Fuagra - ce este?

Există sute de delicatese în lume, multe dintre acestea fiind asociate cu bucătăria franceză de neegalat. De exemplu: cornuri, picioare de broască, foie gras. În articol veți afla ce este foie gras, care a creat acest fel de mâncare și cum să gătească bine acasă.

Cum sa faci un fuagra?

Datorită fuagra, controversa se aprinde în mod regulat. Apărătorii animalelor susțin că pateul din ficat este un vas barbar, deoarece gâștele și rațele sunt torturate și ucise de dragul lor. Cunoscătorii și gurmanii sunt pregătiți pentru orice pentru un gust deosebit și o aromă delicată de rafinament.

Pate din ficat de gâscă este un fel de mâncare franceză națională. Franța ocupă prima poziție în oferta de fuagra pe piața mondială. Recent, producția de delicatese a fost deschisă în Statele Unite, China, Bulgaria și Ungaria. Într-o serie de țări europene, producția și vânzarea de pateu de ficat sunt interzise prin lege. Printre acestea se numără Germania, Polonia, Turcia, Republica Cehă.

Potrivit bucătarilor, gustul, aroma și alte caracteristici ale consumatorului de pastă se datorează tehnologiei speciale de producție. Ficatul de gâscă este principalul ingredient al rețetei clasice pentru o fouagre din secolul al XVIII-lea. În secolul 21, în majoritatea cazurilor, ficatul este utilizat în rațe de specii Mulard și Barbary. Gâsca este o pasăre exigentă, ceea ce mărește costul produsului final.

 • Pentru a obține o delicatesă, păsările sunt îngrășate într-un mod special. În prima lună, dieta păsărilor este normală. Când cresc, sunt mutate în celule mici și complet izolate, ceea ce limitează capacitatea de mișcare. În același timp, rația de gâște și rațe se schimbă, al cărei bază este alimente bogate în amidon și proteine.
 • Un stil de viață fix și o alimentație specială duc la o creștere rapidă a masei de păsări. Începând cu a unsprezecea săptămână, rațele și gâștele sunt hrănite violent. În fiecare zi, fiecare pasăre mănâncă aproximativ 1800 de grame de boabe. Ca rezultat, în două săptămâni ficatul crește de mai multe ori și atinge o greutate de până la 600 de grame.

Experții spun:

 1. Fuagra are un gust excelent.
 2. Bogată compoziție de vitamine și minerale.
 3. Utilizarea regulată prelungește durata de viață.

Principalele beneficii ale pastei hepatice sunt reprezentate de un număr mare de acizi utili. Aceste cuvinte conțin un adevăr, așa cum reiese din multele ficat lung care trăiesc pe teritoriul sud-vestului Franței.

Cum se face Fuagra acasă

Pentru majoritatea oamenilor, fuagra este o delicatesă, un subiect de admirație și adorație. Mulți au auzit despre această delicie, dar sunt sigur că doar câțiva dintre ei au gustat-o. Prin urmare, voi lua în considerare reteta clasică de gătit fuagra la domiciliu.

De fapt, foie gras este o pateuă făcută din ficat de rață grasă. Achiziționați ingredientul principal este extrem de problematică, iar costul "muscării". Răspunzând la întrebarea cât de mult costă costurile, vă spun că în acest magazin va trebui să plătiți 550-5500 ruble pentru această delicateză. Puteți să înșelă puțin și să cumpărați un ficat sau o pateu obișnuit. Reteta folosește foie gras originale și 2 sosuri.

ingrediente:
 • Ficat gras din gâsca - 500 g
 • Port - 50 ml.
 • Sare, piper alb.

FRUCTE SEMINȚE:

 • Suc de mere cu pulpa - 50 ml.
 • Sos de soia - 1 lingură.
 • Miere - 1 lingură.
 • Sare, piper.

Suc de bere:

 • Coacăz negru - 1 ceașcă.
 • Miere - 1 lingură.
 • Sherry - 100 ml.
 • Sare, piper alb, ulei rafinat.
Mod de preparare:
 1. Pregătirea ficatului. Îndepărtați cu grijă conductele biliare, nervii și filmele. Apoi, clătiți-l bine, împrăștiați-l într-un castron, sare, presărați cu piper, toarnă port. Am trimis timp de o oră în frigider.
 2. În timp ce cuptorul se încălzește până la 180 de grade, ungresez o formă mică sau o tigaie cu ulei vegetal. Îl folosesc pentru a lubrifia folia de alimente, în care am învelit ficatul.
 3. După ce îl împachetați în folie, mișc ficatul în recipientul de coacere, fac câteva găuri cu o scobitoare și îl trimit la cuptor.
 4. Coaceam o fuagra timp de aproximativ o jumatate de ora, scurgand periodic grasimea secreta. Imi scoate produsul finit din cuptor. În conformitate cu rețeta clasică, ficat copt după răcire împreună cu folie pus în frigider timp de două zile. Nu fac asta.
 5. Îndepărtează ficatul preparat din folie, taie-l în bucăți și servi-l cu un fel de mâncare sau sos favorit.

Te avertizez, delicatețea este foarte "grea" pentru stomac. Combinați-l cu o farfurie de legume ușoare, ciuperci sau sos.

Sos de fructe de gătit

Pentru a face un sos de fructe, toarn suc de mere într-o cratiță, adăugați miere și sos de soia. Am pus vesela pe sobă, porni un foc mic și, amestecând, fierbe până când sosul se îngroațește.

Suc de boabe de gătit

Pentru a face un sos de boabe, trimit coacăze negre proaspete în tigaie cu grăsime de gâscă fierbinte și prăjiți timp de aproximativ un minut. Apoi adăugați miere, turnați vinul și amestecați. Păstrez tigaia pe căldură moderată până când sosul ajunge la o consistență groasă.

Pregătește fuagra în mai multe moduri. Bucătari de diferite naționalități încearcă în mod constant să creeze o rețetă unică. Cu toate acestea, coroana superiorității aparține geniilor francezi din bucătăria. Nu este surprinzător, deoarece pentru Franța, simbolul și comoara națională a fugarilor.

Făgărașul francez se coace, se prăjește în felii, se fierbe, se pregătesc plăcinte delicioase, se conservă și se consumă prime. Este important ca în orice formă delicatețea să arate apetisantă și are un gust excelent.

Vizionați videoclipul: Homemade Foie Gras - Part 2 Buying the foie (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu