Cum sa curatati covorul acasa rapid si eficient

Carpet - un element obligatoriu al interiorului casei, creând confort și frumusețe. Întrebarea de a curăța un covor acasă rapid și eficient încurajează mintea multor gospodine. Voi răspunde și vă voi spune cum să îndepărtați eficient murdăria de pe covor.

Folii de curățat covoare

Fiecare produs covor în timp își pierde aspectul original. Desigur, magazinul are un înlocuitor excelent pentru covorul vechi, dar va necesita cheltuieli financiare. Dar, de cele mai multe ori, covorul servește ca un lucru memorabil, care amintește de orice eveniment și nu există dorința de al arunca. În acest caz, ajutați remedii populare pentru curățarea covorului.

Oamenii folosesc covoarele pentru o lungă perioadă de timp. Timp de mulți ani, meșteșugarii au învățat să restabilească aspectul covoarelor cu mijloace improvizate, care, atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, nu sunt inferioare eficienței chimiei achiziționate. Ele ajută la salvarea decentă, ceea ce este extrem de important în timpul nostru. În articol am colectat cele mai eficiente căi.

 1. sifon. Absoarbe ușor mirosurile și absoarbe murdăria și praful. Se presara cinci linguri de bicarbonat de sodiu la locul de poluare, după o jumătate de oră, se colectează cu un aspirator. Soda va curata gramada si va da un look curat. Un efect similar va furniza cartofi rasiți și amidon.
 2. sal ammoniac. Remediu excelent de pete. Într-un litru de apă, dizolvați o lingură de detergent de rufe și 20 de mililitri de amoniac. Acoperiți contaminarea cu compoziția rezultată și periați cu fibre moi, apoi ștergeți cu o cârpă uscată și uscați.
 3. Suc de lămâie. O armă formidabilă împotriva poluării persistente, inclusiv murdăria uscată sau cerneala. Sucul pur tratează poluarea și așteaptă câteva ore. Apoi, procesați locul de curățare cu un burete umezit cu apă caldă și uscați covorul.
 4. oțet. Mare pentru îndepărtarea petelor de suprafață. Trei linguri de oțet combinate cu un litru de apă. Utilizând o perie, utilizați o soluție de oțet pentru a curăța punctul de problema cu mișcări intense. Pentru a elimina covorul miros caracteristic după curățare ventilați.
 5. Săpun de spălare. Împotriviți orice pete. Cu toate acestea, pentru a nu strica produsul de covor, vă recomandăm să utilizați o soluție de săpun. În 500 ml de apă, se dizolvă 5 grame de săpun, se tratează cu o soluție de poluare, se spală ușor și se șterge cu o cârpă umedă.
 6. sare. Presărați sare pe covor. Puțin mai târziu, scoateți măturea înmuiată în apă cu săpun. Covorul va deveni proaspăt și curat.
 7. varză acră. Unii oameni folosesc varza pentru un fel de farfurie pentru carne, altii se lupta cu ea pentru a pata pe covor. Răspândiți varza pe covor și așteptați puțin. Veți observa că va începe să se întunece. Transformați varza întunecată cu o mătură, clătiți sub apă și repetați procedura. Continuați până când culoarea nu se mai schimbă.
 8. sudare. Ceaiul frunze de ceai se împrăștie pe covor și așteaptă o treime de oră. După sudură îndepărtați peria sau o mătură. Vă recomand să verificați acest instrument pe un fragment neclar al unui produs de covoare, mai ales dacă este ușor.

Metode de curățare a folclorilor pentru covoarele video

Aceste remedii populare sunt suficiente pentru a elimina majoritatea covarsitoare a petelor si pentru a restabili aspectul covorului. Dacă în cazul tău se dovedesc ineficiente, produsele chimice de uz casnic și mijloace speciale vor veni la salvare. Am dedicat următoarea secțiune utilizării lor în curățarea mochetelor.

Curatarea mochetelor chimice

Achiziționarea și chimia, produsele specializate și de uz casnic vor ajuta la curățarea și reîmprospătarea covorului. Voi lua în considerare curățarea covoarelor cu chimie și informații actuale cu privire la caracteristicile sale.

În partea de sus a popularității de curățare covoare păstrează Vanish. Vine cu instrucțiuni de utilizare. Cu toate acestea, voi împărtăși recomandările generale.

 • Înainte de a utiliza Vanisha, bateți covorul în exterior sau îl aspirați pentru a evita petele după curățare.
 • Vanish este concentrat, prin urmare trebuie diluat cu apă caldă într-un raport de 1 până la 9. Pentru a curăța covorul, utilizați spuma care se formează atunci când soluția este bine amestecată.
 • Spălați spuma pe un burete moale și se întinde pe covor. Pentru a împiedica pânza să absoarbă umezeala, curățați-o cât mai repede posibil. Acest lucru nu va împiedica penetrarea spumei în structura grămezii și murdăria absorbantă.
 • După ce se freacă, așteptați până când spuma este complet uscată. Principalul lucru este că în acest moment nimeni nu a mers pe covor. Aerisirea camerei va accelera procesul de uscare.
 • În timpul etapei finale, periați ușor covorul și colectați restul de spumă cu un aspirator. După procedură, covorul va fi nou și va decora din nou interiorul.

Puteți curăța covorul cu detergenți obișnuiți - șampon, pudră, săpun lichid. Se amestecă produsul selectat cu apă. Spuma care rezultă pentru curățarea produsului covoarelor.

Înainte de curățarea covorului nu durează să atârne, ceea ce va facilita foarte mult munca. Pe bara transversală, se usucă mult mai repede și menține structura. Dacă acest lucru nu este posibil, asigurați-vă că nimeni nu merge pe covor în timp ce se usucă.

Curățăm covorul murdar din lână

Covorul din lână este un tip special de pardoseală. Este frumos, plăcut la atingere și ecologic. Adevărat, dacă vă pasă de un produs covor de lână nu este în mod corespunzător, acesta va pierde rapid aspectul original. Voi oferi sfaturi pas cu pas despre curățarea unui covor murdar de lână.

Se recomandă curățarea covoarelor din lână cu un aspirator de spălare, o perie moale și un agent special pentru acoperirea podelelor din țesături naturale. În cazul în care covorul cu o bucla buclă, nu ar trebui să utilizați o perie.

 1. Periodic efectuați curățarea uscată a produsului, o dată pe an pentru a bate corect covorul de pe stradă. Embossing până la gunoi se oprește turnarea în și praf zboară, acest lucru este suficient pentru a păstra aspectul covorului.
 2. Dacă pe suprafața covorului de lână a apărut murdărie, este mai bine să utilizați o sare de masă mare pentru ao elimina. Sprângeți-l cu un produs de covoare și, după o jumătate de oră, ștergeți-l cu o mătură umedă.
 3. Pentru a efectua curățarea umedă în fiecare lună, cu un șampon special de spumare pentru covoarele de lână. Utilizarea detergenților convenționali poate determina o modificare a structurii sau a culorii covorului.
 4. Curățarea umedă trebuie să se încheie cu o curățare uscată. Nu frecați covorul de lână împotriva scamei. Încercați să vă amintiți pentru totdeauna că astfel de covoare nu fac prieteni cu perii tari.

În cazul în care casa are un covor de lână, fără îndoială, sunteți un adevărat cunoscător de confort și de confort. Pentru a vă mulțumi produsul de covor, aveți grijă de acesta, urmând recomandările de mai sus.

Curățarea diferitelor tipuri de covoare

Mijloacele discutate mai devreme nu sunt universal. Produsele de covoare diferă în ceea ce privește structura și materialul. Prin urmare, curățarea diferitelor tipuri de covoare are anumite caracteristici.

Materiale naturale

Covoarele de curățare din materiale naturale trebuie să fie extrem de blânde. Silk nu este prietenos cu umiditatea, deci doar un aspirator este folosit pentru curățare. Piele de oaie sau perie de lana cu soda si o perie moale cu perie. Covorul din materiale naturale este curățat cât mai des posibil, altfel poate apărea o mucegai, ciupercă sau molie.

Materiale sintetice

Sintetice neprotente, dar nu durabile. Peste 5 ani de funcționare, produsul devine cruțat și neglijat. Mobilierul și lucrurile grele pe un covor sintetic se lasă urme. Acest lucru se datorează faptului că puiul de vită presat restaurează slab structura. Soluția de sodiu este potrivită pentru curățarea sinteticelor.

Multă vreme

Curățarea covoarelor lungi este cea mai grea. Lana, părul, praful și reziduurile ajung cu ușurință la baza grămezii. Chiar și cu un aspirator de spălare, nu este întotdeauna posibil să se obțină un rezultat bun. Pentru a elimina poluarea, se recomandă utilizarea de spumă de săpun, care penetrează profund și dizolvă murdăria. Se va aspira doar covorul.

Scurt de somn

Covoarele scurte sunt cele mai frecvente. Pentru a restabili aspectul original al produsului, se utilizează curățarea uscată sau umedă. Scurtă grămadă nemaipomenită, curățată repede. Pentru a revitaliza culoarea, utilizați un amestec de amoniac, șampon și apă. După procesare, uscați și aspirați suprafața.

Lumina luminoasă

Covoarele cu covor negru nu pot fi curățate cu suc de lămâie, în caz contrar poate să apară și galbenele. Cel mai bun instrument este săpun. Soluția de săpun de înaltă calitate pentru două sau trei ore va elimina toate petele.

Dark gramada

Covoarele de covoare întunecate nu trebuie curățate cu cartofi, sifon sau amidon. Desigur, aceste instrumente vor ajuta la dispariția poluării, dar vor lăsa în urmă pete de culoare deschisă. Cel mai bun remediu este amoniacul, care îndepărtează petele și face un somn mai moale.

Puțin mai devreme, ți-am spus cum să ștergi vinul de pe covor. Familiarizarea cu acest material nu face rău, mai ales dacă există sărbători, petreceri și alte evenimente în casă. Sper că, datorită sfaturilor mele, curățați covoarele acasă ușor și rapid. Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: Trucuri isteţe, pentru covoare curate (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu