Tratamentul unui fierbere la domiciliu

Un fiert este o inflamație a foliculului de păr cu supurație. Dacă este lăsat nesupravegheat, educația va crește și va fi nevoie de spitalizare. La domiciliu, puteți trata rapid boala singulară, cu cantități mari, este mai bine să utilizați ajutorul unui medic.

Tratarea fierului medical

De obicei, se produc fierbe la persoanele care locuiesc în regiunile cu o perioadă lungă de iarnă. Acest lucru se datorează lipsei de raze ultraviolete.

Farmacii vând produse medicale orientate spre fier. În această parte a articolului vom vorbi despre utilizarea lor la domiciliu.

 1. Până în momentul deschiderii fierbere este tratat cu alcool boric sau salicilic. Pentru a accelera disecția, puteți atașa o cârpă uscată încălzită.
 2. Când apare fierbere pe față sau gât, se recomandă aplicarea autocolantelor ihtiol. Va trebui să refuzați temporar spălarea zonei afectate a corpului, în caz contrar infecția va ajunge pe pielea sănătoasă.
 3. Cu inflamație severă, temperatura poate crește și poate să apară slăbiciune. Apoi, antibioticele Lincomycin, Oksatsillin, Augmentin și altele vin la salvare.
 4. În cazul în care fierbe se formează continuu, în plus față de antibiotice, se recomandă utilizarea complexelor de vitamine, suplimente alimentare, medicamente care întăresc sistemul imunitar.
 5. Când fierberea se deschide, tija trebuie să iasă cu puroi și sânge. După ce rana trebuie spălată bine și aplicată un unguent antiseptic, de exemplu, Unguentul Vișnevski. Acest tip de medicamente nu pot fi utilizate pentru tratamentul abcesului nedeschis, altfel pot exista flegmoniuri.
 6. Pansamentele cu unguent care conțin antibiotice ajută la întărirea vindecării rănilor și împiedică răspândirea infecției. Acestea includ Unguentul de eritromicină și Levomekol. Aplicați la răni complete de vindecare.

Nu este nimic complicat cu privire la tratamentul unui fierbere. Este necesar să fiți răbdători și răbdători, deoarece este imposibil să rezolvați problema în câteva zile.

7 remedii folk eficiente

Remediile populare ajută, de asemenea, să scape de fierberea enervantă și dureroasă. Observ că metodele de medicină tradițională sunt folosite numai cu un mic furuncul. În alte cazuri, este mai bine să recurgeți la ajutorul medicinii tradiționale.

 • Tort de miere. Într-o miere lichidă naturală adăugați puțină făină, pentru a obține un amestec care seamănă cu un aluat abrupt. Din ea pentru a forma un tort și atașați la fierbere. Așezați o bucată de bandaj înmuiată în lună sau vodcă deasupra, acoperiți cu folie și fixați-o cu un tencuială. Pentru descoperire aveți nevoie de 1-5 proceduri.
 • Ceapa fiartă. Coaceți o ceapă mare în cuptor, răciți-o, tăiați-o în jumătate, atașați o jumătate caldă la formare și fixați-o cu un bandaj. Alternativ, dintr-o ceapă coaptă, se face o suspensie, în care se adaugă câteva picături de ulei de camfor și se aplică la fierbere. Lovitura ajută tulpina. Dacă nu se întâmplă acest lucru, penseta va ajuta.
 • Pâine neagră. Se mestecă o felie de pâine de secară, se adaugă un vârf de sare, se pune pe o furuncă, se acoperă cu un șervețel de hârtie și o bucată de hârtie de pergament. Datorită acestui remediu dovedit, puroul va ieși rapid și tumora va scădea.
 • Frunze de mesteacan. Se toarnă o cantitate mică de frunze de mesteacăn cu apă clocotită și se freacă bine cu săpun. Lipiți câteva frunze împreună, atașați zona inflamată și fixați-o cu un bandaj. După două sau trei ore, eliberarea de puroi va începe.
 • Aloe vera. Puterea vindecătoare a plantei este suficientă pentru a scăpa rapid de abces. Se fierbe cu sifon și atașați o frunză tăiată de aloe. Pus ar trebui să iasă în prima zi. Dacă nu se întâmplă acest lucru, repetați procedura.
 • cartof. Cartofii sunt utilizați nu numai pentru supă de gătit, ci trag pisicile de la răni perfect. Un cartof mic trece printr-o răzătoare fină și se atașează la fierbere. Pentru a îmbunătăți efectul, acoperiți cartofii de cartofi cu folie și încălziți ușor.
 • Unguent pentru vindecarea rănilor. Pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor, combinați cinci părți de grăsimi animale coapte cu o parte din propolis, mențineți amestecul într-o baie de apă timp de cel puțin 90 de minute și folosiți răni de două ori pe zi pentru lubrifiere.

Farmaciile vând o mulțime de medicamente, care, împreună cu remedii populare, vă vor ajuta să scăpați ușor de fier. Pentru a rezolva rapid problema și pentru a preveni complicațiile, dezvoltarea unui fierbere ar trebui să fie monitorizată constant. Pielea din jurul ei trebuie dezinfectată în mod regulat, iar compresele medicale trebuie aplicate la formare.

Ce să nu faci când tratezi un fierbere?

Voi da această întrebare un răspuns simplu și inteligibil. Dacă nu doriți să vă aflați într-un pat de spital când apare o fierbere, vă sfătuiesc să citiți cu atenție materialul.

 1. După apariția unui infiltrat dens, nu procesați fierberea cu iod și verde strălucitor. În caz contrar, medicul nu va determina dimensiunile reale ale sigiliului, ceea ce va duce la neglijarea procesului și la dezvoltarea unor complicații periculoase.
 2. Nu strângeți puroi singuri, mai ales dacă fierberea este pe față. Din această zonă, fluxul de sânge prin sistemul venelor cerebrale. În consecință, astfel de acțiuni pot duce la apariția unor complicații, inclusiv meningită și abces cerebral.
 3. În cazul în care fierberea este copt, nu-l deschideți cu un ac, cuțit și alte obiecte improvizate, chiar și cele tratate cu vodcă sau alcool. Astfel de fluide nu sterilizează complet instrumentul, ceea ce poate provoca infecții.
 4. Nu auto-tratați carbunclele. Un carbuncle este o colecție de un număr mare de fierbe într-o zonă mică de piele. Este imposibil să depășiți această patologie pe cont propriu. Doar un doctor va rezolva această problemă.
 5. După deschiderea fierbătorului, utilizați o ștergătoare sterilă atașată cu bandă adezivă sau bandaj.
 6. Nu utilizați antibiotice cu fierbere, dacă nu le înțelegeți. Medicamentul incorect ales poate provoca disbioză dificilă.
 7. După ce deschideți fierul zilnic pentru a efectua pansamentul. În această perioadă, este interzisă efectuarea procedurilor de apă sau umezirea rănii.
 8. Dacă fierberea refuză să se deschidă, contactați imediat un specialist sau obțineți un abces. În acest caz, evitați intervenția chirurgicală nu va funcționa.
 9. Este interzisă utilizarea de unguente cu termen de valabilitate expirat.
 10. Boil nu va apărea niciodată pe tălpi sau pe palme. Aceste zone ale pielii sunt lipsite de vegetație. Acestea pot să apară flegmon, abces sau infracțiune.

Dacă lucrați într-o grădiniță, școală, restaurant, cafenea sau cafenea, luați concediu medical în timp ce sunteți bolnav. Oamenii care lucrează în aceste zone, cu apariția ulcerelor, sunt strict interzise să lucreze. În caz contrar, puteți obține o penalizare administrativă.

Boilatul este o formare percutanată extrem de dureroasă. Există cazuri în care o persoană nu poate să-și întoarcă capul, să-și mute mâinile și chiar să meargă. Deseori există simptome de intoxicație - dureri de cap, pofta de mâncare scăzută, febră și o deteriorare semnificativă a sănătății.

Cauze de fierbe

Sare - o problemă neplăcută cu care se confruntă oameni de diferite vârste. Cu un tratament adecvat, leziunile cutanate nu prezintă un pericol deosebit.

Cauza principală de fierbere sunt virusurile streptococilor și stafilococilor. De obicei, pe corp apare un abces.

Formarea unui fierbere este precedată de intrarea bacteriilor în foliculul de păr. Cele mai multe ulcere apar în primăvară datorită unui organism slăbit după iarnă. Ce altceva poate provoca boils?

 • Imunitate slabă și deficiență de vitamine. Un corp slăbit nu poate rezista bacteriilor care cauzează fierbere.
 • Pielea grasă și metabolismul afectat. Persoanele cu piele grasă sunt predispuse la ulcere.
 • Stres constant și depresie. Se încălzește în mod regulat mulți oameni care muncesc și care au puțină repaus și care se confruntă cu tensiuni și stresuri nervoase.
 • Răni și abraziuni. Formarea unui abces este precedată de penetrarea bacteriilor prin leziuni ale pielii. Chiar și abraziunile minore și zgârieturile trebuie tratate cu grijă.
 • supraîncălzire. Există cazuri în care fierberea acționează ca un răspuns al organismului la supraîncălzire.
 • Bolile infecțioase.

Dacă există o fierbere, accelerați autopsia. Ajutorul înseamnă că am vorbit mai sus. Nu-l strângeți în nici un caz.

Ce este furunculoza?

Furunculoza este o boală infecțioasă, însoțită de formarea unui număr mare de fierbe. Foliculii de păr se inflamează asupra corpului uman, care este facilitată de agentul infecțios - stafilococ.

Cauza principală a bolii este penetrarea patogenului în piele prin microtraumas, reducând în același timp imunitatea locală sau generală. Stafilococul se înmulțește rapid și începe un proces purulent-necrotic, care, pe lângă becul de păr, acoperă și țesutul înconjurător.

Dacă apare o fierbere, imunitatea este slăbită. Furunculoza este precedată de o eșec al întregului sistem imunitar. Un astfel de eșec este cauzat de o boală generală a corpului, tulpina mentală sau fizică, tulburări endocrine etc.

Atunci când furunculoza pe corp apar furunculi, caracterizate prin diferite etape de maturare. Un cos de durere se formează inițial, iar țesutul înconjurător începe să se îngroaie. În etapa următoare, există o fuziune purulentă a foliculului de păr și formarea unei focalizări purulent-necrotice cu un nucleu dens în centru. După respingerea țesutului necrotic, rana este curățată și cicatrizată.

Se alimentează la copii și adolescenți

Copiii se înfundă mult mai des datorită sistemelor imune imperfecte. În plus, microtraumurile apar mai des pe pielea copiilor și sunt în permanență în contact cu lucrurile contaminate.

Adolescenții sunt foarte afectați. Acest lucru se datorează instabilității hormonale a corpului adolescent, alimentației necorespunzătoare, stresului obișnuit și a unui număr de factori care reduc imunitatea.

Finalizez articolul despre auto-tratamentul fierbinților la domiciliu cu mijloace tradiționale și medicale. Sper că în material veți găsi informații care vă vor permite să evitați problema sau să atenuați soarta atunci când aceasta se întâmplă.

Vizionați videoclipul: Bun pentru ficat chiar de la primul pahar! Iata cum sa ajuti la regenerare ficatului (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu