Marzipan - ce este? Rețete de gătit pas cu pas

În afara ferestrei, secolul XXI este un secol care estompează granițele dintre orașe, state și continente întregi. Acum există câteva lucruri care pot impresiona sau surpriza, cu excepția dulciurilor ciudate. Voi vorbi despre o delicatesă care a câștigat recent popularitate și a descoperit ce este marțipanul și cum să-l gătească acasă.

Versiunea germană

Germanii explică acest nume în felul lor. Potrivit legendei, un angajat al primei farmacii din Europa, numit Mart, avea ideea de a combina siropul dulce și migdalele de pământ. Amestecul rezultat a fost numit după el.

Acum, producția de marțipan este stabilită în toate țările europene, dar capitala este considerată a fi orașul german Lübeck. Pe teritoriul său există un muzeu, al cărui vizitator se poate familiariza cu marțipanii și poate degusta mai mult de 500 de specii.

În Rusia, acest produs nu a reușit să se prindă.

Rețetă marțipan acasă

În prima parte a materialului, am aflat că pentru gătit marțipanul de casă, bucătarii folosesc zahăr și migdale. Rezultatul este un amestec de plastic care este indispensabil pentru crearea de figuri, frunze, flori. Amestecul elastic este potrivit pentru a face dulciuri, decoratiuni de tort, biscuiti, deserturi, dulciuri sub forma de fructe exotice.

Marzipanul poate fi cumpărat în case de patiserie sau făcut acasă. Această opțiune din urmă este potrivită pentru hostess, cărora le place să facă totul cu mâinile lor.

ingrediente:
 • Migdale - 100 g
 • Zahăr - 150 g.
 • Apă - 40 ml.
Mod de preparare:
 1. Eu folosesc migdale decojite pentru gătit. Pentru a scoate coaja, puneți-o în apă clocotită timp de un minut, apoi puneți-o pe o farfurie și scoateți coaja fără dificultăți.
 2. Deci, sâmburii de migdale nu se întunecă, imediat după curățare, le șterg cu apă rece, le răspândesc într-o matriță și le usuc în cuptor pentru o vreme. La 60 de grade, migdalele decojite se prind timp de 5 minute. Mai mult, folosind un măcinător de cafea, fac făină.
 3. Într-o tigaie mică, cu un fund gros, toarnă zahăr, adaugă apă, aduce-o la fierbere și fierbe. Atenție Vă verific prin testul pe o minge moale. Pentru a face acest lucru, scoateți o picătură de sirop cu o lingură și o scufundați în apă. Dacă după răcirea amestecului este posibilă rotirea mingii, atunci este gata.
 4. Am pus făină de migdale în sirop de zahăr fierbinte și gătești timp de cel mult trei minute, amestecând constant. Apoi răspândiți amestecul de zahăr-migdale într-un castron, uns de ulei vegetal. După răcire, am sări peste compoziție printr-o mașină de măcinat cu carne.

Reteta video simpla

În rețeta mea veți pregăti o masă plastică, potrivită pentru formarea unei varietăți de decorațiuni.

Dacă marțipanul se frânge sau este prea moale

 1. Pentru a rezolva problema ruperii în preparat se poate adăuga o cantitate mică de apă fiartă răcită și apoi se poate frăgească masa.
 2. În cazul marzipanului prea moale, adăugarea zahărului sub formă de pudră va contribui la corectarea coerenței.

Produsul finit este potrivit pentru decorarea prăjiturilor de crăciun, a chiflelor, a produselor de patiserie și a produselor de patiserie. Vă recomand să depozitați în frigider, după ce puneți-l într-o pungă de plastic. Mulți bucătari îndrăzneți experimentează cu gust de marțipan, adăugând esență de vanilie, suc de lămâie, brandy, vin la compoziție.

Cum să faci figuri de marțipan fă-o singur

În fabricarea de prăjituri, prăjituri și prăjituri gospodinele folosesc o varietate de bijuterii și figurine din amestec de marțipan.

Cifrele din marțipan se caracterizează printr-o nuanță galben deschis și un miros pronunțat de migdale. Sunt delicioase, frumoase, ușor de făcut de tine. Compoziția de marțipan este numai zahăr și migdale, deci este sigur de a fi folosit în gătitul copiilor.

Sfaturi utile

 • Rețineți că marțipanul de casă nu poate fi frământat prea mult, altfel va deveni lipicios și inutilizabil. Dacă se întâmplă acest lucru, adăugați zahărul de glazură.
 • Marțipanul finit poate fi dat o anumită culoare cu ajutorul coloranților alimentari. Într-un recipient separat, am diluat vopseaua dorită, apoi în interiorul masei fac o mică indentare și introduc treptat materia colorantă. Pentru ca amestecul să aibă o culoare uniformă, frământați bine.

Cifre de gătit video

cifrele

 • Fac figurine de oameni, flori și animale din amestecuri de marțipan, pe care le folosesc pentru decorarea coacerii. Dacă doriți, chiar și clătite pot fi decorate cu astfel de figuri. Deseori sculpte fructe de padure, legume si fructe.
 • Pentru a obține coaja de lămâie, marțipanii sunt ușor rași. Pentru a face o capsune, păstrați-l puțin aburit, apoi frecați puțin. Fac boabe în căpșuni cu bucăți de nuci și pregătesc butași din cuișoare.
 • Legume. Cartofii de marțipan se rostogolesc în pudră de cacao și fac ochii cu un baston. Pentru a face o varza din masa de zahar-migdale, vopsea-o verde, rotiti-o in straturi si asamblati-o.

Cifrele din marțipan vor găsi mereu un loc pe masa ceremonială. Ei vor surprinde oaspeții și vor decora produse de patiserie. Mult noroc în creativitatea culinară!

Vizionați videoclipul: PASTA DE ZAHAR pentru invelit torturi. Gina Bradea (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu