Pelargonium - îngrijire și reproducere acasă

Fiecare cultivator este familiarizat cu pelargoniumul, numit și geranium sau kalachik. Floare neînduplecată cu frunziș parfumat parfumat și inflorescențe mari de flori mici. Geranium este incredibil de util. Ea ucide germenii, neutralizează otrăvurile și ameliorează durerile de cap. Începătorii sunt interesați de metodele de cultivare a pelargoniului din semințe la domiciliu.

Pelargonium de îngrijire la domiciliu

Pelargonium este o floare ușor de întreținut, dar aceasta nu înseamnă că nu trebuie să fie tratată. Respectarea cerințelor oneroase pentru îngrijirea florii vă va permite să admirați frumusețea plantelor magnific înflorite pe tot parcursul anului.

 1. iluminat. Pelargonium - floare iubitoare de lumină. Spre deosebire de alte plante de interior, nu se teme de razele directe ale soarelui, iar atunci cand iluminarea este insuficienta, florile si frunzele isi pierd culoarea stralucitoare.
 2. temperatură. Pelargoniumul este recomandat să crească în condiții de temperatură moderată. În vara, la 20 de grade. Iarna - în limitele a 10 grade.
 3. adăpare. În timpul iernii abundent de iarnă, iarna - moderată. Este de dorit să deviați excesul de lichid, deoarece stagnarea umidității conduce la descompunerea sistemului radicular. Înghețarea este mai periculoasă pentru geranium decât lipsa de umiditate. Spray, spre deosebire de Monstera, nu este necesar.
 4. Top dressing. Alimentați de două ori pe lună cu îngrășăminte universale sau speciale pentru pelargonium.
 5. sol. Geranium-urile sunt de obicei plantate într-un amestec de pământ universal, cu un drenaj bun. Am menționat deja, excesul de umiditate este extrem de periculos pentru plante și poate duce la moarte.
 6. transplant. Când oala se apropie, planta este transplantată. Fă-o în primăvară. Periodic recomandată pentru actualizarea stratului superior al solului. Este suficient să îndepărtați câțiva centimetri de pământ și să adăugați substrat proaspăt.
 7. Păstrați forma unui tufiș. Pentru a forma o formă netedă și frumoasă a coroanei, aveți grijă de creștere. La un singur foc nu ar trebui să fie mai mult de zece foi. Pentru a menține forma bucșei, prindeți-o la nivelul drept și scoateți lăstarii care încalcă frumusețea.

În respectarea condițiilor enumerate, pelargoniumul are flori magnifice și lungi. Pentru a colecta materialul de semințe dintr-o floare decolorată, așteptați până când păstăile de semințe devin maro gălbui. Amintiți-vă că semințele care au căzut la pământ nu sunt potrivite pentru depozitare, mai ales dacă au germinat.

Exploatarea pelargoniumului

Pelargonium este favoritul crescătorilor de plante ornamentale. În timpul înfloririi, aruncă inflorescențe strălucitoare și miroase arome dulci plăcute. Acest miros unic îi înveselește și revigorează, iar flora umple interiorul cu culori strălucitoare.

Familia Geranium este o Africa fierbinte, dar acest lucru nu a împiedicat flori să se stabilească în țara noastră. Reproducerea pelargoniumului este destul de simplă. Puteți crește o plantă tânără din semințe, butași sau procese.

Metoda unu - butași

Această metodă este cea mai ușoară și mai eficientă. Pelargonium propagat prin tăieturi este recomandat în toamnă. Tăiați tăierea cu atenție și uscați-o ușor înainte de plantare. Apoi, plasați-l în substrat. Apa rar, și nu pulverizați. Pelargonium propagat prin tăiere este rezistent la boli.

Persoanele care nu le place să se bată pot folosi metoda veche. Tăiați tulpina în primăvară și puneți într-un vas plin cu apă. Primele rădăcini vor apărea într-o săptămână.

Metoda a doua - material de semințe

Plantarea semințelor în luna decembrie, începând cu luna ianuarie, începe să crească lungimea zilei. Aceasta va contribui la creșterea activă și, până la începutul lunii mai, vor primi o plantă adultă.

Cea de-a treia cale - frunzele și procesele

Tehnologia de reproducere a pelargoniumului cu frunze și procese este identică cu butașii. În ceea ce privește eficiența, aceste metode nu sunt inferioare grefelor. Frunze și rădăcini cu rădăcină rădăcină într-un pahar de apă, cu adăugarea de fitohormoni.

Video despre îngrijirea și reproducerea pelargoniului

Tipuri și varietăți de geraniums

Din Africa de Sud, geranium a fost adus în Europa, unde la începutul secolului al XVII-lea a primit statutul de plantă cultivată. Datorită aromei și decorativului specific, flora a devenit populară printre aristocrați și mai târziu a apărut în casele oamenilor obișnuiți.

Pelargonium a apărut în țara noastră în secolul al XVIII-lea. A fost nevoie de mai puțin de o sută de ani pentru a "cuceri" teritoriul Rusiei și a devenit o floare favorită în rândul populației. Acest lucru a fost facilitat de nemulțumiri, de creștere activă și de înflorire frumoasă, cu care numai phelanopsisul orhidee concurează.

În natură, există aproximativ 250 de specii de pelargonium. Prin eforturile crescătorilor, au apărut noi specii și varietăți de geranium, potrivite pentru creșterea în condiții de cameră. Voi spune despre ei.

 • zonă. Cele mai numeroase și frecvente specii, reprezentate de multe soiuri. Caracterizată de înflorire abundentă și persistentă. Reprezentanții speciei au un trunchi drept și frunze de formă ondulată, cu o margine roșu-maronie. Frunzele sunt pubescente și au un miros deosebit.
 • Royal. Ccitiți cel mai frumos reprezentant al genului. Flori mari de violet, burgund, rosu, roz sau alb. Înălțimea florii ajunge la 50 de centimetri. Acest tip de geraniu acasă este cel mai fascinant și se caracterizează printr-o înflorire scurtă.
 • Parfumată. Cea mai extraordinară aromă. După atingerea frunzelor, în cameră se răspândește un miros, în care sunt recunoscute note de căpșuni, ghimbir, menta, lămâie și trandafir. Flori mici de culoare violet sau roz și frunze pinaculare. În cultură există soiuri de Brilliant, Lady Plymouth, Mentă de ciocolată.
 • Ampelnye. Planta de plante cu plante lungi și frunze verzi întunecate sub formă de asteriscuri. Inflorescențele uimitor de frumoase constau din flori simple, duble sau de pește, cu un diametru de 4 cm. Un galben amaros infloreste din primăvară până în toamnă. Perfect pentru decorarea lojilor și a balcoanelor.
 • Un înger Culoare înălțime până la 30 cm. Se caracterizează prin forme elegante, ramificații frecvente și ușurință în întreținere. Înflorește în timpul verii. Uneori, înflorirea este atât de puternică încât inflorescențele acoperă aproape complet frunzele. Lilacul sau florile albe sunt în armonie perfectă cu frunzele verzi întunecate.
 • Singurii. Acasă Geranium, obținut prin eforturile crescătorilor. Apreciate pentru decoratiuni mari. Frunzele verde închis emit o aromă plăcută și completează frumusețea florilor mici cu un centru alb și petale roșii. Există soiuri cu flori roz sau albe, cu vene și crăpături pe frunziș.
 • suculent. Cele mai neobișnuite. Partea inferioară a tulpinii a fost lignificată. Numeroase tulpini sunt îndoite și ramificate, astfel încât tufișul are adesea o formă fantezie. Vederea este folosită pentru a crea bonsai și a decora case.

Speciile de geranium din camera sunt cele mai potrivite pentru cultivarea acasă.

Proprietăți utile și vătămarea geranium-urilor de cameră

Anterior, sa crezut că pelargoniul are un efect antimicrobian și previne epidemia de gripă. Există un adevăr în acest sens, dar nu este întregul beneficiu al plantei. În natură, există câteva sute de specii de geraniums. Unele dintre ele sunt potrivite pentru a crește pe pervaz, altele au fost folosite în bucătărie. Am condus la faptul că rudele acestei flori s-au dovedit a fi în industria cosmetică, culinară și medicală.

Proprietăți utile

Pelargonium produce un ulei esențial cu efect antiseptic. Este potrivit pentru utilizarea în lămpi aromatice în epidemiile sezoniere. Uleiul este aplicat batistelor și măștilor în timpul prevenirii răceliilor.

Eteranul geranic accelerează circulația sângelui. Se utilizează pentru prepararea remediilor home pentru celulită. Extrasul este utilizat de companiile de cosmetice pentru producerea de creme de drenare.

Geranium are un efect calmant asupra corpului. Câteva picături din lampa de aromă calmează nervii și îmbunătățesc somnul. Un efect similar este furnizat de ceaiul Pelargonium, beat la o ora dupa masa de seara.

Pe baza frunzelor tinere se fac fortificarea medicamentelor din plante și tahicardie. Pacienților li se recomandă să păstreze pelargonium în dormitorul de pe pervaz. Planta curata aerul, absoarbe toxinele si imbunatateste sanatatea.

Când stomatita și extractul de gât sunt folosite pentru clătirea gurii. Farmaciile vând o varietate de tincturi pe bază de gerarină.

rănire

Uleiul esential de geraniu poate provoca o reactie alergica. Dacă după contactul cu o floare sau cu utilizarea unui produs bazat pe simptome de ulei de răceală au apărut, este mai bine să consultați un alergist.

Geranium îngroșă sângele. Este contraindicat persoanelor cu tulburări de sânge. Nu se recomandă combinarea uleiului cu medicamentele de îngroșare a sângelui.

Pelargonium frunzele de tincturi sunt interzise cu medicamente care scad presiunea, deoarece frunzele plantei furnizează un efect hipotonic. Este mai bine să refuzați tinctura de la un geraniu și cu o presiune scăzută. În ceea ce privește utilizarea remediilor populare, asigurați-vă că consultați un medic.

Probleme de reproducere

Cu grija adecvata, pelargoniul rar se face bolnav. Dacă se întâmplă probleme la geranii de reproducere, ajutorul în timp util va salva floarea. Aspectul bolilor se datorează de obicei unei îngrijiri necorespunzătoare: umiditate ridicată, iluminare slabă. Planta ornamentala poate ataca virusurile care infecteaza solul. Vom afla cum să rezolvăm astfel de probleme.

 1. Nematode. Cel mai periculos inamic al geranium-urilor și anthurium-ului, deoarece, odată cu înfrângerea floarei, moare. Un semn clar al bolii sunt nodurile masive din sistemul radicular. Solul devine inadecvat pentru cultivarea oricărei plante și trebuie eliminat.
 2. Afecțiuni fungice - rugină, rădăcină, putregai. Astfel de probleme indică suprasolicitarea plantei și absența unei drenajuri bune.
 3. Dăunători - acarieni și afide. Toți cultivatorii de flori care cresc croton, dieffenbachia sau dracaena sunt familiarizați cu dăunători. Metodele standard sunt potrivite pentru combaterea insectelor. Scapa de soluția de afide a săpunului de uz casnic, acarienii depășesc apa curgătoare.
 4. Musculiței albe. Cel mai grav dăunător care nu este ușor de manevrat. Larvele care locuiesc pe suprafața inferioară a pliantelor provoacă cel mai mare rău. Îndepărtează toate sucurile din pelargonium și contaminează frunzele cu secreții care promovează dezvoltarea ciupercii. Pregătirile speciale - Bison, Aktellik, Confidor - vor ajuta la depășirea albului.
 5. Dacă geraniul devine galben și frunzele cad, este rezultatul iluminării slabe, udării excesive sau insuficiente. Prin urmare, pelargonium-urile trebuie să asigure condiții optime pentru conținut.
 6. Cu frunze înroșite, planta raportează că este rece. Pentru a elimina problema, este suficient să rearanjați vasul într-un loc cald.
 7. În cazul în care geranium refuză să înflorească, lipsa de lumină sau temperatură scăzută este de vină. Odată ce se află în condiții confortabile, începe imediat să arunce flori.

Acum cunoașteți secretele îngrijirii de geranium și cum să depanați problemele care apar în timpul reproducerii. Cred că poți să crești cu ușurință un frumos pelargonium, care îți va umple casa de colectare a plantelor ornamentale.

Rețete de medicină tradițională cu geraniums

Este greu de crezut că pelargoniul obișnuit, care este prezent în aproape fiecare casă, este un doctor cu acțiune rapidă și miraculoasă. Sub inflorescențele multi-colorate și parfum delicat se află puterea, gata în orice moment să ajute o persoană.

De-a lungul timpului, oamenii au folosit geranium-uri pentru a vindeca bolile. Nu este surprinzător, deoarece planta conține phytoncides, pectină, curățând corpul de toxine, uleiuri esențiale, gumă, acizi galici, amidon și alte substanțe care vindecă organismul. Pe de o parte nevoie doar de retete de medicina traditionala cu geraniums.

Pentru față

Uleiul esențial pe față în forma sa pură nu se aplică, deoarece poate cauza iritații sau arsuri. Geranium eter este folosit ca ingredient pentru prepararea de creme, măști și uleiuri. Eu ofer retete pentru utilizarea de pelargonium pentru fata.

 1. Uleiul de geraniu va ajuta sa scapi de acnee si acnee. Folosind un tampon de bumbac, puneți ulei în zona afectată. Procedura se repetă de câteva ori pe zi până la vindecarea completă.
 2. Pentru pielea sensibilă face o mască liniștitoare și hrănitoare de pelargonium. Lingura de ulei de nucă de cocos amestecată cu două picături de ulei de geranium și aceeași cantitate de ulei de lemn de santal. Aplicați produsul de două ori pe săptămână timp de o treime de oră.
 3. Pentru a rezolva problema cu peeling frecvent va ajuta pasta preparata din carnea a patra avocado si uleiuri de ienupar, trandafir si geraniu in raportul 2: 2: 3. După 20 de minute după aplicarea mască, clătiți cu apă caldă.
 4. Îmbătrânirea și umezirea pielii feței va tonifica amestecul, care include trei linguri de bază de măsline, trandafir și ulei de geraniu în proporții egale. Pentru a deveni mai tineri, aplicați remedia zilnic.
 5. Un amestec preparat din 150 ml apă mineralizată și uleiuri de mușețel, lavandă și geranium, care pot fi luate în trei picături, vă vor ajuta să vă luptați împotriva uscăciunii și a flăcării. Pulverizați amestecul pentru a hidrata pielea de trei ori pe zi. Nu clătiți.

Utilizarea integrată a fondurilor "geranium" va ajuta la obținerea rapidă a rezultatelor și la o mai mare vizibilitate. Este greu de imaginat cât de moale și matasoasă va fi pielea după aceea.

Pentru păr

Geranium eter este utilizat în rețetele de origine pentru păr. Este suficient să adăugați câteva picături de ulei la masca de cumpărare sau la șampon, amestecați cu grijă și utilizați cum se intenționează. Această tehnică simplă va ajuta la întărirea foliculului, va elimina părul uleios în exces și va scăpa de mătreață.

 • Uleiul de geraniu este ideal pentru pieptenele aromatice. În ulei, umeziți ușor pieptenele și piepteneți părul. Procedura zilnică va asigura stralucirea părului și aroma blândă pentru toată ziua.
 • Uleiul de geraniu ajută la scăderea păduchilor. Uleiul de pelargoniu este amestecat în mod egal cu uleiurile de lavandă, ceai, bergamot și combinate cu uleiul de bază. Pregătiți amestecul cu părul și după o oră spălați-vă părul și piepterați cu atenție părul.
 • Din geraniums preparați un bulion excelent. Se toarnă cinci linguri de pelargonium cu două cești de apă, fierbe timp de 5 minute, insistă timp de o oră și se folosește pentru spălarea părului timp de o lună. Aceasta va vindeca caderea parului, accelera cresterea si elimina bolile scalpului.

cu otită

Geranium a fost utilizat pe scară largă în medicina tradițională. Proprietățile miraculoase, cu o compoziție chimică unică, ajută la tratarea chiar și a otitului. Pe baza de pelargonium se prepară tincturi, picături și unguente, care sunt incredibil de eficiente în această boală.

 1. Doar rupeți o bucată de geraniu ușor întindere, rolați o rolă groasă și introduceți cu atenție în ureche. Datorită acestei proceduri simple, senzațiile de durere vor fi reduse semnificativ.
 2. În lupta împotriva otitei utilizați acest instrument. Faceți un gulu de cinci grame de frunze de geraniu, combinați cu 50 de grame de făină de secară, adăugați o lingură de ulei de camfor și frământați aluatul. Rolați amestecul cu o rolă și înfășurați o ureche.
 3. Când otita ajută sucul de geraniu, care este îngropat în ureche cu 2 picături. În plus, organul inflamat este înfășurat cu o hârtie pentru comprese și încălzit cu vată de bumbac. Înainte de culcare, legați o ureche dureroasă cu un bandaj. Două sau trei proceduri vor elimina durerile de fotografiere.

Geranium este incredibil de eficace în cazul otitei, dar uneori nesigur. Cu mare precauție, trebuie să utilizați unelte din pelargonium pentru tratamentul femeilor gravide și a copiilor. Înainte de începerea tratamentului, consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

Cu infertilitate

Cuplurile care doresc să devină părinți folosesc tot felul de modalități și mijloace. Infertilitatea generează de obicei tulburări endocrine, motilitate ușoară a spermei și procese inflamatorii la nivelul organelor genitale.

Metodele moderne de tratament rezolvă problema, dar rețetele medicinii tradiționale rămân populare și semnificative. Geranium ocupă o poziție de lider printre plantele care ajută la combaterea infertilității. Pelargonium ajută la restabilirea funcției de reproducere, normalizează nivelurile hormonale și elimină procesele inflamatorii.

 • Uleiurile esențiale de geraniu ajută la depășirea depresiei, menstruația mai puțin dureroasă, pentru a vindeca tulburările sexuale. În lupta împotriva infertilității, geraniul trebuie să fie prezent în casă, astfel încât locuitorii să-și inhaleze permanent mirosul.
 • Aromaterapia se efectuează pe bază de ulei de pelargoniu Mirosul afectează fetele ca un mijloc de creștere a dorinței sexuale și crește vitalitatea.
 • A face față infertilității va ajuta la un astfel de instrument. Se amestecă un teanc de apă caldă cu 4 picături de ulei de geraniu, se adaugă o lingură de miere. Medicamentul consumat înainte de fiecare masă. Dacă problema este cauzată de vaginită, în loc de miere, adăugați o lingură de sifon la produs și utilizați o soluție pentru băutură.

Dacă credeți că vindecătorii, aceste fonduri ajută cuplurile să-și atingă obiectivele și să vindece infertilitatea. Fără consultarea medicului pentru a folosi aceste remedii folclorice nu se poate.

Interesante fapte și legende despre geranium-urile domestice

Pelargonium, în aspectul nostru obișnuit, a fost scos de către amelioratorul din Anglia, George Tradescan. Îi plăcea să-și reproducă geranii și să-i numească creaturi de fluturi sau îngeri. Punctul de vîrf al abilităților sale este genaniul regal, care a ajutat regele englez să facă față insomniei.

Potrivit uneia dintre legende, în timpul zborului macara a ieșit din pachet și a aterizat pe câmp.Din cauza ploii reci, corpul său a devenit amorțit. O lacrimă a ieșit din ochii păsării moarte și în locul contactului său cu solul în primăvară a apărut o plantă frumoasă, numită geranium.

Legenda estică spune că, în vremurile vechi, pelargoniumul a fost considerat o buruiană comună până în momentul în care profetul Muhammad și-a atârnat capul umed pe el. Bush a pus o haină în soare și la uscat repede. Ca semn de recunoștință, profetul a înzestrat planta cu flori parfumate.

A susținut că geraniul alb sperie serpii. Prin urmare, locuitorii din țările estice pun un vas de pelargonium la intrarea în casă. Unele persoane geranium parfumate simbolizează puterea, sănătatea și vigoarea.

Geraniumul interior rămâne o dragă universală, un doctor, o sursă de climat și decorare optimă. Apariția unei flori în casă contribuie la extirparea insultelor și găsirea înțelegerii reciproce. Un vas de pelargonium pe pervazul ferestrei - cheia pentru o atmosferă sănătoasă în casă.

Lasă Un Comentariu