Pediculoza - ceea ce este, simptome, tratament la domiciliu și prevenire

Pe pediculoză au auzit părinții ai căror copii frecventează grădinița sau școala. În articol veți afla ce este păduchele, cauzele, simptomele și metodele de tratament ale bolii la domiciliu.

Simptomele și cauzele pediculozei

Pediculoza este o boală neplăcută, nu poți să te contrazici cu asta. O persoană infectată are un enorm disconfort doar pentru că își dă seama că pe corpul său trăiesc paraziți mici. Societatea atribuie etichete urâte pediculozei, ca urmare a faptului că oamenii se rușinează să raporteze o boală și afirmă că cauzele problemelor sunt imunitatea slabă și stresul mare.

Pentru mulți, păduchii provoacă o teamă puternică. Cred că teama merită complicațiile periculoase la care poate duce boala. Paduchii sunt frecvent tolerati prin rickettiozie si tifoid.

Unde pot obține pediculoză?

 • Transferul insectelor contribuie la acumularea de persoane. Paduchii de la cap sunt mai susceptibili de a sta pe parul curat, pentru ca in astfel de conditii este mai usor pentru ei sa manance si sa se reproduca.
 • Puteți lua infecția într-un coafor, piscină, spital, baie sau metrou. Chiar și în liftul unei clădiri obișnuite.
 • Răspândirea păduchilor contribuie la epidemie, război, greva foamei, atunci când este dificil să se mențină curățenia.

Dacă examinați cu atenție lista, este clar că cauzele păduchilor sunt de natură socială. Pediculoza apare în contact cu persoanele infectate, într-un grup de persoane, în absența igienei personale.

Durata perioadei latente de dezvoltare a păduchilor este de 1-1,5 luni. Acest timp este suficient pentru ca femeia să aibă timp să depună un număr mare de ouă. Mai târziu de la nits vor apărea mici larve, care, împreună cu insectele adulte încep să se hrănească în mod activ. În acest moment, apar simptomele de păduchi. Ei, ca o răceală sau varicela, foarte mult.

simptome

 1. Site-urile de mușcătură se mănâncă foarte mult. Cu forma pubiană a bolii, mâncărimea este mai rău noaptea, cu o pediculoză este intolerabilă. Cu păduchi de cap, spatele capului, templele și pielea din spatele urechilor suferă cel mai mult.
 2. În timpul unei examinări atente a capului la locul mușcăturilor, se găsesc răni. Adesea, în această zonă există o erupție cutanată puternică, care indică o reacție alergică la păduchii din salivă.
 3. Dacă boala nu este recunoscută pentru o lungă perioadă de timp, pielea este acoperită cu zgârieturi și excoriări, datorită zgârierii permanente a locurilor de mușcături. În locul rănilor apar zgârieturi, pe suprafața cărora se formează cruste. O astfel de zgâriere este periculoasă deoarece este o ușă deschisă pentru infecții.
 4. Detectarea nitiilor în care firul în jurul unui păr, sub forma unui bule mic, este o manifestare tipică a bolii. Nits-urile live sunt gălbui și cei morți sunt gri. Dacă zdrobiți niște cu unghia, sună un clic.

Diagnosticul pediculozei este simplu. Prezența simptomelor descrise, păduchilor vii, nits este o dovadă a bolii.

Tipuri de păduchi

Mulți sunt de părere că păduchii sunt mult timp de război și cei fără adăpost. De fapt, aceste insecte mici și dăunătoare pot apărea pe capul oricărei persoane.

Ștechetă de cap

Locuieste in scalp, acordand preferinte zonei temporale si occipitale. În aceste locuri, cea mai mare concentrație de mușcături. Paduchii se hrănesc cu sânge. Cand musca in rana devine o substanta iritanta care provoaca mâncărime.

Corupția corpului

Activitatea pe corp este plină de mâncărime și alte probleme. O păduche suferă o boală periculoasă - febră, tifos. De la păduchi capul diferite habitat - în falduri de îmbrăcăminte, în cazul în care pune ouă. Bites sunt situate în locurile de contact de haine cu corpul: zona guler, genunchii coturi, centura.

Pubiculă

Un mic parazit trăiește în zonele anal și pubian, dând proprietarului o mulțime de probleme. În cele mai multe cazuri, păduchii pubiani sunt transmiși în timpul actului sexual. În cazul în care corpul are o linie bine definită, boala poate afecta alte zone.

Din păcate, nivelul păduchilor crește anual. Acest lucru se datorează atenuării climatice și cunoașterii slabe a bolii. Terapia necorespunzătoare duce la infecții secundare și contribuie la adaptarea paraziților la medicamente.

Tratamentul pediculozei la domiciliu

Pediculoza este o boală care provoacă un sentiment de dezgust. Paraziți mici care se hrănesc cu sânge uman, nimănui nu îi place. Societatea a acordat statutul de boală persoanelor dezavantajate la păduchi, ca rezultat al căruia este considerat rușinos să sufere de păduchi de cap.

Persoana care a descoperit păduchii în orice mod posibil îl ascunde. Pediculoza se caracterizează printr-o prevalență ridicată, deoarece oamenii nu realizează nici măcar că în vecinătate se află un purtător de paraziți care suge sânge. Consecința este lipsa de măsuri de precauție.

Când longevitatea nu merge neapărat la clinică. Farmacologia modernă ajută la tratarea pediculozei la domiciliu, iar medicina tradițională nu a fost anulată.

Este, de asemenea, posibilă tratarea copiilor acasă, dar cu anumite excepții. Va trebui să consultați un medic dacă: un copil are mai puțin de doi ani, alergic sau astmatic, păduchi și nits sunt situate pe sprâncene și genelor.

medicamente

Gama de medicamente destinate combaterii păduchilor de cap este destul de extinsă. Oricine poate alege un medicament eficient împotriva păduchilor enervant.

 1. Apă Chemerichnaya. Soluția are un efect neurotoxic asupra paraziților maturi sexuali. Aplicați produsul pe părul umed și clătiți-l cu apă caldă într-o jumătate de oră.
 2. Lauri. Sunt vândute câteva forme ale agentului prezentat - cremă, soluție sau șampon. Medicii nu recomandă utilizarea pentru boli de piele.
 3. Medifoks. Medicament eficient în lupta împotriva păduchilor și păduchilor adulți. Acest lichid concentrat este eliberat în flacoane și fiole mici.
 4. Pereche plus. Spray combinat. Compoziția include un număr de substanțe active care ucid paraziți care suge sânge.
 5. Nittifor. Baza medicamentului este substanța activă permetrin. Produs sub formă de cremă și soluție elimină purice, păduchi, căpușe.
 6. Knicks. Crema cu acțiune antiparazitară. Eficacitatea în lupta împotriva larvelor, nitilor și păduchilor adulți a demonstrat în mod repetat.
 7. Hygia și Pedilin. Șampoane parazitare foarte eficiente.
 8. Pedeks. Galben lichid este utilizat pentru a elimina păduchi, indiferent de stadiul de dezvoltare. După aplicare, ouăle, larvele și insectele mature sexual dispar.

Oricare dintre medicamentele de mai sus se concentrează exclusiv pe utilizarea externă și este potrivit pentru eliminarea păduchilor la copii. Unele farmacii au restricții de vârstă. Înainte de utilizare, consultați un medic.

Remedii populare

Mulți oameni preferă tratarea pediculozei folosind metode populare populare. Voi lua în considerare remediile populare, cu ajutorul cărora se luptă cu ectoparaziții.

 • Infuzie Herb Elecampane. Cinci linguri de ierburi tocate toarnă un litru de apă clocotită, insistă aproximativ o oră și se utilizează pentru șamponare. Gătitul înseamnă mai bine într-un termos.
 • Angelica și cireșele de pasăre. Din rădăcinile plantelor face un remediu excelent împotriva pediculozei. Din rădăcini uscate faceți o pulbere amestecată cu grăsime. Unguentul primit este recomandat să proceseze zilnic habitatele de păduchi timp de o săptămână.
 • geranium. De mult timp se știe că mirosul de geranium respinge păduchii. În timpul tratamentului pediculozei, adăugați ulei de geraniu la balsamuri, măști de păr, șampoane și balsamuri.
 • Mentă și suc de rodie. Într-un recipient mic, turnați 200 mililitri de suc natural de rodie, adăugați două linguri de ierburi și fierbeți la o temperatură minimă timp de aproximativ 8 minute. După răcire, frecați rădăcinile părului și folosiți pentru hidratarea scalpului.
 • Gel săpun. Îndepărtați cu grijă capul cu săpun de gudron, înfășurați-l cu un film și așteptați o jumătate de oră, apoi spălați spuma cu șampon și aplicați orice balsam de păr. Utilizați o scoică groasă pentru a elimina păduchii morți.
 • petrol lampant. În trecut, păduchii s-au luptat cu kerosen, după care au diluat-o cu ulei vegetal în proporție de 1 până la 12. Înainte de a dormi cu acest amestec, părul a fost tratat, acoperit cu o pungă de plastic, înfășurat cu o batistă și lăsat până dimineața. Apoi compoziția a fost spălată cu apă caldă cu șampon și pieptănat cu un pieptene.
 • oțet. Pentru pediculoză, umeziți părul cu oțet, înfășurați un prosop, lăsați timp de două ore și clătiți cu apă și săpun. După tratarea apei, se recomandă spălarea părului cu soluție de acid acetic. Vin, alcool sau oțet de cidru de mere adecvat, cu concentrație scăzută.
 • diclorvos. Cea mai radicală metodă de tratare a pediculozei implică tratarea capului cu diclorvos. Acest insecticid se descurcă perfect cu sarcina, dar nu recomand să recurg la utilizarea sa, chiar și în ultimă instanță.
 • terebentină. Înainte de utilizare, se diluează terebentina cu ulei vegetal în raport de 1 până la 8. Apoi, puneți un capac de ulei pe cap, așteptați aproximativ o oră, spălați și piepteniți părul.
 • usturoi. Faceți un ciupercă din câteva cuișoare de usturoi și frecați-l în scalp de trei ori pe zi. În aproximativ patru zile insectele vor muri. Va rămâne să spălați părul și să piepțiți corpul de paraziți.
 • Reteta estica. Se amestecă otetul de cidru de mere cu coriandru roman în cantități egale. Îndepărtați capul și părul cu amestecul. Stați la soare timp de cel puțin 20 de minute. Două tratamente elimină complet pediculoza.

Cu păduchile de a face față va ajuta la următoarea recepție. Pat și lenjerie de corp timp de 20 de minute, fierbeți în apă cu adăugarea unor insecticide. După ce lucrurile stau în aer proaspăt și pleacă o săptămână. Lipsa alimentelor va duce la moartea paraziților.

Dezavantajele și efectele secundare ale remediilor populare

Oamenii consideră că principalele avantaje ale remediilor populare împotriva naturalității păduchilor de cap. Acest lucru este adevărat, dar unele au defecte și efecte secundare.

 1. petrol lampant. În plus față de distrugerea păduchilor efectul negativ asupra foliculilor de păr. Kerosenul este slab spălat, dacă intră în ochi, declanșează un proces inflamator complex, iar cuplurile pot provoca otrăviri grave.
 2. oțet. Se usuca parul. Dacă nu este diluat corespunzător, pe suprafața scalpului vor apărea arsuri grave. Oțetul nu trebuie utilizat pentru combaterea pediculozei la copii.
 3. diclorvos. Substanță toxică. Simptomele otrăvirii: pierderea conștienței, vărsăturile, convulsii, amețeli, erupții cutanate, apar imediat după ce vaporii intră în sistemul respirator. Dacă diclorvos apare pe suprafața pielii, simptomele enumerate apar după câteva ore.

Fiecare medicament folic împotriva pediculozei trebuie testat pe cot înainte de utilizare. Dacă după aplicarea produsului pe piele nu există nici o reacție, acesta poate fi utilizat în scopul propus. Dacă apare roșeață, arsură și alte simptome, medicamentul auto-făcut trebuie spălat cât mai repede posibil.

Tratamentul păduchilor în timpul sarcinii

Atunci când sarcina este prescrisă tratamentul pediculozei, este complet sigur pentru mamă și copil. Selectați în mod optim metode de tratare a bolii va ajuta medicul curant.

Fetele în poziție trebuie să lupte împotriva păduchilor numai cu medicamente netoxice.

 • Îndepărtarea mecanică. Tehnica este redusă la pieptanarea parazitului. Este mai bine să se efectueze procedura peste baie pentru a se îndepărta imediat insectele Procesul este extrem de lung și mai puțin eficace decât preparatele comerciale. În plus, nits fixat pe păr va trebui să fie îndepărtate cu mâna. Dar el este cât se poate de sigur.
 • Oțet de cidru de mere. Alimentele nu trebuie diluate cu apă. O vată de bumbac umezită cu oțet trebuie tratată cu atenție, acordând o atenție deosebită spatelui capului, a templelor și a zonelor din spatele urechilor. Două ore mai târziu, sub sacul de plastic, clătiți produsul și spălați bine părul. Manipulați cu grijă oțetul, altfel se va deteriora structura scalpului și a părului.
 • merișor. Berry, din care amantele fac o bautura de fructe excelenta, cel mai sigur distrugator al coajelor de nits. Din merișoarele proaspete se fac sucuri și se prelucrează capul și părul. Se recomandă spălarea după câteva ore.
 • Budra în formă de iederă. Sigur și eficient în lupta împotriva păduchilor de cap. Două linguri de Boudra se toarnă oțet și insistă timp de două zile. Pregătiți părul de două ori pe zi, așteptați 2 ore, clătiți și utilizați pieptenele.
 • Ulei de arbore de ceai. Are cel mai bun efect antiparazitar. Adăugați câteva picături de ulei în șampon și lichidul utilizat pentru clătire.

Remediile anti-păduchi sunt eficiente și sigure. Dacă intenționați să recurgeți la ajutorul acestor medicamente și al altor medicamente, consultația cu medicul este obligatorie.

Măsuri de prevenire a pediculozei

Pentru a preveni infecția cu păduchi, ar trebui să li se acorde o atenție specială persoanelor care au o comunicare constantă cu vagabonzi și alte personalități asociative.

După cum am spus deja, răspândirea paraziților bolnavi de sânge depinde de o serie de factori: lipsa igienei, condițiile de viață sărace, dieta săracă.

Măsurile de prevenire a pediculozei nu garantează prevenirea infecției cu o sută la sută, dar reduc în mod semnificativ riscul apariției bolii. Nu trebuie să le neglijezi.

Prevenirea acasă

Prevenirea păduchilor la domiciliu este importantă pentru copiii care frecventează frecvent grădinițele și școlile. Pentru a reduce riscul infectării unui copil, trebuie să urmați regulat regulile de prevenire.

 • Zilnic piepterati parul si examinati cu atentie capul copilului.
 • Pentru a colecta părul lung de la fete în ciorchini sau pentru a îmbrăca pigtails.
 • Bucle pentru pieptene și tăiate în mod regulat.
 • Hainele pentru copii și lenjeria de pat se schimbă în timp util.

Orice medic va spune părinților că ar trebui să țină în mod regulat conversații explicative cu copiii. În timpul acestor conversații, trebuie să transmiteți copilului că păduchii capului sunt o boală periculoasă și pentru a evita aceasta, nu trebuie să purtați articole de îmbrăcăminte și pălării altor copii. De asemenea, trebuie să utilizați în mod constant propriile elemente de igienă personală.

Prevenirea în grădiniță

Din nefericire, pediculoza în instituțiile preșcolare este un fenomen frecvent, cauzele cărora constau în conștientizarea sărăciei părinților cu privire la prevenire.

Conform reglementărilor sanitare, paramedicii de grădiniță ar trebui să examineze copiii pentru admitere și săptămânal după. Șeful grădiniței este obligat să trateze problema cu responsabilitate și să refuze accesul copiilor infectați cu pediculoză. Atunci când apare o boală, trebuie luate măsuri adecvate:

 1. Izolarea copiilor infectați.
 2. Căutați sursa de păduchi.
 3. Examinarea promptă a copiilor aflați în contact cu persoanele infectate.
 4. Informarea clinicii, în care copilul bolnav este înregistrat.
 5. Efectuarea curățării și dezinfecției umede.
 6. Verificați starea camerelor de grup, a dulapurilor pentru haine și a cutiilor pentru jucării.
 7. Consultarea medicilor cu privire la prevenirea pediculozei la domiciliu.

Farmacii vând multe produse parazitare specializate care sunt potrivite pentru utilizarea în grădinițe. Sursa bolii este considerată a fi eliminată după trei examinări ale copiilor.

Prevenirea la școală

Prevenirea pediculozei în școli implică examinări medicale ale copiilor de cel puțin 4 ori pe an. Se efectuează controale selective lunare. Copiii care au păduchi se găsesc înlăturați din școală până când problema este eliminată. Întoarcerea la școală este posibilă numai dacă există un certificat de la un medic. Copiii sănătoși ar trebui să urmeze o serie de reguli simple:

 1. Nu schimbați articolele de îmbrăcăminte personale cu colegii și prietenii.
 2. Nu utilizați pensule de păr și păr de păr ale altor persoane, nu dați altor elevi propriile lor lucruri.
 3. Pentru a vizita piscina doar într-un capac de cauciuc.
 4. Nu folosiți prosoape ale altor studenți.

Video "Istoria și tratamentul pediculozei"

Rezumând, este sigur să spunem cea mai eficientă prevenire a păduchilor - detectarea în timp util a copiilor infectați, urmată de izolarea lor.

Vizionați videoclipul: Paduchi de cap tratament naturist (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu