Cum să luați acid folic în timpul sarcinii, adulți și copii

Fiecare creatură de pe planetă are nevoie de vitamine. Acești compuși organici sunt produși de organism sau alimentați cu alimente. În ciuda unui rol imens în metabolism, vitaminele sunt caracterizate prin conținut zero de calorii și nu sunt încorporate în structura țesuturilor corporale. Știința le-a studiat destul de bine, dar pentru oamenii obișnuiți, vitaminele sunt încă un mister. Voi răspunde la întrebarea a ceea ce este acidul folic, de ce femeile și bărbații au nevoie de el, să ia în considerare cum să îl folosească și unde este conținut.

Cum să luați acid folic la adulți și copii

Organismul nostru nu produce anumite substanțe și trebuie să fie umplut cu alimente sau droguri. Printre aceste substanțe se numără vitamina B9. Problema aportului de acid folic interesează multe, deoarece doza este determinată de vârstă și sănătate. Dozările sunt indicate pe zi.

Adulți

 • Doza pe zi pentru un adult este de 0,4 mg. Diferențele pe sexe sunt nesemnificative. Excepție - femeile însărcinate.
 • Cu deficit de acid folic la bărbați, doza ajunge la 1 mg. Deficitul de vitamine afectează în mod negativ calitatea semințelor, care este plină de defecte congenitale la copii.
 • Contraceptivele orale împiedică absorbția completă a vitaminei B9. Prin urmare, medicii prescriu o doză de 0,5 mg la cei care iau fete contraceptive. Cu un nivel crescut de estrogen, vitamina nu poate fi luată.

Instrucțiune video pentru utilizare

copii

În stadiul incipient al vieții, bebelușul primește acid folic în cantitatea necesară cu laptele matern. În viitor, nevoia unui organism în dezvoltare crește treptat. Prescripționează un medic pentru copil doar medicul.

 • 1-3 ani - 0,07 mg.
 • 4-6 ani - 0,1 mg.
 • 7-10 ani - 0,15 mg.
 • 11-14 ani - 0,2 mg.
 • 15-18 ani - 0,3 mg.

Aceste doze sunt adecvate pentru copii fără intoleranță individuală sau contraindicații. Înainte de a vă asigura că consultați un medic pediatru.

Persoanele în vârstă

Doza standard pentru vârstnici este de 0,4 mg pe zi. Deficitul de acid folic la vârstnici duce la boli cardiovasculare și ateroscleroză. Dacă există probleme cu sistemul digestiv, medicul crește doza. Cu pierderea auzului, doza ajunge la 1 mg pe zi.

Acid folic în timpul sarcinii și alimentației

Vitamina B9 este prescrisă din momentul planificării sarcinii până la sfârșitul lactației.

La jumătate de lună după fertilizare, creierul și sistemul nervos încep să se formeze în embrion. Datorită acidului folic, celulele se împart corect. Deficiența provoacă defecte congenitale, inclusiv:

 • Cleft buze;
 • Laptele lui Wolf;
 • Dăunele în dezvoltarea mentală și mentală a copilului;
 • Hidrocefalia.

Dacă ignorați recomandările medicului ginecolog și nu luați o vitamină, probabilitatea nașterii premature, abrupția placentară sau nașterea moartă va crește semnificativ. Oamenii de stiinta au dovedit ca luarea vitaminei B9 previne dezvoltarea unor evenimente deplorabile.

Slăbiciune, apatie, depresie - o consecință a deficienței de acid folic în corpul feminin slăbit de naștere. Dacă nu o adăugați mai mult, cantitatea va scădea, iar calitatea laptelui mamei se va deteriora.

Videoclipul de la emisiunea Live este minunat

În timpul gestației, doza zilnică este de 0,4 mg, iar atunci când se administrează, 0,6 mg. Decizia privind dozele este luată de ginecolog, ghidată de rezultatele examinării. Creșteți doza dacă:

 1. Există epilepsie sau diabet.
 2. Există boli congenitale în familie.
 3. O femeie este forțată să ia medicamente care împiedică absorbția de acid.
 4. Anterior, copiii s-au născut cu boli dependente de folat.

Ginecologul determină doza de vitamină în timpul sarcinii. Alegerea independentă a unei doze "convenabile" este interzisă și este plină de consecințe grave. Femeile sănătoase sunt prescrise medicamentul Pregnavit și Elevit. Fetele care necesită doze mai mari sunt prescrise Apo-Folic sau Folacin.

Pentru a afla câte pastile se administrează pe zi, este suficient să studiați cu atenție instrucțiunile atașate la pregătire și să consultați un ginecolog.

Pentru ce este acid folic?

Să ne uităm la rolul acidului folic în activitatea organismului, care este implicat în producerea de globule roșii și sinteza proteinelor care conțin fier.

Vitamina B9 promovează producerea de acizi nucleici cu informații ereditare, reînnoirea, dezvoltarea și creșterea celulelor. De asemenea, participă la formarea apetitului și normalizează digestia.

Vitamina B9 ajută la combaterea bolilor gastrice cauzate de aciditatea scăzută, atunci când organismul nu este capabil să facă față otrăvurilor, paraziților și toxinelor din sistemul digestiv.

Pentru bărbați

Beneficiile acidului folic sunt descrise în fiecare revistă a femeilor. Pe paginile publicațiilor online se întâlnesc în mod regulat numirea medicilor în timpul sarcinii, pentru a menține sănătatea și frumusețea. Multe informații despre consumul de vitamina B9 de către bărbați.

De ce bărbați cu acid folic? Ce rol are ea în dezvoltarea corpului masculin?

 • Are o importanță extraordinară în timpul pubertății. Contribuie la dezvoltarea unor caracteristici sexuale de natură secundară: părul pe față și corp, creșterea, formarea vocii. Afectează dezvoltarea corpului și funcția reproductivă a bărbaților.
 • Deficitul este prost pentru sinteza spermei. Numărul de celule de spermatozoizi cu un set greșit de cromozomi crește, ceea ce este plin de boli ereditare.
 • Acidul folic și testosteronul normalizează dezvoltarea spermei masculine.

Pentru femei

Migrenă, depresie, insomnie, scădere în greutate, depresie - semne de deficit de acid folic.

Vitamina B9 este implicata in regenerarea tesuturilor, imbunatateste structura parului, reduce fragilitatea, intareste unghiile, face pielea proaspata si neteda. Cu o deficiență a gingiilor, pleoapele și buzele devin palide.

Acidul folic normalizează procesele de formare a sângelui, consolidează sistemul imunitar și are un efect pozitiv asupra stării vaselor de sânge. Atunci când bolile de piele sunt luate pentru a spori efectul principalelor medicamente.

Acidul folic creează un fond hormonal optim și:

 1. Reduce probabilitatea apariției cancerului.
 2. Normalizează ciclul menstrual la fete adolescente.
 3. Întârzie menopauza.
 4. Facilitează concepția fătului și ajută la dezvoltarea corespunzătoare în primul trimestru.
 5. Tratamentul depresiei postpartum.

Pentru copii

Potrivit pediatrilor, vitamina B9 în organismul unui copil normalizează sistemul digestiv, evitând probleme cu intestinul și stomacul. Lipsa substanței duce la o dietă necorespunzătoare, la o interacțiune incorectă cu medicamentele și la o penetrare slabă a vitaminelor prin intestine.

Gastroenterologii observă că vitamina ajută la crearea și menținerea muncii celulelor noi, previne schimbările periculoase și nocive din organism care apar în ADN.

În general, părinții de la o vârstă fragedă ar trebui să insufle copilului o dorință pentru o viață sănătoasă, care să asigure o alimentație adecvată, vizite la teatre pentru copii, plimbări regulate și sport.

Contraindicații Acid folic

Luați vitamina B9 ca medicament în conformitate cu recomandările unui medic. În cantități mici, nu este periculos și supradozajul poate duce la creșterea excitabilității, tulburări ale sistemului digestiv, modificări funcționale ale rinichilor.

Contraindicații

 1. Alergie.
 2. Intoleranța.
 3. Astmul.
 4. Anomalii ale rinichilor.
 5. Bolile de cancer.
 6. Lipsa de vitamina B12.

Utilizarea oricăror vitamine sau medicamente trebuie să fie coordonată cu medicul, în special în timpul sarcinii.

Ce produse conține?

Organismul nu este în măsură să acopere în mod independent nevoia de vitamina B9. Componentele de vitamine și utilizarea produselor care le conțin conțin de ajutor.

 • legume. Conținutul maxim este salata verde, spanac, patrunjel, varza si broccoli. Puțin mai puțin la castraveți, dovleac, morcovi, sfeclă și leguminoase.
 • ierburi. Inclus în urzică, menta și păpădie. Conținut în mesteacăn, tei, frunze de zmeură și coacăze.
 • fruct. Caise, banane și portocale. Sucul făcut din aceste fructe este un depozit de acid folic.
 • Nuci și cereale. Arahide și nuci. O cantitate decentă în orz și paie de făină de calitate inferioară.
 • Produse de origine animală. Prezent în somon și ton, ficat de carne de vită și de porc, carne de pui, ouă, brânză de vaci și brânză.

Pentru ca funcționarea normală a organismului necesită un pic de vitamina B9 și o alimentație adecvată face pentru ea în cantitatea necesară.

Lasă Un Comentariu