Cine este un sociopat

Oamenii sunt diferiți, acest lucru este normal, unii se comportă nesăbuit și se evidențiază de la mase. Știți cine este un sociopat? Cunoscând definiția și semnele de sociopatie, puteți recunoaște această personalitate în tine.

Simptomele sociopatiei la adulți și copii

Disfuncția tulburării de personalitate este o tulburare mentală care apare din cauza educației necorespunzătoare, a influențelor negative asupra mediului și a condițiilor nefavorabile de viață. Patologia nu este legată de vârstă, iar copiii sunt cei mai vulnerabili. Sociopatia se manifestă prin ignorarea normelor sociale, a agresivității, a comportamentului impulsiv și a incapacității de a forma atașamente. Acestea nu sunt toate simptomele tulburării de personalitate dissocială.

12 semne ale unui sociopat

 1. Acțiuni necorespunzătoare. Sociopatul ignoră normele sociale și continuă să depășească comportamentul. Atunci când ia o decizie, el nu se gândește la consecințele acțiunilor sale.
 2. falsitate. Sociopata este în mod constant mincinoasă, chiar și în cazurile în care poți să faci fără ea. Povestirile incredibile par foarte plauzibile, este dificil să-l prindem într-o minciună.
 3. Comportament penal. Pentru a ieși dintr-o situație dificilă, un sociopat nu va ezita să încalce legea. Comportamentul său observă în mod clar note de cruzime, îndrăzneală și aventurism. Un hoț, un criminal, un ucigaș este un bun exemplu de sociopați.
 4. Lipsa de conștiință. Sociopath nu simte nici un sentiment de rușine sau vină pentru acțiunile lor, chiar și natura morală sau fizică negativă.
 5. manipulare. Sociopath îi place să fie liderul unui grup de oameni slabi. Deoarece astfel de oameni se caracterizează printr-o atitudine pasivă în viață, afectează gândirea și acțiunile lor.
 6. indiferență. Sociopat nu construiește o relație strânsă. Nu este surprinzător, pentru că nu simte milă, respect, simpatie și iubire.
 7. Mândrie înaltă. Sociopotul iubește laude, dar urăște și ignoră criticile. El are nevoie de admirație și atenție și caută o acceptare universală.
 8. Riscuri nejustificate. Sociopatul îi place să-și asume riscuri, pentru că găsește viața unei persoane obișnuite incredibil de plictisitoare. În căutarea unor emoții, el acționează deseori cu accente sexuale.
 9. agresiune. Sociopath încearcă să înceapă o luptă chiar și mai mult. Are adesea probleme. El își dă seama că, fiind un singuratic, el nu este capabil să facă față unor oameni uniți.
 10. intimidare. Demonstrația constantă a superiorității morale și fizice asupra oamenilor și a animalelor este un alt semn al tulburării dissocialiste. Sociopatii vor avea nebuni.
 11. Eșecul de a învăța din greșeli. Sociopat nu face concluzii. Chiar și după o greșeală gravă, el nu va schimba cursul acțiunii și comportamentului și va trece din nou în bine-cunoscutul rake.
 12. Daune la proprietatea altcuiva. Dorința de a distruge valorile ce aparțin altora - o provocare serioasă pentru societate.

Informații despre video

Aceste simptome sunt prezente într-o oarecare măsură în fiecare persoană, dar la persoanele cu tulburare disociată a personalității sunt mult mai pronunțate. Dacă prietenii dvs. au semne caracteristice, numai un psiholog profesionist poate face un diagnostic specific.

Cauzele sociopatii

Potrivit statisticilor, semnele tulburării de personalitate dissocială sunt prezente la 15% dintre persoanele care urmează tratament în clinici de psihiatrie. Simptomele patologiei sunt exprimate în deținuții care execută sentințe pentru cruzime și agresiune în rândul persoanelor cu dependență de alcool și droguri. Cauzele sociopatiei la adulți și copii au fost de mult interesate de oamenii de știință, deoarece boala afectează atât pacienții, cât și societatea.

 • Există opinia că boala este moștenită, ca forma urechilor sau culoarea ochilor. Copiii sociopați tind să dezvolte boala, indiferent de educație.
 • Dezvoltarea sociopatiei contribuie la combinarea caracteristicilor educaționale, a predispoziției genetice, a factorilor biologici și a mediului.
 • Oamenii de stiinta nu au reusit sa stabileasca cauzele biologice ale bolii. Dar ei au observat că creierul unui sociopat funcționează diferit. Pacientul are o parte slab dezvoltată a creierului care este responsabilă pentru recunoașterea, răspunderea la expresii faciale amenințătoare sau tristă și învățarea din greșeli.
 • În plus față de predispoziția genetică, apariția patologiei duce la un impact negativ din partea unui coleg sau a unui eveniment traumatic care sa întâmplat în viață.
 • Un dezechilibru al hormonilor, care apare, de exemplu, la femei înainte de menstruație, poate contribui la dezvoltarea unei tulburări disociale. Cu toate acestea, pentru a explica apariția bolii numai astfel de abateri nu vor funcționa.

Este imposibil să spun exact ce cauzează boala. Oamenii de știință lucrează în mod constant în această direcție.

Tipuri de sociopatii

Anterior, persoanele cu disociere au fost numite psihopatii, dar ulterior sociopatia a devenit o patologie independenta. Viața unui sociopat este redusă la satisfacerea propriilor nevoi. El nu ia în considerare opinia altora, nu vrea și nu știe cum să interacționeze cu societatea.

Psihologii disting următoarele tipuri de sociopați:

 • Pasiv (latent). El contactează oamenii doar atunci când este necesar. Recunoașterea este problematică, deoarece el ascunde cu apatie abilitatea. Acest lucru este posibil în cazul în care demonstrează o esență amorală.
 • Activ. Nu se ascunde. Văzând o astfel de persoană, cineva are impresia că este o persoană dezgustătoare, caracterizată prin neprincipență, aroganță, egoism și imoralitate. Vina lui nu este acolo, este cauzată de o tulburare mentală.

Sociopatii de diferite tipuri difera in comportament, dar esenta lor este asemanatoare.

Tratamentul sociopatilor și sociopatiilor

Mă întreb cum sunt tratați sociopatii și sociopatii? Este posibil să scapi de boală recurgând la ajutorul psihiatrilor? Întrebări interesante Din păcate, nu este nimic de văzut despre acest subiect.

Nu există o modalitate eficientă de combatere a tulburărilor de personalitate disociată în lume. Este posibilă numai reducerea severității simptomelor. De exemplu, tratamentul cognitiv-comportamental, axat pe control, conducând la acțiuni ilegale ale gândurilor, reduce numărul de cazuri de comportament antisocial.

Tehnicile utilizate pentru tratarea tulburărilor psihice în cazul sociopatiei sunt ineficiente și uneori chiar dăunătoare. Astfel, modurile eficiente de a trata depresia sau o tulburare a alimentatiei agraveaza simptomele sociopatiei.

Cele mai bune rezultate sunt demonstrate de psihoterapia care urmărește să învețe pe sociopat regulile comportamentului în societate, luând în considerare legile, restricțiile actuale și normele morale.

Nu există medicamente pentru a trata boala. Medicamentele opresc doar simptomele asociate. Dacă sociopatia este însoțită de o stare depresivă, medicii folosesc antidepresive. Pacienții predispuși la agresiune sunt creditați cu stabilizatori ai dispoziției.

Este sociopatia și fobia socială același lucru?

Oamenii adesea confundă sociopatia cu fobia socială, crezând că este același lucru. De fapt, acestea sunt boli diferite. Pentru a verifica acest lucru, este suficient să luăm în considerare noțiunile de sociopat și de fobie socială.

 • Sociopat este o persoană agresivă care nu recunoaște normele morale acceptate de societate. Pacientul nu vrea și nu se poate adapta la societate și duce adesea o viață periculoasă.
 • Fobia socială este o persoană care se teme de public. Pentru el, vorbirea cu o audiență este mai rea decât moartea. Îi este frică de oameni, frică de a construi relații, de frică de a face contact. Izolarea excesivă și precauția împiedică fobia socială să stabilească o comunicare verbală.

Diferența este fenomenală. Primul caz este o atitudine diavol-poate-îngrijire față de societate și regulile sale, a doua este frica de tot și de toată lumea. Un sociopat, spre deosebire de o fobie socială, posedă o potențială amenințare pentru oameni.

Sociopatii celebri

Să vorbim despre faimosii sociopați care au lăsat o notă notabilă istoriei. Se pare că există mulți dintre ei, pur și simplu nu știm că aparțin categoriei persoanelor cu tulburare de personalitate dezsocială.

În viața reală

Adolf Hitler este un bun exemplu de sociopat. Baza ideologiei sale politice a fost principiul liderismului - baza ideală pentru dezvoltarea sociopatiei. Hitler nu avea sistemul obișnuit de valori și viața persoanelor tratate cu dispreț. Fără sentimente de vinovăție, anxietate și remușcări, el sa despărțit de putere.

Povestirile sunt cunoscute și alți cunoscuți sociopați - tiranul Stalin, criminalul în serie Chikatilo, împăratul roman Caligula.

Categoria lor include, de asemenea:

 • fanatici religioși care încalcă drepturile reprezentanților altor denominațiuni religioase,
 • personalități care infectează pe alții bolile cu transmitere sexuală,
 • crud doamnelor colecționar aventuri și aruncarea fete.

În cinema

Cinematograful modern îi place să pună eticheta "sociopath" pe personajele de pe ecran. Datorită eforturilor scenaristului, tulburarea disociativă a personalității a devenit o tendință de modă. Dr. House, Sherlock Holmes, Dexter, Hannibal Lecter - o listă incompletă de eroi, al căror portret mental este pe deplin compatibil cu descrierea unui sociopat.

Televiziunea încearcă să formuleze o opinie conform căreia diferite forme de psihopatie sunt elegante, relevante și subliniază individualitatea. Aceasta este o eroare. Sociopatia este o tulburare gravă care duce la o nerespectare completă și conștientă a normelor societății.

Vizionați videoclipul: SOCIOPATI (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu