Simptomele și semnele gripei californiene la om

Pentru prima dată, informațiile despre gripa din California au apărut în 2009. Este numită boala oamenilor și a animalelor, cauzată de tulpini diferite de virus gripal A. La început, simptomele și semnele de infecție cu virusul au apărut numai la păsări și porci. Mutațiile au condus la o schimbare în proprietățile biologice ale gripei californiene, ca urmare a faptului că a dobândit capacitatea de a infecta oamenii.

Tratamentul gripei californiene

Simptomele prin care puteți identifica această boală periculoasă, știți deja. Cu toate acestea, bazându-se pe o informație de pe Internet nu merită, trebuie să consultați un medic, deoarece chiar și un medic calificat fără teste este extrem de dificil de a face un diagnostic corect. Întrebarea de auto-tratament este mai bine să nu ridice deloc.

  1. Combaterea acestui tip de gripă implică utilizarea de medicamente antivirale și simptomatice. Prima categorie de medicamente: Kagocel, Umifenovir și Oseltamivir.
  2. Tratamentul simptomatic este redus la administrarea de comprimate antiinflamatorii și antipiretice, inclusiv paracetamol și ibuprofen. În unele cazuri, se prescriu antihistaminice Cetirizină sau Desloratadină.
  3. Dacă situația este exacerbată de apariția unei infecții bacteriene, arsenalul de medicamente utilizat este extins de antibiotice, caracterizate printr-un spectru larg de acțiune. Printre acestea sunt macrolidele, penicilinele și cefalosporinele.
  4. Intoxicarea este redusă de un aport mare de lichid, saturat cu proteine ​​și vitamine în alimente.

Este imposibil să se facă față gripei californiene. Doar cu ajutorul medicilor puteți conta pe recuperare. Apropo, aș recomanda să mă familiarizez în detaliu cu materialul despre gripa porcină. Aici așteptați o descriere completă a strategiei de combatere a acestei boli periculoase.

Prevenirea gripei din California

Oamenii de știință consideră vaccinarea cea mai bună măsură preventivă împotriva gripei obișnuite, dar vaccinul împotriva tulpinii californiene nu a fost încă dezvoltat.

  • Virusul este transmis de oameni. În consecință, cea mai mare șansă de a fi infectate în locuri aglomerate. Vorbim despre supermarketuri, transport public, instituții de învățământ, centre comerciale și de divertisment.
  • O mască medicală este utilă, dar nu este un panaceu. Păstrați-l cu dvs. și puneți-l înainte de a intra într-un magazin, un spațiu de birouri sau un transport public. Utilizarea acestui agent de protecție pe stradă nu are sens, deoarece infectarea în timpul mersului este aproape imposibilă.
  • Igiena este un agent profilactic foarte eficient. Spălați-vă mâinile cu săpun oricând și oriunde. Nu durează să pui o pungă de șervețele umede antibacteriene. Va fi util și o batistă. Apropo, trebuie sa stranut in cot, nu in palme.
  • Particulele virale sunt active în aer cald și uscat. Aerul mișcătoare, umed și rece are un efect devastator asupra lor. Este necesar, cât mai des posibil, să ieșiți în aer proaspăt și să ventilați camera.
  • Monitorizați constant starea membranelor mucoase. Dacă se oprește dezvoltarea mucusului în căile respiratorii superioare, care este cheia funcționării normale a imunității locale, agenții patogeni vor depăși cu ușurință bariera de protecție. Prin urmare, nasul trebuie umezit în mod regulat utilizând soluții fiziologice și saline cumpărate în casă sau achiziționate.
  • Nu există fonduri împotriva gripei californiene, a cărei eficacitate profilactică a fost dovedită de studiile științifice. Prin urmare, este imposibil să vă protejați de un astfel de virus respirator cu ceapă, usturoi, vodcă și diverse pastile de farmacie. Tot ce este vândut se caracterizează prin eficacitate nedovedită și oferă doar un efect psihoterapeutic.

Metodele de prevenire, pe care le-am descris mai sus, vor ajuta la reducerea la minimum a probabilității de infectare. Pentru mai multă încredere, ar trebui să recurgeți suplimentar la ajutorul măsurilor generale de prevenire descrise în materialul privind gripa. Puteți să vă împărtășiți părerea dvs. cu privire la tratamentul gripei californiene și experiența în tratarea acestei infecții în comentarii.

Vizionați videoclipul: Calling All Cars: Muerta en Buenaventura The Greasy Trail Turtle-Necked Murder (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu