Cum de a curăța argintul acasă rapid și eficient

Desigur, în fiecare familie există argintărie, fie că este vorba de vase sau bijuterii. După cum arată practica, la un moment dat oamenii se confruntă cu problema asociată cu întunecarea unor astfel de lucruri. Se pune întrebarea cum să curăți argintul de negru la domiciliu.

Motivele medicale

 • Îndepărtarea de argint a unei persoane este o dovadă a transpirației naturale.
 • Dacă bijuteriile s-au întunecat mult mai repede, acesta este primul semn al transpirației crescute, care poate acționa ca un predicator al încărcăturii mari pe corp sau un simptom al unei boli.
 • Când întunecarea bijuteriilor este însoțită de apariția senzațiilor dureroase, va trebui să mergeți la cea mai apropiată clinică și să faceți o examinare amănunțită.

Acum știți cauzele chimice și medicale ale rugininii de argint. A venit rândul pentru a vorbi despre complicațiile curățării. Bineînțeles, un bijutier cu cunoștințele și experiența necesară poate să facă față acestei sarcini. Cu toate acestea, puteți să vă curățați argintul acasă. Veți avea nevoie să achiziționați produse de îngrijire de argint la un magazin de bijuterii sau să utilizați remedii improvizate și folclorice.

Cum sa curatati argintul de negru - remedii populare

Atunci când vă îngrijiți produsele din argint, nu folosiți produse care includ abrazive agresive. Acest lucru este valabil mai ales pentru grija lucrurilor realizate din argint cu aurire. Nu încercați nici măcar să curățați murdăria cu obiecte ascuțite pentru a evita deteriorarea gravă.

Permiteți-mi să vă spun cum să curățați argintarul de negru și să restaurați aspectul vechi cu ajutorul a zece instrumente improvizate care sunt prezente în fiecare bucătărie sau baie.

 1. Acid citric. Se toarnă o jumătate de litru de apă într-un borcan de sticlă, se adaugă 100 grame de acid citric și se pune într-o baie de apă. În lichidul rezultat pentru a coborî argintul. După 30 de minute, scoateți argintul din apă și clătiți-l. Acesta este un mod simplu, dar foarte eficient.
 2. sifon. Se amestecă o cantitate mică de sodă cu apă pentru a forma o compoziție lichidă, musculară. Ștergeți cu atenție produsul de argint. Vă recomandăm să curățați cu o cârpă mică sau cu o bandă de bandaj și cu ajutorul unei periuțe de dinți puteți ajunge la locuri greu accesibile.
 3. Coca cola. Puneți puțină băutură într-un recipient mic și puneți produsul în el. Puneți vasele pe sobă și fierbeți timp de două minute. Metoda prezentată face posibilă îndepărtarea eficientă a unei pelicule întunecate de pe suprafața argintului.
 4. sare. Se toarnă un pahar de apă într-un recipient convenabil, se adaugă o lingură de sare, se amestecă și se pune un obiect de argint în soluție timp de mai multe ore. Pentru a accelera procesul, argintarul poate fi ușor fiert în saramură. După o astfel de procedură de apă, clătiți bine.
 5. oțet. Nu se întâmplă rău cu floare și oțet de masă de mucegai și oțet de mere de cidru. Folosind o cârpă umezită în oțet preîncălzit, ștergeți ușor metalul. După ce clătiți produsul cu apă curată.
 6. ruj. Această tehnică de curățare se reduce la rujul de lustruit. Este mai bine să polonezi o bijuterie sau alt produs de argint cu o periuță de dinți. După curățare, clătiți cu apă caldă.
 7. pastă de dinți. Aplicați o mică pastă pe perie și începeți să lustruiți obiectul. Acesta este un proces consumator de timp și lung, dar rezultatul va fi impresionant.
 8. Detergent, sare și apă. Într-un vas mic se toarnă un litru de apă și se adaugă o lingură de detergent, sare și sifon. Soluția rezultată se toarnă într-un recipient din aluminiu, se pune produsul de argint acolo și se pun vasele pe sobă. Într-o treime de oră produsul va deveni la fel de nou.
 9. radieră. În fiecare casă există un astfel de lucru scriitor, cu care puteți lustrui ușor și rapid inelul de argint. Adevărat, eliminarea plăcii din lanțul de răchită nu va funcționa.
 10. Ouă fierte lichide. Într-o apă ușor răcită, în care ouăle erau fierte, plasați un obiect de argint. În acest lichid, subiectul argintului este bine curățat. Puțin mai târziu, luați-o și ștergeți-o uscată.

Scoateți filmul negru de pe suprafața obiectului de argint și curățați mecanic. Cu toate acestea, pentru produsele scumpe, această tehnică este mai bine să nu folosească, astfel încât să nu deterioreze suprafața. Pentru vase și tacâmuri, această tehnologie este indispensabilă.

În concluzie, voi adăuga câteva cuvinte despre prevenirea întunecării argintului. Mai întâi de toate, lucrurile din acest metal ar trebui să fie spălate periodic cu apă săpată sau un amestec format din alcool etilic și amoniac.

Este mai bine să depozitați bijuterii de argint într-un caz special. Argintiu după utilizare se recomandă să ștergeți bine și complet uscat.

Vizionați videoclipul: Cum se curata argintul usor si repede by Melania Muresan (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu