Maslenica și Postul Mare în 2019

Tema conversației de astăzi va fi Maslenitsa și Postul Mare în 2019. Am decis să vorbesc despre acest lucru pentru un motiv, deoarece mulți oameni din țara noastră sunt interesați când evenimentele enumerate mai sus vor avea loc în 2019.

Istoria și simbolismul lui Maslenitsa

În săptămâna precedentă, carnea este exclusă din dietă, preferând produsele lactate, inclusiv untul, smântâna și laptele, principalele ingrediente pentru prepararea clatitelor delicioase și roșii. Scopul serbărilor de masă este expulzarea iernii și trezirea primăverii.

Potrivit istoricilor, în Rusia, Shrovetide a avut o relație strânsă cu solstițiul de primăvară. După venirea în țara rusă a creștinismului, această sărbătoare precede Postul Mare.

Odată cu adoptarea creștinismului, tradițiile și legile s-au schimbat, dar Maslenica a continuat să existe. Tsar Alexei a încercat să-și calmeze subiecții, dar decretele și instrucțiunile regale ale patriarhilor nu au forțat pe oameni să renunțe la veselia lor ospitalieră.

Țarul Petru a fost un adevărat admirator al diferitelor distracții. Pe templul lui Shrovetide, a vrut să organizeze o mare procesiune în capitală, dar o puternică furtună de zăpadă, însoțită de un mare îngheț, a împiedicat acest lucru.

Când Catherine al II-lea a urcat la tron, la comanda ei, săptămâna Maslenoy a organizat o procesiune de costume de divertisment la scară largă. O procesiune de mascaradă, reprezentând viciile oamenilor, inclusiv delapidarea și birocrația oficialilor, sa mutat în oraș în câteva zile.

Cu timpul, "catalnu distracție" îmbunătățit semnificativ. Pe piețe mari au început să construiască tobogane de lemn și pavilioane frumoase. Târguri tari au fost organizate peste tot, vândut dulciuri, prăjituri delicioase, mere coapte, nuci, ceai aromat și clătite roșii.

În sate nu era loc pentru cabine mari. Pe localitatea Shrovetide, localnicii au luat parte activ în luarea unui oraș cu zăpadă, care era o cetate mare construită din zăpadă. Activitatea cea mai preferată a fost săniușul.

În ziua de miercuri, oamenii au sunat pe zeul soarelui Yarila, care a expulzat iarnă și a determinat primăvara. Toată săptămâna hostessul gătea clătite roz, care seamănă puternic cu un soare cald. Nu este surprinzător faptul că ei rămân în continuare simbolul principal al sărbătorii.

Shrovetide are încă un simbolism. Acesta este un animal umplute pe nume Maslen. Era făcut din paie și îmbrăcat într-un costum luminos. În ultima zi a Săptămânii de Pancake, păpușa a fost arsă. Ea a personificat iarnă rece, pentru expulzarea căreia a fost folosit focul.

Meniul festiv din Shrovetide

Ca parte a Săptămânii de Pancake, pe masa au fost prezenți pește, lapte și ciuperci. Desigur, în timpul sărbătorilor, nimeni nu a mâncat feluri de mâncare.

În cinstea sărbătorii, a fost pregătit un tort mare numit coacăz de pui. Copiii erau mulțumiți de dulceața dulce. La începutul celei de-a doua jumătăți a Săptămânii de Pancake, bucătarii au făcut coaja. Această coacere în formă de păsări a simbolizat sosirea primăverii.

Fără îndoială, principala fel de mâncare festiva a lui Shrovetide erau clătite, pentru prepararea cărora au folosit făină și diverse umpluturi - caviar, ciuperci, brânză de vaci, gem.

În ceea ce mă privește, Maslenitsa este o vacanță distractivă și luminată, în care fiecare persoană este obligată să participe. Dacă nu a trebuit să faceți acest lucru înainte, luați parte la festivități.

Când începe postul în 2019

11 martie - 27 aprilie 2019

Datele postului de post după an:

2016: 14 martie - 30 aprilie

2017: 27 februarie - 15 aprilie

2018: 19 februarie - 7 aprilie

2019: 11 martie - 27 aprilie

2020: 2 martie - 18 aprilie

Postul este o practică spirituală cuprinzătoare, însoțită de limitări spirituale și corporale ale unei persoane care crede și onorează tradițiile religiei. În această parte a articolului, veți afla când începe postul în 2019. Dacă sunteți creștin, acest lucru vă va permite să începeți unitatea cu Dumnezeu în timp util.

Postul oferă nu numai restricții nutriționale. Aceasta include o serie de practici spirituale suplimentare care sunt asociate cu rugăciunea și opoziția față de pasiunile lumești.

Postul este considerat cel mai stricat post în viața unei persoane ortodoxe, care precedă sărbătoarea Paștelui. O lună și jumătate de abstinență de la murdărie, produse și bunuri este cheia pentru o curățare profundă a trupului și a sufletului.

În 2019, 11 martie, a marcat începutul Postului Mare, se desfășoară până pe 27 aprilie.

Mulți oameni percep postul ca o dietă. Desigur, cinci decenii de putere limitată vă permit să scăpați de depozitele de grăsimi și să asigurați funcționarea normală a corpului, dar o atenție deosebită trebuie acordată curățării sufletului de păcate, gânduri dăunătoare și rău.

De-a lungul vieții, oamenii simt senzații urâte, inclusiv resentimente și invidie. În Ortodoxie, aceste sentimente sunt păcătoase. Postul le permite credincioșilor să elimine durerile și afecțiunile, să se adapteze la un lucru pozitiv, mai ales dacă sunt în mod regulat acordați rugăciunii.

Pentru șapte săptămâni de postură strictă, se recomandă să se abțină de la produsele de origine animală, să acorde atenție hranei de natură spirituală. Creștinii care respectă acest rit nu sunt recomandați să ia parte la evenimente de divertisment, să creeze o familie sau să se căsătorească în timpul unui fast. Chiar și sărbătorirea datei aniversare a nunții sau aniversării, este mai bine să se amâne.

Respectarea Postului Mare vă permite să împingeți înapoi inutil și să înțelegeți că există multe lucruri care nu sunt mai puțin semnificative în lume. Ajută la apropierea de Dumnezeu.

Mesele în timpul Postului Mare

Dacă în 2019 decideți să repetați pentru prima dată, vreau să vă avertizez că Postul Mare este un test serios care, datorită unei combinații de restricții alimentare, vă va permite să vă curățați corpul, să vă îmbunătățiți metabolismul și condiția de sânge.

Rețineți că postul nu este o dietă de wellness. Este o curățire spirituală importantă, care implică pocăința și realizarea faptelor bune.

Ceea ce nu poate fi în timpul Postului Mare

  • Produse de origine animală, inclusiv pește, lapte și carne.
  • Pâine albă, sosuri și maioneză, produse de patiserie și dulciuri. Mai multe în acest articol.

Ce poate fi în timpul Postului Mare

  • Produse pe bază de plante nelimitate. Acestea includ fructe uscate, verdeață, legume și fructe.
  • Este permis să mănânce murături, dintre care sunt roșii și castraveți murate, sau varză.
  • Ciuperci, nuci, pâine neagră și biscuiți.

Mâncăruri pe zi din săptămână

  • Lunea, miercurea și vinerea se caracterizează printr-o malnutriție. Este permis să mănânce alimente care nu au fost fierte fără a adăuga ulei. Poate fi compot, salată de legume, pâine și apă.
  • În zilele de marți și joia este permis să mănânce mâncăruri fierbinți fără ulei, inclusiv cereale, tocană de legume și supe slabe.
  • În weekend, puteți utiliza ulei vegetal cu moderatie. Meniul detaliat în acest articol.

În timpul mesei, puteți mânca o dată pe zi seara. Nu fiecare persoană este potrivit unui astfel de regim, prin urmare, este permisă menținerea mai multor mese în porții mici.

În concluzie, voi adăuga că persoanele care au trecut la o masă slabă pot simți un sentiment de foame. Acest sentiment se datorează unei deficiențe de vitamine, proteine ​​și aminoacizi. În acest caz, drojdia de bere va ajuta. Sunt bogate în proteine ​​și vitamine. Luați în considerare, ei au contraindicații, consultați-vă cu un medic înainte de a lua.

Lasă Un Comentariu