Simptomele și tratamentul gripei intestinale la adulți și copii

Gripa intestinală (gastroenterită) este o boală infecțioasă gravă în care rotavirusul afectează mucoasa intestinală. Virusul este extrem de contagios și ușor de transmis. Vom discuta simptomele, semnele, tratamentul și prevenirea gripei intestinale la adulți și copii cu mijloace tradiționale și medicale.

Semne de gripă intestinală

 • Start acut. După o scurtă perioadă de incubație de până la 3 zile, pacientul are febră și febră. Gripa este însoțită de vărsături și diaree. Deseori selecția schimbă culoarea și conține sânge. Durata perioadei acute de gastroenterită este de obicei o săptămână.
 • Dureri abdominale dureroase. Durerea este caracterizată de intensitate diferită.
 • Stresul și nasul curgător. Cel mai adesea, dezvoltarea gastroenteritei este precedată de un focar de gripă tradițională. Nu este surprinzător faptul că boala este însoțită de semne caracteristice infecției virale clasice.
 • Slăbiciune și lipsă de apetit. Pe masura ce gripa intestinala se dezvolta, corpul devine epuizat. Fața este ascuțită, presiunea scade, apar simptomele anemiei - paloare și amețeli.

Deseori, febra ascunde semne de deshidratare - piele uscata si paloare. Ca urmare, persoanele cu gastroenterită intră în spital în stare gravă. În acest moment, își pierd capacitatea de a naviga în spațiu și suferă de convulsii convulsive. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

Prezența vărsăturilor și a fecalelor în sânge este un semnal pentru a apela imediat o ambulanță. Aceasta poate indica o infecție bacteriană intestinală, pentru combaterea care necesită o terapie fundamental diferită.

Cu gastroenterita se poate confrunta cu orice persoana, indiferent de varsta. Cu toate acestea, copiii mici sunt cei mai sensibili la afecțiuni, deoarece în mod constant trag diverse obiecte în gură, iar sucul lor gastric are un nivel scăzut de aciditate. Infecția este adesea îngrijorătoare și persoanele cu sisteme imunitare slăbite. În același timp, medicamentele antivirale nu sunt eficiente împotriva infecțiilor gripale intestinale.

Tratamentul gripei intestinale la adulți și copii

Gastroenterita este numele medical pentru gripa gastrică. Contrar numelui, boala nu are nimic de-a face cu gripa obisnuita. Acesta este un tip complet diferit de infecție care afectează sistemul digestiv.

Multe tipuri de virusuri, inclusiv norovirus, rotavirus, astrovirus și altele, provoacă această inflamație. În același timp, microorganismele patogene pot provoca un disconfort sever pacientului. Am folosit cuvântul "poate" pentru un motiv întemeiat, pentru că adesea simptomele bolii nu se manifestă în nici un fel, în timp ce persoana rămâne distribuitor al infecției.

Consumabile medicale pentru gripa intestinala

Tratarea gastroenterită prin metode convenționale menite să reducă intoxicația și normalizarea metabolismului apă-sare. Măsurile terapeutice care utilizează produse medicale pentru gripa intestinală reduc toxicitatea, opresc deshidratarea, restabilește funcționarea sistemelor principale ale organismului și blochează dezvoltarea infecțiilor bacteriene concomitente.

 1. Restaurarea echilibrului apă-sare. Gastroenterita duce la epuizare severă și deshidratare. Se recomandă utilizarea preparatelor farmaceutice saturate cu săruri minerale, inclusiv Regidron.
 2. Enzime. Virusul gripal distruge producerea de enzime digestive. În timpul tratamentului cu gastroenterită, se prescrie Mezim sau Festal.
 3. Chelatori. Toxinele sunt eliminate din organism. Lista acestor medicamente este reprezentată de cărbune activ, Smecta și Enterosgel.
 4. Normalizarea peristaltismului și eliminarea diareei. Enterol sau Immodium.
 5. Probioticele. Accelerați procesul de îndepărtare a microflorei patogene din intestin. Saturate cu bacterii benefice implicate în digestie.
 6. Temperatură redusă. Nu se recomandă reducerea temperaturii la 38 de grade. Această temperatură ajută la îmbunătățirea funcțiilor de protecție ale corpului. La temperaturi mai mari, se recomandă utilizarea oricăror agenți antipiretici. Copiii dau doar Nurofen sau Panadol.

Antibioticele împotriva gastroenteritei sunt prescrise numai de către medicul curant. Astfel de medicamente nu ajută întotdeauna la distrugerea virușilor și au un efect dăunător asupra microorganismelor benefice.

Video de la transferul Traieste foarte bine despre rotavirusuri

Remedii populare pentru gripa intestinala

Gastroenterita este, de asemenea, prezentă în lista bolilor comune ale sistemului digestiv. Infecția apare de obicei prin intermediul produselor lactate contaminate și a apei murdare. Să ne uităm la remedii folk eficiente împotriva acestei boli.

 • Amestec mineral de casa. O compoziție minerală similară cu medicamentul Regidron poate fi făcută acasă. Pentru a face acest lucru, dizolvați două linguri de zahăr și o lingură de sare într-un litru de apă.
 • Decocția lui Hypericum. Pentru a pregăti o lingură de Hypericum tocată, aburi cu un pahar de apă clocotită, țineți-l în baie timp de o jumătate de oră, se filtrează și se toarnă un alt pahar de apă fierbinte. Luați un decoct de 0,33 cești înainte de masă. Un frigider este potrivit pentru depozitare. Perioada de valabilitate - 48 de ore.
 • Perfuzarea cudweed. Ajută la diaree. O lingură de pastilă se toarnă un pahar de apă clocotită, se închide bine, se așteaptă două ore și se filtrează. Luați o jumătate de cană zilnic înainte de mese, până când dispar diareea.
 • Cyanosis decoction rădăcină. Se toarna rădăcinile de cianoză tăiată cu apă clocotită într-un volum de 0,25 litri și se fierbe timp de o jumătate de oră peste căldură minimă. Luați o lingură după masă.

Ultimele două rețete sugerează o dietă strictă și respingerea produselor din carne. În loc de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, legume și fructe.

Vreau să observ că medicina tradițională nu a reușit încă să creeze rețete împotriva gastroenteritei, garantând dispariția completă a bolii. De aceea, dacă apar simptome, consultați-vă medicul, care va selecta tratamentul corect.

Dacă acționați independent, probabilitatea alegerii unei strategii greșite de tratament este extrem de ridicată, ceea ce poate duce la spitalizare. În plus, au existat cazuri în care auto-medicamentul de gastroenterită a fost cauza morții. Nu neglija ajutorul medicilor.

Protecție intestinală

Se știe că pentru a preveni problema este mult mai ușor decât să repari. Prin urmare, voi lua în considerare prevenirea gripei intestinale.

În cazul gastroenteritei, prevenirea consumului de droguri este absolut neputincioasă. A lua droguri are sens numai după apariția bolii.

 1. Infecția este transmisă prin alimente. Spălați-vă mâinile în mod regulat după stradă, înainte de mese și după folosirea toaletei.
 2. Nu folosiți vasele unei persoane cu gripă intestinală.
 3. În mod ideal, pacientul la momentul de izolare. Pentru a face acest lucru, este suficient să îi oferiți un spațiu separat în apartament. Această tehnică este considerată cea mai bună metodă de prevenire.

Dieta cu gastroenterită

În lista bolilor imprevizibile și insidioase, gastroenterita se mândrește cu locul. Deoarece virusul gripal intestinal este sistemul digestiv, dieta este esențială pentru o recuperare rapidă.

 • Admisia lichidelor. Diareea cu vărsături și febră elimină lichidul din organism, pe care apa sărată le va restabili.
 • Mâncare moale și sănătos. Gastroenterita reduce producția de enzime importante pentru procesele digestive. La început, preparate medicale precum Mezim vor compensa lipsa de enzime.
 • Dieta presupune utilizarea de probiotice. Astfel de preparate sunt saturate cu bacterii care sunt utile pentru microflora umană. Probioticele sunt suficient de conținute în produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
 • În meniu, includeți omelete, cereale apoase și legume aburite. Astfel de alimente sunt saturate cu urme de elemente esențiale pentru organism.
 • Nu se recomandă utilizarea produselor cu efect de laxativ. Figuri, caise, caise uscate și prune.
 • Refuzați din alimente și băuturi care accelerează eliminarea lichidului. Acestea includ ceai, cafea, morcovi și sfecla. Nu este de dorit să mâncați alimente care pot provoca fermentarea - lapte de vacă, carne, leguminoase, sifon dulce, murături, nuci și murături.

Potrivit experților, este extrem de important să urmați o dietă imediat după apariția gastroenterită. În viitor, dieta poate fi extinsă treptat prin adăugarea de produse lactate, bureți și mâncăruri din carne. Dulciurile și pâinea proaspătă sunt permise să fie consumate nu mai devreme de 20 de zile după dispariția bolii.

Vizionați videoclipul: Despre durerile de stomac, la Vreau să fiu sănotos (August 2019).

Lasă Un Comentariu