Simptomele gripei umane H1N1

Omul modern vindecă răcelile în câteva zile. Gripele de virus gripal ale ultimelor tulpini sunt tratate mult mai lent și mai sever. Ele sunt extrem de periculoase și cauzează adesea complicații grave. Acest lucru este valabil și pentru virusul H1N1 la om. Pana in prezent, medicii nu au reusit sa creeze un medicament universal care sa trateze in mod eficient gripa porcina.

simptome

 • Temperatura bruscă și rapidă crește până la 40 de grade. Adesea însoțite de frisoane severe, oboseală și slăbiciune generală.
 • Durere în mușchi și articulații. Cefalee localizată la ochi și frunte.
 • În stadiul inițial, tusea uscată, sub formă de convulsii persistente, înlocuită ulterior cu tuse, cu spută slab separată.
 • Adesea însoțită de un nas pronunțat și de durere severă în gât.
 • Apetit scăzut. Greață cu vărsături și diaree.
 • Tulburări de respirație și dureri în piept severe.

complicații

 • Pneumonie.
 • Insuficiența cardiovasculară și respiratorie.
 • Înfrângerea sistemului nervos.
 • Dezvoltarea bolilor asociate.

Boala seamănă cu gripa obișnuită și este adesea caracterizată printr-un curs clinic ușor. La copii, femeile însărcinate și persoanele în vârstă, boala este severă.

Tratamentul gripei porcine

Practica arată că recuperarea necesită terapie complexă, acționând direct asupra agentului infecțios.

Propun să ia în considerare medicamentele și antibioticele pentru combaterea gripei porcine. Materialul va fi prezentat sub forma unei liste sistematice pentru a crește nivelul de asimilare a informațiilor.

 1. oseltamivir. Este necesar să se ia comprimate în primele cinci zile de la momentul unei boli în 12 ore.
 2. interferoni. Creșteți rezistența organismului la efectele agentului patogen, care ajută la distrugerea virusului. Durata tratamentului cu interferon este de zece zile. Observ că interferonii pot fi luați în sarcină după 14 săptămâni.
 3. arbidol. Acest medicament se concentrează pe lupta împotriva virușilor. Pentru a atinge efectul maxim care trebuie aplicat în stadiul inițial al bolii.
 4. Kagocel. Medicamentul stimulează producerea de interferon. Se recomandă utilizarea cu o formă ușoară a bolii, în cazul unui curs sever este ineficientă.
 5. ibuprofen. O febrifugă vine la salvare la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sunt potrivite în acest scop.
 6. Complexe de vitamine. Nu afectați particulele virale, ci creșteți imunitatea și îmbunătățiți metabolismul.
 7. Medicamente antibacteriene. Numit în cazul adăugării de floră bacteriană suplimentară. În toate celelalte cazuri, fără sens.

Gripa porcină este o infecție respiratorie cu propriile căi de transmisie și un mecanism de infecție individuală. Simptomele de intoxicare domină în imaginea clinică. Medicamente antivirale și antibiotice sunt utilizate pentru a trata boala. Prevenirea are o importanță capitală, mai ales cu un sistem imunitar slăbit, deoarece în acest caz boala este extrem de dificilă.

Pot trata gripa H1N1 acasă?

Cred că înțelegeți bine că este necesar să luptați împotriva gripei porcine numai în spital. Cu toate acestea, vor exista persoane interesate de întrebarea dacă este posibil tratamentul gripei H1N1 la domiciliu.

Potrivit statisticilor, 0,5% din populație este infectată cu boli infecțioase. Ponderea pacienților cu gripă reprezintă 0,05% din acest număr. O analiză atentă a acestui mic grup de oameni a arătat că gripa porcină apare la unul din cinci pacienți.

Dacă vă îmbolnăviți de acest tip de gripă, solicitați ajutor medical imediat. Nici măcar nu încercați să vă tratați. Aceasta nu este o frig.

 • Tratamentul gripei porcine este întotdeauna sub supravegherea medicilor. Este posibil ca în stadiul final să vi se permită să continuați tratamentul la domiciliu. Adevărat, trebuie să respectați reguli stricte.
 • După ce medicul a aprobat descărcarea de gestiune, trebuie să aderați la odihnă la pat, să luați medicamente în mod regulat și în conformitate cu instrucțiunile medicului și să refuzați să faceți plimbări.
 • Atenție sporită este igiena recomandată.

În general, dacă apar simptome ale acestei nenorociri, mergeți la clinică. Numai medicul va diagnostica și va selecta medicamentele. Doar o singură concluzie - spitalizare și nici un tratament propriu.

Există remedii pentru gripa porcină?

După cum ați înțeles deja, este imposibil să vă faceți față cu boala.

Medicii avertizează că H1N1 ar trebui tratat numai într-un cadru spitalicesc cu utilizarea de medicamente antivirale și antibiotice.

 1. Rezultatele testelor efectuate de oamenii de știință au arătat că produsele bogate în antioxidanți, inclusiv vinul roșu, afinele, afinele și rodiile, ajută la tratamentul gripei porcine.
 2. Pentru ca organismul să contracareze boala, este necesar să urmeze o dietă bazată pe alimente vegetale și să ia vitamine.
 3. Refuzul de la țigări, aderarea la starea de veghe și somn, igiena adecvată și absența situațiilor stresante vor ajuta la tratarea bolii.

Aceste remedii populare, preparate din diferite uleiuri, ierburi și decoctări, nu au fost încă create. Desigur, acest lucru se datorează faptului că boala în sine este tânără și toate eforturile sunt îndreptate spre studierea ei.

Prevenire: cum să nu te îmbolnăviți de gripa porcină

Vaccinarea este considerată cea mai eficientă metodă profilactică a gripei porcine. Dar nu fiecare persoană poate injecta o inoculare în timp. În acest caz, regulile general acceptate de protecție împotriva virușilor vor ajuta.

 • Atunci când aveți o epidemie, trebuie să purtați un bandaj de tifon, mai ales dacă sunteți în permanență în contact cu oamenii. Se recomandă purtarea unui bandaj întins și bine călcat. Acest agent de protecție durează câteva ore, după ce trebuie schimbat.
 • În perioada nefavorabilă, dacă este posibil, refuzați să vizitați locuri aglomerate. Lista locurilor periculoase în care probabilitatea de infectare este ridicată este reprezentată de transportul public, magazine, birouri, centre comerciale, muzee, teatre.
 • Se recomandă refuzarea contactului cu o persoană cu simptome pronunțate de infecție respiratorie.
 • Foarte eficient profilactic - curățare umedă regulată. La prima ocazie să vă spălați mâinile cu săpun antibacterian.
 • Mâncați bine, dormiți suficient și jucați sport. Luați vitamine.
 • Rețineți că agentul patogen al gripei porcine nu este prietenos cu febra. Tratamentul termic de înaltă calitate duce la moartea unui virus periculos.
 • Nu contactați animalele fără adăpost, deoarece virusul poate fi transmis de la acestea.

Sper că ați învățat ceva nou, interesant și informativ în acest articol pe tema gripei porcine. Vreau să nu întâlniți niciodată această problemă și să vă simțiți întotdeauna minunat!

Vizionați videoclipul: 33 de cazuri de gripa intr o saptamana 3 Februarie 2015 (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu