mai populară plantă ornamentală, înflorită în timpul iernii. Este regretabil, dar după sărbători aproape toate florile sunt trimise la gunoi. Plantele înflorește, frânge frunzele și își pierde aspectul original. În același timp, mulți proprietari nici măcar nu se gândesc la motivul pentru care frunzele devin galbene și cad.

In conditii optime, poinsettia infloreste mult timp si ii place gazdele cu aspectul lor excelent. După înflorire, există o perioadă de odihnă, care este însoțită de o descărcare de frunze. Acesta este un fenomen natural și nu ar trebui să se panică.

 1. Erori în îngrijire duc la o cădere nenaturală a frunzelor: scăderea constantă a temperaturii, scăderea iluminării, umiditatea la apă sau uscarea din sol, aerul excesiv de uscat. Pentru a evita problemele, păstrați planta caldă, hrană și pulverizați regulat.
 2. Cel mai prost dușman al Poinsetției este rece. Chiar și o scurtă ședere în frig are un efect dăunător asupra plantei. Începe cu căderea frunzelor și se termină cu moartea rădăcinilor. Cu un răspuns la timp, seceta pe termen scurt nu este teribilă.
 3. Poinsettia se caracterizează printr-o reacție slabă la creșterea uscării aerului și a curenților care pot provoca diverse boli. Insectele sunt adesea vinovati de evacuarile foliare.

Problemele legate de îngălbenirea și abandonarea frunzelor sunt de obicei asociate cu îngrijire necorespunzătoare. Dacă ascultați cu atenție recomandările prezentate la începutul materialului, poinsettia va fi bine.

Cum de a face floare poinsettia

În condiții rezidențiale, fără respectarea unui regim special de întreținere, înflorirea poinsetției este dificilă. Pentru apariția mugurilor de flori este necesar să se creeze condiții apropiate de mediul natural.

La casă, poinsettia începe să înflorească după 60 de zile de lumină naturală, care durează 10 ore. Într-o zonă rezidențială creați astfel de condiții prin mijloace artificiale.

Metoda unu - protecția împotriva luminii

De la sfârșitul lunii septembrie, poinsettia ar trebui să fie acoperită zilnic cu un film opac sau cutie de carton. În astfel de condiții, păstrați flora de la șase seara până la opt dimineața.

Metoda a doua - schimbarea naturală a luminii și a întunericului

În toamnă, plasați ghiveciul într-o zonă nerezidențială sau într-o seră încălzită. În oricare dintre aceste locuri nu ar trebui să fie iluminat natural. În această perioadă, poinsettia este destul de scurtă.

Metoda 3 - folosind o barieră opacă

În cameră, cel mai frumos spurge este iluminat constant cu diverse aparate electrice. Chiar și o cantitate mică de lumină care nu îndeplinește norma de zi poate interfera cu înflorirea poinsettia. În cazul în care oală cu o floare este pe pervazul ferestrei, perdelele sale groase îl vor proteja de lumina artificială. Dați-le zilnic după șase seara.

Pe toată perioada, se toarnă poinsettia cu apă caldă și stabilă. Săptămânal să faceți îngrășăminte speciale. Efectuați acțiunile descrise până la începutul lunii decembrie, după transferul de flori către un pervaz bine luminat. După un timp, vor apărea muguri și câteva brățări uimitoare mai târziu.

Lasă Un Comentariu