Ce trebuie să faceți la spital

Pentru articolul de astăzi am ales un subiect interesant și util. În ea, îți voi spune ce trebuie să iei cu tine la spital și să dai o listă de lucruri pentru mamă și pentru copil. Desigur, această problemă cu care se confruntă femeile care vor deveni mamă.

Lista lucrurilor din spital pentru mamă și copil

Discuția nu este subiectul că pregătirea pentru naștere ar trebui să fie în avans. În caz contrar, pot apărea brusc dificultăți. Voi da o listă de lucruri în spital pentru mamă și pentru copil.

Documente la spital

 1. Pașaport.
 2. Politica medicală.
 3. Card de schimb.
 4. Contractul de naștere (dacă este încheiat).
 5. Certificat de naștere.

Documentele listate trebuie să fie pliate într-un fișier și să fie puse într-o geantă de mână. Păstrați-vă singur, mai ales dacă intenționați să mergeți undeva. Nașterea este un lucru imprevizibil.

Ce să luați pentru a da naștere?

După începerea contracțiilor și admiterea la spital, fetele au voie să aducă cu ei câteva lucruri. Grădina de maternitate fată matern trebuie să dea tot ce ai nevoie, cu excepția papucii, dar există și excepții. Depinde de spital, de regulile și condițiile adoptate în cadrul acestuia. În mod ideal, o listă ar trebui să fie convenită în prealabil și să clarifice ce lucruri să ia cu tine.

 • Încălțăminte lavooasă.
 • Consumabile igienice, pieptene, șampon, pastă de dinți, săpun pentru copii.
 • Unele case de maternitate vă permit să aduceți un telefon sau un jucător mobil pentru a vă asculta muzica preferată în timpul nașterii, care este capabilă să înlăture povara morală din partea mamei viitoare.
 • Camera sau camera video. Este mai bine să oferiți un partener de maternitate, care este soțul.

Ce este necesar după naștere?

Magazinele de droguri vând kituri gata făcute pentru mame la spitalul de maternitate, dar recomand să asamblați un astfel de set de tine. Este interzis să purtați pungi în spitalul de maternitate, deci va trebui să schimbați articolele din setul achiziționat în geantă. Ce poate fi necesar pentru mama?

 1. Nightdress, prosop, halat. În unele spitale nu este permisă folosirea unor astfel de lucruri și puteți utiliza ceea ce este emis.
 2. Garnituri, hârtie igienică moale. În primele zile după naștere, medicul poate interzice utilizarea tampoanelor, deoarece va observa secrețiile postpartum. În viitor, vor fi necesare.
 3. Plăcintă, cană, lingură. Dacă nu beți apă din robinet, luați câteva sticle de apă minerală.
 4. Trei perechi de pantaloni de bumbac, o pereche de sutiene care alăptează și un pachet de file de unică folosință.
 5. Cremă pentru tratamentul fisurilor din mamelon, ambalarea lumanarilor glicerina, vitamine, ruj igienic și cremă pentru față. O pompă de sân va ajuta la evitarea mastitei.
 6. Un jurnal cu un creion, un încărcător pentru un telefon mobil, o carte preferată și o mică sumă de bani. Acest lucru va face distracția mai confortabilă.

Lucrurile pentru copil

 • Două - patru seturi de haine.
 • Două scutece din flanelă și două bumbacuri.
 • Zgâriat.
 • Patru perechi de glisante și șosete.
 • Două - trei pălării.
 • Câteva capace.
 • Salopetă.
 • 20 de scutece.
 • Foarfece pentru nou-nascuti.
 • Tampoane din bumbac pentru curățarea nasului și lubrifierea plăgii ombilicale.
 • Pătură plină.

Dacă pregătiți și împachetați lucrurile de mai sus în avans, nu veți avea dificultăți în timpul șederii dvs. la spitalul de maternitate. Dacă uitați ceva, nu vă panicați, soțul sau persoana iubită o va aduce în orice moment.

Ce lucruri sunt necesare mamei și copilului pentru descărcare de gestiune

După naștere și câteva zile în spital, medicii prescriu o nouă mamă împreună cu copilul.

Pentru ca o mamă să părăsească spitalul de maternitate cu mândrie și onoare, va avea nevoie de un anumit set de lucruri pe care soțul sau rudele sale le vor da lift înainte de descărcare.

 1. Uscător de păr, șampon, perie de păr. Fără aceste elemente, este imposibil să se arate perfect. Acestea vor fi cu siguranță necesare, mai ales dacă ați fost în spital timp de câteva săptămâni.
 2. cosmetică. În ziua descărcării, fiecare mamă dorește să pară irezistibilă, pentru că va trebui să arate pentru camere. Nu recomand să folosiți parfumuri, deoarece pot provoca o reacție alergică la un copil.
 3. haine. Alegeți articole de îmbrăcăminte care sunt mai mari decât cele pe care le purtați înainte de sarcină. Pentru rochia costumului de vara cu talie mare. Dacă este în aer liber, poți purta un pulover și o fustă. Și niciun fel de pantaloni.

Pentru un copil, un extras este prima cunoștință cu lumea exterioară, așa că ar trebui să se simtă cât mai confortabil cu putință.

 • Scutecul. Va fi nevoie de câteva scutece tricotate, în care poți înfășura bebelușul. Nu interfera cu colțul - un scutec festiv, echipat cu panglici.
 • Salopetă. Jacheta este ușor de dezasamblat, ceea ce face mai ușor schimbarea scutecului, iar mai devreme pe extractor a luat glisierele și vestele.
 • Cap sau capac. Căștile ar trebui să acopere urechile. În caz contrar, prima apariție în aerul proaspăt poate să nu-i placă copilului.
 • Pătură caldă în timpul iernii. Pătură trebuie să acopere complet copilul, dar să nu interfereze cu mișcările.
 • Tricotat capac în toamna. Purtați o pălărie peste un capac de bumbac. Este mai bine să refuzați din blană, altfel iritarea poate apărea pe pielea delicată a copilului. Setul de descărcare trebuie să fie caldă și moale.
 • Costumul tricotat și costumul tricotat în primăvară. Flanelul de scutec nu face rău.
 • Îmbrăcăminte și cap în vară.

Sper că, cu ajutorul acestei povestiri, veți face o listă detaliată a lucrurilor pentru mamă și copil în spital. Răsplată reușită, sănătate bună pentru tine și copilul tău!

Vizionați videoclipul: ACCIDENT CU SCUTERUL! LA SPITAL IN VIETNAM! (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu