Downshifting - ce este?

Nu fiecare persoană știe ce înseamnă "downshifting". În articol vom înțelege ce este acest fenomen, să ne familiarizăm cu adepții acestei ideologii, să analizăm de ce abandonează o carieră de succes în favoarea libertății absolute.

Argumente pro și contra pentru downshifting

Popularitatea crescândă rapidă a downshifting-ului este cauzată de oboseala generală a ritmului de viață de mare viteză.

În cursul ulterioarei conversații, voi lua în considerare avantajele și dezavantajele reducerii în jos. Voi începe cu deficiențele.

contra

 • Întrerupeți experiența de lucru. O pauză lungă va afecta în mod negativ dacă o persoană dorește să reîncadreze.
 • Reducerea veniturilor. După o schimbare a stilului de viață, fluxurile financiare sunt reduse.
 • Pierderea conexiunilor. Partenerii de afaceri uită oamenii cu care au lucrat anterior. O persoană care sa bucurat de farmecul de a schimba și a decis să se întoarcă la civilizație va trebui să înceapă de la zero.

goodies

Plus mult mai mult.

 1. Reducerea stresului. Downshifter trăiește într-o lume independentă, fără programe, linii grele și cerințe. Nu este necesar să lucrați urgent cât mai curând posibil.
 2. Economisirea timpului. Nu este nevoie să mergi la lucru în fiecare zi.
 3. Planificare independentă. Downshifter face programul la discreția sa. De exemplu, el poate lucra noaptea sau se poate trezi devreme dimineața pentru a lucra într-un mediu liniștit.
 4. Beneficii pentru sănătate. Mulți schimbă nu numai locul de muncă, ci și locul de reședință. Este posibil să respirați aer curat, să beți apă de înaltă calitate și să consumați produse ecologice.
 5. auto-realizare. Dupa schimbarile cardinale apare timpul liber, din care leul poate fi cheltuit pe cont propriu. Este vorba despre auto-îmbunătățire și dezvăluirea potențialului creativ.
 6. Creștere profesională și personală. De obicei este necesară o creștere profesională și nu aduce plăcere. După schimbare, există o dorință personală de a învăța lucruri noi, de a învăța și de a se dezvolta.

Fără îndoială, downshifting-ul are avantaje semnificative. Cu toate acestea, nu sfătuiesc imediat să fiu sedus. Mai întâi de toate, trebuie să cântărești și să gândești cu atenție.

Cele mai bune țări pentru downshifting

Multe reduceri sunt trimise în țări calde. Scopul principal al persoanei care a decis să își schimbe complet viața este o distracție fără griji, confortabilă și convenabilă, fără costuri financiare semnificative.

Tailanda

Thailanda este pe primul loc în ceea ce privește popularitatea printre downshifters. Mulți străini locuiesc pe teritoriul statului, inclusiv pe compatrioții noștri. Nu este necesară viza în Thailanda dacă durata șederii nu depășește o lună. După ce ați ajuns să traversați granița cu Laos sau Malaezia și vă puteți întoarce o lună.

Interviu video cu downshifters

India

În India, statul Goa este cel mai popular loc pentru downshifting. Pentru a vizita țara necesită o viză, care este eliberată timp de șase luni. India este o țară de iernare. În timp ce sunteți în patria răului, puteți să vă distrați, să mergeți și să trăiți pentru un ban. Mulți ștergători fac asta.

Turcia

Statul turc este popular printre turiștii ruși care merg pe o scurtă vacanță. Turcia este potrivită pentru downshifting pe termen scurt. Rușii pot rămâne aici fără viză timp de două luni. Durata totală de ședere nu poate depăși un sfert. După două luni de reședință, trebuie să părăsiți țara și după întoarcerea timp de o lună.

Ecuador

Țara prin care trece Ecuatorul oferă piețelor banane de calitate. Pe teritoriul Ecuadorului, puteți rămâne 90 de zile cu dreptul de reînnoire. Prețurile sunt rezonabile, iar oamenii sunt buni. Condiții de viață minunate, există peste tot munți și păduri tropicale.

Argentina

Statul american american este prietenos cu locuitorii țării noastre. Rușii pot rămâne aici timp de trei luni, iar apoi își vor extinde dreptul de ședere prin trecerea frontierei bilaterale. Argentina este ideală pentru emigrare. Copilul născut aici devine cetățean, iar părinții pot elibera un permis de ședere fără probleme.

Aceasta nu este o listă completă a stărilor pentru downshifting. Acesta poate include Nepal, Filipine, Indonezia, Kenya, Brazilia, Bolivia, Kenya.

Cat de mult castiga downshifters?

Voi cita cateva exemple cu cifre privind modul in care veniturile s-au schimbat inainte si dupa downshifting.

 • După ce sa mutat în mediul rural, veniturile fostului cetățean scad semnificativ. Potrivit unuia dintre downshifters, în timpul petrecut în oraș, a câștigat 100.000 de ruble care lucrau ca avocat. După ce sa mutat în sat, câștigurile au scăzut de 4 ori.
 • Un alt downshifter înainte de a se deplasa la țară lunar a câștigat aproximativ 50.000 de ruble, care lucrau în domeniul artiștilor de stradă. După decizia fatală și relocarea ulterioară, venitul său a fost mult redus. Au existat cazuri în care bugetul pentru o zi nu depășea 100 de ruble.
 • Unii în căutare de aventură sunt trimiși către un climat mai cald. Potrivit fostului ofițer bancar care a plecat în Asia, acum venitul său lunar nu depășește 300 de dolari. Căci o viață normală este de ajuns, dar uneori doriți un pic de lux.
 • Un copywriter și-a părăsit slujba și a mers să trăiască unde i-ar fi plăcut, oprindu-se la un loc pentru o perioadă scurtă de timp. Încă mai funcționează de la distanță, în timp ce veniturile au crescut de o dată și jumătate. Nu-i poți numi o schimbare de valoare completă, deoarece continuă să lucreze în specialitatea sa, dar într-un loc convenabil.

În cele mai multe cazuri, veniturile scad semnificativ, dar acest lucru nu este teribil, deoarece libertatea este mult mai importantă pentru downshifters.

Deplasarea în Rusia

În țările occidentale, downshifting-ul implică respingerea faimei, beneficiile civilizației și carierei în favoarea libertății personale.

În Rusia, acest concept a dobândit o nuanță diferită. Majoritatea covârșitoare a downshifters sunt oameni bogați care pot merge în alt stat pentru o ședere permanentă, fără probleme speciale. Ei nu abandonează afacerea, ci o lasă în grija managerilor și o mențin sub control. Prin urmare, deplasarea în jos în Rusia se caracterizează prin revizuiri negative. În popor, fenomenul este explicat prin lenea, trădarea Patriei, nedorința de a lucra.

Motivele și cauzele deplasării în jos

 1. Aspirații și talente nerealizate.
 2. Excesivă oboseală din partea societății.
 3. Dorința de a-și testa propria forță.
 4. Dorința de a începe viața de la zero.
 5. Tracțiunea către un stil de viață și o natură sănătoasă.

Această ideologie este adesea urmată de oameni care sunt dezamăgiți în viață. Este vorba despre plecarea din a doua jumătate, pierderea celor dragi, trădarea de către colegi sau prieteni. Pentru mulți, downshifting este o mare oportunitate pentru a începe o altă viață, lăsând vechile greșeli în trecut.

Oamenii ruși care au decis să se scufunde în lumea deplasării în jos, sunt interesați de unde să meargă? Locurile care sunt potrivite pentru acest lucru, este imposibil de estimat pe un sistem punct sau asterisc. Această abordare este greșită. Unii găsesc liniște în pădurile din Siberia, alții aleg Norilsk extreme sau mlaștinile Karelian, alții pleacă la Moscova, restaurează cabana de noroi a bunicii și cultivă legume.

Locația ideală pentru downshifting este considerată a fi acolo unde există soare și mare, nu există megalopolisuri, întreprinderi industriale și manifestări de civilizație. Viața ar trebui să fie ieftină, oamenii locali receptivi și capabili, și suficiente nucă de cocos și homari pentru mâncare.

Consider că o astfel de noțiune de deplasare a denaturării este distorsionată, deoarece prevede evitarea realității aspre și oferă o ocazie de a-și da seama. Acest lucru se poate face în tăcere absolută oriunde.

Vizionați videoclipul: Ce este varf calcai. heel and toe. Condu-ma (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu