Simptomele și semnele gripei aviare la om

Gripa aviară este o boală infecțioasă periculoasă la păsări provocată de viruși. Cota leului de viruși nu poate infecta oamenii, cu excepția tulpinii de virus gripal aviar H5N1, când simptomele și semnele bolii încep să apară la om.

La om, gripa H5N1 este extrem de agresivă. Condiția generală se deteriorează rapid, situația fiind agravată de o probabilitate mare de deces. Acest tip de virus este prost înțeleasă, ceea ce îl face incredibil de periculos.

Perioada de incubație este destul de lungă. De obicei nu depășește o săptămână, deși oamenii de știință au documentat cazuri de incubație în 17 zile.

Un medic calificat va detecta gripa aviară la om pe mai multe motive.

 • Temperatură ridicată - 38 de grade sau mai mult.
 • Prezența simptomelor asemănătoare gripei caracteristice gripei tradiționale "umane".
 • Diaree, vărsături, dureri în abdomen, piept și mușchi, sângerări din nas și gingii.
 • În stadiul inițial, pot apărea semne de afectare a căilor respiratorii.
 • La două zile după declanșarea bolii, pacientul are dificultăți de respirație și apar "sunete brutale". În același timp, vocea devine răgușită.
 • Când tusea, se eliberează sputa care conține sânge.

Principalii purtători ai agentului patogen al păsărilor de curte, în contact cu care există o infecție a unei persoane. Uneori animalele poartă virusul. Virusul poate fi transmis prin picături de aer, cum ar fi gripa porcină H1N1. Organismele periculoase penetrează ușor în ochi și în sistemul respirator.

Pot să mă infectez prin consumul de carne din puii infectați? Potrivit oamenilor de știință, sub influența temperaturii ridicate patogenul bolii moare. În consecință, probabilitatea de infectare este neglijabilă. În ceea ce privește ouăle brute, nu s-au detectat cazuri de boală după ce au fost consumate, însă nu merită riscul. Este mai bine să mănânci ouă fierte.

Cum să tratați gripa aviară la adulți și copii

Diagnosticarea în timp util, împreună cu terapia potrivită, joacă un rol imens în recuperare.

Medicul va face un diagnostic teribil numai după intervievarea pacientului, o examinare amănunțită și o analiză detaliată a rezultatelor testelor de laborator. Strategia de combatere a gripei aviare este determinată de organele interne afectate. Tratament atât pentru adulți, cât și pentru copii.

 1. Persoana bolnavă este plasată într-un izolator. El primește mâncăruri personale, haine, lenjerie de pat și produse de igienă. La contactul cu pacientul, folosiți echipament personal de protecție, halat, mănuși și un bandaj de tifon.
 2. Cercetarile au aratat ca medicamentele concepute pentru a trata alte tipuri de gripa sunt potrivite pentru combaterea afectiunilor.
 3. Inhibitorul de neuraminidază este cel mai comun medicament împotriva gripei aviare. Durata tratamentului și dozajul prescris de un medic.
 4. În stadiul inițial, medicamente antivirale, cum ar fi Tamiflu, sunt administrate pacientului. Tamiflu a demonstrat eficacitate în timpul epidemiilor trecute.
 5. Un medicament mai puțin eficient este Arbidol. În stadiul inițial al bolii, se recomandă dublarea dozei, ceea ce va asigura efectul antiviral final.
 6. Atunci când febra pentru a scădea temperatura luate Paracetamol, Efferalgan sau Ibuprofen. Medicamentele cu interferon, Laferobion sau Laferon, vor ajuta la întărirea imunității.
 7. Aspirina și antibioticele sunt periculoase pentru gripa aviară. În special, Aspirina are un efect negativ asupra coagulării sângelui, iar antibioticele dăunează organelor interne, rămânând complet inofensive pentru virusul care este adânc ascuns în celule.

În 70% din cazuri, lupta se încheie cu moartea pacienților. Persoanele care au reușit să învingă virusul nu dobândesc imunitate. În consecință, în timpul următorului contact cu păsările infectate, boala poate reapărea.

Dacă bănuiți că gripa aviară nu trebuie tratată singură, doar spitalizarea urgentă va ajuta. Remediile populare împotriva gripei aviare nu există.

Prevenire: cum să nu se îmbolnăvească gripa aviară

În partea finală a materialului, voi examina prevenirea unei astfel de boli cumplite, cum ar fi gripa aviară. Vaccinul împotriva bolii nu sa dezvoltat încă (2016). Oamenii de stiinta europeni, chinezi, rusi si americani incearca sa creeze un medicament, insa fara nici un folos.

 • Nu permiteți copiilor să se joace cu păsări. Adulților nu li se recomandă să atingă păsările moarte.
 • Când se află în curtea unei păsări moarte, trebuie să fie îngropată. În timpul procedurii, utilizați un aparat respirator, apoi schimbați hainele și faceți duș.
 • Depozitați ouăle și carnea de pasăre în frigider separat de alte produse.
 • În cazul în care contactul cu păsările bolnave nu a putut fi evitat și după apariția simptomelor enumerate la începutul materialului, consultați imediat un medic.

Cazurile de gripa aviara sunt rare. Acest lucru se datorează faptului că virusul este transmis de la păsările infectate. Dacă infecția începe să fie transmisă între oameni, prognoza epidemiologică va deveni nefavorabilă. Sper că acest lucru nu se va întâmpla.

Vizionați videoclipul: Totul despre gripa la copii (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu