Simptomele și tratamentul schizofreniei. Primele semne, tipuri, teste

Subiectul conversației de astăzi este boala schizofreniei. Vom înțelege ce este schizofrenia, vom acorda atenție simptomelor, semnelor, tipurilor, diagnosticului și tratamentului acestei boli mintale.

Factori de boală

 • genetică. Schizofrenia se caracterizează printr-o tendință spre serializare în familie. Probabilitatea dezvoltării bolii este moștenită de generația tânără.
 • Chimie creierului. O substanță chimică este produsă constant în creierul uman - dopamina, care ajută celulele nervoase să transmită informații. Dezechilibrul de dopamină afectează în mod negativ răspunsul creierului la imaginile, mirosurile și sunetele vizuale, ducând la iluzii și halucinații.
 • Tulburări cerebrale. Cele mai recente cercetări au arătat că persoanele cu schizofrenie au adesea o structură a creierului afectată.
 • Factori externi. Stresul obișnuit, lipsa interacțiunii sociale și infecția virală pot duce la apariția schizofreniei. Persoanele care au moștenit boala sunt mai susceptibile la factori externi. Schizofrenia începe de obicei să se manifeste când organismul suferă modificări fizice și hormonale.

Oricine poate experimenta această boală, indiferent de locul în care trăiește, rasă sau cultură. Schizofrenia afectează în mod egal femeile și bărbații, doar bărbații manifestă simptome mai devreme. Dezvoltarea bolii afectează copiii de peste cinci ani. Cu toate acestea, înainte de vârsta de tranziție este rară, adolescenții sunt cei mai afectați.

Primele semne de schizofrenie

Psihiatrii diagnostichează cu atenție schizofrenia, pentru că este un fel de propoziție. Pentru a observa în timp util patologia, consultați un medic și începeți procesul de tratament adecvat, trebuie să cunoașteți primele semne de schizofrenie.

Conform opiniei populare, schizofrenia se manifestă prin halucinații și iluzii. De fapt, simptomele acestei boli psihologice sunt mai diverse. Printre acestea se numără eșecurile emoționale, interesele în schimbare, apariția temerilor.

La femei, bărbați, adolescenți și copii, simptomele nu diferă dramatic.

Primele semne la bărbați

 1. Declinul emoțional. Cel mai vechi semn al schizofreniei. La început, atitudinea unei persoane față de cel iubit devine rece. În unele cazuri apare ostilitate nemotivată odată cu împărțirea emoțiilor. Pacientul trăiește ostilitate, ură, dragoste și interes în același timp.
 2. Inactivitate, pierderea interesului, scăderea activității. O persoană refuză să participe chiar și în ceea ce-l privește direct. Datorită lipsei de dorință și motivație, pacientul renunță la slujbă și la hobby-uri. Orice caz se încadrează în categoria "alergării".
 3. Închiderea, pierderea contactului cu cei dragi. Omul sparge conexiunea existentă și refuză să caute noi prieteni. Acest simptom poate indica schizofrenie sau tulburare de personalitate schizoidă.
 4. Schimbări în gândire. Tranziție ilogică între gânduri. În acest caz, persoana nici măcar nu observă. S-ar putea să existe un raționament prelungit fără sens și noi expresii care anterior nu au fost utilizate de către pacienți.
 5. Vorbește schimbări. Vorbirea devine ruptă și constă din fragmente de fraze. Modificările enumerate în stadiul inițial al schizofreniei se pot manifesta în mod imperceptibil. Doar un doctor le poate determina.

Opinia conform căreia schizofrenia este însoțită de dezvoltarea demenței este eronată. Modificările privesc doar procesul de gândire și nu afectează intelectul. Pacientul păstrează cunoștințele, abilitățile și abilitățile pe care le-a dobândit înainte de boală. Din cauza bolii, nu are nici o dorinta de a cauta aceste abilitati pentru uzul practic, nu vrea sa invete si sa continue sa se dezvolte.

Primele semne la femei

Dacă examinați cu atenție informațiile statistice, veți observa că fiecare al treilea pacient diagnosticat cu schizofrenie este o femeie. Acest lucru se datorează unei emoții înalte, unei tendințe de depresie și unei căderi în situații stresante.

Reabilitarea reușită, precum și adaptarea socială depind de stadiul în care începe lupta împotriva schizofreniei.

 • Sub rezerva schimbării modului de exprimare. Manifestată sub forma incapacității de a exprima în mod clar și corect gândurile. Conversația este dominată de expresii vagi, ne-semnificative.
 • Hobby-urile și hobby-urile își pierd recursul. Interesul femeii în rude, muncă și gospodărie dispare.
 • Probleme la școală și la locul de muncă. Schizofrenia face dificilă îndeplinirea pe deplin a îndatoririlor, rezolvarea problemelor și atingerea obiectivelor.
 • Probleme care se concentrează asupra anumitor lucruri. Pacienții sunt caracterizați prin distragere, letargie, răspuns inadecvat și lent la evenimente.
 • Manifestări sociologice. O fată cu schizofrenie evită o privire directă, în mod reticent face contact și exprimă prost propria emoție. Acest lucru se datorează încălcărilor în gesturi și expresii faciale.

Schizofrenia are un efect semnificativ asupra comportamentului femeii, asupra emoțiilor, sentimentelor și percepțiilor acesteia. Este extrem de important să detectați în timp util patologia și să consultați un medic.

Primele semne la adolescenți și copii

Recunoașteți schizofrenia la un copil poate fi de la vârsta de șapte ani. Modificări în comportament, frică neîntemeiată, conversații cu obiecte invizibile, un motiv bun pentru a vizita un psihiatru.

 1. paranoia. Copilul își imaginează că oamenii din jurul lui îl tratează cu umilință. Are impresia că toată lumea a conspirat împotriva lui.
 2. halucinații. Copii auzi voci și vorbesc cu ei. Ei văd lucruri care nu există cu adevărat.
 3. Frica nerezonabilă. Copilul se plânge de frica de lucruri ne-standard. Temerile sunt în mod semnificativ diferite de tradiționalele "povești de groază".
 4. izolație. În contextul schizofreniei, interesul copilului pentru jocuri dispare. El încetează să comunice cu colegii, nu poate construi relații pe termen lung cu colegii.
 5. Stăpânire excesivă. Comportamentul copilului este însoțit de schimbări de dispoziție clare și neîntemeiate. În cele mai multe cazuri, cauzele aparente ale acestui fenomen sunt absente.
 6. Discurs fragmentat. Schizofrenia duce la faptul că copilul își pierde capacitatea de a exprima gândurile în mod normal și conduce în mod adecvat conversația în condiții normale.
 7. Gânduri haotice. Acest semn se reduce la incapacitatea copilului de a distinge somnul de un eveniment real.

Pentru a consulta un medic a fost eficient, este necesar să păstrați un jurnal și să înregistrați simptome neobișnuite. Diagnosticul suplimentar este posibil numai în biroul psihiatrului.

Simptomele schizofreniei

Medicii au descoperit pentru prima oară schizofrenia la începutul secolului al XIX-lea. Au început imediat să descrie simptomele schizofreniei și să aleagă metodele de tratament. Inițial, boala a fost considerată a fi un univers de demoni sau un viciu.

Simptomatologia schizofreniei este remarcabilă chiar și pentru o persoană fără experiență în domeniul medical. Lista simptomelor principale este reprezentată de apatie, lipsă de voință, izolare, comportament ciudat cauzat de idei delirante și halucinații.

Simptome pozitive și negative

Experții împart simptomele schizofreniei în două categorii. Acest lucru vă ajută să înțelegeți mai bine natura bolii și să selectați corect o strategie de tratament.

Simptome pozitive

 • Lucrurile apar în psihicul uman care nu era acolo într-o stare normală. Vorbim despre halucinații, tulburări emoționale și motorii, iluzii.
 • În schizofrenie, pacientul se confruntă cu halucinații auditive. Cu toate acestea, el nu poate spune unde este sursa vocii. Dar pacientul este sigur că vocea se adresează lui, iar străinii nu-l aud.
 • Prostiile sunt cauzate de impactul gândurilor și acțiunilor. Alocați delirului de auto-distrugere sau măreție. În primul caz, pacientul consideră că este nevrednic să trăiască, în al doilea se consideră el însuși o persoană remarcabilă.
 • Tulburările de mișcare sunt reprezentate de catatonia, care însoțește de obicei o formă severă a bolii. În momentul excitării, pacientul este neliniștit și agresiv, cu o stupoare, el nu se poate mișca mult timp, luând o poziție incomodă.

Simptome negative

Astfel de simptome se caracterizează prin pierderea unor componente importante din sferele psihicului, volontar și emoțional. Lista lor este sărăcirea autistică și emoțională.

Viciile violente - o manifestare a schizofreniei severe. Se toarnă până la indiferență. O persoană se poate culca în pat timp de 24 de ore fără a se ridica pentru a vizita camera de toaletă. Pacientul nu se poate concentra și își pierde capacitatea de a învăța.

Simptomele de natură pozitivă sunt mult mai bune pentru prognosticul bolii, deoarece sunt mult mai ușor de tratat. Simptomele negative nu sunt tratate aproape complet.

Clasificarea Schneider

Schneider a elaborat o listă de simptome psihotice care disting schizofrenia de alte tulburări.

 • Delirium, conform căruia forțele externe acționează din lateral.
 • Crezând că oamenii din afară pun anumite gânduri în capul lor sau răpesc gândurile existente.
 • Sentimentul că străinii sunt capabili să citească mintea pacientului.
 • Voci care comentează acțiunile și gândurile pacientului sau comunică între ele.

Simptome dezorganizate

Cei care suferă de schizofrenie prezintă diferite simptome în momente diferite. La prima apariție a bolii, simptomele sunt neașteptate și pronunțate. Simptomele dezorganizate reflectă incapacitatea pacientului de a gândi în mod normal și de a răspunde pe deplin.

 1. Când vorbește, pacientul folosește cuvinte fără sens sau face propoziții lipsite de sens.
 2. Tranzițiile rapide dintre gânduri.
 3. Lipsa capacității de luare a deciziilor.
 4. O scrisoare excesivă care nu are sens.
 5. Pierderea lucrurilor și uitarea informațiilor de bază.
 6. Repetați gesturile sau mișcările. Mergând într-un cerc, pas cu pas se deplasează înainte și înapoi.
 7. Dificultăți în înțelegerea sentimentelor, sunetelor și imaginilor vizuale.

Gândirea și comportamentul unei persoane cu simptome dezorganizate sunt nenaturale și proeminente.

Tipuri și forme de schizofrenie

Tipurile și formele de schizofrenie diferă în funcție de simptome, frecvența exacerbărilor și activitatea de manifestare.

 • paranoid. Apare cel mai adesea și se caracterizează prin predominarea complexului halucinator-delirant. Este însoțită de o tulburare de gândire, motilitate și inteligență, dar nu este simptomul principal sau primar.
 • hebefrenică. În această formă de schizofrenie, tulburarea de gândire domină cu stupiditatea, demența și aplatizarea afecțiunilor. Gândirea omului este degradantă. În același timp, se comportă ca un copil de cinci ani.
 • catatonic. Prevalența tulburărilor psihomotorii, reprezentată de alternanța perioadelor de excitare și de stupoare. Într-o stupoare, pacientul poate fi imobilizat pentru o lungă perioadă de timp. Imaginile epice apar în cap, unde este personajul principal.
 • maniacale. Pacientul are idei obsesive. Îi pare constant că cineva îl urmărește. Vorbirea devine abundentă și clară, iar gândirea devine asociativă. Acum nu există o astfel de formă de schizofrenie, deoarece aceasta a fost alocată unei boli independente, numită psihoză mani-depresivă.
 • acut. Acest tip de schizofrenie este însoțit de convulsii și remiteri alternative. Următorul atac este mult mai sever și simptomele devin mai pronunțate. Indiferent de perioada de timp, pacientul rămâne îngrijorat de suspiciune și interpretare delirantă. Periodic pot să apară halucinații.
 • târâtor. Imaginea clinică a schizofreniei lente este semnificativ diferită de celelalte tipuri de boală, deoarece nu este însoțită de halucinații și iluzii. În schimb, o persoană suferă de astenie, tulburări neurotice și depersonalizare.
 • alcool. Acest tip de schizofrenie nu este. În același timp, abuzul de alcool poate provoca dezvoltarea bolii. Condiția în care persoana este după o chestie lungă, este acceptată să se numească psihoză alcoolică. Ei numesc această condiție schizofrenie, deoarece este însoțită de un comportament inadecvat, disfuncțional vorbire și gândire.

Diagnostic la adulți și copii

În stadiul inițial, diagnosticul de schizofrenie este extrem de dificil. Din acest motiv, psihiatrii moderni monitorizează pacientul timp de 6 luni și numai după aceea fac un diagnostic final.

Timp de 6 luni medicul efectuează conversații cu pacientul și rudele sale. O atenție deosebită este acordată analizei simptomelor, dinamicii și modificărilor acestora. Medicul este extrem de important să afle care este starea pacientului înainte de debutul bolii.

După confirmarea diagnosticului, sistemul nervos este supus unei examinări complete, sub supravegherea unui psihiatru calificat.

 1. Imagistica prin rezonanță magnetică. Detectează schimbări în structura creierului în schizofrenie. Ajută la studierea activității funcționale a diferitelor segmente ale creierului.
 2. electroencefalograf. Metodă pentru un studiu aprofundat al activității bioelectrice a creierului.
 3. Scanare duplex. Ajută la eliminarea bolilor vasculare - aterosclerozei vasculare și patologiei fluxului venos.
 4. Teste psihologice. Folosind testele, medicul determină starea de gândire, atenția și memoria unei persoane bolnave. Rezultatele testelor indică anomalii ale funcționării anumitor segmente ale creierului.
 5. Neyrotest. Detectează autoanticorpi la proteinele găsite în celulele nervoase. Datorită neurotestului, sistemul nervos funcționează corect.

Pe lângă metodele enumerate pentru diagnosticarea schizofreniei, medicul analizează funcționarea sistemelor digestive, respiratorii, cardiovasculare și endocrine ale organismului. Pot fi efectuate studii privind conținutul în corpul de substanțe narcotice și virusurile hepatitei și analiza lichidului cefalorahidian.

Testele de schizofrenie

Schizofrenia este singura boală psihică care nu are metode radicale de tratament și de prevenire. Acest lucru se datorează faptului că experții nu au studiat încă temeinic motivele apariției sale.

Testele pentru schizofrenie ajută în avans la detectarea anomaliilor din psihic și la luarea măsurilor adecvate. Psihiatrii sfătuiesc să nu perceapă rezultatele testelor ca diagnostic medical, deoarece arată doar informații despre starea psihicului.

Nu toți sunt de acord să treacă un astfel de test. Unii consideră că este absolut inutil, alții se tem că rezultatele vor afecta viața. Deși, chiar și o persoană complet sănătoasă poate suferi de tulburări psihice cauzate nu de ereditate, ci de probleme obișnuite, stres și oboseală.

Esența testului este de a determina percepția situațiilor, culorilor, circuitelor logice și a formelor. Această abordare ajută la detectarea tendinței la schizofrenie și la alte boli mintale și pentru a confirma percepția normală a ceea ce se întâmplă.

Mască de testare

În timpul testului, o persoană este afișată o imagine a măștii afișate pe partea din spate. Dacă o persoană sănătoasă se uită la o imagine, anumiți indicatori apar în creierul său - rotunjirea formelor, umbrelor, volumelor și așa mai departe. Deși imaginea este netedă, el vede o mască convexă.

În același timp, o astfel de imagine nu poate înșela schizofrenicul, deoarece vede o mască concavă. Acest lucru se datorează faptului că pacientul nu acordă atenție indicatorilor de semnal. Legătura dintre fenomen și subiect lipsește. Din imaginea de ansamblu, el smulge o mască și declară că este concav.

"Luscher Color Test"

În timpul testului se folosește un set format din 8 culori diferite cu numere atribuite. O persoană trebuie să construiască aceste culori în termeni de atractivitate. Realizați procedura în timpul zilei și în condiții de lumină naturală. Practica arată că persoanele care suferă de tulburări psihice, preferă culoarea galbenă, care este considerată culoarea nebuniei.

Adesea, o persoană este oferită ceva pentru a picta și a analiza culorile pe care le folosește. O lucrare atrasă de mâna unui schizofrenic este o combinație de combinații nenaturale. Soare negru sau iarba roz.

Ce înseamnă culorile? Culoarea roșie indică schizofrenia manie, negru - un indicator al depresiei, fricii și sentimentelor. Nuantele de alb sunt inerente în halucinații.

Metodele de tratare a schizofreniei

Schizofrenia contribuie la dezintegrarea utilității personale. Simptomele încep de obicei să apară de la o vârstă fragedă. Fara tratament, boala progreseaza, rezultand o persoana care iese din societate.

De-a lungul anilor, au fost dezvoltate numeroase tratamente pentru schizofrenie. Pentru lupta cu medicina tradițională și tradițională, tehnologia psihologică și socială.

Metode clinice

Este o greșeală să considerăm schizofrenia o dizabilitate mentală. Și cu toate că schizofrenia este încă incurabilă, metodele clinice moderne fac posibilă controlul manifestărilor bolii, care păstrează eficiența persoanei și adaptarea acesteia la mediul social. Singurele excepții sunt etapele de funcționare.

 • Terapia de droguri. Предусматривает применение лекарственных препаратов с учетом индивидуальных показаний.Medicamentele utilizate sunt concentrate pe calmarea pacientului, eliminând halucinațiile și stările delirante. Medicamentele inovatoare practic nu produc efecte secundare, nu conțin substanțe toxice, nu inhibă abilitățile mentale și psihicul.
 • psihoterapie. Se concentrează asupra corectării răspunsurilor comportamentale și a creșterii stimei de sine. Vă permite să evitați izolarea unei persoane de societate și de familie și să mențineți performanța. Cu ajutorul psihoterapiei, o persoană învață să controleze emoțiile, să se comporte corect și să nu intre în disperare sau depresie profundă.
 • instrucție. Medicii sfătuiește pacientul cu privire la relațiile de familie, orientarea profesională, alegerea activităților și comportamentul cu ceilalți.
 • Lucrați cu familia. Psihiatrul oferă sfaturi utile rudelor pacientului privind comportamentul, metodele de contact și caracteristicile reacției. Doar în acest caz, familia va putea să ajute și să o susțină.

Datorită metodelor moderne de tratament, medicii sunt capabili să prevină evoluția rapidă a bolii, să facă viața mai ușoară pentru schizofren și familia sa.

Terapia psihologică și socială

Metoda de adaptare psihologică și socială este un element esențial în tratamentul schizofreniei. Cu abordarea corectă, terapia psihologică și socială oferă un rezultat excelent de natură durabilă. Acest lucru se datorează faptului că o persoană începe să realizeze existența unei probleme și încearcă să participe activ la rezolvarea acesteia.

 1. Medicul tratează pacientul sensibil, cu atenție și cu înțelegere. Pentru schizofrenici, mergeți de bună voie la contact, medicul încearcă să câștige încredere.
 2. Presiunea specialistă este inacceptabilă. Pentru a dovedi schizofrenic, fără nici un folos, că este bolnav, deoarece el se consideră a fi o persoană absolut sănătoasă.
 3. În timpul perioadei de emisie, pacientul este vorbit și raportează ce se întâmplă cu el. Este important pentru pacient să ia medicamente în mod regulat. Aceasta va contribui la adaptarea socială și va evita o altă exacerbare.
 4. Tratamentul comportamental se desfășoară într-un spital sau acasă. Terapia socială ajută pacientul să reducă atacurile de halucinații și ne învață să facem distincția între viziuni și realități.
 5. Terapia la locul de muncă joacă un rol semnificativ în tratamentul. Rezultatele cercetărilor au arătat că adaptarea socială corectă este extrem de importantă pentru pacient, deoarece reduce probabilitatea de recidivă.
 6. Ei efectuează cursuri de grup pentru schizofrenici, în care frații în nenorocire împărtășesc probleme și experiențe sub supravegherea psihiatrilor. Adaptarea socială a pacienților contribuie la învățarea lecțiilor și a altor forme de artă.

Tratamentul schizofreniei necesită mult timp datorită complexității ridicate. În timpul tratamentului, persoana trebuie să înțeleagă că cei dragi au nevoie de ea. Dacă simte că este tratat cu înțelegere și respect, starea lui se va îmbunătăți, iar perioada de remisiune nu va dura mult timp.

de droguri

Este posibil să tratați schizofrenia la domiciliu, la clinică sau la dispensarul neuropsihiatric. În oricare dintre aceste cazuri, medicamentele sunt utilizate fără întârziere.

Îți sugerez să vorbesc despre medicamente care sunt prescrise pentru combaterea schizofreniei.

 • Neuroleptice. Medicamente de bază. În lupta împotriva schizofreniei, antidepresive, tranchilizante, complexe de vitamine, pastile de dormit sunt folosite. Medicul alege drogul și dozajul în funcție de sarcină. Sarcinile se schimbă pe măsură ce simptomele se schimbă În timpul exacerbării, antipsihoticele sunt prescrise cu un efect sedativ rapid. Medicamentele sunt administrate intravenos sau intramuscular.
 • Medicamente neuroleptice din prima generație - clorpromazină și levomepromazin. Atipice antipsihotice - Klopixol și Zipreks. Primele medicamente cu un efect sedativ puternic, al doilea sunt caracterizate de o mai bună tolerabilitate.
 • În timpul fazei de stabilizare, se utilizează medicamente sub formă de tablete sau picături. Schizofrenia este adesea tratată cu injecții depuse. Doctorul face o injecție o dată pe lună. Medicamentul, eliberat lent de la locul injectării, intră regulat în organism.
 • În tratamentul schizofreniei a existat utilizarea de medicamente - Fluanksol, Haloperidol, Rispolept, Staterisan. Doar un medic poate alege un remediu și poate determina doza.
 • În stadiul reabilitării, antipsihoticele sunt utilizate cu un efect "anti-negativ" asupra organismului. Lista acestor medicamente Abilifay, Invega. Îmbunătățește memoria și abilitățile mentale, restabilește starea de spirit și activitatea.

Remedii populare

De obicei, tratamentul schizofreniei implică medicația în spital și măsurile de adaptare socială.

O formă acută de schizofrenie este tratată doar într-un spital mental. În același timp, terapia cu insulină este combinată cu medicamente antipsihotice. Medicina tradițională folosește preparate din plante care calmează organismul și au un efect sedativ. Uneori recurg la post și la hidroterapie.

Metodele tradiționale nu sunt dovedite clinic și medicii nu le recomandă să le folosească.

 1. Vindecătorii din Tibet tratează schizofrenia cu ulei vegetal, care a intrat în pământ la o adâncime de jumătate de metru pentru cel puțin un an. Acest ulei este frecat de corpul unei persoane bolnave. Cursul de tratament este treizeci de sesiuni într-o zi. În pauze puteți să vă scăldați un schizofrenic. După primul curs, opriți o lună, apoi repetați cursul.
 2. Potrivit experților populare, balsamurile de cure vindecă schizofrenia. Coșuri de margarete, corali de mămici, flori de păducel și flori uscate de plante se amestecă în cantități egale. Amestecați toamna și luați produsul finit pe o lingură după masă.
 3. Baile cu adaos de ierburi de vindecare scot simptomele. În cazul unei încălcări a motilității, un decoct va veni la salvare de la mlaștina Chistets. Cincizeci de grame de mlaștină zdrobită Ștecuiți fierbeți timp de 10 minute sub capac și adăugați la o baie plină cu apă. Temperatura apei la 37 de grade.
 4. Baile cu adaos de decoct de frunze, crengi sau coaja de aspen. Se fierbe o cantitate arbitrară de materie primă timp de 10 minute, se tensionează și se adaugă la baie. Durata unei proceduri este de cel puțin 20 de minute. O baie similară poate fi făcută din materii prime de mesteacăn sau tei.
Am condus rețete folclorice pentru familiarizarea și lărgirea orizonturilor, nu ar trebui considerate ca un panaceu și utilizate în tratamente.

Acasă Tratamentul schizofreniei

Fără îndoială, terapia acasă a schizofreniei este posibilă, cu excepția stării neglijate, când boala devine periculoasă pentru oameni și pentru societate. În acest caz, tratamentul complex într-o clinică de psihiatrie este indispensabil. Dacă boala se caracterizează printr-un curs lent și simptome ușoare, puteți fi tratat acasă, sub supravegherea unui medic.

Recomandări privind terapia la domiciliu

 • Aer proaspăt în cameră. Ventilați camera în mod regulat, indiferent de sezon. Urcați în parc de pe străzile zgomotoase.
 • Mersul pe jos. În vara de plimbare, preferând dimineața și seara. Puteți merge după-amiaza după ce ați pus o pălărie, altfel supraîncălzirea poate duce la deteriorare.
 • Evitați conflictele și situațiile stresante care provoacă o creștere a emotiilor negative.
 • Putere. Din dieta pentru a aduce ceai puternic, cafea și feluri de mâncare grase. Când o tulburare mintală mănâncă alimente vegetale bogate în nutrienți. Renunță la alcool și la țigări.
 • Activitatea fizică și sport. Creșteți nivelul activității fizice. Dimineata jogging cu gimnastica si inotul va normaliza circulatia sangelui, creste tonusul muscular si umple organismul cu energie.
 • Regimul zilei. Du-te în pat, trezește-te, mânca și merge de-a lungul programului.

Video din programul canal "Pulse" Rusia 24

În concluzie, voi adăuga că cel mai important element în tratamentul schizofreniei este sprijinul familiei. Rudele trebuie să trateze pacientul cu răbdare și înțelegere, ajutând la prevenirea perturbărilor. Acest lucru va preveni exacerbarea bolii. Nu vă aruncați unul pe altul și nu vă oferiți sprijin.

Vizionați videoclipul: TOP 5 CELE MAI GRAVE BOLI MINTALE (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu