De ce pisicile se tem de castraveți

Să vorbim pe tema de ce pisicile se tem de castraveți. Acesta este un motiv minunat să vă relaxați și să uitați de dificultăți și probleme pentru un moment.

Recent, pe internet există videoclipuri cu pisici, castraveți speriat. Au reușit în cel mai scurt timp să câștige popularitate. În timp ce animalul de companie mănâncă, proprietarul pune discret un castravete verde în spate. După ce mănâncă, animalul se întoarce de pe castron, observă un obiect străin și începe să se panică.

O astfel de reacție uluitoare a pisicilor la o legumă inofensivă a reușit să atragă atenția spectatorilor care au început să efectueze experimente similare la domiciliu. Astăzi vom înțelege de ce se întâmplă acest lucru și ce face pisicile să se teamă de castraveți.

Am un câine acasă și două pisici. După ce am văzut videoclipul, am efectuat experimente similare, iar pe baza experienței mele, voi evidenția un număr de factori de frică. Cred că sunteți interesați să aflați răspunsurile la întrebarea de ce pisicile se tem de castraveți.

  • bruschețe. Pisica este speriată de apariția bruscă a obiectului. În timpul mesei, animalul se relaxează cât mai mult posibil. Prin urmare, la vederea unui nou obiect, pisica începe să se panică și să se grăbească despre haotic.
  • instinct. Aproape fiecare creatură de pe planetă are fobii, pisicile nu fac excepție. Unii se tem de rozătoare, alții reptile, iar alții sunt păianjeni blanzi. Poate că un castravete mare este asociat cu un șarpe la o pisică. În plus, teama ei este cauzată de instinctele naturale de auto-conservare, care se manifestă în momentul pericolului.
  • intimidare. Dacă vă uitați atent la unele videoclipuri, veți observa că, în unele cazuri, există dinți și gheare marcaje pe suprafața de legume. Dacă proprietarul ar fi tachinat animalele de companie cu un castravete, nu este nimic surprinzător în frica animalului. Un favorit percepe un castravete inofensiv ca o amenințare.

Tocmai am împărtășit cu dvs. o opinie personală despre motivul pentru care castravetele la pisici provoacă teamă și duc la o frică puternică dacă este pusă în urmă în liniște. Acum aflăm ce gândesc experții din acest domeniu și cei care cresc pisicile.

Ce oamenii de știință au dat seama

Ce au descoperit oamenii de știință? Cum va explica știința teama de pisici de castravete?

  1. Potrivit experților, pisica poate fi cu adevărat speriată de castraveți, dar nu este o legumă. Vinați circumstanțele în care animalul îl întâlnește. Corpul animalului de companie reacționează automat la apariția unei legume, care de obicei nu se află pe podea. Într-o astfel de situație, pisica tinde să se deplaseze rapid la o distanță sigură și să ia în considerare totul de departe. În plus, un castraveț poate să semene cu un șarpe și mamiferele nu sunt prieteni cu el.
  2. Conform celei de-a doua ipoteze, în videoclipuri apare un castravete în locul în care animalul mănâncă. Animalul consideră acest domeniu cât mai sigur posibil. În ceea ce privește reacția violentă, se explică prin noutatea și aspectul neașteptat al obiectului, care a reușit să ajungă la pisică în tăcere. După cum știți, aceste animale sunt foarte atente și este dificil să se apropie de ele în mod imperceptibil.
  3. Utilizatori sociali plasele spun că un animal de companie se va speri și orice alt obiect, cum ar fi dovlecei sau banane. Punctul nu este în obiect, ci în aspectul său neașteptat. Un efect similar va asigura curgarea fierului sau a porumbului.
Veterinari nu recomanda experimentarea in acest fel cu animalele lor de companie. În timpul unui astfel de experiment, o pisică poate obține un prejudiciu fizic dacă rupe un vas sau alt element interior sau probleme psihologice, inclusiv stres și un sentiment continuu de anxietate.

De ce pisicile rusești nu se tem de castraveți

Pisicile, care sunt vânători născuți, se tem de această legumă inofensivă? Poate că omologii americani sunt mai lași? A fost posibil să aflăm adevărul doar experimental.

  • Mai întâi de toate, pisica mea a participat la experiment. Contrar eforturilor, nu sa temut de castravete. În loc să fugă, el a apăsat legumele fără apă cu laba, a tăiat o bucată și la înghițit cu plăcere. Pisica mea este o excepție? După cum sa dovedit, nu.
  • Am efectuat un nou experiment cu un prieten, invitând pisica ei să participe la eveniment. Rezultatul nu sa schimbat. Dimpotrivă, animalul considera legumele o jucărie și la tras cu fericire în joc. Chiar efectul surprizei, care este prezent în videoclipul de pe Youtube, nu a funcționat.
  • Astfel de experimente au fost conduse de colegii noștri. Reacția tuturor pisicilor era calmă. Niciunul dintre animalele de companie nu a fugit sau a spulberat. Se pare că pisicile rusești sunt suflete curajoase.

După aceea, am avut ocazia să vorbesc cu un expert. Asta am aflat. Videoclipurile care apar în rețea - o selecție elementară de succes. Pisica poate fi speriată de orice obiect neașteptat. Asta pentru că aceste animale prudente își păstrează întotdeauna teritoriul sub control și nu-i plac surprizele.

Un animal de companie poate fi nervos în sine, mai ales dacă proprietarul strigă la el și de cele mai multe ori își bate brațele. În acest caz, pisica nervoasă va speria orice. În timpul experimentelor, niciuna dintre animalele de companie nu a fost rănită.

Vizionați videoclipul: Cum reactionează Pablo când vede un castravete (August 2019).

Lasă Un Comentariu